14:05 - 1405/04/19

ادعای تل‌آویو برای ترغیب آمریکا به اقدام نظامی علیه ایران

در روزهای اخیر، رسانه‌های اسرائیلی و بین‌المللی از دو اقدام هم‌زمان تل‌آویو برای ترغیب واشنگتن به تشدید اقدامات نظامی علیه ایران خبر داده‌اند: از یک سو، اعلام آمادگی برای پیوستن به حملات آینده آمریکا، و از سوی دیگر، ارائه اطلاعات ادعایی د...

ادعای تل‌آویو برای ترغیب آمریکا به اقدام نظامی علیه ایران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر؛ با ادامه تنش‌ها میان آمریکا و ایران و حملات تلافی‌جویانه اخیر در تنگه هرمز، تل‌آویو در تلاش است تا با بهره‌گیری از دو اهرم دیپلماتیک و اطلاعاتی، واشنگتن را به سمت تشدید اقدامات نظامی علیه تهران سوق دهد. این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که اختلاف‌نظرهایی درباره استراتژی آینده میان ترامپ و نتانیاهو گزارش شده است .


اعلام آمادگی اسرائیل برای پیوستن به حملات

منابع اسرائیلی به صراحت اعلام کرده‌اند که این رژیم آماده است در صورت درخواست ترامپ، به حملات نظامی علیه ایران بپیوندد. یک منبع در اورشلیم به نیویورک پست گفته است: «ما ثابت کرده‌ایم که در کنار آمریکا هستیم. مطمئن نیستم که آمریکا به مشارکت اسرائیل علاقه‌مند باشد، اما می‌دانیم که باید عضلات خود را بکشیم. ما آماده‌ایم در صورت لزوم دوباره این کار را انجام دهیم» .

با این حال، مقامات ارتش اسرائیل به جروزالم پست گفته‌اند که این رژیم در حال حاضر برنامه‌ای برای درگیرشدن در تبادلات نظامی میان آمریکا و ایران ندارد، هرچند برای هرگونه احتمالی آماده است . این رویکرد دوگانه، نشان‌دهنده تلاش اسرائیل برای حفظ آزادی عمل در عین حمایت از اقدامات آمریکا است.


ادعای «طرح جدید ترور ترامپ»

هم‌زمان با اعلام آمادگی نظامی، منابع خبری از ارائه اطلاعات جدید از سوی اسرائیل به آمریکا خبر داده‌اند که ادعا می‌کند ایران طرح تازه‌ای برای ترور دونالد ترامپ طراحی کرده است . این اطلاعات برای نخستین بار توسط وال‌استریت ژورنال و سپس سی‌ان‌ان گزارش شده است .

نکته کلیدی این است که آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا هنوز این ادعا را تأیید نکرده‌اند و پیش از دریافت هشدار اسرائیل، از وجود چنین طرحی آگاه نبوده‌اند . برخی مقامات آمریکایی معتقدند که این اطلاعات ممکن است بخشی از تلاش اسرائیل برای ترغیب کاخ سفید به تشدید حملات نظامی علیه ایران باشد .


اختلاف راهبردی آمریکا و اسرائیل

در کنار این اقدامات، گزارش‌ها نشان از اختلاف‌نظر میان ترامپ و نتانیاهو بر سر ادامه جنگ دارد. به نوشته وال‌استریت ژورنال، نتانیاهو به دنبال تداوم عملیات نظامی برای دستیابی به اهداف استراتژیک بیشتر است، در حالی که ترامپ به دلیل نگرانی از تأثیرات اقتصادی، به دنبال جلوگیری از یک درگیری طولانی‌مدت است .

این اختلاف در حالی رخ می‌دهد که پیش‌تر گزارش نیویورک‌تایمز نشان داده بود نتانیاهو ماه‌ها برای ترغیب ترامپ به جنگ با ایران لابی کرده است . با این حال، خود نتانیاهو این ادعا را «مسخره» خوانده و گفته است که «آیا کسی واقعاً فکر می‌کند کسی می‌تواند به رئیس‌جمهور ترامپ بگوید چه کاری انجام دهد؟» .


جمع‌بندی کاربردی

تل‌آویو با ترکیب دو راهبرد اطلاعاتی و نظامی، در تلاش است تا واشنگتن را به سمت تشدید اقدامات علیه ایران سوق دهد. از یک سو، با اعلام آمادگی برای مشارکت در حملات آینده، هزینه سنگین‌تر شدن درگیری را به آمریکا یادآوری می‌کند و از سوی دیگر، با ارائه اطلاعات ادعایی درباره «طرح ترور ترامپ»، زمینه را برای تصمیم‌گیری نظامی‌تر در کاخ سفید فراهم می‌آورد. با وجود این فشارها، اختلاف‌نظرهای راهبردی میان ترامپ و نتانیاهو و همچنین تأیید نشده بودن اطلاعات اسرائیل توسط آژانس‌های آمریکایی، نشان می‌دهد که واشنگتن همچنان در حال سنجش گزینه‌های خود پیش از هرگونه تصمیم نهایی است .

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

برنج صدری هاشمی شرق گیلان ۵ کیلویی

مطالب مرتبط

برنجستان