به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، چطوری بفهمیم سود سهام عدالت واریز شده؟ این سوالی است که بسیاری از دارندگان سهام عدالت مرتب از ما می پرسند و برآن شدیم تا در اندیشه معاصر ضمن پاسخ دادن به این سوال، زمان بندی جدید واریز سود سهام عدالت ۹۰۰/۰۰۰ تومانی و دلایل تأخیر واریز سود سهام عدالت در شهریورماه را بیان کرده ایم؛ در انتها یادآور می شویم که برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت، پرداخت سود این سهام به صورت سه مرحلهای انجام شده است و در حال حاضر مرحله سوم سود سهام عدالت با تاخیر انجام شده است.
چطوری بفهمیم سهام عدالت واریز شده؟
برای استعلام از طریق سامانه سهام عدالت، ابتدا باید به سایت www.samanese.ir مراجعه کنید. سپس، در قسمت “ورود به سامانه”، شماره ملی و کد ملی خود را وارد کنید. در مرحله بعد، کد امنیتی را وارد کنید و روی دکمه “ورود” کلیک کنید.
پس از ورود به سامانه، در قسمت “مشاهده وضعیت سود سهام عدالت”، میتوانید وضعیت واریز سود سهام عدالت خود را مشاهده کنید.
استعلام از طریق پیامک
برای استعلام از طریق پیامک، ابتدا باید کد پیگیری سهام عدالت خود را دریافت کنید. برای دریافت کد پیگیری سهام عدالت، میتوانید به یکی از روشهای زیر اقدام کنید:
مراجعه به سایت www.samanese.ir و ورود به قسمت “مشاهده وضعیت سود سهام عدالت” تماس با شماره تلفن ۰۲۱۹۵۸۸۱
پس از دریافت کد پیگیری سهام عدالت، میتوانید با ارسال پیامک به شماره ۳۰۰۰۷۳۳۰، از وضعیت واریز سود سهام عدالت خود اطلاع پیدا کنید. برای این کار، کافی است کد پیگیری سهام عدالت خود را به صورت عددی و بدون فاصله، به شماره ۳۰۰۰۷۳۳۰ ارسال کنید.
اگر سهام عدالت خود را از طریق کارگزاری خریداری کردهاید، میتوانید با مراجعه به کارگزاری خود، از وضعیت واریز سود سهام عدالت خود اطلاع پیدا کنید.
استعلام از طریق بانک عامل
اگر سهام عدالت خود را از طریق بانک خریداری کردهاید، میتوانید با مراجعه به بانک عامل خود، از وضعیت واریز سود سهام عدالت خود اطلاع پیدا کنید.
در صورتی که سود سهام عدالت شما واریز نشده باشد، میتوانید با مراجعه به یکی از روشهای ذکر شده، از وضعیت واریز آن اطلاع پیدا کنید.
تأخیر واریز سود سهام عدالت در شهریورماه
دلایل متعددی برای تأخیر در پرداخت سود سهام عدالت وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به مشکلات فنی، مسائل اداری و چالشهای اقتصادی اشاره کرد.
زمان بندی جدید واریز سود سهام عدالت ۹۰۰/۰۰۰ تومانی
به گزارش اندیشه معاصر، برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت، پرداخت سود این سهام به صورت سه مرحلهای انجام شده است. پس از واریز سود مرحله اول و دوم در اوایل زمستان و پایان سال گذشته، اکنون سهامداران بیش از شش ماه است که منتظر دریافت سود مرحله سوم سهام عدالت خود هستند.
واریز سود سهام عدالت در سال جاری به سه مرحله تقسیم شده است. پس از واریز سود مرحله اول و دوم در ابتدای زمستان و انتهای سال گذشته، اکنون سهامداران منتظر دریافت سود مرحله سوم هستند. با این حال، به دلیل عدم واریز سود توسط چهار شرکت، تأخیر در واریز مابقی سود به حساب سهامداران ایجاد شده است.
خبرهایی که از اسفندماه اعلام شد که با پرداخت سود توسط این شرکتها، در نهایت سود سهامداران سهام عدالت در مرحله سوم در خردادماه واریز خواهد شد.
با این حال چند ماه از مهلت اعلام شده گذشته، اما باز هم خبری از واریز سود سهام عدالت نشده است.
با این حال دلایل مختلفی برای تاخیر در پرداخت سود سهام عدالت مطرح شده است که از مهمترین آنها میتوان به مشکلات فنی، مسائل اداری و مشکلات اقتصادی اشاره کرد.
طبق خبرهای اعلامی هنوز هم چهار شرکت سود سهام عدالت را به شکل کامل واریز نکردهاند. سازمان بورس به شکل مستمر پیگیر واریز سود سهام عدالت از سوی این سه شرکت به حساب سپردهگذاری مرکزی است تا به همراه سایر مبالغ وصولی این سود برای سهامداران واریز شود.
زمانبندی جدید واریز سود
بر اساس اعلام مسئولان، سود سهام عدالت حداکثر تا پایان آذرماه امسال واریز خواهد شد. این خبر میتواند برای بسیاری از سهامداران که به این سود نیاز دارند، امیدوارکننده باشد. مسئولان مربوطه تأکید کردهاند که تمام تلاش خود را برای واریز به موقع سود انجام خواهند داد و امیدوارند که این بار تأخیری در واریز سود وجود نداشته باشد.
سهام عدالتی ها گوش بزنگ باشند
سود سهام عدالت خردادماه هنوز واریز نشده است و در تیر و مرداد ماه هم همین روال پرداخت نشدن سود سهام عدالت ادامه داشت، اما احتمال دارد که در ماه جاری ، مرحله سوم سود سهام مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در ماه مرداد به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود.
بر اساس آخرین اطلاعات و نتیجه های گزارش ها در این زمینه، استانهای خراسان شمالی، زنجان، گیلان، مرکزی، اصفهان، کرمان و کرمانشاه از جمله استانهایی هستند که مجامع شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت آنها در این مدت برگزار شده است. سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان آن واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود/اندیشه معاصر
همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد و امسال تنها سالی است که پرداخت سود سهام عدالت سه مرحله شده است و هنوز سود سهام عدالت مرحله سوم پرداخت نشده است.
سود سهام عدالت علیرغم وعده ها در ماه خرداد واریز نشد و در تیر و مرداد هم خبری نبود اما این امکان وجود دارد که در ماه شهریور مرحله سوم سود سهام سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در ماه مرداد واریز شود.
او افزود: پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که با این شرکتها آیا برخوردی صورت خواهد گرفت؟ اظهار کرد: گزارش تخلف احتمالی برای این شرکتها تهیه و به مراجع رسیدگی به تخلفات هم ارسال شده است. اما اکنون چیزی که مهم است این خواهد بود که بتوانیم با پیگیریهای خود سود سهام عدالت را کامل وصول و الباقی سود سال ۱۴۰۱ را به حساب مشمولان واریز کنیم.
وراثی که قصد دارند سهام عدالت متوفیان خود را دریافت کنند، ابتدا باید به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را انجام دهند.
این شرط برای تمامی وراث الزامی است و بدون آن امکان انتقال سهام و دریافت سود وجود نخواهد داشت.
مهدی حاجیوند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، تأکید کرده است که این شرط باید توسط همه وراث رعایت شود.
یکی از ویژگیهای برجسته سامانه میراث، رایگان بودن فرایند انتقال سهام عدالت به وراث است. این انتقال از طریق شعب منتخب بانکها و کارگزاریها انجام میشود و هیچ هزینهای برای وراث در بر نخواهد داشت. بانکهای ملی، ملت، پارسیان و تجارت از جمله بانکهایی هستند که این خدمات را ارائه میدهند.
در صورتی که وراث مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال آن برای متوفی را طی کرده باشند، باید تا مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت منتظر بمانند.
سود سهام تنها در زمانی به وراث پرداخت خواهد شد که به تمامی مشمولان سود آن واریز شود. بنابراین، ممکن است دریافت سود برای برخی وراث به تعویق بیفتد. وراثی که هنوز اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان خود نکردهاند، بهتر است هر چه سریعتر به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را آغاز کنند. این فرایند اکنون بهصورت رایگان و بدون هزینه انجام میشود و هیچ دلیلی برای تعویق در انجام آن وجود ندارد.
می توان انتظار داشت در پاییز و زمستان امسال که سود سهام عدالت مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ واریز می شود، باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ نیز به حساب سهامداران واریز شود.
واریز سود سهام عدالت در تابستان واریز می شود؟ این روزهابسیاری از افراد پیگیر زمان واریز سود سهام عدالت هستند و از این رو ما در چه خبر به دو تاریخ قطعی برای واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۳ پرداخته ایم و در انتها نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان را بررسی خواهیم کرد.
سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.در حالی که اعلام شده بود مرحله سوم سود سهام عدالت باقیمانده سال ۱۴۰۱ در خرداد امسال واریز می شود، در نیمه مرداد هنوز خبری از سود سهام عدالت نیست.
با توجه به بدعهدی برخی از شرکت ها، این احتمال وجود دارد که واریز سود سهام عدالت تا ماه ها به تعویق بیفتد.
با این وجود می توان انتظار داشت در پاییز و زمستان امسال که سود سهام عدالت مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ واریز می شود، باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ نیز به حساب سهامداران واریز شود. از این رو فعلا تنها زمان های قطعی واریز سود سهام عدالت، آذر و اسفند ماه ۱۴۰۳ است.
مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق شعب کارگزاری و بانکهای منتخب همچنان رایگان است.
مژگان صفری مقدم اظهار کرد: یکی از وراث سهام عدالت پس از سجامی شدن میتوامند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه «ddn.csdiran.ir» و مراجعه به بخش امور سهام عدالت متوفی و وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده، نسبت به استعلام وضعیت سهام عدالت و پرتفوی سهام متوفی اقدام کند.
وی با بیان اینکه همه فرآیند فوق و تقسیم دارایی متوفی همچنان به صورت رایگان انجام میشود، افزود: در ادامه یکی از وراث پس از استعلام وضعیت سهام عدالت میتواند به یکی از شعب کارگزاری های منتخب و یا بانکهای «ملی، تجارت، ملت و پارسیان» مراجعه و مدارک لازم را که در آدرس «www.csdiran.ir/pages?page=miras» درج شده، ارائه کند.
صفری مقدم تصریح کرد: همه ورثه متوفی سهام عدالت پس از تقسیم دارایی متوفی میبایست نسبت به سجامی شدن اقدام کنند تا واریز سود سهام عدالت، به حساب آنها از طریق شماره شبایی که در سامانه سجام اعلام کردهاند، صورت گیرد. در عین حال ورثه پس از سجامی شدن میتوانند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه علاوه بر مشاهده پرتفوی سهام عدالت خود، از ارزش روز آن نیز مطلع شوند./اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.