تغییرات جدید در محاسبه حقوق بازنشستگان| جدول افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در سال ۱۴۰۳+ جزئیات کامل
در اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئیننامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان، تعریف مابهالتفاوت حقوق پس از کسر مالیات و حق بیمه تعیین شده است.
در اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئیننامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان، تعریف مابهالتفاوت حقوق پس از کسر مالیات و حق بیمه تعیین شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، تغییرات جدید در محاسبه حقوق بازنشستگان ما را بر آن داشت تا در اندیشه معاصر ضمن پرداختن به آمار و ارقام حقوق بازنشستگان، جدول افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در سال ۱۴۰۳ را ارائه داده و جزئیات کاملی از افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری بیان کنیم؛ در این گزارش یادآور می شویم که طبق اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئیننامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان، مابهالتفاوت حقوق بازنشستگی با ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغلان مشابه و همتراز محاسبه میشود. این مابهالتفاوت پس از کسر مالیات و حق بیمه از حقوق شاغلان طی سه سال به بازنشستگان پرداخت خواهد شد. در این اصلاحیه تأکید شده است که کسر حق بیمه و مالیات تأثیر مستقیمی بر محاسبه نهایی حقوق بازنشستگان خواهد داشت.
در جدیدترین اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئیننامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان، تعریف دقیق مابهالتفاوت حقوق بازنشستگی مشخص شده است. طبق این اصلاحیه، مابهالتفاوت بین حقوق بازنشستگی هر فرد و ۹۰ درصد میانگین حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، پس از کسر حق بیمه و مالیات تعیین میشود. بر اساس این اصلاحیه، بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز باید در محاسبه لحاظ شود.
در این اصلاحیه آمده است که برای محاسبه مابهالتفاوت حقوق، ابتدا از حقوق و فوقالعادههای شاغلان مشابه و همتراز، حق بیمه و مالیات کسر میشود. اما دیگر کسورات، مانند جریمهها، پرداخت وام و مساعده در این محاسبه لحاظ نمیگردد. در نتیجه، بازنشستگان ۹۰ درصد از این مابهالتفاوت را طی سه سال دریافت خواهند کرد. به بیان دیگر، قانون تصریح نکرده که حق بیمه و مالیات از مابهالتفاوت بازنشستگان کسر شود، اما عملاً این کسر به دلیل محاسبه از حقوق شاغلان، بر حقوق بازنشستگان نیز اعمال خواهد شد.
به گفته کمیته اجرایی این آئیننامه، اگر مبلغی به عنوان مالیات و حق بیمه از حقوق شاغلان مشابه کسر شود، ۹۰ درصد آن نیز از مابهالتفاوت بازنشستگان کسر خواهد شد. برای مثال، اگر از حقوق شاغلی مشابه بازنشسته ۱۵ میلیون ریال به عنوان مالیات و حق بیمه کسر شود، ۹۰ درصد آن، یعنی ۱۳.۵ میلیون ریال، از مابهالتفاوت حقوق بازنشسته نیز کسر خواهد شد. به این ترتیب، اگر شاغلی با حقوق ۲۵۰ میلیون ریال باشد، ۹۰ درصد آن، یعنی ۲۲۵ میلیون ریال، طی سه سال به بازنشسته پرداخت خواهد شد.
جدیدترین جدول افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری فروردین ۱۴۰۳ را در ادامه مشاهده می کنید.برای اطلاعات بیشتر با اندیشه معاصر همراه باشید.
ضریب حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاهها و قضات ۶۸ هزار و ۷۶۶ ریال
ضریب حقوق کارمندان دولت و دستگاههای مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت، وزارت اطلاعات و پستهای سیاسی وزارت امور خارجه ۴ هزار و ۸۲۹ ریال
افزایش ضریب حقوق کارکنان مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومی غیر دولتی و شرکتهای دولتی، شرکت ملی نفت، سازمان انرژی اتمی، سازمانهای مشمول ماده ۵ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و بانک مرکزی معادل ۲۰ درصد سال گذشته
افزایش ۲۰ درصدی حداقل حقوق شاغلان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت؛ ولی نباید از حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان مشمول قانون خدمات مدیریت کشوری کمتر شود
حق عائله مندی کارکنان مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری یک میلیون و ۴۰۰ هزار و ۴۱۰ تومان (برای بازنشستگان معادل ۲۹۰۰ امتیاز)
حق اولاد شاغلان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ۸۵۹ هزار و ۵۶۲ تومان (برای بازنشستگان معادل ۱۷۸۰ امتیاز)
کمک هزینه عائله مندی برای کارمندان دارای ۳ فرزند و بالاتر یک میلیون و ۸۲۰ هزار و ۵۳۳ تومان (برای بازنشستگان معادل ۳۷۷۰ امتیاز)
حق اولاد برای کارمندان دارای ۳ فرزند و بالاتر یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۴۳۰ تومان (برای بازنشستگان معادل ۲۳۱۴ امتیاز)
هیچیک از حقوق بگیران اعم از شاغل و بازنشسته کشوری و لشکری در سال ۱۴۰۳ نباید کمتر از ۱۰ میلیون تومان دریافتی داشته باشند در غیر این صورت باید مابهالتفاوت تا ۱۰ میلیون تومان با عنوان تفاوت تطبیق، در حقوقها ترمیم شود
افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران، مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی نسبت به آخرین حکم ۱۴۰۲
حقوق بازنشستگان صندوقهای کشوری و لشکری از ۹ میلیون تومان کمتر نباید باشد.
