22:03 - 1403/10/09

هم

اجتماعی

خبر داغ درباره احکام همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری | آخرین خبرها از همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز یکشنبه ۹ دی / افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ چقدر است؟

همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات پر بحث جامعه بشری میباشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات به شدت مهم جامعه میباشد. افراد با دیدن اطلاعات مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان میتوانند به خیلی از بخشهای مهم اقتصادی خود رسیدگی بکنند. همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات پر بحث بین بازنشسته های تمامی مشاغل میباشد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

آخرین خبرها از همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز یکشنبه ۹ دی

حمید پورمحمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه نشست هیات دولت گفت: با توجه به شکاف حقوق کارمندان بازنشسته با کارمندان مشغول به کار در دولت تکلیف شده تا متناسب سازی حقوق بازنشستگان طی سه سال به ۹۰ درصد برسد و در سال جاری باید ۴۰ درصد انجام می شد اما تامین منابع آن کافی نبود و نهایتا این گونه توافق شد که از این ماه متناسب سازی به اندازه ۴۰ درصد انجام بدهیم و کسری آن به عنوان طلب بازنشسته سال آینده پرداخت می شود.
جمعی از بازنشستگان کارگری با امضای کارزاری از مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، خواستار تعیین تکلیف معوقات ۷ ماهه متناسب‌سازی خود شدند. در این کارزار، بازنشستگان نسبت به عدم واریز معوقات ۷ ماهه اعتراض کرده و از مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی درخواست کردند که پیگیری فوری برای حل این مشکل انجام گیرد.

در متن کارزار آمده است: «ما بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی نسبت به معوقات ۷ ماهه متناسب‌سازی که هنوز واریز نشده است، اعتراض داریم. تجارب گذشته نشان می‌دهد که پرداخت به‌موقع مستمری‌ها و تسهیلات مرتبط با آن، نقشی اساسی در رفاه و سلامت اقتصادی بیمه‌شدگان دارد.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

همسان سازی حقوق بازنشستگان

عدم تحقق این امر موجب نگرانی و چالش‌های مالی برای بسیاری از افراد تحت پوشش قرار گرفته است. خواهشمندیم نسبت به پیگیری و حل این موضوع اقدام فرمایید و وضعیت پرداخت معوقات و زمانبندی متناسب‌سازی حقوق را به اطلاع عموم برسانید.

بازنشستگان این نامه را به مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ارسال کرده‌اند. این درخواست در حالی مطرح شده است که در تابستان امسال بازنشستگان سه میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند، اما پس از آن هیچ مبلغ دیگری به حساب آنان واریز نشده است. همچنین، در ماه‌های آبان و آذر، حقوق بازنشستگان با اعمال متناسب‌سازی پرداخت شد، اما مبلغ افزوده شده به حقوق آنان قابل توجه نبوده است.

برنج صدری هاشمی شرق گیلان ۵ کیلویی

این در حالی است که در هفته جاری، مجلس شورای اسلامی طرحی را تصویب کرده که طبق آن، تمامی صندوق‌های بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی، مکلف به ثبت گزارشات مالی خود در سامانه جامع بودجه مستقر در سازمان برنامه و بودجه کشور شده‌اند. این طرح به دنبال شفافیت بیشتر در امور مالی صندوق‌ها و بهبود وضعیت مالی آنهاست.

مهرداد دارانی، عضو کمیته بیمه و تأمین اجتماعی خانه کارگر، در این زمینه توضیح داد که هدف از این طرح، صرفاً شفافیت اطلاعات مالی و امکان برنامه‌ریزی بهتر برای صندوق‌های بازنشستگی است.

وی همچنین اشاره کرد که در صورت تجمیع صندوق‌های بازنشستگی، باید هوشیاری کامل وجود داشته باشد تا از ضرر‌های احتمالی برای صندوق تأمین اجتماعی جلوگیری شود.

وی تأکید کرد که در صورت ادغام صندوق‌ها، باید به حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توجه خاصی شود تا فشار مالی بیشتری به این صندوق وارد نشود. دارانی همچنین گفت که بازنشستگان باید در فرآیند ادغام صندوق‌ها حضور فعال داشته باشند تا از تحمیل مشکلات مالی جدید بر صندوق تأمین اجتماعی و بازنشستگان جلوگیری شود.

«در سال ۱۴۰۴ با اجرای ۳۰ درصد دیگر از اجرای متناسب‌سازی و همچنین افزایش ۲۰ درصد حقوق بازنشستگان به دلیل افزایش سنواتی، ۵۰ درصد به حقوق بازنشستگان اضافه خواهد شد که بر این اساس به طور میانگین ۴ میلیون تومان به حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ افزوده می‌شود.»

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری درباره نحوه افزایش حقوق بازنشستگان در سال آینده توضیح داد.

