همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ | همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری ۱۴۰۳
آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان را در اندیشه معاصر دنبال کنید.
آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان را در اندیشه معاصر دنبال کنید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ و همچنین همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری ۱۴۰۳ ، عنوان مطلبی است که در اندیشه معاصر شرح داده ایم و یادآور می شویم که روز گذشته کمیسیون اجتماعی مجلس آخرین وضعیت متناسبسازی حقوق بازنشستگان را تشریح کرد.
آخرین خبر مجلس درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ را در مطلب زیر بخوانید.
در جریان جلسات هفته جاری کمیسیونهای تخصصی مجلس، روسای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری پاسخگوی سوالات نمایندگان کمیسیون اجتماعی درخصوص اقدامات بهعمل آمده، بهویژه در موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان هستند.
دستور کار کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در هفته جاری به شرح ذیل است:
روز یکشنبه(۲۱ مردادماه):
– بررسی اخبار روز و مسائل و موضوعات مرتبط با کمیسیون اجتماعی
– دعوت از مدیرعامل محترم سازمان تامین اجتماعی به منظور ارایه گزارش عملکرد اهم اقدامات به عمل آمده، بهویژه در موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی
– دعوت از مدیرعامل محترم شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) به منظور ارائه گزارش عملکرد وضعیت شرکتها و هلدینگهای تابعه، مسائل و مشکلات مرتبط و بررسی علل سودده یا زیانده بودن شرکتها و هلدینگهای مرتبط و بررسی راهکارهای اجرایی
روز دوشنبه (۲۲ مردادماه):
– جلسات کمیتهها و کارگروههای تخصصی کمیسیون اجتماعی
روز سهشنبه (۲۳ مردادماه):
– بررسی اخبار روز و مسائل و موضوعات مرتبط با کمیسیون اجتماعی
– دعوت از مدیرعامل محترم صندوق بازنشستگی کشوری به منظور ارائه گزارش عملکرد اقدامات بهعمل آمده، بهویژه در موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مشکلات معیشتی، رفاهی و درمانی بازنشستگان کشوری
– دعوت از رئیس محترم کمیته امداد امام خمینی (ره) به منظور ارائه گزارش اقدامات بهعمل آمده پیرامون مسائل و مشکلات مددجویان و نیز ارائه گزارش اقدامات و تسهیلات اعطایی در راستای توانمندسازی مددجویان
چهارشنبه (۲۴ مردادماه):
– جلسه هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی.
محمد مخبر، آییننامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان را ابلاغ کرد که بر اساس این ابلاغیه، صندوقهای بازنشستگی مکلفند از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در حدود اعتبارات مصوب مربوط، حقوق بازنشستگی مشمولان صندوق خود را با رعایت این آییننامه و سایر قوانین و مقررات مربوط، متناسبسازی کنند.
منابع حاصل از بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، فقط بابت اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد و اعتبار متناظر آن در قوانین بودجه سنوات آتی، هزینه خواهد شد.
همه بیمهشدگانی که مطابق با قوانین و مقررات صندوق بازنشستگی ذیربط تا پایان سال ۱۴۰۲ مشمول دریافت حقوق بازنشستگی شدهاند، در سال ۱۴۰۳ مشمول متناسبسازی موضوع این آییننامه هستند./اقتصاد نیوز
خبر افزایش دوبرابری حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح در حالی در رسانه ها و فضای مجازی دست به دست می چرخد که محمدمخبر معاون اول رئیسجمهور آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان را ابلاغ کرد.
براساس این ابلاغیه ، صندوقهای بازنشستگی مکلفند از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در حدود اعتبارات مصوب مربوط، حقوق بازنشستگی مشمولین صندوق خود را با رعایت این آییننامه و سایر قوانین و مقررات مربوط متناسبسازی کنند.
طبق این ابلاغیه منابع حاصل از بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور صرفاً بابت اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد و اعتبار متناظر آن در قوانین بودجه سنوات آتی هزینه خواهد شد.
تمام بیمه شدگانی که مطابق با قوانین و مقررات صندوق بازنشستگی ذیربط تا پایان سال ۱۴۰۲ مشمول دریافت حقوق بازنشستگی شدهاند، در سال ۱۴۰۳ مشمول متناسبسازی موضوع این آییننامه هستند.
به این ترتیب، باید احکام جدید بازنشستگان صندوقهای مختلف در روزهای آتی صادر شود. بازنشستگان انتظار دارند با صدور احکام، مقدمات پرداخت معوقات با حقوق مرداد فراهم شود.