سقف خالص پرداختی متوسط ماهانه در طول سال جاری برای همه مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی، کارکنان کشوری و لشکری، قضات و اعضای هیأت علمی دانشگاهها و بازنشستگان و مستمری بگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری ۷۰ میلیون تومان است؛ پرداخت مازاد بر این رقم تحت هر عنوان ممنوع است کارانه گروه پزشکی و فوق العاده خاص پزشکان شاغل در سازمان پزشکی قانونی، حق اشعه پرتوکاران سازمان انرژی اتمی، حق التألیف و حق داوری پایان نامههای اعضای هیأت علمی، حق مطب پزشکان تمام وقت و اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت و بیمه بازنشستگی ایثارگران از سقف ۷۰ میلیون تومان مستثنی است.
همچنین مستمری والدین شهدا ماهانه ۱۵ میلیون تومان تعیین شد.
میرهاشم موسوی درخصوص افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران در سال جاری اظهار کرد: به موجب قانون مصوب، دستمزد حداقلیبگیران با افزایش ۳۵ درصدی و همچنین سایر سطوح درآمدی با افزایش ۲۲ درصد به علاوه ی ۶۹۰ هزار تومان همراه است که از فروردین ماه اعمال اما از اردیبهشت ماه پرداخت خواهد شد.
وی درخصوص زمان پرداخت معوقات ناشی از افزایش حقوق نیز اعلام کرد که سعی میشود معوقات در خردادماه پرداخت شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص کف و سقف حقوق بازنشستگان با افزایشهای صورت گرفته توضیح داد: کف حقوق یک فرد دارای همسر و یک فرزند تحت پوشش، ۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان است و سقف آن نیز ۷ برابر حداقل دستمزد است.
به گزارش اندیشه معاصر، طبق آخرین مصوبه از تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۰۱ کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان مشمول قانون تامین اجتماعی که تا پایان سال ۱۴۰۲ برقرار شده است، به ترتیب برای دریافتکنندگان حداقل مستمری و کمتر از آن، به میزان کمتر از آن، به میزان ۳۵% (سی و پنج درصد) و برای سایر سطوح بالاتر از حداقل مستمری به میزان ۲۲% (بیست و دو درصد) بهعلاوه مبلغ ثابت ۶.۹۰۰.۷۸۰ (شش میلیون و نهصد هزار و هفتصد و هشتاد) ریال مستمری آنان در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ افزایش مییابد.
۱- حداقل میزان مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان مشمول اجرای ماده (۱۱۱) قانون تامین اجتماعی از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۳، ماهیانه مبلغ ۷۱.۶۶۱.۸۴۰ ریال تعیین میشود.
۲- با توجه به مقررات و ضوابط قانونی، گروههای ذیل از شمول بند (۱) خارج و افزایش مستمری آنان صرفا به میزان ۲۵% (سی و پنج درصد) میباشد:
۱-۲- مشمولین بندهای (ل) و (و) تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۸۶، بند (۴۷) قانون بودجه سال ۱۳۸۸، بند (۱۷) قانون بودجه سال ۱۳۸۹، بند (۹۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۰ و بند (۶۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور
۲-۲- مشمولین قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کردهاند.
۳-۲- مشمولین بند (ج) ماده (۳۹) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
۴-۲- مشمولین جزء (۱) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (۳) بند (۳) ماده (۸۰) قانون تامین اجتماعی
۵-۲- مشمولین قانون بیمه بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی بافندگان قالی، قالیچه، گلیم و زیلو (مصوب ۱۳۷۶)
۶-۲- مستمریبگیران ازکارافتاده جزئی
به منظور جبران بخشی از افزایش هزینههای زندگی و ارتقای وضعیت معیشت مستمری بگیران میزان کمکهای جنبی در سال ۱۴۰۳ به شرح ذیل است:
حق سنوات مازاد بر ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه (اصلی و ارفاقی) آن دسته از مستمریبگیران که وفق ضوابط مندرج در بند (۵) با موضوع مزایای جنبی مستمری بگیران بخشنامه تنقیح و تلخیص شماره ۱۱۵۸۰/۹۹/۱۰۰۰ مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۰۶ در حال برداخت میباشد، در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵.۰۰۰ (پنج هزار) ریال به ازای هر سال سابقه مازاد بر ۲۰ سال افزایش مییابد.
کمک هزینه عائلهمندی، کمک هزینه اولد و کمک هزینه همسر متکفل فرزند
میزان این کمکها به شرح ذیل تعیین و وفق ضوابط جاری به مشمولین پرداخت میگردد:
کمک هزینه | مبلغ |
---|---|
کمک هزینه عائلهمندی مستمری بگیران دارای حداکثر ۲ فرزند | ۱۴.۰۰۴.۱۰۰ ریال
|
کمک هزینه عائلهمندی مستمری بگیران دارای ۳ فرزند و بیشتر | ۱۸.۲۰۵.۳۳۰ ریال |
کمک هزینه اولاد تا ۲ فرزند | ۸.۵۹۵.۶۲۰ ریال |
کمک هزینه اولاد برای فرزند سوم و بیشتر | ۱۱.۱۷۴.۳۰۶ ریال |
کمک هزینه همسر متکفل فرزند پروندههای بازماندگان دارای حداکثر ۲ فرزند | ۱۴.۰۰۴.۱۰۰ ریال |
کمک هزینه همسر متکفل فرزند پروندههای بازماندگان دارای ۳ فرزند و بیشتر | ۱۸.۲۰۵.۳۳۰ ریال |
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.