19:24 - 1403/07/10

پریسا کربلایی در یادداشت اختصاصی نوشت:

مشکل تکانشگری در افراد ADHD + ارائه ۵ راهکار طلایی برای کمک به افراد ADHD با مشکل تکانشگری تا بتوانید خودکنترلی را بیاموزید و تصمیمات بزرگی بگیرید

یکی از چالش ها و مشکلات افراد با اختلال کمبود توجه_ بیش فعالی (ADHD) تکانشی عمل کردن است، یعنی گاهی اوقات کاری را بدون فکر انجام می‌دهند. بخشی از مغز افراد ADHD که مربوط به تصمیم گیری است، کمی متفاوت عمل می‌کند.

پریسا کربلایی حسنی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، پریسا کربلایی حسنی دانشجوی دکتری روانشناسی درباره مشکل تکانشگری در افراد ADHD  نوشت: یکی از چالش ها و مشکلات افراد با اختلال کمبود توجه_ بیش فعالی (ADHD) تکانشی عمل کردن است، یعنی گاهی اوقات کاری را بدون فکر انجام می‌دهند. بخشی از مغز افراد ADHD که مربوط به تصمیم گیری است، کمی متفاوت عمل می‌کند. گاهی برای این افراد سخت است که بدانند کدام تصمیمات در بلندمدت بهتر هستند. گاهی ممکن است کاری را انجام دهند که نسبت به بهترین گزینه هیجان انگیزتر و یا آسان تر باشد.

وی در ادامه درباره ارائه ۵ راهکار طلایی برای کمک به افراد ADHD با مشکل تکانشگری مواجه اند تا بتوانید خودکنترلی را بیاموزید و تصمیمات بزرگی بگیرید، نوشت: تکانشگری افراد مبتلا به ADHD ممکن است زندگی اجتماعیشان را مختل کند. برای مثال ممکن است برایشان سخت باشد صحبت دیگران را قطع نکنند. از آنجایی که مغز آنها به سرعت کار می‌کند و افکار زیادی در ذهنشان وجود دارد، ممکن است برایشان سخت باشد که اجازه دهند مخاطب حرف‌هایش را به پایان برساند. این موضوع ممکن است باعث شود دیگران از فردی که ADHD دارد، ناامید شوند و این می‌تواند برای او و دیگران ناراحت کننده باشد.

برای کمک به فردی که مبتلا به ADHD است باید از او پرسید که وقتی با چالش تصمیم گیری درست روبه رو می‌شود چه احساس و هیجانی در او ایجاد می‌شود؟ ممکن است از اینکه دوستش نمی‌خواهد با او وقت بگذارد چون مدام صحبت‌هایش را قطع می‌کند ناراحت یا ناامید شود، زیرا نمی‌خواهد صحبت کسی را قطع کند اما نمی‌تواند خودش را کنترل کند.

پریسا کربلایی حسنی:مشکل تکانشگری در افراد ADHD + ارائه ۵ راهکار طلایی برای کمک به افراد ADHD با مشکل تکانشگری تا بتوانید خودکنترلی را بیاموزید و تصمیمات بزرگی بگیرید

پریسا کربلایی حسنی:مشکل تکانشگری در افراد ADHD + ارائه ۵ راهکار طلایی برای کمک به افراد ADHD با مشکل تکانشگری تا بتوانید خودکنترلی را بیاموزید و تصمیمات بزرگی بگیرید

اگر مبتلا به ADHD هستید سعی کنید برخی از هیجاناتی که هنگام تصمیم گیری و خودکنترلی در خود احساس می‌کنید را بنویسید.
۱.
۲.
۳.
۴.
۵.

 

هنگامی که درباره ی این هیجانات فکر می‌کنید چه احساسی دارید؟ این حس خوبی نیست که احساس کنید نمی‌توانید رفتار خود و انتخاب های درست را کنترل کنید. با این حال نگران نباشید، ما راه حل های امکان پذیری برای شما داریم که ممکن است در تصمیم گیری درست و یادگیری خودکنترلی به شما کمک کند.

