23:31 - 1403/06/10

اجتماعی

رژیم فستینگ چگونه است| رژیم فستینگ چگونه عمل می­‌کند؟/راهکار مؤثر کاهش وزن و بهبود سلامت با روزه‌داری متناوب

رژیم فستینگ یکی از راههایی است که پزشکها در اختیار افرادی که اضافه وزن دارند قرار میدهند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، رژیم فستینگ یکی از راه هایی است که خیلی از افراد برای لاغری آنرا استفاده میکنند. رژیم فستینگ شباهت زیادی با روزه گرفتن مسلمانان دارد. فواید رژیم فستینگ هم تقریبا شبیه به روزه میباشد. در ادامه نحوه عمل کردن آن و اطلاعات بیشتری درباره زژیم فستینگ میبینید. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

رژیم فستینگ چیست؟

رژیم فستینگ یا روزه داری متناوب (IntermittentFasting) یکی از انواع رژیم های غذایی و نوعی الگوی غذاخوردن است که بین دوره‌های غذاخوردن و ناشتایی در تناوب است. این رژیم به شما نمی‌گوید چه غذایی بخورید بلکه به شما می‌گوید کی غذا بخورید و این یکی از تفاوت‌های اساسی آن با دیگر انواع رژیم لاغری است.

در رژیم فستینگ شما بین ساعات روزه داری و ساعاتی که می‌توانید غذا بخورید در تناوب هستید. ایده رژیم روزه‌داری این است که در ساعاتی که شما غذا نمی‌خورید و بدن شما کالری دریافت نمی‌کند، به جای قند از چربی به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند و این اتفاق باعث می‌شود که لاغر شوید.

در مورد این رژیم ادعا می‌شود که محدود کردن دریافت کالری به ویژه شب‌ها می‌تواند التهاب، مقاومت به انسولین و چاقی را کاهش دهد. این رژیم برنامه‌های مختلفی دارید که در این مطلب از دکترتو آنها را به شما معرفی می‌کنیم و مزایا و معایب آنها را با هم بررسی می‌کنیم.

رژیم فستینگ

رژیم فستینگ

هرچند سبک‌های مختلفی از روزه داری برای لاغری وجود دارد، اما انواعی از آن هم در ادیان اسلام، یهودیت و مسیحیت وجود دارد که جنبه معنوی دارد./دکترتو

رژیم فستینگ چگونه عمل می­‌کند؟

چندین روش مختلف برای برنامه رژیم فستینگ وجود دارد، اما همه آنها بر اساس انتخاب دوره­‌های زمانی منظم برای غذا خوردن و سپس اجتناب از غذا هستند. به عنوان مثال، یکی از این روش­­‌ها خوردن در هشت ساعت از روز و روزه­‌داری در بقیه ساعات است. برخی هم دو روز در هفته فقط یک وعده غذایی می­‌خورند. برنامه­‌های مختلفی برای روزه­‌داری متناوب وجود دارد.بدن پس از این­که ساعت­‌ها بدون غذا می‌­ماند، ذخایر قندش تمام می­ شود و به سراغ چربی­‌ها می­رود. این یک تغییر متابولیسم خیلی مثبت است و همان چیزی است که افراد به دنبال آن می­‌گردند.

بسته به شرایط بدنی فرد، هر یک از انواع رژیم روزه داری یا فستینگ می تواند موجب کاهش وزن بین ۲۵۰ تا ۷۵۰ گرم در هر هفته شود.

در این روش، فاصله بین دریافت مواد غذایی زیاد می­‌شود و بدن برای تامین نیاز خود به سراغ چربی­‌های ذخیره شده می­رود. این در حالی است که اگر شما مرتبا غذا بخورید و ورزش هم نکنید، فرصتی برای سوزاندن چربی­‌ها نخواهید داشت.در این نوع رژیم، خود فرد تعیین می­‌کند که رژیم فستینگ او چگونه باشد. ممکن است در زمان برنامه رژیم فستینگ مقدار کمی غذا بخورد یا اصلا چیزی نخورد.به هر حال این باعث کاهش کالری مصرفی در طول هفته می­شود و سوزاندن چربی­‌ها را تسریع می­‌کند./غفاری دیت

رژیم روزه داری چگونه به کاهش وزن کمک می‌کند؟

کاهش وزن و لاغری، یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که باعث می‌شود که مردم سراغ فست کردن بروند! بله؛ روزه داری و لاغری با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند و رویای لاغری با رژیم فستنیگ، حقیقت دارد! اما چگونه؟ این رژیم به چند طریق منجر به کاهش وزن می‌شود.

دریافت کالری کمتر

در قدم اول وقتی یک وعده یا وعده‌هایی را حذف کنید، به طور خودکار کالری دریافتی خود را کم کرده‌اید؛ که همین کاهش کالری دریافتی منجر به کاهش وزن می‌شود.

افزایش متابولیسم بدن

روزه داری و رژیم لاغری فستینگ، باعث تغییر سطح هورمون‌ها در جهت کاهش وزن می‌شود. فستنیگ علاوه بر کاهش انسولین و افزایش سطح هورمون رشد، ترشح هورمون چربی سوز نوراپی نفرین (نورآدرنالین) را افزایش می‌دهد. به دلیل این تغییر در سطح هورمون‌ها، روزه‌داری کوتاه‌مدت می‌تواند میزان متابولیسم شما را تا ۱۴ درصد بیشتر کند که آمار خوبی است.

عدم تحلیل رفتن عضلات

اما خبر خوب‌تر اینکه فستینگ نسبت به روش‌های کالری نقصان دیگر، کمتر منجر به تحلیل عضلات می‌شود که همین موضوع در دراز مدت، روند کاهش وزن شما را ساده‌تر و اصولی‌تر می‌کند.

در حقیقت روزه داری یا فستینگ، یک الگوی غذایی برای شما ایجاد می‌کند که در نتیجه پایبندی به آن در مسیر کاهش وزن قرار می‌گیرید. یک مطالعه گسترده در سال ۲۰۱۴ روی رژیم فستینگ به این نتیجه رسید که فست کردن (به مدت حداقل سه ماه) می‌تواند تا ۸% کاهش وزن به همراه داشته باشد. بر اساس همین مطالعه، افراد همچنین ۴ تا ۷ درصد از سایز دور کمر خود را کم کردند که نشان دهنده کاهش قابل توجه چربی شکمی است.

نکته: با این حال، به خاطر داشته باشید که دلیل اصلی موفقیت فستینگ در کاهش وزن این است که به شما کمک می‌کند که کالری کمتری مصرف کنید. اگر در زمان غذا خوردن به مقدار زیادی غذا بخورید یا تغذیه بسیار ناسالم و پرکالری داشته باشید، ممکن است اصلا وزن کم نکنید./فیتامین

چه افرادی نمی‌توانند رژیم فستینگ یا رژیم روزه داری بگیرند؟

باید توجه داشت که رژیم‌های فستینگ برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، مادران شیرده یا زنان باردار مناسب نیستند. همچنین، این رژیم‌ها برای افرادی که برای ورزش‌های استقامتی، مانند ماراتن تمرین می‌کنند نیز انتخاب مناسبی نیست. این افراد هرگز نباید بدون صحبت با پزشک برنامه فستینگ را شروع کنند و باید تحت نظارت متخصص تغذیه یا پزشک، کاهش وزن داشته باشند.

افراد مبتلا به مشکلات زیر نیز نمی‌توانند رژیم fasting را دنبال کنند:

اختلال در خوردن مانند بولیمیا که شامل آسیب رساندن به خود می‌شود
استفاده از داروهایی که نیاز به خوردن غذا دارند
افرادی که در سن رشد هستند
خانم‌های باردار و شیرده
افراد مبتلا به دیابت نوع ۱

حالا که متوجه شدید رژیم فستینگ چیست می‌توانید در ماه رمضان از این رژیم پیروی کنید. این رژیم برای کاهش وزن و کاهش اشتها مفید است.

به یاد داشته باشید که قبل از شروع لاغری با این رژیم حتما در مورد آن با پزشک خود مشورت کنید. اگر جزء آن دسته از کسانی هستید که به دلیل بیماری خاص نمی‌توانند برای مدت طولانی چیزی بخورند و یا روزه بگیرند، رژیم فستینگ برای شما انتخاب مناسبی نیست./دکترکرمانی

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط