اجتماعی
خدمت سربازی چند ماه است | حقوق سربازی چقدر است
پسران سرزمین تا چند ماه به طور میانگین در سربازی به سر میبرند؟ جزئیات را در اندیشه معاصر ببینید
اجتماعی
پسران سرزمین تا چند ماه به طور میانگین در سربازی به سر میبرند؟ جزئیات را در اندیشه معاصر ببینید
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سربازی یکی از مهم ترین بخش هایی است که تمامی پسرهای سرزمینمان مگر آنهایی که جزو شرایط خاص هستند باید به گذراندن دوره خود اقدام کنند. سربازی به دلیل شرایطی که دارد چنانچه کسی برای گذراندن دوره خود اقدام نکند در آینده به مشکل میخورد مخصوصا برای ورود به محل کار. میانگین حضور افراد در سربازی ۱۴ ماه میباشد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید.
سربازی در ایران به خدمت سربازی در این کشور گفته میشود. سربازی در ایران اجباری است و بر پایهٔ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، همهٔ مردان بالای ۱۸ سال ایرانی، به جز مواردی که استثنا شدهاند، باید به خدمت سربازی بروند. مردان ایرانی، پیش از پایان دادن به خدمت اجباری سربازی، از انجام هرگونه خدمات دولتی و بهرهمندی از خدمات شهروندی، بازداشته میشوند؛ مگر با داشتن مدرک معافیت دائمی یا موقت. حق تحصیل آنان نیز نسبت به مهاجران افغانستان، پاکستان، عراقی و دیگر محصلان خارجی حاضر در ایران، کمتر است. بهگونهای که یک پسر ایرانی، با نخستین اشتباه در گزینش رشته یا اخلال روند تحصیلی، مجبور به ترک تحصیل و رفتن به خدمت میشود. چیزی که تبعیض علیه مردان ایرانی دانسته شدهاست.
در ایران، برای نخستین بار، لایحهٔ خدمت اجباری نظام وظیفه در سال ۱۳۰۳ توسط رضا شاه به مجلس شورای ملی چهارم تقدیم شد و قانون آن در شانزدهم خرداد ۱۳۰۴، به تصویب رسید. حالت اجباری آن که میتواند مانعی برای رشد و تعالی شخصیت مردان ایرانی باشد و حتی مانع تحصیل آنان شود، دست کم تا سال ۱۴۰۳ حفظ شد. آموزش همگانی و دانشگاهی پسران ایرانی، مشروط به سربازی بودهاست. اگرچه نمایندگان مجلس، پیش از انتخابات همواره وعدههایی برای بهبود این شرایط دادهاند.
لغو خدمت وظیفه عمومی در بیشتر کشورها و باقی ماندن آن در ایران انتقادهایی انسانی و قانونی را از سوی بسیاری در پی داشتهاست. وجه مشترک این انتقادها مواردی چون آمار بالای خودکشی سربازان وظیفه، اتلاف وقت مردان، بیگاری، تبعیض جنسیتی، تبعیض تحصیلی، افسردگی حاصل از خدمت و محرومیت از حقوق شهروندی در صورت غیبت از سربازی میباشد. به همین دلیل شمار غایبان از سربازی بسیار زیاد شدهاست. در قوانین ایران گروهی از افراد بهدلیل داشتن برخی معافیتها مانند تواناییِ خوب مالی برای خرید سربازی یا داشتنِ سهمیههای جانبازی کافی، از سربازی اجباری کاملاً معاف میشوند. تصویب و اجرا این قوانین و معافیت افراد خاص، همیشه مورد بحث بوده است. موافقان اندکِ سربازی اجباری در ایران، به «ساختهشدن جوان» و «ادای دِین به میهن» به عنوان چراییهای موافقت خود، اشاره میکنند و مخالفان پرشمار آن، استدلالهایی دیگر دارند که شامل رنج سربازان میشود. طلاق، آسیبهای روانی و مهاجرت نخبگان، آسیب به اقتصاد سربازان و خانوادهشان و عقبانداختن ازدواج آنان، از دلایل مخالفان سربازی اجباری بودهاند. با این وجود، مسئولان جمهوری اسلامی برای دههها، هیچ تغییر بنیادینی در اصل سربازی در ایران، ندادهاند و به انتقادات، بیتوجه بودند به نحوی که هنوز، خدمت در این کشور، حالتی اجباری دارد.
رابطهای تعاملی میان سیاستگذاری خدمت سربازی در ایران و فرایند ملتسازی در ایران، وجود داشتهاست. روشی که در دوره رضاشاه، برای تسریع در ملتسازی، بهکار رفت. بر پایه پژوهشی در نشریه پژوهشهای راهبردی سیاست، سربازی در ایران افزون بر آموزنده سبک زندگی، بلکه بهعنوان آموزندهای برای ارزش پاسداری از وطن به جوانان، عمل میکند و نقش مهمی در تحکیم قدرت دولت مرکزی داشتهاست.
کاهش هزینه امنیتی کشور نیز دیگر حسن سربازی در ایران است که چالشهایی را در رسانهها مرکز توجه کردهاست. خرید و فروش سربازی و سربازی حرفهای، بهعنوان پاسخهایی به این چالشها، مطرح شدهاند.
رئیس اداره سرمایههای انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح گفت: باتوجه به منطقه عملیاتی و وضعیت بومی یا غیربومی بودن سربازان و با لحاظ کسری خدمتهای تاهل و فرزندآوری و … میانگین مدت خدمت در حال حاضر حدود ۱۴ ماه است.
به گزارش تسنیم، مراسم پایان دوره ۲۳۴ آموزشگاه رزم مقدماتی شهید ثابتخواه گیلانغرب متبرک به نام شهید روحالله نیازی با حضور سردار دریادار دوم پاسدار سلیمان جرجم؛ رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح با نظم و اقتدار برگزار شد.</p>
سردار سلیمان جرجم در این مراسم با تبریک هفته عقیدتی سیاسی و تبریک به فراگیران و ورود سردوشیبگیران به صحنه خدمتگزاری به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گفت: امنیت لازمه هر سرزمین، هر ملت و هر موجودیتی است و مسلما مهمترین رکن امنیت، سرمایه انسانی کارآمد خواهد بود. دوران خدمت سربازی مقدمهای است برای گام دوم انقلاب اسلامی که پیشران اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی همچنین خبر داد: با عنایت و تصویب فرمانده معظم کل قوا مدت خدمت وظیفه عمومی در نیروهای مسلح، باتوجه به منطقه عملیاتی و وضعیت بومی یا غیربومی بودن سربازان با سه ماه کاهش از ۱۷ تا ۲۴ ماه به ۱۴ تا ۲۱ ماه کاهش تقلیل یافته است که با لحاظ کسری خدمتهای تاهل و فرزندآوری، ایثارگری، بسیج و مهارتآموزی، میانگین مدت خدمت در حال حاضر حدود ۱۴ ماه است.
رئیس اداره سرمایههای انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح افزود: بنابراین میانگین خدمت ۱۴ ماهه پیشبینی شده در ماده ۱۰۲ برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران از آبان ماه سال ۱۴۰۲ عملیاتی شده است./عصر ایران
بر اساس اطلاعیه جدید صادره از سوی ستاد کل نیروهای مسلح و با تصویب فرمانده معظم کل قوا، مدت خدمت سربازی برای سربازان در حین خدمت و مشمولانی که در آینده اعزام خواهند شد، سه ماه کاهش خواهد یافت. بر این اساس، مدت زمان خدمت سربازی از این پس به جای ۲۴ ماه، بیست و یک ماه خواهد بود.
مدت زمان اجباری خدمت در نهادهای غیرنظامی برای سربازان امریه به مدت ۲۴ ماه تعیینشدهاست. برای مشمولانی که در مناطقی با شرایط عمومی خدمت مینمایند، مدت زمان خدمت نظامی ۲۱ ماه به طول میانجامد.
مشمولانی که در مناطق دارای شرایط امنیتی و تنشآلود به خدمت مشغول هستند، مدت زمان خدمت سربازی آنها ۱۴ ماه خواهد بود.
به تازگی، بخشنامهای جدیدی به منظور رفع نواقص مورد اشاره شورای نگهبان در لوایح برنامه هفتم اعلام گردید که بر اساس آن، میانگین دوره خدمت نظام وظیفه با احتساب دوره آموزشی، معادل ۱۴ ماه تعیین شده است.
این امر به معنای کاهش دستکم ۳ ماه از مدت زمان خدمت کلیه مشمولان است. مشمولینی که یک سال پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی خود را معرفی نکنند، به عنوان سربازان فراری شناخته میشوند.
با این حال، رویههایی برای توجیه غیبت در خدمت وجود دارد که امکان دوری از جرائم احتمالی را فراهم میآورد.
اعمال مجازات اضافه خدمت برای سربازانی که دچار غیبت در دوران خدمت شده یا در حین انجام وظیفه مرتکب جرمی گردند، صورت میپذیرد. میزان اضافه خدمت بر اساس مدت زمان غیبت و نوع جرم انجامشدهتعیین میگردد./ایران استخدام
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.