۵ راهکار طلایی برای کمک به افراد ADHD با مشکل تکانشگری تا بتوانید خودکنترلی را بیاموزید و تصمیمات بزرگی بگیرید:

۱. قبل از تصمیم گیری فهرستی از اقدامات مختلفی که می‌توانید انجام دهید را تهیه کنید؛

در مورد هر کدام به دقت فکر کنید و در مورد مناسب ترین گزینه تصمیم گیری کنید. خوب و بد هر تصمیم را در مقابل هم قرار دهید.

۲. برای خودداری از قطع کردن صحبت دیگران، مهارت گوش دادن را تمرین کنید؛

برای مثال با سؤال پرسیدن به صحبت مخاطبتان علاقه نشان دهید این تمرین را در گفتگو با خانواده خود انجام دهید.

۳. اگر تصمیم مهمی دارید، سعی کنید قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه چه کاری انجام دهید اطلاعاتی را جمع آوری کنید؛

برای مثال اگر می‌خواهید تبلت بخرید، در لحظه تصمیم نگیرید. تحقیق کنید کدام مورد برای شما مناسب تر است. مثلاً اگر می‌خواهید عکس‌های خوبی بگیرید به تبلتی نیاز دارید که این کار را به خوبی انجام می‌دهد.

۴. قبل از تصمیم‌گیری یا انجام کاری که از آن مطمئن نیستید با یک شخص قابل اعتماد مشورت کنید؛

والدین، خواهر و برادر یا یک دوست خانوادگی مورد اعتماد که فرد مناسبی برای صحبت کردن در مورد گزینه‌های پیش روی شماست و شما را قضاوت نمی‌کند.

۵. قبل از تصمیم گیری یا تکانشی عمل کردن کمی مکث کنید تا ابتدا به خود فرصت فکر کردن دهید؛

سعی کنید قبل از اقدام به هر کاری تا ۱۰ بشمارید، در این صورت می‌توانید از انجام اولین کاری که در ذهنتان می‌آید پرهیز کنید.

ممکن است راه حل های دیگری به ذهنتان برسد که در جهت خودکنترلی و تصمیم گیری درست به شما کمک می‌کند. آنها را نیز امتحان کنید. به عنوان فعالیت روزانه، بار دیگر که با چالش تصمیم گیری یا کنترل تکانه، مواجه شدید، برخی از فعالیت‌های بیان شده را امتحان کنید.

در طول هفته وقتی در موقعیتی قرار می‌گیرید که توانایی تصمیم گیری و خودکنترلی شما را به چالش می‌کشد توجه کنید که آیا می‌توان چالش را پیش بینی و از مشکل ساز شدن آن جلوگیری کرد؟

برای مثال وقتی با دوستانتان هستید، تصمیم گیری برای شما سخت تر است یا خود کنترلی؟

شاید وقتی با دوستانتان وقت می‌گذرانید ریسک پذیرتر شوید. آیا مواقعی وجود دارد که برخی از چالش‌ها برایتان سخت تر شوند؟ برای مثال هنگامی که آخر هفته ها در خانه هستید، آیا تمایل بیشتری به خوردن غذاهای ناسالم دارید؟ اکنون که شروع به پیش‌بینی زمان وقوع یک چالش کردید، باید بتوانید برای جلوگیری از وقوع آن، راه حلی ارائه دهید.

برای مثال وقتی آخر هفته ها گرسنه می‌شوید سعی کنید میان وعده های سالم آماده کنید تا در نهایت مجبور به خوردن غذای ناسالم نشوید. یا اگر دوستانتان در حال انجام کاری هستند که ممکن است پیامد بدی به دنبال داشته باشد، می‌توانید این را زودتر متوجه شوید و راه حل جایگزین را به آنان ارائه دهید. مثلا، می‌توانید چیزی را ارائه دهید که نتایج بدی به دنبال ندارد.

در نتیجه تکانشگری در ADHD به این معناست که این افراد در تصمیم گیری و خودکنترلی مشکل دارند. راه حل های زیادی برای کمک به این افراد در تصمیم گیری درست وجود دارد. مثلاً، تهیه‌ی فهرست جوانب مثبت و منفی به آنها کمک می‌کند تا اقدامات خود را عاقلانه تر انتخاب کنند. پیش بینی چالش به فرد مبتلا به ADHD کمک می‌کند تا به درستی تصمیم گیری کند و خودکنترلی داشته باشد و بدین ترتیب از تبدیل شدن چالش به مشکل، جلوگیری کند./ اندیشه‌معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط