خبر فوری افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی| فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی eservices.tamin.ir
کارشناس امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی: شورای عالی تامین اجتماعی در جهت رعایت اصل سهجانبهگرایی احیاء شود.
کارشناس امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی: شورای عالی تامین اجتماعی در جهت رعایت اصل سهجانبهگرایی احیاء شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، خبر فوری افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و به دنبال آن دریافت فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی در سامانه eservices.tamin.ir، عنوان مطالبی است که در اندیشه معاصر به شرح آن پرداخته ایم و توضیحاتی را ارائه داده ایم که برای بازنشستگان تامین اجتماعی ضروری خواهد بود ضمن آنکه گریزی خواهیم داشت به سخنان کارشناس امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی که با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری درخصوص پیوست عدالت، پیشنهاد کرد که در راستای ایجاد عدالت و همچنین جلوگیری از ناترازی سازمان تامین اجتماعی، طبق قانون، شورای عالی تامین اجتماعی در جهت رعایت اصل سهجانبهگرایی احیاء شود.
وی با تاکید بر اینکه بحث پیوست عدالت کلید واژه هوشمندانهای است که از سوی مقام معظم رهبری برای جلوگیری از نابرابریها و تبعیضها اعلام شده است، تصریح کرد: هدف از پیوست عدالت تشریفات قانونی نیست، بلکه این موضوع یک روش حکمرانی خوب است که اگر حکمرانی را فرایندی در جهت تصمیمگیری و سیاستگذاری تلقی کنیم، یکی از اصول مترتب به این حکمرانی رعایت عدالت است.
کارشناس امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی، و مدیر کل اسبق این سازمان عدالت را نه به معنای مساوات بلکه به معنای احقاق حق و انصاف جهت پیشگیری از نابرابری و تبعیض و ایجاد رضایتمندیِ جامعه دانست و با اشاره به موضوع تامین اجتماعی ادامه داد: یکی از اجتماعیترین نهادهای کشور سازمان تامین اجتماعی است.
فسلفه وجودی این سازمان تامین امنیت خاطر نیروی کار و رفع دغدغه خاطر از نیروی کار بابت بیماری، بیکاری، از کار افتادگی، بازنشستگی، فوت و… و به موجب آن دست یافتن به افزایش بهرهوری نیروی کار به عنوان بزرگترین دارایی نامشهود صاحبان کار وارتقای تولید و بهبود ارائه خدمات آنان در کنار سایر عوامل تولید است، لذا با این فلسفه، تأمین اجتماعی در دنیا و کشور پا به عرصه وجود گذاشت و شکل گرفت.
به گفته حیدری، تامین اجتماعی شامل سه بخش بیمهای، درمانی و اقتصادی /سرمایهگذاری (به منظور حفظ ارزش آورده بیمه شدگان )است؛ اگر در ارائه خدمات سازمان تامین اجتماعی، پیوست عدالت رعایت نشود، نارضایتی و مطالبهگری را به دنبال خواهد داشت.
حیدری: اگر در ارائه خدمات سازمان تامین اجتماعی، پیوست عدالت رعایت نشود، نارضایتی و مطالبهگری را به دنبال خواهد داشت
به طور مثال در سازمان تامین اجتماعی دو ماده قانونی شامل ماده ۱۱۱ و ۹۶ وجود دارد که این دو ماده درخصوص افزایش سنواتی مستمری، مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی است. در ماده ۹۶ نیز آمده است که میزان کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یک بار کمتر نباشد، با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیأت وزیران به همان نسبت افزایش یابد. در ماده ۱۱۱ نیز گفته شده مستمری از کارافتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان، نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد. این درحالیست که بدلیل عدم رعایت این مواد طی سنوات گذشته، در حال حاضر مستمریها کفاف هزینه زندگی مستمریبگیران را نمیدهد و همین امر منجر به افزایش مطالبهگریها شده است.
