۱۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹

زمان واریز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی/ افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در فروردین سال ۱۴۰۲

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر به نقل از منیبان،زمان واریز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی/ افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در فرودین سال ۱۴۰۲. با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان...

افزایش حقوق بازنشستگان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر به نقل از منیبان،زمان واریز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی/ افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در فرودین سال ۱۴۰۲. با توجه به روال هر سال حقوق بازنشستگان اوایل سال جدید کمی افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان همانند سایر حقوق به صورت ماهانه پرداخت می شود. مجلس با افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ موافقت کرده است و طبق خبر های اخیر به دست آمده درباره حقوق بازنشستگان و میزان افزایش آن مشخص شده است. اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگان بالاخره امسال افزایش و همسان‌سازی اجرایی خواهد شد.

زمان واریز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی

رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: رقم و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص نیست.

علی دهقان‌کیا؛ رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در در ارتباط با آخرین آمار پرداخت وام قرض‌الحسنه به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: بنا بر آخرین گزارشی که از کانون بازنشستگان دریافت شده است، در کل کشور ۱۷۰ هزار نفر و در تهران بالغ بر ۳۰ هزار نفر وام خود را پرداخت کرده‌اند.

ثبت نام وام ضروری بازنشستگان تامین اجتماعی

وی تصریح کرد: رقم وام پرداختی ۱۲ میلیون تومان بوده و ثبت‌نام و پرداخت به سایر بازنشستگان و متقاضیان تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

دهقان‌کیا در پاسخ به این پرسش که میزان وام قرض‌الحسنه به بازنشستگان سال آتی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر، گفت: در این بخش صحبتی نشده ولی ما انتظار داریم که این رقم در سال آینده افزایش پیدا کند اما به طور کلی هنوز در بحث رقم جلسه و مبحثی نداشته‌ایم.

رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در ارتباط با رقم و زمان پرداخت عیدی به بازنشستگان تامین اجتماعی تصریح کرد: آنچه را که سازمان تامین اجتماعی تاکید دارد، این است که میزان عیدی به بازنشستگان بر مبنای رقمی است که در زمان شاغل بودن فرد پرداخت شده است البته ما انتظار داریم در این زمینه میزان عیدی بیشتر باشد اما به هر ترتیب پیش‌بینی ‌می‌شود که میزان عیدی همانند فرمول سنوات گذشته به بازنشستگان پرداخت شود.

دهقان‌کیا گفت: در خصوص زمان پرداخت عیدی هم هنوز جلسه‌ای برگزار نشده است و باید منتظر اعلام سازمان تامین اجتماعی باشیم اما پیش‌بینی می‌شود که طبق سنوات گذشته پرداخت شود.

وی در ارتباط با افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: در این خصوص از هفته‌های آتی جلسات برگزار می‌شود و انتظار ما از رییس جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این است که عنایت ویژه‌ای را به شرایط اقتصادی و زندگی بازنشستگان داشته باشند.

آنطور که در قوانین آمده میزان حداقل عیدی برابر با دو برابر حداقل دستمزد و حداکثر رقم عیدی برابر با سه برابر حداقل دستمزد است.

این مبلغ در سال ۱۴۰۱ برای پایه حقوق سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان با کسر مالیات برابر با پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و با پایه حقوق چهار میلیون تومان برابر با هفت میلیون و ۹۶۰ هزار تومان تعیین شد.

افزایش حقوق بازنشستگان کشوری

همچنین طبق تصمیم شورای‌عالی کار، حداقل دستمزد کارگران برای یک شخص مجرد پنج میلیون و ۶۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان است. این در حالی است که، حداقل حقوق پایه، مبنای محاسباتی عیدی ۱۴۰۲ است که بدون در نظر گرفتن حق مسکن و بن کارگری چهار میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان است.

بر اساس این توضیحات، عیدی کارمندان و کارگران در نوروز ۱۴۰۲، بین هشت میلیون و ۳۵۹ هزار تومان تا ۱۲ میلیون و ۵۳۹ هزار و ۲۵۰ تومان خواهد بود.

هیچ گونه منع قانونی از پرداخت عیدی و حق سنوات کارگران به صورت ماهانه وجود ندارد؛ اما کارفرما باید رسید پرداخت با امضای کارگر را داشته باشد.

کارگرانی که مشمول قانون کار هستند، از حقوق و مزایای مختلفی در رابطه با انجام وظایف خود در حین کار برخوردار هستند که یکی از مهم‌ترین این مزایا عیدی و پاداش سالانه آنان است.

هیچ گونه منع قانونی از پرداخت عیدی و حق سنوات کارگران به صورت ماهانه وجود ندارد؛ اما کارفرما باید رسید پرداخت با امضای کارگر را داشته باشد.

همانگونه که از عنوان آن مشخص است، در پایان هر سال، کارفرمایان مکلف به پرداخت عیدی و پاداش مربوط به آن سال به کارگران زیرمجموعه خود هستند.

در اجرای ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب ۶ اسفند ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی ضوابط مربوط به میزان، نحوه محاسبه و پرداخت عیدی و پاداش سالانه کارگران به‌شرح زیر اعلام می‌شود؛

ماده ۱ ـ کلیه کارفرمایان مکلفند به هریک از کارگران خود به‌نسبت یک سال کار معادل شصت روز (دو ماه) آخرین مزد به‌عنوان عیدی و پاداش بپردازند.

