شاهکار جدید متناسب سازی حقوق بازنشستگان با افزایش حقوق ۲۵۰ هزار تومانی (+نمونه فیش حقوقی)| مشکلات همسان سازی حقوق بازنشستگان
فیش حقوقی یک بازنشسته تامین اجتماعی بعد از متناسب سازی حقوق، با افزایش ۲۵۰هزار تومانی مزین شده است.
فیش حقوقی یک بازنشسته تامین اجتماعی بعد از متناسب سازی حقوق، با افزایش ۲۵۰هزار تومانی مزین شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، شاهکار جدید متناسب سازی حقوق بازنشستگان با افزایش حقوق ۲۵۰ هزار تومانی (+نمونه فیش حقوقی) و مشکلات همسان سازی حقوق بازنشستگان از جمله مواردیست که در اندیشه معاصر به آن می پردازیم و اضافه می کنیم که نتیجه واقعی و ملموس از آنچه که قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان مینامندش، در این فیش حقوقی قابل رویت است. لازم است یادآور شویم که فیش حقوقی متعلق به بازنشسته تامین اجتماعی با بیش از ۳۲سال سابقه بیمه، از افزایش صرفا ۲۵۰هزار تومانی حقوق این فرد، آن هم در بهترین حالت خود حکایت می کند.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس گفت: دولت باید یکبار برای همیشه مشکل حقوق بازنشستگان را حل کند و یکی از قدمهای مهم برای حل این مشکل نجات صندوقهای بازنشستگی از ورشکستگی است بنابراین باید برای اقتصادی شدن این صندوقها و افزایش سرمایهگذاری در آنها راهکار ارائه دهد.
احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی در رابطه با میزان توجه به همسانسازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه، گفت: همسانسازی حقوقها یکی از مطالبات جدی بازنشستگان است. اگر چه نیروهای انسانی بزرگترین سرمایه ما در کشور محسوب میشوند اما متاسفانه این سرمایه نادیده گرفته شده است و به نظر میرسد در دهههای آینده حجم بازنشستگان افزایش پیدا کند بنابراین مشکلات این قشر بیشتر نمایان خواهد شد. لذا باید از اکنون به فکر آنها باشیم.
وی ادامه داد: دولت باید یکبار برای همیشه مشکل حقوق بازنشستگان را حل کند و یکی از قدمهای مهم برای حل مشکل، نجات صندوقهای بازنشستگی از ورشکستگی است بنابراین باید برای اقتصادی شدن این صندوقها و افزایش سرمایهگذاری در آنها راهکار ارائه دهد چراکه تنها در این شرایط همسانسازی اتفاق خواهد افتاد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: همسانسازی حقوق بازنشستگان یکی از شعارهای انتخاباتی رئیسجمهوری بود لذا دولت باید اهتمام لازم را در این رابطه داشته باشد. نیاز است که دولت برای پیشبرد این مسئله و تحقق امر به مجلس لایحه ارائه دهد یا حداقل در برنامه هفتم توسعه به آن میپرداخت تا شاهد تغییر در زندگی بازنشستگان عزیز باشیم.
وی با تاکید بر اینکه حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود، عنوان کرد: نباید فاصله میان حقوق بازنشستگان و شاغلان زیاد باشد و نیاز است که اصلاح لازم در حقوق بازنشستگان صورت گیرد. امیدواریم بتوانیم در برنامه هفتم توسعه اصلاحاتی ایجاد کنیم که همسانسازی محقق شود و این اصلاحات مورد قبول مجلس و دولت قرار گیرد.
نماینده مردم بندرعباس همچنین خاطرنشان کرد: بازنشستگان لشکری و کشوری حقوق بالا و نجومی طلب نمیکنند و صرفا به دنبال دریافت حقوق عادلانهای هستند تا بتوانند زندگی ابتدایی خود را بچرخانند، بنابراین حقوق این افراد باید متناسب با حقوق کارکنان و شاغلان باشد.
