23:19 - 1405/05/26

جدول واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ معوقات ۸۲ همتی در انتظار تأمین منابع

با گذشت بیش از پنج ماه از سال ۱۴۰۵، مابه‌التفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی که مجموعاً به ۸۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد، همچنان به حساب آنان واریز نشده است . مدیرکل امور مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرده که...

جدول واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ معوقات ۸۲ همتی در انتظار تأمین منابع

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر؛ مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، موضوعی است که ماه‌هاست دغدغه اصلی جامعه بزرگ مستمری‌بگیران کشور شده است. هر ساله با تصویب افزایش حقوق در شورای عالی کار و ابلاغ آن، سازمان تأمین اجتماعی موظف است احکام جدید را صادر و مابه‌التفاوت ماه‌های ابتدایی سال را پرداخت کند . اما امسال با توجه به افزایش چشمگیر حقوق‌ها (میانگین حدود ۵۰ درصد) و مجموع مبلغ ۸۲ همتی معوقات، این فرآیند با تأخیر بیشتری همراه شده است .

در این گزارش، به طور کامل به بررسی جدول وضعیت پرداخت، علت تأخیر، وعده‌های داده‌شده، روش‌های پیگیری و نکاتی که هر بازنشسته برای دریافت مطالبات خود باید بداند می‌پردازیم.


جدول نهایی وضعیت پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی

بر اساس آخرین اطلاعات منتشرشده از سوی سازمان تأمین اجتماعی و منابع خبری معتبر، وضعیت پرداخت مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان به شرح جدول زیر است :

عنوان وضعیت فعلی توضیحات
افزایش حقوق سال ۱۴۰۵ ✅ اجرا شده احکام جدید از خردادماه اعمال شده است 
صدور احکام جدید ✅ انجام شده بازنشستگان می‌توانند حکم خود را از سامانه دریافت کنند 
پرداخت حقوق تیرماه ✅ واریز شده بر اساس احکام جدید، بدون مابه‌التفاوت 
پرداخت حقوق مردادماه ⏳ در حال انجام از ۳۰ مرداد آغاز خواهد شد 
مابه‌التفاوت فروردین ❌ پرداخت نشده مجموعاً ۸۲ همت معوقه 
مابه‌التفاوت اردیبهشت ❌ پرداخت نشده هنوز زمان قطعی اعلام نشده است 
زمان قطعی پرداخت معوقات ⚠️ هنوز اعلام نشده وعده احتمالی: ۱۰ شهریور 

مابه‌التفاوت چیست و چقدر است؟

مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان، به اختلاف مبلغ حقوق بر اساس احکام جدید سال ۱۴۰۵ نسبت به حقوق پرداختی در فروردین و اردیبهشت ماه گفته می‌شود. به عبارت دیگر، حقوق بازنشستگان در دو ماه ابتدایی سال بر اساس نرخ‌های سال ۱۴۰۴ پرداخت شده و پس از ابلاغ افزایش حقوق، باید مابه‌التفاوت این دو ماه به حساب آنان واریز شود .

مدیرکل امور مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی، بنفشه محمودیان، در این باره توضیح داده است که برخی بازنشستگان گمان می‌کردند دو ماه حقوق کامل از سازمان طلب دارند، در حالی که این مبلغ ناشی از افزایش حقوق سال جاری نسبت به سال قبل است .

چرا مابه‌التفاوت هنوز واریز نشده است؟

بر اساس اعلام مسئولان سازمان تأمین اجتماعی، علت اصلی تأخیر در پرداخت معوقات، تأمین منابع مالی و انجام هماهنگی‌های اجرایی عنوان شده است . محمودیان در گفت‌وگو با برنامه پایش شبکه یک سیما، در این باره گفت:

«سازمان تأمین‌اجتماعی تمام تلاش خود را انجام می‌دهد که در اسرع وقت این معوقات پرداخت شود و این مهم، اولین و اصلی‌ترین دغدغه این روزهای ما است.» 

