۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۶

محاسبه مهریه زن فوت شده چگونه است؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، پرداخت مهریه یا صداق، هم‌چون یک دین یا بدهی بر عهده مرد قرار می‌گیرد که فقط با پرداخت کردن مهریه یا بخشیدن آن توسط زن، دین یا بدهی مرد ساقط خواهد شد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع محاسبه مهریه...

محاسبه مهریه زن فوت شده چگونه است؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، پرداخت مهریه یا صداق، هم‌چون یک دین یا بدهی بر عهده مرد قرار می‌گیرد که فقط با پرداخت کردن مهریه یا بخشیدن آن توسط زن، دین یا بدهی مرد ساقط خواهد شد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع محاسبه مهریه زن فوت شده می‌پردازیم.

ورثه زنی که فوت شده است می‌تواند شامل فرزندان، پدر و مادر و همچنین همسر وی باشد. اما سوالی که ممکن است مطرح شود این است که مهریه زن فوت شده چگونه محاسبه می‌شود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که اخذ مهریه به نرخ روز بر اساس ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی مقرر شده است که بر اساس آن، چنانچه مهریه وجه رایجی هم‌چون پول نقد باشد، متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه در زمان پرداخت مهریه نسبت به سال اجرای عقد، محاسبه و پرداخت می‌شود.

 محاسبه مهریه زن

این موضوع تحت عنوان مهریه به نرخ روز شناخته می‌شود. در واقع به دلیل تورم موجود در کشور، اگر مهریه زن، وجه رایج (نه مثلا سکه بهار آزادی یا خانه و غیره) بود، می‌توان بر اساس ارزشی که روز پرداخت مهریه دارد آن را مطالبه و دریافت کرد. مرد نیز درصورتی‌که شرایط لازم برای پرداخت مهریه زن را نداشته باشد، می‌تواند اعسار از مهریه را اعلام کند.

به عنوان مثال اگر در سال ۷۰، صداق زن صد هزار تومان وجه نقد تعیین شده باشد و در سال ۱۴۰۰ مهریه قرار است از طرف مرد پرداخت شود، نمی‌توان با ارائه همین مبلغ بری‌الذمه شد. بلکه این صد هزار تومان باید بر اساس تورم کشور معادل‌سازی شده و به ازای آن در سال ۱۴۰۰به زن مهر پرداخته شود.

البته در خصوص اینکه مهریه زن بعد از مرگ وی نیز به نرخ روز محاسبه می‌شود یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد. عده‌ای معتقدند که ورثه می‌توانند مهریه زن فوت شده را به نرخ روز دریافت کنند. ولی در مقابل، این عقیده نیز وجود دارد که در صورت فوت زن، ورثه نمی‌توانند مهریه وی را به نرخ روز دریافت کنند.

انتهای پیام/*

مطالب مرتبط