کلیپ سلامت
ویدیو | احساس تشنگی در ماه مبارک رمضان را به حداقل برسانید.
با رعایت نکاتی که در این ویدیو میبینید، میتوانید احساس تشنگی در ماه مبارک رمضان را به حداقل برسانید.
کلیپ سلامت
با رعایت نکاتی که در این ویدیو میبینید، میتوانید احساس تشنگی در ماه مبارک رمضان را به حداقل برسانید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، مصرف حداقلی مواد پروتئینی و عدم مصرف غذای چرب و پر نمک می تواند به کاهش تشنگی روزه داران در ماه رمضان کمک کند
همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان و ایام روزه داری، یک سوال این است که با توجه به گرمای نسبی هوا و نیاز بیشتر بدن به نوشیدن مایعات، چگونه می توان از بروز احساس تشنگی جلوگیری کرد؟
قطع مصرف نوشیدنیها و خوراکیهای تری بخش و خنکی بخش در کنار مواجهه با گرمای خورشید و عوامل گرم کننده دیگر مانند حرکت بدنی و غیر بدنی بویژه در فرد جوان و گرم مزاج، موجب کاهش رطوبت بدن و غلبه گرمی و خشکی بر قلب و کبد و معده میشود و روحهای طبی سه گانه نیز از تعادل بیرون میزند و فرد دچار تشنگی زیاد و عطش میشود.
البته عطشهای مرضی ناشی از وجود ماده نامناسب در معده یا سو مزاجهای گرمِ قلب نیز وجود دارد که ربط چندانی به روزهداری ندارد و شاید در این ماه تشدید شوند که لازم است با مراجعه به درمانگاههای طب سنتی درمان شوند. این وضعیت موجب خشکی پوست و مزاج، مشکلات روحی، عدم تمرکز، افکار بد، کم خوابی و بد خوابی، عصبیت و تحریک پذیری و بیقراری و… بویژه در افراد گرم و خشک مزاج میشود.
_بوییدن سیب گلاب، خیار، لیمو و گلاب.
_ اسپری کردن گلاب خنک در فضای اتاق و شستوشوی سر و گردن با آب خنک یا گلاب.
_ تنفس هوا و نسیم خنک که حرارت زائد قلب را کاهش میدهد.
_ خواب روزانه حدود یک ساعت که بهتر است در حدود پیش از ظهر باشد یا دست کم نزدیک غروب آفتاب نباشد.
_ توقف کمتر در آفتاب و کاهش فعالیتهای جسمی و درگیریهای فکری بویژه در محیط گرم.
_ استفاده کمتر از رنگهای گرم و پوشیدن لباسهایی با رنگهای روشن و طبیعت خنک
_ پرهیز از بوها و عطرهای گرم
_ مالیدن روغن بادام یا بنفشه به بدن، شکم، گونهها، پیشانی و پشت گوش
_ استراحت کردن در جای تاریک با هوای خنک و بوهای خنک
بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، تشنگی الزاما با نوشیدن آب برطرف نمیشود و مصرف تَریبخشهایی همچون خیار، کاهو، روغن بنفشه و… به تامین رطوبت مورد نیاز بدن کمک میکند. بخشی از تشنگی هم ناشی از عطش قلبی است که با نوشیدن آب خنک چندان رفع نمیشود و تنها با قرار گرفتن در محیط خنک برطرف میشود. سیب و آب سیب تقویت کننده معده، قلب و مغز است و مصرف سحرگاهی آن موجب میشود فرد در طول روزه داری از عطش، التهاب معده و بی حوصلگی به دور باشد. در اندیشه معاصر ببیند
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.