۱۴:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۱

۵ تا ۱۰ درصد نسخه های کاغذی تسویه خواهند شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، محمدمهدی ناصحی در نشستی که با موضوع اجرای برنامه نسخه نویسی در قم و کشور گفت: با اجرایی شدن این امر مهم از این به بعد، تنها، ۵ تا ۱۰ درصد نسخه های کاغذی تسویه خواهند شد. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت...

۵ تا ۱۰ درصد نسخه های کاغذی تسویه خواهند شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، محمدمهدی ناصحی در نشستی که با موضوع اجرای برنامه نسخه نویسی در قم و کشور گفت: با اجرایی شدن این امر مهم از این به بعد، تنها، ۵ تا ۱۰ درصد نسخه های کاغذی تسویه خواهند شد. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اجرایی شدن ۱۰۰ درصد نسخه الکترونیکی در کشور را خواستار شد و بیان داشت: این مسئله جدی است و لازم است همه داروخانه ها و پزشکان و مطب ها بدان توجه داشته و خود را ملزم به این کار بدانند. وی افزود: اجرای نسخ الکترونیکی با وجود بعضی موانع که از جمله آن تعارض منافع بعضی افراد است اما ما در تلاش هستیم این کار را تا اجرایی شدن کامل آن پی گیری کنیم.

ناصحی بیان داشت: الان اجرای نسخ الکترونیکی در کشور صددرصد کامل نشده ولی این کار باید صورت گیرد و همه پزشکان خود را ملزم به این کار کنند. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: برای تشویق این کار هم مواردی در نظرگرفته شده از جمله دادن وام کم بهره به مَطلب ها برای فراهم کردن زیر ساخت های سخت افزاری، تسویه حساب به موقع، و اعتباربخشی بیمه‌ای به موسسات و پزشکانی که خدمات الکترونیک ارائه می‌دهند و افزایش تعرفه از جمله این موارد است.

وی مهمترین آثار این طرح ملی را رفع خطاهای پزشکی، فراگیر شدن نسخه پیچی در داروخانه و سامان دهی بازار سلامت عنوان کرد. ناصحی مهمترین موانع پیش روی این طرح ملی را مقاومت برخی مراکز و پزشکان،‌ آگاهی و اطلاع کم همکاران، قطعی برق و نبود بعضی زیر ساخت های سخت افزاری عنوان کرد. مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: با وجود این موانع بیان شده، اما این طرح پیشرفت خوبی در کشور، مناطق روستایی، مناطق استانی دور دست به صورت صدرصدی در استانهایی مانند کهگیلویه و بویراحمد، کردستان و با درصد قابل توجهی حتی در استان قم داشته است و در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد پرداخت‌ها از سوی مراکزی که با بیمه سلامت قرارداد دارند، به‌صورت الکترونیک است. وی با بیان این‌که جمعیت زیادی در مناطق حاشیه‌نشین نسبت به خدمات بیمه سلامت ناآگاه هستند، گفت: ساکنان این مناطق با همکاری وزارت کشور، کمیته امداد و بسیج شناسایی و با معرفی به صندوق بیمه همگانی، می‌توانند در بخش سرپایی ۷۰ درصد و بستری ۹۰ درصد در بخش دولتی خدمات دریافت کنند. ناصحی با اشاره به ارائه خدمات بیمه سلامت در بخش اوتیسم و توان‌بخشی، افزود: بیمه سلامت در بخش‌های کاردرمانی و گفتاردرمانی به بیماران اوتیسم خدمات ارائه می‌دهد و با انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با بهزیستی به معلولان نیز خدماتی ارائه می‌دهد.

وی بیان داشت: بیمه سلامت در بخش پوشش خدمات ناباوری ۷۰۰ میلیارد تومان در سال جاری اعتبار دارد و بیماران تا سه نوبت در سال در مراکز دولتی و خصوصی تا سقف ۵۰ میلیون تومان می‌توانند خدمات دریافت کنند مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: از ابتدای امسال تا اواسط آذرماه حدود ۱۵۸ میلیارد تومان در حوزه بیماران توان‌بخشی هزینه شده‌است. ناصحی با تاکید بر پرداخت به‌موقع مطالبات مراکز درمانی، گفت: بیمه سلامت مطالبات بخش خصوصی را تا پایان مهرماه و بخش دولتی را نیز تا پایان شهریورماه پرداخت کرده‌است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: در بخش روستایی نیز پرداخت‌ها تا پایان همان ماه در هفته اول انجام و در بخش در الکترونیک نیز پرداخت‌ها در پایان همان ماه به همه موسسات صورت می‌گیرد. وی با اشاره به انعقاد ۳ هزار موسسه با بیمه سلامت در سال گذشته اضافه کرد: این سازمان آمادگی انعقاد قرارداد با همه مراکز درمانی را دارد. ناصحی با بیان این‌که بیش از ۴۲ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش و عضو پنج صندوق بیمه سلامت هستند، گفت: از این تعداد بیش از ۲۰ میلیون نفر زیرپوشش صندوق روستایی و ۱۳.۵ میلیون نفر نیز تحت پوشش همگانی هستند. گفتنی است شهروندان می توانند با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس www.bimehsalamatiranian.irنسخه‌های الکترونیک خود را مشاهده کنند.

مطالب مرتبط