وی با اشاره به اینکه مجموع مبلغ مربوط به مابه‌التفاوت دو ماهه افزایش حقوق سال جاری ۸۲ هزار میلیارد تومان است، افزود:

«تأمین چنین مبلغی نیازمند برنامه‌ریزی و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود است و این کار اکنون با همکاری دولت و مجلس در جریان است.» 

محمودیان همچنین تأکید کرد که زمان دقیق تأمین مالی و پرداخت‌های مورد اشاره نهایی نشده است و هرگونه تصمیم‌گیری در این زمینه حتماً توسط سازمان تأمین‌اجتماعی اطلاع‌رسانی خواهد شد .

وعده پرداخت از ۱۰ شهریور؛ جدیدترین اخبار

بر اساس اعلام سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، در جلسه ۱۸ مرداد این کمیسیون با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر اعلام کرده است که احتمالاً شروع پرداخت معوقات متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از دهم شهریورماه سال جاری باشد .

با توجه به اینکه پرداخت حقوق مردادماه بازنشستگان اصولاً از ۳۰ مرداد آغاز می‌شود، احتمال دارد معوقات فروردین و اردیبهشت، پس از واریز حقوق مردادماه پرداخت شود .

منبع تأمین مالی معوقات: بر اساس شنیده‌ها، قرار است اعتبار مورد نیاز برای پرداخت معوقات از طریق بانک رفاه تأمین شود و جلسات ویژ‌ای برای بررسی وضعیت نهایی آن در حال برگزاری است .

بازنشستگان برای پیگیری چه اقداماتی انجام دهند؟

کارشناسان توصیه می‌کنند بازنشستگان اخبار مربوط به مابه‌التفاوت حقوق را تنها از طریق اطلاعیه‌های رسمی سازمان تأمین اجتماعی و بانک رفاه کارگران دنبال کنند و به زمان‌های اعلام‌شده در فضای مجازی که فاقد تأیید رسمی هستند، استناد نکنند .

روش‌های مشاهده حکم و فیش حقوقی جدید:

روش آدرس / توضیحات
سامانه خدمات غیرحضوری es.tamin.ir / بخش «صندوق شخصی من» 
اپلیکیشن «تأمین من» قابل نصب روی گوشی‌های هوشمند 
مرکز نظارت و ارتباطات مردمی شماره تماس ۱۴۲۰ 

واکنش‌ها و نگرانی‌ها؛ بازنشستگان منتظر وعده‌ها

بازنشستگان تأمین اجتماعی در تماس با رسانه‌ها، از انتظار طولانی‌مدت برای واریز معوقات ابراز نارضایتی کرده‌اند. آنها اظهار داشتند:

«بر اساس اعلام نمایندگان مجلس، قرار است از دهم شهریور معوقات ما پرداخت شود. ما انتظار داشتیم قبل از پایان مرداد، مطالباتمان را بپردازند؛ حالا امیدواریم به وعده‌ها عمل کنند و قبل از نیمه شهریور معوقات واریز شود.» 

برخی بازنشستگان نیز نسبت به تحقق این وعده تردید دارند و به تجربه سال گذشته اشاره می‌کنند که پرداخت معوقات تا آبان‌ماه طول کشید .


نکات مهم و تذکرات برای بازنشستگان

۱. مابه‌التفاوت، حقوق کامل نیست: مبلغ معوقه، معادل تفاوت افزایش حقوق سال جاری نسبت به سال قبل است، نه دو ماه حقوق کامل .

۲. مجموع معوقات ۸۲ همت: کل مطالبات معوق بازنشستگان تأمین اجتماعی بابت فروردین و اردیبهشت به ۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده است .

۳. زمان قطعی هنوز اعلام نشده: وعده ۱۰ شهریور با قید «احتمالاً» از سوی وزیر تعاون مطرح شده و هنوز تأیید نهایی نشده است .

۴. منبع تأمین مالی از بانک رفاه: تأمین اعتبار ۸۰ همتی از طریق بانک رفاه در حال پیگیری است .