رضا فیضی‌نژاد با اشاره به ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه که براساس آن دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند، اظهار کرد: از آنجایی که قانون از سال ۱۴۰۳ اجرایی شده و در سال دوم دولت مکلف است تا ۳۰ درصد از قانون را اجرا و در مجموع به میزان ۷۰ درصد از حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز را در سال ۱۴۰۴ اجرایی کند.

وی در پاسخ به این سوال که با اعمال ۷۰ درصد ناشی از اجرای متناسب‌سازی در سال اول و دوم برنامه هفتم، به طور میانگین چقدر به حقوق بازنشستگان کشوری افزوده خواهد شد؟ بیان کرد: در سال ۱۴۰۴ با اجرای ۳۰ درصد دیگر از اجرای متناسب‌سازی و همچنین افزایش ۲۰ درصد حقوق بازنشستگان به دلیل افزایش سنواتی، ۵۰ درصد به حقوق بازنشستگان اضافه خواهد شد که بر این اساس به طور میانگین ۴ میلیون تومان به حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ افزوده می‌شود./شایانیوز

اصلاح آیین نامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان

تصویب‌نامه جلسه ۱۴۰۳/۰۹/۲۵ هیئت وزیران در رابطه با «اصلاح آیین‌نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان» طی نامه شماره ۱۴۶۷۰۷ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۶ توسط معاون اول رئیس‌جمهور جهت اجرا به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت دفاع و پشتیبانی و نیرو‌های مسلح، سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد.

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۰۹/۲۵ به پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان موضوع تصویب‌نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۰۱ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱- جزء (۶) ماده (۱) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«۶- مابه‌التفاوت: اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰%) میانگین حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز»

۲-تبصره (۲) ماده (۴) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«تبصره ۲- در مواردی که بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی واگذار گردیده‌اند اجرای متناسب‌سازی بازنشستگان آن‌ها به ترتیب زیر و حداکثر تا سقف هفت برابر حداقل حقوق کارکنان مندرج در قانون بودجه سناتی و یا حداقل دستمزد مشمولین قانون کار (حسب مورد) انجام می‌شود:»

۳- بند (ب) تبصره (۲) ماده (۴) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«ب- در مورد کارکنانی که بعد از واگذاری بازنشسته شده یا می‌شوند و در اجرای تبصره (۱) ماده (۲۱) قانون مدیریت خدمات کشوری صندوق قبلی خویش را حفظ نموده‌اند، براساس نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال با نود درصد (۹۰%) نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری که توسط هیئت امنای صندوق ذیربط با رعایت این آیین‌نامه ابلاغ می‌شود، متناسب‌سازی صورت می‌گیرد.»

۴- ماده (۶) و تبصره‌های (۱) و (۲) آن به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«ماده ۶- صندوق بازنشستگی ذیربط مکلف است بر اساس جداول و ضوابط ابلاغی موضوع ماده (۴) و در سقف اعتبار ابلاغی ضمن اصلاح احکام، نسبت به پرداخت چهل درصد (۴۰%) مابه‌التفاوت مربوط به هر فرد مشمول، با رعایت مفاد این آیین‌نامه از تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ اقدام نماید. مابه‌التفاوت مبالغ پرداختی بابت متناسب‌سازی از تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۰۱ لغایت ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ با پیش‌بینی اعتبار در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، در طول سال آینده پرداخت خواهد شد.

تبصره ۱- با توجه به حکم مقرر در بند‌های (ت) و (ج) ماده (۱۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت، پرداخت مابه‌التفاوت توسط صندوق‌های بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد که برای متناسب‌سازی از اعتبارات مندرج در قانون بودجه کل کشور استفاده می‌نمایند، صرفاً در حدود اعتبارات مصوب مربوط در قوانین بودجه سنواتی و سیر مراحل قانونی تخصیص اعتبار می‌باشد.

تبصره ۲- مبلغ مابه‌التفاوت پرداختی بابت متناسب‌سازی به صورت جداگانه در احکام صادره سوی صندوق بازنشستگی ذیربط، درج و مشمول افزایش ضریب ریالی سنواتی حقوق می‌گردد.»

ماده (۷) به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«ماده ۷- در سال ۱۴۰۳ به منظور برقراری عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان، مستمری‌بگیران و وظیفه‌بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد، مشمولانی که با اجرای مفاد این آیین‌نامه، حقوق آن‌ها افزایش نیافته و یا کمتر از ده درصد (۱۰%) حداقل حقوق موضوع جزء (۱-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور افزایش یابد، تا مبلغ ده درصد (۱۰%) حداقل حقوق یادشده تا پایان سال ۱۴۰۳ به عنوان «کمک معیشت» به طور ثابت از محل اعتبارات مصوب مربوطه و عنداللزوم از محل جابجایی اعتبارات مطابق با قوانین و مقررات پرداخت می‌گردد. مبلغ علی‌الحساب موضوع تصویب‌نامه شماره ۵۶۳۰۶/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ پس از صدور احکام قطعی متناسب‌سازی بر این اساس اعمال حساب می‌گردد.»/میزان

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط

برنجستان