وی یادآور شد: یکی از دلایل افزایش مطالبهگری و نارضایتی طی سنوات گذشته، عدم افزایش سنواتی مستمریها مطابق با هزینههای زندگی و نرخ تورم است که موجب افت میزان مستمری شده، حال برای پوشش این افت در دو برنامه ششم و هفتم توسعه، مادهای به متناسبسازی مستمری اختصاص داده شده است؛ در این راستا برای متناسبسازی مستمریبگیران دو صندوق کشوری و لشکری ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز و برای سازمان تامین اجتماعی ۹۰ درصد ضریب مستمری را در نظر گرفتند.
کارشناس امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه اجرای متناسبسازی باید منطبق با محاسبات بیمهای و آکچوئری و قوانین بالادستی و قانون سازمان تامین اجتماعی باشد، گفت: پیوست عدالت در اینجا خود را نشان میدهد. درماده ۷۷ قانون سازمان تامین اجتماعی درخصوص نحوه محاسبه مستمری که میانگین یا متوسط مزد یا حقوق مشمول بیمه شده ظرف آخرین دو سال قبل از درخواست مستمری با لحاظ مدت سابقه است که مستمری بدست آمده حدودا ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتراز دستمزد پرداختیش در بدو برقراری مستمری میشود، بدلیل محاسبه میانگین دو ساله لذا تاکید قانون بر این است که این ضریب مستمری باید نسبتش با حداقل مستمری حفظ شود و برای حداقل بگیران نیز افزایشهای سالیانه منطبق بر هزینه و سبد معیشت و تورم سالیانه به صورت توامان باشد.
وی افزود: در حال حاضر در بحث متناسبسازی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی ۹۰ درصد ضریب مستمری در نظر گرفته شده، در صورتی که ضریب مستمری بازنشستگان همانطوری که گفته شد بین ۱۵ تا ۲۰ درصد به نسبت دستمزدی که دریافت میکردند کاهش داشته که با احتساب کاهش ۱۰ درصدی از ۹۰ درصد قانون متناسب سازی جمعا مستمری مستمری بگیران تامین اجتماعی نه ۹۰درصد بلکه ۷۰ تا ۷۵ درصد میشود و این امر منجر به بیعدالتی و نارضایتی جامعه بازنشستگان خواهد شد.
وی افزود: درخصوص حداقلیبگیران نیز همانطوری که اشاره شد باید دو آیتم نرخ تورم و سبد معیشت در افزایش حقوق آنها دخیل باشد؛ در غیر این صورت موجب نارضایتی خواهد شد.
وی در پایان با تاکید بر لزوم احیای شورای عالی تامین اجتماعی با رویکرد اصل سه جانبه گرایی اظهار کرد: نحوه متناسب سازی در تامین اجتماعی باید از طریق هماهنگی دولت و مجلس مورد بازنگری قرار گیرد. همچنین جهت جبران افت مستمری در فرمول متناسب سازی، صددرصد ضریب مستمری در زمان برقراری به عنوان یک الزام قانونی دائم لحاظ شود.
به گزارش اندیشه معاصر به نقل از سایت دینا، یکی از مهم ترین خدماتی که سازمان تامین اجتماعی به بیمه شدگان پس از رسیدن به سن بازنشستگی در سال ۱۴۰۳ ارائه می نماید، پرداخت مستمری بازنشستگی است. بازنشستگان محترم برای دریافت فیش حقوقی مستمری ۱۴۰۳ خود می بایست ابتدا اقدام به ثبت نام در سامانه تامین اجتماعی نموده و سپس از طریق صفحه کاربری خود در همان سامانه فیش حقوقی مستمری خود را دریافت نمایند.