۵. حقوق مرداد از ۳۰ مرداد واریز می‌شود: پرداخت حقوق مردادماه از ۳۰ مرداد آغاز می‌شود و احتمالاً معوقات پس از آن پرداخت خواهد شد .

۶. اطلاعات را فقط از منابع رسمی دنبال کنید: از اعتماد به شایعات در فضای مجازی خودداری کنید و اخبار را از طریق سایت تامین اجتماعی (tamin.ir) و بانک رفاه پیگیری کنید .


جمع‌بندی کاربردی؛ آنچه بازنشستگان باید بدانند

مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی بابت فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۵، با مجموع ۸۲ هزار میلیارد تومان، همچنان در انتظار تأمین منابع مالی است. با وجود وعده آغاز پرداخت از ۱۰ شهریور، این تاریخ هنوز به طور رسمی قطعی نشده و سازمان تأمین اجتماعی در حال پیگیری تأمین منابع از طریق بانک رفاه و هماهنگی با دولت و مجلس است .

اگر شما نیز جزو بازنشستگان تأمین اجتماعی هستید، توصیه می‌شود:

۱. برای مشاهده حکم جدید حقوقی خود، به سامانه es.tamin.ir یا اپلیکیشن «تأمین من» مراجعه کنید .
۲. در صورت ابهام یا اعتراض، از طریق شماره تماس ۱۴۲۰ اقدام کنید .
۳. اخبار رسمی را فقط از طریق اطلاعیه‌های سازمان تأمین اجتماعی دنبال کنید و به شایعات توجه نکنید .
۴. صبور باشید و منتظر اطلاعیه رسمی درباره زمان دقیق واریز معوقات باشید.


سوالات متداول

۱. مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چیست؟
مابه‌التفاوت، اختلاف مبلغ حقوق بر اساس احکام جدید سال ۱۴۰۵ نسبت به حقوق پرداختی در فروردین و اردیبهشت ماه است که باید به حساب بازنشستگان واریز شود .

۲. مجموع معوقات بازنشستگان چقدر است؟
مجموع مطالبات معوق بازنشستگان تأمین اجتماعی بابت فروردین و اردیبهشت به ۸۲ هزار میلیارد تومان (۸۲ همت) رسیده است .

۳. زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت چه روزی است؟
هنوز زمان قطعی اعلام نشده است. وزیر تعاون اعلام کرده که احتمالاً از دهم شهریورماه پرداخت‌ها آغاز خواهد شد .

۴. آیا حقوق بازنشستگان بر اساس احکام جدید واریز شده است؟
بله. حقوق تیرماه بر اساس احکام جدید واریز شده، اما مابه‌التفاوت فروردین و اردیبهشت هنوز پرداخت نشده است .

۵. چگونه می‌توانم حکم جدید حقوقی خود را مشاهده کنم؟
از طریق سامانه es.tamin.ir، اپلیکیشن «تأمین من» و شماره تماس ۱۴۲۰ می‌توانید حکم جدید خود را دریافت کنید .

۶. منبع تأمین مالی معوقات چیست؟
بر اساس شنیده‌ها، اعتبار مورد نیاز از طریق بانک رفاه کارگران تأمین خواهد شد و جلسات مربوطه در حال برگزاری است .

۷. چرا پرداخت مابه‌التفاوت با تأخیر مواجه شده است؟
به دلیل حجم بالای مبلغ معوقات (۸۲ همت) و نیاز به تأمین منابع مالی از طریق هماهنگی با دولت، مجلس و بانک رفاه، این فرآیند زمان‌بر شده است .

۸. در صورت عدم پرداخت به موقع، آیا جریمه دیرکرد تعلق می‌گیرد؟
برخی بازنشستگان خواستار پرداخت جریمه دیرکرد شده‌اند، اما سازمان تأمین اجتماعی در این باره اظهارنظر رسمی نکرده است .

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

برنج صدری هاشمی شرق گیلان ۵ کیلویی

مطالب مرتبط

برنجستان