22:29 - 1403/08/07

اجتماعی

همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی کی واریز میشود |جزئیات مهم از همسان سازی حقوق بازنشستگان

همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مهمترین موضوعاتی است که برای تمامی مردم سوالهای زیادی را ایجاد کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مهمترین موضوعاتی است که برای تمامی افراد سوالهای به شدت زیادی را ایجاد کرده است. افراد با مراجعه به سایت احکام میتوانند همسان سازی حقوق بازنشستگان خود را مشاهده کنند. همسان سازی حقوق بازنشستگان به معنای افزایش دستمزد افراد میباشد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

جزئیاتی از آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

در ادامه، با تغییر دولت برآورد می‌شد که صدور احکام قطعی به تأخیر بیفتد اما واریز مبلغ علی‌الحساب ادامه داشته باشد. در عمل اما، فقط واریز مبلغ علی‌الحساب به‌حساب بازنشستگان کشوری ادامه پیدا کرد و بازنشستگان تأمین اجتماعی در بلاتکلیفی ماندند.

اواخر تابستان، با دو نوبت واریز مبلغ یک‌میلیون تومانی به‌حساب بازنشستگان کشوری، مجموع دریافتی آنها بابت متناسب‌سازی ۶ ماهه به ۶ میلیون تومان رسید؛ در حالی که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی فقط همان ۳ میلیون تومان دولت سیزدهم واریز شده و نه‌تنها خبری از واریزی جدید نبود، بلکه متولیان امر نیز دراین‌باره اظهارنظری نمی‌کردند.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

همسان سازی حقوق بازنشستگان

با توجه به فرایند اجرای این قانون، فقط در دولت سیزدهم بخشی از بدهی دولت معادل منابع موردنیاز برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در ۳ ماهه اول سال پرداخت شده و بعد از آن پولی به تأمین اجتماعی داده نشده تا متناسب‌سازی را اجرا کند.

از اوایل مهرماه امسال میرهاشم موسوی مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد پیرو راهکارهای کوتاه مدت مصوب، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شده است، مبلغ ۸.۷ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی را به عنوان دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز کرده و برای تداوم اجرای طرح تا پایان سال، وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز با هماهنگی بانک مرکزی ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر و در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد.

برنج صدری هاشمی شرق گیلان ۵ کیلویی

الباقی تعهدات دولت به تأمین اجتماعی تا سقف ۱۳۰ هزار میلیارد تومان نیز باید بر اساس بند (د) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، از طریق واگذاری دارایی‌های دولت و سهام شرکت‌های دولتی به سازمان تأمین اجتماعی تأدیه شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تحقق فرآیندهای واگذاری دارایی و سهام کمک کند.

واریز ۲ میلیون تومانی برای ۷ میلیون بازنشسته

احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در تشریح جزئیات تصویب آئین‌نامه دولت در مورد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: برابر قانون بازنشستگان صندوق‌های کشوری، تأمین اجتماعی و فولاد مشمول متناسب‌سازی حقوق می‌شوند و حدود ۷ میلیون بازنشسته مشمول متناسب‌سازی حقوق هستند و تاکید کرد متناسب‌سازی از آبان ماه اجرا می‌شود.

بر این اساس پیش بینی می‌شود که در پایان ماه آبان سال نیز مبلغ دو میلیون تومان به عنوان علی‌الحساب در قالب متناسب‌سازی به حساب مشمولین واریز شود./اقتصاد آنلاین

چالش بازنشسته‌های فرهنگی پس از ۱۴۰۰

محمدرضا انتظاریان (فعال بازنشسته صندوق کشوری و از طراحان کارزار پیگیری حقوق بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۰) -که اخیراً در نامه خود در پلتفرم کارزار خطاب به رئیس مجلس خواهان رسیدگی به وضعیت این دسته از بازنشستگان شده است- در رابطه با موضوع کسر از حقوق برخی بازنشستگان در پایان مهرماه اظهار کرد: ما بازنشستگان فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش پس از سال ۱۴۰۰ هستیم و عمده بازنشستگانی که در شب دوشنبه با کاهش حقوق مستمری خود مواجه شدند، کسانی هستند که پس از ۱۴۰۰ بازنشسته شدند.

وی در تشریح مشکلات این بازنشستگان اظهار کرد: در ماه‌ شهریور مبلغ یک میلیون تومان علی الحساب بیشتر از ماه قبل از آن در تیرماه؛ برای ما واریز شد که گفته شد این میزان اضافه واریز شده و نباید برای ما واریز می‌شد. از همین رو این ماه این بازنشستگان مشمول کسر حقوق حدود ۱ میلیون تومانی شدند.

این فعال بازنشسته کشوری افزود: داستان ما بازنشسته‌های ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به بعد با بقیه بازنشستگان کشوری کاملاً متفاوت است. مسئله این است که ما طبق برنامه ششم توسعه مشمول رتبه‌بندی بودیم و همزمان همسان‌سازی حقوق ما باید باتوجه به رتبه‌بندی شاغلین ما صورت می‌گرفت. اما نه احکام و قوانین برنامه ششم توسعه برای ما اجرا شده و نه برنامه هفتم توسعه درباره ما به درستی اجرا شده است. در این رابطه نیز از طریق کارزارها و فرستادن نماینده‌ها به تهران بارها تلاش کردیم و پرده آخر این تلاش‌ها ماجرای نامه ما به رئیس مجلس بود.

انتظاریان تصریح کرد: برای ما بازنشستگان پس از شهریور ۱۴۰۰ بر مبنای ۹۰ درصد همسان‌سازی طبق برنامه ششم توسعه باید باتوجه به درج رتبه‌بندی که حداقل آن پایه ۲ است، واریز می‌شد. این به آن معناست که حداقل ۳ تا ۵ میلیون به مستمری همه ما بازنشستگان باید از همان سال ۱۴۰۱ اضافه و واریز می‌شد و ما می‌بایست زودتر از همسان‌سازی فعلی مشمول می‌شدیم. این درحالی است که معوقات ما نیز داده نشده است.

وی خاطرنشان کرد: با محاسبات صورت گرفته صندوق بازنشستگی کشوری و دولت به ما ۳۸ ماه معوقات مابه‌التفاوت متناسب‌سازی بدهکار است و با فرض اینکه همه ما ۵۰ هزار نفر بازنشسته فرهنگی پس از ۱۴۰۰ رتبه ۲ باشیم، بین ۴-۵ میلیون تومان به ازای هر ۳۸ ماه از دولت معوقات مابه التفاوت همسان‌سازی (باتوجه به رتبه بندی) طلب داریم که مبلغی بیش از ۱۵۰ میلیون تومان است. زیرا افراد با رتبه‌بندی‌های متوسط تا ۶ میلیون تومان افزایش حقوق داشتند که ۹۰ درصد آن چیزی بین ۴ تا ۵ میلیون تومان است.

این فعال حقوق بازنشستگان کشوری تاکید کرد: بازنشستگان آموزش و پرورش و فرهنگیان از دیگر بازنشستگان کشوری مظلوم‌تر هستند و در این میان اجحاف بیشتر در میان بازنشستگان بخش آموزش کشور، در حق بازنشستگان فرهنگی پس از شهریور ۱۴۰۰ صورت گرفت؛ تا حدی که ما برای اخذ پاداش پایان دوره خود نیز مجبور به تجمع شدیم و با تاخیر فراوان و به صورت خرد-خرد پاداش را دریافت کردیم./عصر ایران

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط

برنجستان