۲۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۳

روانشناختی رفتاری

وابستگی|علائم و رفتار های همبستگی افراطی

رفتارهایی مانند اجتناب از تعارض و کاهش احساس خود، می تواند نشان دهنده همبستگی باشد. تکنیک هایی وجود دارد که می تواند به شما در ایجاد عادات و روابط سالم تر کمک کند.

اختلال دوقطبی یا بیماری افسردگی شیدایی و علائم آن

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،وابستگی یکی از ویژگی های ذاتی در انسان است که در وجود تمام افراد جهان است و انکار نشدنی است . اما هر چیز تعادلی ذارد و نباید وابستگی افراطی ایجاد شود.در ادامه با اندیشه معاصر همراه باشید.

یک رابطه سالم در مورد ایجاد تعادل بین مراقبت از دیگران و خود است.

هنگامی که عدم تعادل وجود دارد، زمانی که افراد نیازهای دیگری را بیش از حد در اولویت قرار می‌دهند و رفاه خود را نادیده می‌گیرند، هم وابستگی ایجاد می‌شود. این اتکا به دیگران برای هویت و پذیرش می تواند منجر به ایجاد مرزهای ضعیف و درگیر شدن در رفتارهای توانمند شود.در اینجا چند نشانه همبستگی مشترک در روابط و راه هایی برای غلبه بر آن آورده شده است.

مشکل تنها بودن

افراد مبتلا به هم همبستگی افراطی به دلیل ترس عمیق از رها شدن و اتکا به دیگران برای احساس هویت و ارزش خود، اغلب در تنها ماندن مشکل دارند.این ممکن است باعث شود که شما به طور مداوم به دنبال شرکت یا عوامل حواس پرتی باشید تا از تنها ماندن خودداری کنید و از احساس پوچی می ترسید.

نمونه هایی از هم وابستگی

۱. ترس از طرد شدن
فرد مبتلا به همهمبستگی افراطی ممکن است به شدت از طرد شدن بترسد که منجر به تأیید دائمی برای تأیید خود می شود. این ترس در خوشایند مردم یا اجتناب از ابراز واقعی احساسات ظاهر می شود.
۳. رفتار توانمندساز
یک فرد مبتلا به هم همبستگی ممکن است با حمایت ناخواسته یا حفظ رفتارهای مضر یکی از عزیزان، رفتاری توانمندسازانه داشته باشد.

به عنوان مثال، اگر شریکی دارید که اعتیاد دارد، ممکن است:

اشتباهات شریک زندگی را بپوشانید
علیرغم پیامدهای منفی، حمایت مالی می کنند
آنها را از عواقب اعمالشان نجات دهید
۴. اجتناب از درگیری
افراد مبتلا به همبستگی اغلب برای حفظ حس هماهنگی و اجتناب از طرد شدن بالقوه از تعارض اجتناب می کنند.برای مثال، ممکن است از گفتن اینکه شریک یا یکی از اعضای خانواده خود از انجام کاری ناراضی هستید خودداری کنید، زیرا نگران این هستید که ممکن است مشکلی ایجاد کند. تلاش برای حفظ آرامش ممکن است خوب به نظر برسد، اما می تواند به معنای حفظ احساسات و ناتوانی در رسیدگی به مشکلات مهم باشد.

وابستگی|علائم و رفتار های همبستگی افراطی

هم‌بستگی، یا مسئولیت مشترک،

آگاهی از منافع، اهداف، معیارها، و همدلی‌های مشترکی است که منجر به خلق احساس وحدت در میان گروه‌ها و طبقات می‌شود. هم‌بستگی به روابط اجتماعی‌ای گفته می‌شود که مردم را در قالب یک واحد به هم پیوند می‌دهد و اصطلاحی است که به طور عمده در علم جامعه شناسی و سایر علوم اجتماعی و همچنین در فلسفه و اخلاق زیستی به کار برده می‌شود. به‌کارگیری این اصطلاح در آموزه های اجتماعی مسیحیت کاتولیک هم رایج بوده و از مفاهیم بنیادی تفکر سیاسی دموکراسی مسیحی است.

اینکه هم‌بستگی بر چه اساسی شکل می گیرد یا چگونه به عمل درمی‌آید، در جوامع گوناگون متفاوت است. در جوامع در‌حال‌توسعه ممکن است اساساً مبتنی بر خویشاوندی و ارزش‌های مشترک باشد، در حالی که در جوامع توسعه‌یافته‌تر در مورد اساس شکل‌گیری هم‌بستگی، یا یکپارچگی اجتماعی، نظریه‌های متعددی وجود دارد.

هم‌بستگی یکی از شش اصل منشور حقوق اساسی اتحادیه اروپاست و هر ساله بیستم دسامبر به عنوان روز جهانی هم‌بستگی انسان طی یک مراسم جهانی گرامی داشته می شود. مفاهیم مربوط به هم‌بستگی در بیانیه جهانی اخلاق زیستی و حقوق بشرذکر شده اما به طور دقیق تعریف نشده است. با توجه به افزایش تحقیقات و رشد تولیدات بیوتکنولوژی و زیست‌پزشکی رسیدن به یک تعریف دقیق از هم‌بستگی در چارچوب نظام سلامت به یک ضرورت تبدیل شده است.

ناتوانی در تصمیم‌گیری

اولین و مشخص‌ترین نشانه اختلال شخصیت وابسته ناتوانی در تصمیم‌گیری و تردید در انتخاب است. فردی که با این نوع اختلال شخصیتی روبه‌رو است، حتی برای انتخاب فعالیت‌های روزمره خود نیز ناتوان است و بدون راهنمایی و یا کمک دیگران قادر به انجام دادن آن نیست.

 

ترس شدید از ترک شدن

شاید همه ما در درون از ترک شدن و رها شدن از سمت کسانی که دوستشان داریم بترسیم و دلهره داشته باشیم. اما فردی با علایم اختلال شخصیت وابسته ترس شدید و افراطی را درباره ترک شدن و رها شدن از سوی دیگران تجربه می‌کند. او دائما نسبت به ترک شدن نگران است و در صورت بروز آن احساس درماندگی زیادی را تجربه می‌کند.فردی با این اختلال بعد از تمام شدن یک رابطه به سرعت وارد یک رابطه دیگر می‌شود و از این طریق احساس نیاز و احتیاج خود به دیگران را برطرف می‌کند.

 

 

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط