به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال ۱۴۰۲ متولد شده است، معادل بیست و سه میلیون ریال سهام صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله در بورس اعطا میکند. منابع مالی لازم برای خرید سهام این گروه از نوزادان سالانه از طریق قوانین بودجه تأمین میگردد.
نکته قابلتوجه اینکه، اسامی تمامی متولدین سال ۱۴۰۲ در سامانه ملی خدمات دولت هوشمند وجود دارد و با ورود کد ملی متولد ۱۴۰۲ اطلاعات فرد مشاهده و مراحل ثبتنام انجام میشود.
سهام تا سن ۲۴ سالگی فرزند به همراه سود بلوکه خواهد شد. از ۲۴ سالگی به بعد مبلغ سهام توسط فرزند قابلبرداشت است. درصورتیکه فرد قبل از ۲۴ سالگی ازدواج کند میتواند زودتر از وقت مقرر از سهام خود استفاده کند.
برایناساس باتوجهبه آغاز ثبتنام متولدین سال ۱۴۰۲ برای خرید سهام صندوقهای قابلمعامله در بورس، مطابق ماده (۱۱) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، والدین این کودکان با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانیmy.gov.ir و واردکردن کدملی کودک در “پنجره تشویق جوانی جمعیت”، مراحل ثبتنام را انجام بدهند.
نوزدانی که سال ۱۴۰۱ به بعد متولد شدهاند، سهام دولتی ۱ میلیون تومانی دریافت خواهند کرد. والدین کودکان متولد این تاریخ و بعد از آن به منظور دریافت سهام دولتی باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کنند.
وزیر اقتصاد وعده اعطای سهام دولتی ۱ میلیون تومانی را به نوزادان متولد شده بعد از سال ۱۴۰۱ داده است. به این منظور والدین نوزدان واجد شرایط باید به درگاه my.gov.ir مراجعه کنند. والدین بعد از ورود به این بخش، کدی دریافت خواهند کرد که باید آن را در سایت وارد کنند و به بخش داشبورد بروند. بعد از مراجعه به داشبورد، لازم است والدین به قسمت طرح تشویق فرزندآوری بروند و اطلاعات کودک خود را مشاهده کنند.
براساس گزارشها، اطلاعات تمامی نوزادان متولد ۱۴۰۱ به بعد در این سامانه موجود است. والدین با نوشتن نام فرزند و درج تاریخ تولدش، امکان ورود به مرحله بعد را خواهند داشت. والدین کودک باید در مرحله بعد نام بانک عامل و سه مورد از صندوقهای سهام را انتخاب کنند.
وزارت امور اقتصادی و دارایی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: سرمایهگذاری برای نوزادان، تضمینکننده شرایط زندگی بهتر و یک پشتوانه مالی برای آینده آنهاست. دولت چهاردهم در راستای اجرای تکلیف قانونی تعیین شده در حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تلاش کرده است تا با اعطای مقدار مشخصی سهام صندوقهای قابلمعامله در بورس به نوزادان، بهنوعی از فرزندآوری حمایت کند وبا استفاده از ظرفیت بازار سرمایه پشتوانه مالی برای آینده کودکان بسازد.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال ۱۴۰۲ متولد شده است، معادل بیست و سه میلیون ریال سهام صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله در بورس اعطا میکند. منابع مالی لازم برای خرید سهام این گروه از نوزادان سالانه از طریق قوانین بودجه تأمین میگردد.
نکته قابلتوجه اینکه، اسامی تمامی متولدین سال ۱۴۰۲ در سامانه ملی خدمات دولت هوشمند وجود دارد و با ورود کد ملی متولد ۱۴۰۲ اطلاعات فرد مشاهده و مراحل ثبتنام انجام میشود.
سهام تا سن ۲۴ سالگی فرزند به همراه سود بلوکه خواهد شد. از ۲۴ سالگی به بعد مبلغ سهام توسط فرزند قابلبرداشت است. درصورتیکه فرد قبل از ۲۴ سالگی ازدواج کند میتواند زودتر از وقت مقرر از سهام خود استفاده کند.
برایناساس باتوجهبه آغاز ثبتنام متولدین سال ۱۴۰۲ برای خرید سهام صندوقهای قابلمعامله در بورس، مطابق ماده (۱۱) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، والدین این کودکان با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانیmy.gov.ir و واردکردن کدملی کودک در “پنجره تشویق جوانی جمعیت”، مراحل ثبتنام را انجام بدهند.
رعایت نکات مهم در موقع ثبتنام:
۱- والدین محترم از صحیح بودن کد پستی در هنگام ثبتنام، اطمینان حاصل نمایند.
۲- والدین محترمی که از امتیاز افتتاح حداکثر دو حساب سپرده بانکی برای هر فرد زیر ۱۸ سال، برای فرزند متولد سال ۱۴۰۲ خود استفاده نمودهاند، ابتدا مبادرت به بستن یکی از حسابها و سپس اقدام به ثبتنام نمایند.
در سالهای اخیر دولت طرح واگذاری سهام به نوزادان را به اجرا درآورد که البته این سیاست بهمنظور تأمین مالی برای آینده نوزادان و تشویق والدین به سرمایهگذاری برای فرزندانشان طراحی شده است.
قانون جوانی جمعیت در کشورمان با هدف افزایش نرخ زادوولد و حمایت از خانوادهها تصویب شد. یکی از تسهیلات این قانون، واگذاری صندوقهای سرمایهگذاری نوزادان است که به خانوادهها کمک میکند تا از طریق سرمایهگذاری در بورس، بخشی از نیازهای مالی فرزندان خود را تأمین کنند. طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، دولت مکلف است به نوزادانی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ به دنیا آمدهاند، سهامی معادل یک میلیون تومان اعطا کند.
این سهام در قالب واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله در بورس (ETF) ارائه میشود. البته مبلغ ریالی سهام دولتی نوزادان در هر سال و باتوجه به نرخ تورم تغییر خواهد کرد. بهعنوان مثال، مبلغ اعلام شده برای نوزادان متولد سال ۱۴۰۱ معادل یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. در حال حاضر تنها اعتبار مالی برای متولدین ۱۴۰۱ فراهم شده است و در آینده پس از تأمین بودجه، اوراق صندوق نوزادان متولدین ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ نیز به آنها اختصاص مییابد. شرکت سپردهگذاری مرکزی طبق قانون اوراق اختصاصیافته به هر نوزاد را تا پایان ۲۳ سالگی آنها بلوکه خواهد کرد. همچنین سود جمعشده طی این سالها به حساب نوزادان اضافه میشود.
چندی پیش عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی از رشد ارزش واگذاری صندوقهای سرمایهگذاری نوزادان در قانون جوانی جمعیت متناسب با تورم خبر داد و بیان کرد: طبق بودجهای که به وزارت اقتصاد اختصاص مییابد، میتوان منابع موردنیاز این صندوقها را تأمین کرد. سالهای قبل این موضوع انجام شده، اما امسال تاکنون پرداختی در این خصوص صورت نگرفته است. بهطور قطع اگر بودجه تخصیص یابد، هرچه زودتر پرداختیها در این زمینه انجام خواهد شد.
کارشناسان معتقدند که نهادینه کردن فرهنگ پسانداز یکی از مزایای طرح واگذاری سهام به نوزادان است و این طرح موجب شده تا خانوادهها به فکر آینده مالی فرزندان خود باشند. همچنین تأمین مالی برای آینده را از دیگر مزایای این طرح میدانند که همگام با رشد ارزش سهام، والدین میتوانند برای تحصیلات و سایر هزینههای آینده فرزندان خود برنامهریزی کنند، اما این طرح با چالشهایی نیز همراه است؛ از جمله نیاز به آموزش و ریسکهای بازار، چراکه بسیاری از خانوادهها اطلاعات کافی درباره نحوه سرمایهگذاری ندارند و نوسانات بازار سرمایه میتواند بر ارزش واقعی سهام تأثیر بگذارد.
بهطور کلی طرح واگذاری سهام به نوزادان نهتنها به نهادینهشدن فرهنگ پسانداز کمک میکند، بلکه ارزش صندوقهای سرمایهگذاری را نیز رشد داده است. با توجه به اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی و آمارهای موجود، بهنظر میرسد که این طرح در مسیر درستی قرار دارد و میتواند به تأمین مالی آینده نوزادان کمک کند؛ اما لازم است که دولت در زمینه آموزش خانوادهها و مدیریت ریسکهای بازار نیز اقدامات بیشتری انجام دهد.
واگذاری سهام به نوزادان بهطور رسمی از سال ۱۳۹۹ آغاز شد. طبق آمارهای موجود، در سال ۱۴۰۰ حدود ۲میلیون نوزاد زیر پوشش این طرح قرار گرفتند. هر نوزاد بهطور متوسط ۵۰۰ هزار تومان سهام اختصاصی دریافت کرد که در مجموع هزار میلیارد تومان اعتبار در این خصوص تخصیص گرفت. طبق گزارشهای رسمی، تا پایان سال ۱۴۰۱، ارزش کل صندوقهای سرمایهگذاری نوزادان به ۱۵۰۰ میلیارد تومان رسید که نشاندهنده رشد ۵۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ بود. این رشد بهدلیل افزایش علاقه خانوادهها به سرمایهگذاری و رونق بازار سرمایه صورت گرفت. همچنین ارزش واگذاری صندوقهای سرمایهگذاری نوزادان در سال ۱۴۰۲ به ۲هزار میلیارد تومان رسید که این رقم نشاندهنده رشد ۳۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ بود. تحقق این رشد ناشی از افزایش سرمایهگذاریهای خانوادگی و بهبود شرایط اقتصادی کشور بود.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.