12:04 - 1403/08/14

فوری / واریزی ۱۰ میلیونی برای جاماندگان سهام عدالت

خبرها حاکی از آن دارد که احتمالا باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ نیز همراه با مرحله اول واریز سود سال ۱۴۰۲ در ماه آذر انجام شود.

جزئیات زمان‌بندی واریز سود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مسئله جاماندگان سهام عدالت یکی از مواردی است که مجلس در راستای استیفای حقوق اقشار کم‌درآمد در دستور کار خود قرار خواهد داد و ما در قالب پیشنهاد قطعا این مسئله را در زمان بررسی لایحه بودجه در صحن مطرح خواهیم کرد.

غلامحسین زارعی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به تصویب کلیات لایحه بودجه در مجلس گفت: از ویژگی‌های مثبت لایحه بودجه سال ۱۴۰۴،‌ می‌توان به تقدیم به موقع آن از سوی دولت، افزایش چشم‌گیر شفافیت، ادغام مسائل بودجه‌ای و فرابودجه‌ای، افزایش سهم اعتبارات تملک دارایی اشاره کرد.

وی افزود: در عین حال درباره مهمترین نقاط منفی این لایحه هم می‌توان به غیرقابل وصول بودن اعداد و ارقام مربوط به منابع دیده شده در این لایحه اشاره کرد؛ مسئله‌ای که به نظر می‌رسد از همین الان زمزمه‌های وجود کسری بودجه بالا در سال آینده به صدا در آورده باشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به دیگر ایرادات موجود در بودجه سال آینده عنوان کرد: علاوه بر این لایحه تقدیمی از سوی دولت در بحث منابع حاصل از حقوق گمرکی و نرخ بهره بین بانکی که رابطه مستقیمی با فروش اوراق دارد، دارای ابهاماتی قابل توجهی است که باید در زمان بررسی در صحن مجلس مورد توجه نمایندگان قرار گیرد.

زارعی درباره عدم اشاره توجه دولت به جاماندگان سهام عدالت در بودجه ۱۴۰۴ گفت: مسئله جاماندگان سهام عدالت یکی از اولویت‌هایی است که مجلس در راستای استیفای حقوق اقشار کم‌درآمد در دستور کار خود قرار خواهد داد و ما در قالب پیشنهاد قطعا این مسئله را در زمان بررسی لایحه بودجه در صحن مطرح خواهیم کرد.

ارزش سهام عدالت امروز ۱۳ آبان ۱۴۰۳ 

ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی امروز ۱۳ آبان ۱۴۰۳ به ۶ میلیون و920 هزار و874 تومان رسید.

امروز یکشنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۳)، ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی در این سهام به ۶ میلیون373 هزار و706 تومان رسید.

شاخص کل بازار بورس نیز با28527 واحد  کاهش در ارتفاع ۲.۰۳۲.۷۶۴ و شاخص هم  وزن در ارتفاع ۶۶۴.۳۸۱ واحدی قرار گرفته است.

ارزش معاملات امروز بازار بورس5727 میلیارد تومان بود که در نهایت ارزش کل بازار بورس را در رقم ۶۵۰۴ هزار میلیارد تومان قرار داد.

بیشترین تاثیرگذاری بر شاخص بازار بورس از طریق نمادهای فولاد،فملی،فارس،شستا،وبملت،نوری و پارسان صورت گرفت و شاخص های بپاس،آریا،زاگرس،فزر،حسینا،سپیدار،فصبا بیشترین تاثیر را بر شاخص بازار فرابورس گذاشتند. اغلب نمادهای موجود در پرتفوی سهام عدالت در معاملات امروز با کاهش قیمت مواجه شدند.

ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار تومانی در ۱۳ آبان ۱۴۰۳

 شرکت سهامیقیمت پایانی هر سهم

(تومان)

تعداد سهم هر سهامدار

 

فارس 616 1168
شگویا 1018 49
شاوان 1521 5
دانا 201 45
بنیرو 211 3
رمپنا 1028 143
اخابر 705 244
کگل 281 107
حکشتی‌ 829  80
فولاد 416 2520
فولاژ 544 48
فخوز 223 116
ساراب 2617 9
ورنا 485 3
حپترو 2386 1
کچاد 282 237
وپست 438 16
مارون 11805 49
شپنا 307 416
شتران 189 2600
شبندر 667 930
بسویچ 454 9
وبملت 199 305
وبصادر 157 1427
خاور 135 420
وتجارت 136 1822
فایرا 274 32
شراز 1089 4
جم 4826 42
فملی 605 1840
سدشت 4389 8
بفجر 1074 38
وتوصا 100 12
 شبریز 1047 41
خساپا 218 36
لکما 79 22
بترانس 226 3
ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی در ۱۳ آبان ۱۴۰۳

پس از پایان معاملات امروز بازار بورس ایران (۱۳ آبان ۱۴۰۳) ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی دارندگان این سهام به ۷ میلیون و ۹۲۰ هزار وو ۸۷۴ تومان رسید.

