به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، وجود اطلاعات در گوشی ممکن است مساوی با هک شدن گوشی موبایل و در نتیجه از دست رفتن اطلاعات آن شود. یکی از دردسرهایی که بسیاری از کاربران گوشیهای هوشمند با آن مواجه هستند، همین هک شدن گوشی موبایل است.ولی چگونه بفهمیم گوشی هک شده؟ در این خبر قصد داریم با علائم هک شدن گوشی موبایل آشنا شده و اقدامات لازم پس از هک شدن گوشی برای نجات آن را بررسی کنیم. پس اگر اطلاعات مهمی در گوشی خود دارید و یا نگران هک شدن گوشی خود هستید،با ما همراه باشید.
علت هک شدن گوشی موبایل چیست؟
هکرها ممکن است به دلایل مختلفی به سراغ هک کردن گوشی کاربران بروند. از جمله نقاطی که هکرها به سراغ آن میروند، میتوان به بخشهایی از گوشی اشاره کرد که اطلاعات خصوصی و مهم در آن ذخیره شده است. به عنوان مثال هک کردن گوشی برای دسترسی به رمز بانکی میتواند سبب خالی شدن حساب بانکی فرد شده و یا دسترسی به اطلاعات شبکههای اجتماعی میتواند سبب حذف اکانت شخصی یا پخش شدن اطلاعات خصوصی گردد. با این حال برخی از هکرها نیز ممکن است به دلایل دیگر دست به هک گوشیهای سایر کاربران بزنند.
چگونه بفهمیم گوشی هک شده
علائم هک شدن گوشی موبایل |از کجا بفهمیم گوشی هک شده؟
زمانی که گوشی موبایل شما هک میشود، میتوانید علائم و نشانههای آن را بر روی گوشی خود ببینید. علائم هک شدن گوشی ممکن است نرم افزاری یا سخت افزاری باشد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
علائم نرم افزاری هک گوشی | هک شدن گوشی موبایل
از جمله علائم نرم افزاری هک شدن گوشی موبایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
🔸ارسال و دریافت پیامکهای خودکار
از جمله نشانههای هک شدن گوشی موبایل میتوان به ارسال یا دریافت پیامکهای عجیب به صورت خودکار اشاره کرد. فرستادن پیامک خودکار به هر شمارهای میتواند ناشی از یک عامل مخرب بوده و در نتیجه میتواند مهر تاییدی بر هک شدن گوشی شما باشد. اگر پیامکهای عجیبی را دریافت میکنید که جزو پیامکهای تبلیغاتی نیستند و از طرف اپراتورهای تلفن همراه نیز ارسال نشدهاند، میتواند نشانههای هک شدن دستگاه باشد.
🔸کاهش سرعت گوشی
اگر سرعت گوشی شما به یکباره دچار افت سرعت شد و کندی عملکرد آن بیش از اندازه نمایان بود، میتواند نشاندهنده هک شدن دستگاه و از دست رفتن اطلاعات باشد. البته توجه به این نکته ضروری بوده که کند شدن گوشی همراه ممکن است در اثر پر شدن حافظه آن باشد. اما اگر این امر به صورت ناگهانی و بیدلیل انجام شود و کاهش سرعت به مقدار زیادی مشهود باشد، میتواند نشانه هک گوشی موبایل باشد. به عنوان مثال اگر گوشی بدون هیچ گونه تاخیری کار میکرده و پس از نصب یک اپلیکیشن سرعت عملکرد آن کاهش پیدا کرده است ممکن است نشانه هک گوشی باشد.
🔸افزایش مصرف اینترنت
چگونه بفهمیم گوشی هک شده
اگر میزان استفاده شما از اینترنت مانند قبل است اما حجم اینترنت شما زودتر از موعد مقرر تمام میشود میتواند یکی از نشانههای هک شدن گوشی موبایل باشد. در واقع افزایش مصرف اینترنت میتواند ناشی از نصب یک اپلیکیشن مخرب بر روی دستگاه باشد.
🔸نصب خودکار اپلیکیشنهای عجیب
از دیگر نشانههایی که میتواند مهر تاییدی بر هک گوشی موبایل باشد، میتوان به نصب خودکار اپلیکیشنهای عجیب اشاره کرد. گوشیهای هوشمند به سیستمی مجهز شدهاند که سبب میشود اپلیکیشنها بدون اجازه کاربر بر روی گوشی نصب نشود. حال اگر همچین اتفاقی افتاد بدیهی است که شرایط مشکوکی به وجود آمده و احتمال هک دستگاه وجود دارد. در صورتی که با نصب چنین اپلیکیشنهایی بر روی گوشی موبایل خود مواجه شدید، درباره اپلیکیشن تحقیق کرده و مطمئن شوید که اپلیکیشن حاوی ویروس نیست. همچنین بهتر است اپلیکیشن از روی دستگاه حذف شود.
🔸نمایان شدن پیامهای پاپ آپ خودکار
از دیگر نشانههایی که میتواند هک گوشی موبایل را تایید کند میتوان به نمایان شدن پیغامهای پاپ آپ به صورت خودکار بر روی گوشی اشاره کرد. نمایان شدن این پیغامها احتمالا ناشی از نصب یک اپلیکیشن مخرب بر روی گوشی شماست. برای رفع این مشکل باید اپلیکیشن مخرب شناسایی شده و از روی گوشی حذف شود.
🔸قبضهای نجومی یا کم شدن شارژ سیم کارت
چگونه بفهمیم گوشی هک شده
بدیهی است که هر فردی مقدار استفاده خود از تلفن همراه را میداند. حال اگر به صورت ناگهانی شارژ سیم کارت شما کم شد و یا قبضهای نجومی برایتان ارسال شد، میتواند نشاندهنده هک شدن موبایلتان باشد. در واقع رد و بدل کردنهای اطلاعات و یا ارسال پیامکها میتواند در افزایش مصرف شارژ سیم کارت موثر باشد.
🔸باز شدن خودکار سایتهای مختلف
از دیگر نشانههای هک شدن گوشی میتوان به باز شدن خودکار سایتهای مختلف و عجیب اشاره کرد. بنابراین اگر در هنگام استفاده از گوشی به طور ناگهانی مرورگر دستگاه باز شده و یک سایت عجیب برای شما نمایان میشود، احتمال هک گوشی وجود دارد. در بسیاری از موارد نصب یک اپلیکیشن مخرب عامل این اتفاق است.
🔸اسپم شدن خودکار ایمیلهای ارسالی
افرادی که به وفور از ایمیل استفاده میکنند، اگر متوجه شوند که ایمیلهایشان به طور خودکار در پوشه اسپم قرار گرفته میتوانند نسبت به هک شدن گوشی موبایلشان شک کنند. در واقع اگر ایمیلهای ارسالی به طور خودکار بلاک و اسپم شوند، میتواند نشاندهنده آن باشد که کدهای مخربی بر روی دستگاه فعال است که در روند ارسال ایمیلها اختلال ایجاد میکند.
چگونه بفهمیم گوشی هک شده
علائم سخت افزاری هک گوشی | از کجا بفهمیم گوشی هک شده؟
هک شدن گوشی در بسیاری از موارد با علائم سخت افزاری نیز همراه است. از جمله این علائم سخت افزاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
🔹داغ شدن بدون دلیل گوشی
در صورتی که گوشی موبایل شما بدون دلیل و حتی در هنگامی که از آن استفاده نمیشود، داغ میشود، میتواند نشاندهنده هک گوشی باشد. داغ شدن گوشی در هنگام اجرای بازیها و اپلیکیشنهای سنگین امری طبیعی است؛ اما زمانی که از گوشی استفاده نمیشود و شاهد داغ شدن بدنه آن هستید احتمال هک آن وجود دارد. در چنین شرایطی در پس زمینه گوشی اطلاعاتی در حال رد و بدل شدن است و همین امر سبب میشود تا پردازنده گوشی در حال کار باشد. همین امر نیز منجر به داغ شدن گوشی موبایل میشود.
🔹خالی شدن سریع باتری
چگونه بفهمیم گوشی هک شده
اگرچه خالی شدن سریع باتری ممکن است به دلیل خرابی باتری یا برخی تنظیمات نادرست دستگاه باشد، اما در شرایطی که خالی شدن باتری به صورت ناگهانی و مشکوک اتفاق میافتد احتمال هک گوشی موبایل وجود دارد. در واقع رد و بدل شدن اطلاعات در پس زمینه گوشی سبب میشود تا انرژی باتری آن صرف شده و به این ترتیب شارژ آن زودتر از حالت عادی خالی شود.
🔹نویز و پارازیت در تماسها
در برخی موارد وجود بدافزارهای هک گوشی میتواند سبب ایجاد نویز و پارازیت بر روی تماسهای خروجی و ورودی شود. در صورتی که این نویزها به صورت غیرارادی و ناگهانی ایجاد شده باشد، احتمال هک گوشی وجود دارد.
🔹خاموش و روشن شدن گوشی
از دیگر نشانههای سخت افزاری هک گوشی خاموش و روشن شدنهای بیدلیل و مداوم گوشی است. همچنین اگر گوشی موبایل پس از مدتی به صورت خودکار ری استارت میشود، احتمال هک آن وجود دارد.
