19:51 - 1405/07/09

مدیریت اداری و افزایش حقوق کارمندان | عملکرد واقعی کارکنان باید مبنای ارزیابی و پرداخت پاداش باشد / رفیع‌زاده: میان عملکرد و پرداخت سازمانی رابطه مشخص برقرار شود / اجرای واقعی برنامه‌های عملیاتی، پیش‌شرط تحقق عدالت پرداخت

رئیس سازمان اداری و استخدامی با تأکید بر ضرورت اجرای واقعی برنامه‌های عملیاتی اعلام کرد که عملکرد واقعی کارکنان باید مبنای ارزیابی و پرداخت پاداش قرار گیرد. رفیع‌زاده بر برقراری رابطه مشخص میان عملکرد و پرداخت سازمانی تأکید کرد و نتیجه‌مح...

مدیریت اداری و افزایش حقوق کارمندان | عملکرد واقعی کارکنان باید مبنای ارزیابی و پرداخت پاداش باشد / رفیع‌زاده: میان عملکرد و پرداخت سازمانی رابطه مشخص برقرار شود / اجرای واقعی برنامه‌های عملیاتی، پیش‌شرط تحقق عدالت پرداخت

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر؛ علاءالدین رفیع‌زاده، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در نشست شورای معاونان این سازمان با تأکید بر ضرورت اجرای واقعی برنامه‌های عملیاتی گفت: «باید میان میزان عملکرد افراد و پرداخت‌های سازمانی رابطه مشخصی برقرار شود و عملکرد واقعی کارکنان مبنای ارزیابی و پرداخت پاداش قرار گیرد» . وی افزود که اجرای برنامه‌های عملیاتی نباید صرفاً به تدوین سند و گزارش‌دهی محدود شود، بلکه باید در رفتار و نتایج سازمانی بازتاب پیدا کند.

رفیع‌زاده با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند برنامه عملیاتی سالانه خود را بر اساس اسناد بالادستی تدوین و اجرا کنند، بر ضرورت پایش مستمر تحقق اهداف تأکید کرد و گفت: «نتیجه‌محوری، شفافیت و پاسخگویی، سه اصل اساسی در نظام اداری کشور است و باید در ارزیابی عملکرد کارکنان و واحدهای سازمانی به‌طور جدی لحاظ شود» . این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که نظام اداری کشور در سال‌های اخیر با انتقادهایی درباره فاصله میان پرداخت‌ها و عملکرد واقعی کارکنان مواجه بوده و کارشناسان بر ضرورت استقرار نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد به‌عنوان یکی از ارکان اصلاح نظام اداری تأکید کرده‌اند.

پایان پرداخت پاداش بدون عملکرد؛ ارزیابی بر مبنای نتیجه

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تأکید بر ضرورت اجرای واقعی برنامه‌های عملیاتی گفت: عملکرد واقعی کارکنان باید مبنای ارزیابی و پرداخت پاداش قرار گیرد و میان میزان عملکرد افراد و پرداخت‌های سازمانی رابطه مشخصی برقرار شود. علاءالدین رفیع‌زاده، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در جلسه شورای مدیران این سازمان با تأکید بر ضرورت اجرای واقعی برنامه‌های عملیاتی تحول اداری، گفت: برنامه‌های تدوین‌شده حاصل مشارکت مجموعه سازمان است و اکنون مرحله مهم‌تر، یعنی اجرای دقیق و عملیاتی آن‌ها آغاز شده است.

وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی و رویکرد برنامه‌محوری اظهار کرد: باور رئیس‌جمهور به برنامه‌محوری، پشتوانه مهمی برای پیشبرد تحول اداری و اتخاذ تصمیم‌های کارشناسی است و باید از این ظرفیت برای تحقق برنامه‌های اصلاح نظام اداری استفاده کرد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور همچنین از معاونت برنامه‌ریزی و توسعه برای پیگیری مستمر و نتیجه‌محور برنامه‌ها قدردانی کرد و افزود: در اجرای برنامه‌های عملیاتی باید به‌طور دقیق مشخص باشد هر یک از کارشناسان و مدیران چه مسئولیتی بر عهده دارند، چه کاری را در چه بازه زمانی باید انجام دهند و در قبال عملکرد خود به چه کسی پاسخگو هستند.

برنج صدری هاشمی شرق گیلان ۵ کیلویی

رفیع‌زاده با تأکید بر ضرورت ایجاد ارتباط میان عملکرد و نظام پرداخت‌ها ادامه داد: عملکرد واقعی کارکنان باید مبنای ارزیابی و پرداخت پاداش قرار گیرد و در این چارچوب، افراد پرتلاش و اثرگذار باید نتیجه عملکرد خود را در نظام ارزیابی و پرداخت‌ها مشاهده کنند.

وی گفت: تجربه نشان داده است هرگاه تلاش و نتیجه کار کارشناسان دیده شود، انگیزه آنان برای انجام بهتر وظایف افزایش می‌یابد؛ بنابراین نظام ارزیابی عملکرد باید به‌گونه‌ای طراحی شود که میزان اثرگذاری و نتیجه کار افراد در آن به‌صورت واقعی مورد توجه قرار گیرد.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت تکمیل ابزارهای مورد نیاز برای اجرای این نظام اظهار کرد: نرم‌افزار مربوط به ارزیابی عملکرد باید در کوتاه‌ترین زمان آماده شود و در کنار آن، دستورالعمل روشنی برای ارزیابی و نحوه تشویق کارکنان تدوین شود تا این فرآیند از مرحله طراحی وارد مرحله اجرا شود.

نظر کارشناسی سازمان باید در تصمیم‌گیری‌های دولت مورد توجه قرار گیرد

رفیع‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود بر جایگاه کارشناسی سازمان اداری و استخدامی کشور در فرآیند تصمیم‌گیری‌های دولت تأکید کرد و گفت: نظر کارشناسی سازمان در تصمیم‌گیری‌های دولت اهمیت زیادی دارد و باید جمع‌بندی دقیق نظرات کمیسیون‌های فرعی و اصلی در اختیار مسئولان قرار گیرد تا تصمیم‌ها بر مبنای بررسی‌های تخصصی و کارشناسی اتخاذ شود.

وی همچنین بر ضرورت رعایت اخلاق حرفه‌ای در تعامل میان دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و افزود: چه زمانی که مدیران دستگاه‌ها به سازمان مراجعه می‌کنند و چه زمانی که مدیران سازمان به دستگاه‌های اجرایی می‌روند، باید با روی باز و احترام با یکدیگر برخورد کنیم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تصریح کرد: اگر درباره موضوعی اختلاف نظر کارشناسی وجود دارد، مخالفت باید با احترام، استدلال و نگاه کارشناسی بیان شود و هیچ‌کس نباید به دلیل اختلاف نظر، با مدیر یا کارشناس دستگاه دیگری بی‌احترامی کند.

وی خاطرنشان کرد: مسئولیت‌های مدیریتی ماندگار نیست و آنچه از یک مدیر در ذهن همکاران و مدیران دستگاه‌ها باقی می‌ماند، نوع رفتار و اخلاق حرفه‌ای اوست.

ضرورت تقویت پاسخگویی تلفنی به مردم

رفیع‌زاده در ادامه با تأکید بر ضرورت ارتقای پاسخگویی سازمان به مردم گفت: ممکن است بخش زیادی از تماس‌های مردم برای پیگیری موضوعاتی باشد که از مسیرهای دیگر نیز قابل پیگیری است، اما حتی اگر یک نفر با امید و برای حل یک مشکل واقعی با سازمان تماس بگیرد، باید پاسخ مناسبی دریافت کند.

وی افزود: باید از ظرفیت فناوری برای ثبت، ضبط و پیگیری تماس‌ها استفاده کنیم تا هیچ درخواست و تماسی بدون پاسخ نماند و مردم بتوانند نتیجه پیگیری خود را دریافت کنند.

معاون رئیس‌جمهور تأکید کرد: پاسخگویی به مردم فقط یک وظیفه اداری نیست، بلکه بخشی از اعتماد مردم به نظام اداری است و باید عملکرد سازمان در این زمینه به‌صورت مستمر بهبود یابد.

تأکید بر انعطاف در ساعت کاری و توسعه دورکاری

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به موضوع ساعت کاری کارکنان و شرایط کشور و ضرورت مدیریت مصرف انرژی اظهار کرد: در کنار رعایت ساعت کاری، باید به شناوری و انعطاف در نحوه انجام کار نیز توجه شود.

وی افزود: کارمند نباید الزاماً برای انجام وظیفه خود ساعت‌های طولانی در محل سازمان حضور داشته باشد؛ مهم این است که ذهن او درگیر حل مسئله باشد و برای انجام بهتر کار، راه‌حل پیدا کند.

رفیع‌زاده بر استفاده از ظرفیت دورکاری نیز تأکید کرد و گفت: در مصوبه مربوط به دورکاری، ظرفیت استفاده حداقل دو روز در هفته از این امکان برای دستگاه‌های اجرایی پیش‌بینی شده است که باید به‌درستی مورد استفاده قرار گیرد.

«سه‌شنبه‌های بدون خودرو» با هدف فرهنگ‌سازی اجرا می‌شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پویش «سه‌شنبه‌های بدون خودرو» اظهار کرد: این طرح با هدف فرهنگ‌سازی اجرا می‌شود و قرار نیست رویکرد آن اجباری یا تنبیهی باشد.

معاون رئیس‌جمهور بر ضرورت فراهم‌کردن زمینه استفاده کارکنان از حمل‌ونقل عمومی، دوچرخه، خودروهای برقی و سفرهای اشتراکی تأکید کرد و گفت: دستگاه‌های اجرایی باید تا حد امکان تسهیلات لازم را برای استفاده کارکنان از شیوه‌های مختلف حمل‌ونقل فراهم کنند.

رفیع‌زاده با اشاره به تجربه شخصی خود از سفر اشتراکی در مسیر کرج افزود: زمانی که کارشناس و مدیر بودم، چند نفر از همکاران را به‌صورت نوبتی با خودرو جابه‌جا می‌کردیم و هر روز یکی از ما مسئول رفت‌وآمد بود. این اقدام هم به کاهش استفاده از خودروهای شخصی کمک می‌کند و هم می‌تواند به یک رفتار اجتماعی تبدیل شود.

وی تصریح کرد: تأکید رئیس‌جمهور نیز بر ترویج استفاده از حمل‌ونقل عمومی و کاهش استفاده از خودروهای شخصی است و امیدواریم مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی نیز تا حد امکان در این طرح مشارکت کنند.

اجرای برنامه‌های تحول اداری در دستگاه‌های اجرایی

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اقدامات انجام‌شده در اجرای برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم گفت: برنامه‌های عملیاتی تحول برای دستگاه‌های اجرایی تدوین و ابلاغ شده و در آن‌ها تکالیف مشخص هر دستگاه در حوزه‌هایی مانند اصلاح ساختار و بهبود عملکرد تعیین شده است.

وی افزود: در شرایط دشوار اخیر نیز روند اصلاح ساختارها و کاهش تشکیلات دنبال شد و در خود سازمان اداری و استخدامی کشور، کاهش ۱۳ تا ۱۴ درصدی ساختار تشکیلاتی انجام شده است.

رفیع‌زاده همچنین از راه‌اندازی ۴۱ مجتمع اداری خبر داد و گفت: باید گزارشی از اقدامات انجام‌شده و عملکرد دستگاه‌هایی که در اجرای برنامه‌های تحول موفق‌تر عمل کرده‌اند، تهیه شود تا ضمن ارائه این تجربه‌ها، از اقدامات مؤثر آن‌ها نیز تقدیر شود.

وی در پایان اظهار کرد: برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم در شش محور اصلی و ۴۸ اقدام عملیاتی طراحی شده و برای دستگاه‌های اجرایی نیز برنامه‌های عملیاتی مشخص تدوین و ابلاغ شده است.

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

مطالب مرتبط

برنجستان