تعداد هرسهم برگه سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی خود را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

نام شرکت سهامیقیمت پایانی هر سهم

(تومان)

تعداد سهم هر سهامدار

فارس 616 2292
شگویا 1018 47
شاوان 1521 4
دانا 201 16
بنیرو 211 3
رمپنا 1028 137
اخابر 705 239
کگل 281 104
حکشتی‌ 829 78
فولاد 416 2520
فولاژ 544 73
فخوز 223 296
ساراب 2617 3
ورنا 485 3
حپترو 2386 1
کچاد 282 181
وپست 438 16
مارون 11805 47
شپنا 307 1008
شتران 189 2090
شبندر 667 912
بسویچ 454 9
وبملت 199 299
وبصادر 157 1400
خودرو 221 47
وتجارت 136 1788
 فایرا 574 31
شراز 1089 4
جم 4826 41
فملی 605 1473
سدشت 4389 8
بفجر 1074 38
وتوصا 100 12
شبریز 1047 15
خساپا 218 39
لکما 79 22
بترانس 226 3

با نزدیک شدن به فصل واریز سود سهام عدالت لازم است که دارندگان سهام عدالت از حالا نسبت به عدم وجود هیچ گونه مشکلی برای دریافت مبلغ سود سهام عدالت خود اطمینان حاصل کنند. در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که پس از هر مرحله واریز سود سهام عدالت، برخی از دارندگان سهام عدالت خبر داده‌اند که هیچ سودی به حساب آنها واریز نشده است.

از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد «درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی» اشاره کرد.

در صورتی که دارندگان سهام عدالت شماره شبای بانکی خود را به طور صحیح وارد کرده و یکی از مشکلات شش‌گانه را نداشته باشند سود سهام عدالت بدون مشکل به حساب آنها واریز می‌شود و نیاز به انجام اقدام دیگری از سود دارندگان سهام عدالت نیست./ منبع : اقتصادآنلاین

واریز سود سهام عدالت لغو شد؟

عضو شورای عالی بورس در خصوص واریز مرحله سوم سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، بهمن عبداللهی عضو شورای عالی بورس در پاسخ به سوالی در خصوص زمان تقسیم سود عدالت گفت: بحث اصلی درباره تقسیم سود سهام عدالت آن است که این سود به حساب متقاضیان واریز نشود چراکه با توجه به کم بودن مبلغ چندان فایده‌ای برای مردم ندارد.

وی ادامه داد: ارزش سهام عدالت سال آینده از ۸۵ همت به ۱۳۰ همت می‌رسد در حالیکه‌ این میزان را می‌توان جهت سرمایه‌گذاری و خرید سهام دولت هزینه کرد تا با تقویت پرتفوی، سهامداران از منافع آن استفاده کنند؛ در حالیکه اصل تقسیم سود کار عاقلانه‌ای نیست.

او بیان کرد: ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهام تاکنون وصول شده است و تقسیم سود سهام عدالت منتظر ۵۰۰ میلیارد تومان مپنا نیست چراکه این رقم مبلغ چندانی نیست که بخواهیم معطل آن شویم.

عبدالهی گفت: منتظر تصمیم شورای عالی بورس در خصوص  تقسیم سود سهام عدالت هستیم و در اولین جلسه شورای عالی بورس این موضوع بررسی می‌شود.

انتقال الکترونیک سهام متوفیان به وراث در مراحل پایانی

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) گفت: انتقال سهام متوفیان به وراث در آینده‌ای نزدیک، به صورت الکترونیک از طریق درگاه یکپارچه ذی‌نفعان انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا از شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، «محمد باغستانی» با بیان اینکه سیاست های توسعه‌ای و با هدف تسهیل‌گری خدمات برای عموم مردم و سهامداران، به زودی وراث می توانند سهام متوفیان خود را از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان به صورت الکترونیک منتقل کنند، افزود: برای انجام این انتقال، یکی از وراث باید سجامی باشد.

سجام مخفف عبارت «سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان» است و وظیفه‌ آن در یکپارچه سازی اطلاعات مشتریان و کدهای بورسی خلاصه می‌شود.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اظهار داشت: با الکترونیک شدن انتقال سهام متوفیان به وراث، علاوه بر کاهش در هزینه و صرفه جویی در زمان، شاهد تسریع در ارائه یک خدمت دیگر به مردم که در سالیان گذشته به دغدغه مهمی برای آنان تبدیل شده بود، خواهیم بود.

باغستانی با بیان اینکه فرایند الکترونیک شدن انتقال سهام متوفیان به وراث در مراحل پایانی خود قرار دارد و به‌زودی عملیاتی می شود، تاکید کرد: الکترونیک شدن خدمات سپرده‌گذاری مرکزی برای ذینفعان بازار سرمایه و عموم مردم به عنوان یک اولویت مهم، در صدر فعالیت های این شرکت قرار دارد.

فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث

مدیرعامل سمات درباره فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث آنان، گفت: بر اساس جدیدترین آمارها، بیش از یک میلیون نفر از وراث از طریق شرکت‌های کارگزاری و بانک‌های منتخب در سامانه میراث ثبت نام کرده‌اند.

باغستانی با بیان اینکه سامانه میراث برای وراث متوفیان سهام عدالتی که بعد از ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ فوت کرده‌اند بازگشایی نشده است، افزود: سازمان امور مالیاتی هنوز بستر مناسب غیرحضوری برای پرداخت مالیات این گروه از سهامداران را فراهم نکرده است که به محض حصول نتیجه نهایی، اطلاع رسانی مقتضی در این زمینه انجام خواهد شد.

آمار متوفیان سهام عدالت

براساس آخرین اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کرده‌اند، یکی از وراث متوفیان سهام عدالت می تواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکت های کارگزاری و یا بانک های منتخب (بانک ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت) فرایند انتقال سهام را انجام دهد.

واریز سود سهام عدالت در ماه آبان قطعی است؟

دارندگان سهام عدالت هر سال در نیمه دوم سال انتظار دریافت سود سهام عدالت را می‌کشند. گرچه در طی سنوات گذشته شایعه واریز سود سهام عدالت از بهار و تابستان شنیده می‌شود اما سهامداران دریافته‌اند که انتظار کشیدن برای سود در نیمه نخست سال تا حدودی بیهوده است؛ مرحله اول واریز سود معمولاً در ماه آذر انجام می‌شود و مرحله دوم در آخرین روزهای سال.

اما چه اتفاقی افتاده که احتمال واریز سود سهام عدالت در ماه آبان افزایش یافته است؟ ماجرا از این قرار است که دارندگان سهام عدالت هنوز سود سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ را به طور کامل دریافت نکرده‌اند. بخشی از این سود سال گذشته طی دو مرحله در آذر و اسفند واریز شد و مابقی آن قرار شد تا خرداد ۱۴۰۳ واریز شود که برخلاف وعده‌ها، نه تنها در خرداد، بلکه همچنان این اتفاق رخ نداده است.

دلیل بدقولی‌ها در خصوص واریز سود سهام عدالت، عدم همکاری برخی از شرکت‌ها عنوان شده است. در ابتدا اعلام شد ۵ شرکت هنوز سود سهام عدالت را واریز نکرده‌اند که به مرور تعداد شرکت‌های متخلف کاهش یافت و در حال حاضر ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده و تنها شرکت مپنا سود سهام عدالت را واریز نکرده و باعث تأخیر در واریز سود شده است.

واقعیت این است که نمی‌توان تاریخ دقیقی برای واریز باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ مشخص کرد اما با توجه به اینکه سود سال ۱۴۰۲ در ماه‎‌های آذر و اسفند واریز می‌شود، احتمالاً پیش از آن در خصوص سود ۱۴۰۱ با سهامداران تعیین تکلیف شود. بنابراین چنانچه دولت بخواهد در سال جاری رویه مشابه سنوات گذشته را در پیش بگیرد، شاهد سه مرحله واریز سود سهام عدالت تا پایان سال خواهیم بود؛ یک مرحله باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ و دو مرحله نیز سود سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲.

احتمال دیگر این است که دولت تصمیم بگیرد سود باقیمانده سال ۱۴۰۱ را همراه با مرحله اول یا مرحله دوم واریز سود سال ۱۴۰۲ به حساب دارندگان سهام عدالت واریز کند که در این صورت پرونده سود سهام عدالت سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ طی دو مرحله بسته خواهد شد.

دارندگان سهام عدالت سورپرایز می‌شوند؟

آخرین مرحله واریز سود سهام عدالت به اسفند ۱۴۰۲ برمی‌گردد که طی آن مرحله دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند و این ارقام ۳۰ درصد کمتر از مبالغی بود که در آذر ۱۴۰۲ به حساب سهامداران واریز شد. با توجه به اینکه سود سهام عدالت هر سال به نسبت سال قبل افزایش می‌یابد، در صورتی که سورپرایز ویژه‌ای در انتظار نباشد احتمال می‌رود در سال جاری بین یک تا دو میلیون تومان سود و یا بیشتر به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود.

البته نباید فراموش کرد که در اسفند ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز به طور کامل به حساب وراث آنها واریز نشد و برخی از وراث به هر دلیلی موفق به دریافت سود نشدند. از این رو انتظار می‌‌رود که در سال جاری همراه با یکی از مراحل واریز سود سهام عدالت، باقیمانده سود سهام عدالت متوفیان نیز به حساب وراث آنها واریز شود که این منجر به افزایش میزان سود دریافتی برخی از دارندگان سهام عدالت خواهد شد.

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

برنج صدری هاشمی شرق گیلان ۵ کیلویی

مطالب مرتبط

برنجستان