بعد از هک شدن گوشی موبایل چکار کنیم؟
اگر به هک گوشی خود مشکوک شده و یا مطمئن شدید که گوشیتان هک شده است، در وهله اول خونسردی خود را حفظ کنید و سپس نسبت به رفع مشکل اقدام کنید. توجه داشته باشید که در چنین شرایطی نباید گوشی موبایل را خاموش کنید؛ چرا که اگر بد افزاری بر روی گوشی شما نصب شده باشد با خاموش و روشن کردن آن، بد افزارها نیز همراه با سیستم اجرا شده و به این ترتیب فرآیند هک همچنان ادامه مییابد. از جمله اقداماتی که بعد از هک گوشی میتوان انجام داد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تمامی رمزهای عبور خود را تغییر دهید
بلافاصله پس از آن که نسبت به هک گوشی خود مشکوک شدید، باید رمزهای عبور گوشی را تغییر دهید. اطمینان حاصل کنید که رمزهای انتخابی تا حد امکان سخت باشد تا احتمال بازیابی آنها توسط هکرها کمتر باشد. رمزها باید حداقل ۸ کاراکتر و ترکیبی از اعداد، حروف بزرگ، حروف کوچک و علائم نگارشی باشد. همچنین بهتر است رمزهای انتخابی برای بخشهای مختلف گوشی با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
- گوشی خود را به روزرسانی کرده و آن را اسکن کنید
برای آن که گوشی موبایل امنیت بالاتری در برابر هک داشته باشد، بهتر است آن را به طور مداوم به روزرسانی کنید. همچنین از نرم افزارهای آنتی ویروس و ضد هک برای اسکن کردن موبایل استفاده کنید. آن چه اهمیت دارد این است که آنتی ویروس انتخابی یک آنتی ویروس ضد ویروس و ضد هک باشد.
- برنامههای ناشناس را حذف کنید
همانطور که در بالا نیز اشاره شد در بسیاری از موارد وجود یک اپلیکیشن مخرب سبب هک گوشی میشود. بنابراین برنامههای ناشناس را از روی گوشی خود حذف کنید. همچنین باید به مخاطبین گوشی خود اطلاع دهید که گوشیتان هک شده و آنها را از دریافت پیامکهای عجیب از سمت شماره شما آگاه کنید.
- اطلاع رسانی به سرویس پشتیبانی شبکههای اجتماعی
چگونه بفهمیم گوشی هک شده
در صورتی که نسبت به هک شبکههای اجتماعی خود مانند اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام و… مشکوک شدهاید، در کوتاهترین زمان ممکن به سرویس پشتیبانی این شبکههای اجتماعی اطلاع دهید. این سرویسها میتوانند عملکرد بهتری در جلوگیری از حساب هک شده داشته باشند.
- از اطلاعات مهم گوشی خود بکاپ بگیرید
زمانی که اطلاعات گوشی خود را اسکن کرده و برنامههای مخرب را پاک کردید، لازم است تا از اطلاعات شخصی و مهم گوشی خود نسخه بکاپ تهیه کنید. البته در این بین توجه داشته باشید که فایلهایی که ناشناخته هستند را کپی نکنید. اهمیت بکاپ گرفتن زمانی مشخص میشود که شما مجبور به پاک کردن کامل حافظه دستگاه هستید.
- پاک کردن حافظه دستگاه و بازگشت به تنظیمات کارخانه
در آخرین مرحله نجات گوشی از هک باید به تنظیمات گوشی وارد شده و حافظه آن را به طور کامل پاک کنید و پس از آن گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید. در هنگام پاک کردن اطلاعات گزینه پاک کردن حافظه داخلی و خارجی را فعال کنید تا گوشی به حالت اولیه خود بازگردد.
آیا هک شدن گوشی موبایل را تجربه کردهاید؟
از آنجایی که در دنیای امروز بسیاری از امور از طریق اینترنت و گوشی موبایل انجام میشود، بدیهی است که اطلاعات شخصی و مهم زیادی بر روی گوشی موبایل وجود داشته باشد. همین امر هکرها را نسبت به هک کردن گوشی موبایل کاربران وسوسه میکند. هک کردن گوشی موبایل میتواند سبب از دست رفتن اطلاعات شخصی، اکانتهای شخصی و یا دسترسی به رمزهای بانکی و خالی شدن حساب شود. بنابراین باید نسبت به آن حساسیت زیادی به خرج داد. هک شدن گوشی موبایل علائم نرم افزاری و سخت افزاری زیادی داشته که باید از آنها آگاه بود و پس از مشاهده آنها نسبت به رفع هک اقدام کرد.
به نظر شما مهمترین اقدام بعد از هک شدن گوشی موبایل چیست؟ آیا تا به حال برای شما چنین وضعیتی پیش آمده؟ به نظرتان به چه دلیل افراد نسبت به هک کردن گوشی اقدام میکنند؟ راهکار شما برای نجات گوشی هک شده چیست؟ از تجربیات و اطلاعات خود در این زمینه برای اندیشه معاصر بنویسید و اگر این مطلب برای شما مفید بود، حتما آن را برای دوستانتان هم بفرستید.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.