هفته گذشته مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد که یک میلیون تومان بهعنوان کمک معیشت برای حداقل بگیران و بهعنوان بخشی از متناسبسازی برای غیرحداقلبگیران پرداخت خواهد شد. اصلاحاتی در متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پیشنهاد شده است که شامل اختصاص یک میلیون تومان بهعنوان کمک معیشت برای حداقلبگیران و بهعنوان بخشی از متناسبسازی برای غیرحداقلبگیران میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در مصاحبهای اعلام کرد: “این مبلغ بهعنوان کمک معیشت برای حداقلبگیران و بهعنوان بخشی از متناسبسازی برای غیرحداقلبگیران پرداخت میشود.” اما آیا این مبلغ شامل تمامی مستمریبگیران میشود؟
این موضوع باید به کلیه مستمریبگیرانی که کمتر از یک میلیون تومان بابت متناسبسازی دریافت میکنند، تعلق گیرد.
به عبارتی، این مبلغ برای دارندگان ضریب مستمری ۲.۷ به پایین که متناسبسازی آنان زیر یک میلیون تومان است، بهعنوان کمک معیشت و برای دارندگان ضرایب مستمری بالاتر از ۲.۷ بهعنوان علیالحساب متناسبسازی حقوق بازنشستگان محسوب میشود. باید توجه داشت که دارندگان ضریب مستمری ۲.۷ به بالا مشمول دریافت مبلغ متناسبسازی بیش از یک میلیون تومان میگردند.
اکنون میتوان پیشنهادی برای اصلاح متناسبسازی در گام اول به شرح زیر ارائه داد:
متناسبسازی تکلیفی ضرایب مستمریها مطابق بند ر ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه برای دارندگان ضرایب مستمری ۲.۷ به بالا.
بودجه مورد نیاز: ۰.۶ همت در ماه
تعداد افراد مشمول: حدود ۶۰۰ هزار پرونده
متناسبسازی مستمریها در قالب افزایش پایه مستمری به مبلغ ثابت یک میلیون تومان برای دارندگان ضرایب مستمری ۱ تا ۲.۷ و برای ضرایب مستمری کمتر از یک به نسبت ضریبمستمری.
بودجه مورد نیاز: ۳.۶ همت در ماه
تعداد افراد مشمول: حدود ۳.۶ میلیون پرونده
بودجه کل متناسبسازی ۴.۲ همت در ماه و ۵۰ همت در سال است.
علیرضا حیدری، نایبرئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، بیان کرد: یکی از کلیدهای حل مشکل سازمان تأمین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی، بحث اصلاح نظام حکمرانی درون سازمان و رعایت شاخصهای مربوط به پایداری آن است. وی تأکید کرد که پایداری بلندمدت صندوقها باید در اولویت دولت بعدی باشد.
در سالهای گذشته، سازمان تأمین اجتماعی با واگذاریهای بسیاری مواجه بوده که این موضوع زنگ خطری برای پایداری منابع صندوق به صدا آورده است. این واگذاریها شامل ۳۲ همت در سال ۱۳۹۹، ۸۹ همت در سال ۱۴۰۰، ۹۰ همت در سال ۱۴۰۱ و ۷۰ همت در سال ۱۴۰۲ بوده که بسیاری از این مبالغ صرف هزینههای جاری سازمان شده است.
حیدری تصریح کرد: سازمان تأمین اجتماعی نیازمند اصلاحات ساختاری جدی است و مدیریت این سازمان باید بهگونهای باشد که جابهجایی قدرت سیاسی نتواند در روند کارهای آن خللی وارد کند. وی افزود که نظام حکمرانی سازمان باید مستقل از دولتها عمل کند و برای مسائل خود راهکارهای مناسب را در نظر بگیرد.
حیدری تأکید کرد که دولتها باید متناسب با نیازهای سازمان تأمین اجتماعی و بدون توجه به شعارهای سیاسی، اقدامات لازم را انجام دهند. وی اشاره کرد که در حوزه درمان و سلامت نیز باید سیاستهای کلان حوزه درمان و عدالت درمانی مورد توجه قرار گیرد تا هزینه از جیب مردم کاهش یابد.
در پایان، حیدری به اهمیت سرمایهگذاری منابع سازمان تأمین اجتماعی و عملکرد اقتصادی شستا برای حفظ پایداری صندوق تأکید کرد و اظهار داشت که سهامداری سازمان باید بهگونهای باشد که سودآوری بیشتری برای صندوقها فراهم آورد.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.