حتما مشتریان سازمان تامین اجتماعی می دانند که بیمه شدگان تامین اجتماعی به منظور دریافت مستمری بازنشستگی، ماهانه مبلغی را تحت عنوان حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی می پردازند. در همین راستا پس از گذشت حداقل سابقه پرداخت حق بیمه پیش از بازنشستگی و یا رسیدن به سن مقرر طبق قانون تامین اجتماعی می توانند مستمری بازنشستگی دریافت نمایند.
سوالی که در اینجا مطرح می شود آن است که بازنشستگان و مستمری بگیران ۱۴۰۳ از چه طریقی می توانند فیش حقوقی خود را دریافت و مشاهده نمایند؟ از آنجا که این روزها اکثر خدمات به صورت الکترونیکی صورت می گیرد، سازمان تامین اجتماعی امکان مشاهده و دریافت فیش حقوقی را برای مستمری بگیران به صورت اینترنتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری فراهم آورده است. در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص فیش حقوقی مستمری بگیران و بازنشستگان پرداخته شده است.
براساس قانون تامین اجتماعی : “بازنشستگی یعنی عدم اشتغال بیمه شده به کار به سبب رسیدن به سن بازنشستگی در این قانون .” همانطور که مشتریان سازمان تامین اجتماعی می دانند پس از آنکه بیمه شدگان تامین اجتماعی به سن یا به شرایط لازم برای بازنشستگی که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت می رسند، مستمری بازنشستگی دریافت می نمایند.
در واقع به بیان ساده تر حق بیمه های کسر شده از حقوق در طول سال های اشتغال افراد پس از دوران بازنشستگی به صورت مستمری ماهانه به آن ها بازگردانده می شود. براساس قانون تامین اجتماعی برای رسیدن و احراز بازنشستگی و دریافت حکم بازنشستگی دو نکته بسیار مهم مد نظر قرار می گیرد :
۱- رسیدن به سن مقرر در قانون که بر اساس قانون کشور ما شصت سال برای مردان و پنجاه و پنج سال برای زنان می باشد.
۲- داشتن سنوات پرداخت حق بیمه ماهانه به میزان مشخص شده در قانون.
البته این قانون استثنائاتی نیز در رابطه با دریافت حکم بازنشستگان تامین اجتماعی، دارد از جمله آنکه اگر کسی سی سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی داشته باشد در حالتی که سن مردان به پنجاه سالگی و سن زنان به چهل و پنج سالگی رسیده باشد، می توانند تقاضای بازنشستگی نمایند. همچنین کسانی که دارای ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه باشند، می توانند بدون داشتن شرایط سنی بازنشست شوند.
مستمری بازنشستگی ۱۴۰۳ ، از زمانی محاسبه و پرداخت خواهد شد که سازمان تامین اجتماعی، ترک کار بیمه شدگان را به کارفرمای ایشان اعلام نماید. لازم به ذکر است که در مورد کسانی که کارفرما ندارند و در خصوص مشاغل آزاد یا بیمه شدگان اختیاری، مستمری بازنشستگی از زمانی پرداخت خواهد شد که بازنشستگی مورد تایید شعبه بیمه تامین اجتماعی قرار گیرد.
پس از شروع پرداخت مستمری ۱۴۰۳، بازنشستگان می توانند فیش حقوقی خود را بر روی سامانه تامین اجتماعی مشاهده نمایند. پیش شرط مشاهده و دریافت فیش حقوقی مستمری بگیران، ثبت نام در سامانه تامین اجتماعی می باشد. کاربران با مطالعه این گزارش از اندیشه معاصر می توانند از نحوه ثبت نام در این سامانه اطلاع پیدا کنند.
افراد پس از آنکه از سازمان یا شرکتی بازنشسته شوند ابتدایی ترین چیزی که هر ماه به آن نیاز پیدا می کنند ریز دستمزد و کسورات و جدول حقوق دریافتی و در اصطلاح همان فیش حقوق بازنشستگی می باشد.
به دلیل اینکه دیگر در شرکت یا نهاد خاصی استخدام نمی باشند آن شرکت نمی تواند برای بازنشستگان فیش حقوقی صادرنماید و تنها از آن مرجعی که حقوق دریافت می کنند فیش حقوقی ۱۴۰۳ خود را از طریق آن سازمان مشاهده و دریافت نمایند. بازنشستگانی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی می باشند می توانند به راحتی با استفاده از کد ملی خود از همان سازمان تامین اجتماعی فیش حقوقی خود را مشاهده و دریافت نمایند.
در پاسخ به این سوال که سامانه خدمات غیر حضوری تامین اجتماعی eservices.tamin.ir چیست؛ می توان پاسخ داد که سامانه خدمات غیر حضوری eservices.tamin.ir سازمان تامین اجتماعی برای ارائه خدمات به مشتریان این سازمان، همچون دریافت گواهی کسر از حقوق، بدون نیاز به مراجعه حضوری به کارگزاری ها و شعب رسمی این سازمان، بر بستر فضای مجازی و از طریق سایت تامین اجتماعی تهیه و ارائه شده است.
ایجاد سایت سازمان تامین اجتماعی eservices.tamin.ir از مهمترین اقدامات سازمان تامین اجتماعی در مسیر ارائه خدمات مناسب، از جمله صدور مفاصا حساب بیمه به مشتریان سازمان به صورت غیر حضوری بوده و در همین مدت زمانی که از ارائه آن می گذرد؛ توانسته است رضایت بخش زیادی از جامعه بزرگ مشتریان سازمان تامین اجتماعی را کسب نماید
جهت استفاده از خدمات سازمان تامین اجتماعی، نظیر انعقاد قرارداد تکمیل سوابق بیمه کسری از ماه، به راحتی به شیوه الکترونیکی می توان اقدام نمود. بیمه شدگان این سازمان پیش از آن که برای استفاده از خدمت مورد نظر خود اقدام نمایند؛ می بایست ثبت نام خدمات غیر حضوری و اینترنتی تامین اجتماعی eservices.tamin.ir را طی نمایند.
از آنجا که استفاده از سرویس های الکترونیکی تامین اجتماعی بسیار آسان بوده و از اتلاف وقت و انرژی بیمه شدگان جلوگیری می نمایند، بهتر است بیمه شدگان بیمه تامین اجتماعی به جای مراجعه حضوری از طریق سامانه غیرحضوری تامین اجتماعی eservices.tamin.ir ثبت نام و از خدمات این سامانه استفاده نمایند.
کاربران به راحتی می توانند پس از ورود به سایت خدمات اینترنتی تامین اجتماعی eservices.tamin.ir با انتخاب گزینه ثبت نام کد ملی و شماره موبایل خود را وارد نموده و مراحل ثبت نام را تکمیل نمایند.
به این منظور، متقاضیان می بایست نشانی eservices.tamin.ir را در مرورگر خود جست و جود کرده و گزینه ورود به سامانه را انتخاب نمایند.
پس از آن، کاربر می بایست گزینه ثبت نام را انتخاب کند.در مرحله بعدی، متقاضی می بایست متناسب با شرایط خود گزینه مدنظر را انتخاب نماید.
پس از آن، فرد می بایست کد ملی و شماره خود را در این قسمت درج نموده و سایر مراحل ثبت نام از قبیل تکمیل اطلاعات شناسنایی، اطلاعات تماس، گذرواژه و در نهایت تایید نهایی را طی نماید.
بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی می توانند با استفاده از سامانه account.tamin.ir به راحتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری، برای مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی خود اقدام نمایند.
پس از تکمیل مراحل ثبت نام با استفاده از کد ملی و گذر واژه تامین اجتماعی خود که در هنگام ثبت نام تعیین نموده اند به راحتی می توانند وارد سامانه سرویس های الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی شوند و از خدمات این سازمان به صورت اینترنتی بهره گیرند. سایت اصلی تامین اجتماعی به نشانی tamin.ir است./اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.