اما گاهی دیده شده است که کارفرمایان عیدی و سنوات را ماهیانه پرداخت می کنند. حال این سوال مطرح است که آیا پرداخت عیدی و حق سنوات کارگران به صورت ماهیانه امکان دارد؟

کارشناسان بازار کار می گویند هیچ گونه منع قانونی از پرداخت ماهانه عیدی و حق سنوات کارگران به صورت ماهانه وجود ندارد. اما نکته مهمی که کارفرمایان باید رعایت کنند وجود قبض حقوقی و فرم تسویه ماهانهایی که در آن پرداخت موارد فوق به تفکیک ذکر شده باشد و به امضای کارگرنیز رسیده باشد.

اندیشه معاصر را در روبیکا دنبال کنید.

برای عضویت در کانال بله اندیشه معاصر کلیک کنید.

برای عضویت در کانال تلگرامی اندیشه معاصر کلیک کنید.

انتهای پیام/*

مطالب مرتبط

1 نظر برای این مطلب ثبت شده است:

روشندل

۱۱ اسفند ۱۴۰۱


سلام،درسال ۸۳ تو شرکت کار میکردم ،در روز حادثه بر خلاف تخصص کارم منو فرستادن پای دستگاه نورد،دوتا از انگشتان دستم قطع شد و انگشت ثبابه براثر حادثه به صورت خم ماند، سه بار دستمو عمل کردم فایده ای نداشت،بیمه حادثه بودم بنا به دلایلی که الان عرض میکنم از من امضا گرفتن که هیچ ادعایی از کارفرما و دیه کمی که گرفتم(۵۰۰۰میلیون تومان)ندارم،تامین اجتماعی هم ۲۰۰ هزار تومان داد بابت خسارت ،کمسیون پزشکی هم ۲۵درصد از کارافتادگی زد،بعد یکسال 85/3تومور مغزی گرفتم (مننژیوم) که در بیمارستان سینا مشهد توسط دکترثمینی عمل کردم ،که عوارض عمل سمت راست که نگاه میکنم تمرکز ندارم .یکسال نشده دوباره عود کرد،به خاطر اینکه خوب شوم دکتر ثمینی فرستاد تهران ،درسال ۸۶ در تهران توسط دکتر خسرو پارسا در بیمارستان ایرانمهر عمل کردم ،که منجر شد تار های صوتی سمت راست فلج شود ،عمل خوب بود تا اینکه در سال ۹۰/۵ عود کرد و در بیمارستان فیروزگر تهران توسط دکتر راعی عمل کردم و گفتن بخاطر اینکه روی رگ عصبه نمیتوانن همشو بردارند وگر نه نصف صورتم فلج میشه ،بهمین خاطر سال ۹۱ فرستادن گامانایف ،یک جلسه گامانایف شدم ، در سال ۹۳/۴ دوباره عود کرد که در بیمارستان فیروزگر توسط دکتر راعی عمل شدم تومور کوچک شد و بعد از سه ماه فرستاد پرتو درمانی ،تعداد بیست جلسه در مشهد کلینیک رضا (ع)توسط دکتر زاهد پرتو درمانی شدم ،در سال ۹۴/۷ از گوشم ترشح می آمد که منجر شد پرده مغزی عفونی بشه و صفتی گردن و مننژیت شدم ،،در طول یکسال سه بار مننژیت باکتریال شدم و هر دفعه ۱۵ روز در بیمارستان زیر سرم بودم و دارو می‌گرفتم که مننژیت برطرف بشه ،در تاریخ ۹۶/۳ به گفته دکتر که مننژیت کشنده است وبخاطر عمل های زیاد استخوان میانی گوش از بین رفته و نباید مننژیت بشم در بیمارستان رضوی توسط دکتر رجعتی متخصص گوش و حلق و بینی عمل شدم و گوش سمت راست را کلان بستن ،،با همه عوارض بعد عمل سال ۹۹ تومور عود کرد و در بیمارستان فیروزگر توسط دکتر نیکوبخت عمل شدم ،یکماه نشده سمت راست سرم باد کرد،دکتر گفت بخاطر تعداد عمل های زیاد پرده مغزی از بین رفته و مایع نخاعی جمع میشود ،دوباره عمل کردم و گرف زیر پوستی از ران پام گذاشتن روی سرم و پرده مغزی درست کردن و الان هم تحت درمان هستم ،از سال ۹۳ با ۷۵ درصد کمسیون از کار افتاده شدم ولی بخاطر سابقه کم از کار افتاده نشدم با اینکه سال ۸۳ کارخانه کار میکردم به طول یکسال ولی بیمه رد نمی‌کردن ،نزدیک ۳ سال داخل کارگاه صنایع فلزی کار میکردم ولی بیمه نبودم (طبق قانونی که دارن)فقط گفتن میتونی با حقوق ده روز باز نشسته بشی،منم مجبور بودم پنج سال که داشتم پنج سال دیگر از خودم واریز کنم (۷)میلیون،که از کار افتاده بشم،از سال ۸۵ دارم عمل تومور انجام میدم،۵بار عمل شدم یک بار گامانایف شدم،۲۰ جلسه پرتو درمانی شدم،سه بار مننژیت شدم که منجر شد کانال گوشمو بعداز دو بار عمل ببندم(غیر از عمل تومور)،تکلوممو از دست دادم،تعادل ندارم ،صورتم فلج میشه ،الانم دارم شیمی درمانی میشم،این بخشی از عوارضی که بعد عمل انجام دادم بود،درد و عذابش و مخارجش بماند،فقط خدا منو نگه داشت،من یک کارگر باید اینجوری در قانون جمهوری اسلامی مورد احقاق حق قرار بگیرم

نظرات بسته شده است