۱۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۲

سرنوشت زنی که مسئول شهادت صیاد شیرازی بود چه شد؟

مسئول ارشد برنامه ترور شهید صیاد شیرازی «زهره قائمی» از مسئولین ارشد منافقین، معاون رجوی و مسئول ارشد اردوگاه اشرف بود. او که در ابتدای دهه ۶۰ در ایران بود، در ابتدای سال ۶۱ دستگیر می‌شود، اما بعد از توبه کردن در سال ۶۵ از زندان آزاد شده ...

صیاد شیرازی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، صبحگاه ۲۱ فروردین سال ۱۳۷۸ یکی از اعضاء مجاهدین خلق در لباس یک رفتگر نزدیک خانه شهید صیاد شیرازی کمین کرد. سپهبد شهید صیاد شیرازی به قصد رفتن به محل کارش سوار خودرو شخصی اش شد و تروریست نیز با شلیک چند گلوله جلوی چشم فرزندش او را به شهادت رساند.

درباره علت شهادت و چگونگی ترور شهید صیاد شیرازی بحث‌های زیادی مطرح شده است. چرایی شهادت ایشان به دست منافقین، چگونگی نفوذ اعضاء مجاهدین خلق و اجرای ترور، انتقام گیری ارتش و سپاه از مجاهدین و سرانجام قاتلان شهید صیاد همه و همه مباحثی هستند که هنوز هم مورد غور و بررسی قرار می‌گیرند.

قاتلان شهید صیاد دستگیر شدند؟

در این مورد دو روایت وجود دارد. گروهی معتقدند قاتلان شهید صیاد شیرازی که بعد از ترور به جنوب گریخته و قصد خروج قاچاقی از کشور را داشتند، شناسایی شده و حین درگیری با قوای نظامی ایران کشته شدند و چند نفر از آن‌ها نیز دستگیر شدند. گروهی دیگر معتقدند قاتلان شهید صیاد که همگی عضو گروهک مجاهدین خلق بودند، شناسایی نشده و توانستند از کشور فرار کنند.

سرنوشت زنی که مسئول شهادت صیاد شیرازی بود

مسئول ارشد برنامه ترور شهید صیاد شیرازی «زهره قائمی» از مسئولین ارشد منافقین، معاون رجوی و مسئول ارشد اردوگاه اشرف بود. او که در ابتدای دهه ۶۰ در ایران بود، در ابتدای سال ۶۱ دستگیر می‌شود، اما بعد از توبه کردن در سال ۶۵ از زندان آزاد شده و بلافاصله راهی عراق می‌گردد. قائمی از سال ۶۵ تا ۷۵ ترقی زیادی در ساختار و تشکیلات مجاهدین می‌کند. او مسئول ارشد عملیات‌های برون مرزی مجاهدین می‌شود. در سال ۷۸ برنامه ترور شهید صیاد شیرازی را ریخته و اجرایی می‌کند.

زهره قائمی تا سال ۹۲ به عنوان یکی از مسئولین ارشد مجاهدین در اشرف فعالیت می‌کند. در روز ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ گروهی از شبه نظامیان عراقی به اردوگاه اشرف حمله می‌کنند. درگیری میان مجاهدین و شبه نظامیان شدید است. در این درگیری چند ده مقام ارشد مجاهدین کشته می‌شوند. در راس کشته شدگان زهره قائمی قرار داشت.

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

منبع : فرارو

مطالب مرتبط