مرادی با بیان اینکه وضعیت صندوقهای بازنشستگی موضوع مهم دیگری است که باید به آن توجه کرد، افزود: با توجه به اینکه قشر قابل ملاحظهای در کشور حق بازنشستگی میپردازند، انتظار دارند در آینده از فواید آن بهرهمند شوند و صندوقها از آنها در زمان بازنشستگی حمایت کنند اما متاسفانه صندوقها رو به ورشکستگی هستند لذا باید از صندوقها حمایت کرد تا بتوانند سرمایهگذاری عظیمتری داشته باشند و در نهایت به منابع مالی بیشتری دست پیدا کنند.
وی افزود: بسیاری از بازنشستگان با وجود سالخوردگی هنوز مشکلاتی در تامین مسکن دارند و مستاجر هستند، همچنین در بحث خرید یک خودروی ساده با مشکل مواجه هستند، این در حالی است که بازنشستگان از مزایا و پاداش، اعم از کارانه، اضافه کاری و ماموریت نیز محروم هستند لذا باید برای سامان بخشی به وضعیت معیشت این قشر از جامعه در برنامه هفتم توسعه فکری اساسی شود.
به گزارش اندیشه معاصر، غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرد که طبق محاسبات، هر بازنشسته به طور متوسط باید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به حقوق خود اضافه کند. این در حالی است که بسیاری از بازنشستگان این رقم را زیر شش تا هفت میلیون تومان میدانند.
غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرد که طبق محاسبات، هر بازنشسته به طور متوسط باید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به حقوق خود اضافه کند. این در حالی است که بسیاری از بازنشستگان این رقم را زیر شش تا هفت میلیون تومان میدانند.
ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: علیرغم تصویب قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان، بازنشستگان هنوز از مزایای این قانون بهرهمند نشدهاند و اجرای آن به تأخیر افتاده است.
وی افزود: دولت با توجه به برنامه توسعه هفتم باید در سه سال آینده، تفاوت حقوق بازنشستگان با شاغلین را حداقل به ۲۰ درصد برساند. به دلیل مشکلات اجرایی، از جمله شهادت رئیسجمهور و کمبود منابع مالی، روند اجرای این قانون کند پیش رفته است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: مجلس پیگیر این موضوع است و نظارت خود را بر دستگاههای متولی و وزارت کار ادامه خواهد داد تا حق بازنشستگان بر اساس قانون برنامه هفتم احقاق شود.
داداشی ادامه داد: دولت باید هر ساله در لایحه بودجه خود، افزایش درصدی برای حقوق بازنشستگان پیشبینی کند تا در طول سه سال به هدف تعیینشده برسد. برخی از شرکتهای زیرمجموعه صندوق های بازنشستگی از بهرهوری کافی برخوردار نیستند و حتی برخی از آنها ورشکستهاند.
غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، در اظهاراتی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان اعلام کرد که طبق محاسبات، هر بازنشسته به طور متوسط باید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به حقوق خود اضافه کند. این در حالی است که بسیاری از بازنشستگان این رقم را زیر شش تا هفت میلیون تومان میدانند.
این اظهارات شوکی بزرگ به بازنشستگان کشور وارد کرد و باعث شد تا بسیاری از آنها در تماس با رسانه ها به شدت به این موضوع اعتراض کنند. بازنشستگان ابراز نگرانی کردند که دولت سیزدهم آنها را فریب داده است و به دنبال روشن شدن وضعیت حقوق خود هستند.
سوالی که در این میان مطرح میشود، این است که چرا مسئولین با بازنشستگان صادقانه سخن نمیگویند و تکلیف این قشر زحمتکش را روشن نمیکنند؟ این موضوع نیازمند توجه و پاسخگویی جدی از سوی مسئولان است تا اعتماد بازنشستگان به نظام تامین اجتماعی و دولت حفظ شود./اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.