۱۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۸

۱۰ ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت خدیجه با پیامبر اکرم / ماجرای جالب از ازدواج حضرت محمد و حضرت خدیجه

به گزارش تحریریه پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، ۱۰ ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت خدیجه پیامبر اکرم / ماجرای جالب از ازدواج حضرت محمد و حضرت خدیجه. ابن حماد گوید : به من خبر رسیده که رسول خدا خدیجه را به ازدواج خویش بر صداق دوازده اوقیه ...

۱۰ ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت خدیجه  با پیامبر اکرم / ماجرای جالب از ازدواج حضرت محمد و حضرت خدیجه

به گزارش تحریریه پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، ۱۰ ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت خدیجه پیامبر اکرم / ماجرای جالب از ازدواج حضرت محمد و حضرت خدیجه. ابن حماد گوید : به من خبر رسیده که رسول خدا خدیجه را به ازدواج خویش بر صداق دوازده اوقیه طلا در آورد و در آن روز آن حضرت بیست و هشت ساله بود. و ابن برقى از ابى عمرو بن علا روایت می کند که آن حضرت در وقت ازدواج خدیجه بیست و پنج ساله بود. قتاده بن دعامه گوید: پیش از آنکه رسول اللَّه (ص) خدیجه را تزویج کند او زن عتیق بن عابد بن عبد اللَّه ابن عمرو بن مخزوم بود، از او دخترى داشت که مادر محمد بن صیفى مخزومى بود، بعد از او ابو هاله هند بن زراره تیمى او را خواست و هند بن هند از او متولد شد، بعد از آن رسول خدا (ص) او را تزویج فرمود.

ازدواج حضرت محمد با خدیجه 

محمد بن اسحاق گوید : خدیجه اول کسی بود که ایمان به پیامبر آورد و او را تصدیق کرد و یاور و معاون او بود در این امر تا حق سبحانه و تعالى آن امر سنگین را به آن حضرت سبک گردانید، و هرگز آن حضرت از او چیزى نشید که بدش آید و هر گاه کسى سخنان آن حضرت را رد می کرد و تکذیب می نمود او بی اندازه از این جریان محزون و غمناک می شد تا حق تعالى فرج می فرستاد و چون آن حضرت‏ به وى رجوع می کرد به سخنان او گوش می داد و امر مردم را بر او آسان می ساخت، و نوازش می کرد تا وفات کرد.‏[۱] ابن هشام می نویسد: رسول خدا صلى الله علیه و آله بیست و پنج سال از عمر شریفش گذشت، خدیجه دختر خویلد که زنى ثروتمند و محترم بود، و روزگار به تجارت می گذرانید، مردان را براى تجارت اجیر می کرد و براى انجام کارهاى تجارتى قراردادهائى با ایشان مى‏بست و آنها را به تجارت می فرستاد.

قریش نیز چنانکه پیش از این تذکر داده‏ایم زندگانى خویش را از تجارت می گذراندند (و هر ساله دو بار به شام و به یمن مسافرت تجارتى انجام می دادند) راستگوئى و امانت و خوش خلقى رسول خدا صلى الله علیه و آله که زبانزد همگان شده بود به گوش خدیجه نیز رسید، و همین موجب شد که خدیجه به نزد آن حضرت فرستاد و به او پیشنهاد کرد براى تجارت به شام برود، و در برابر بیش از مزدى را که به دیگران پرداخت می کند به او بدهد، و غلامى را نیز که میسره نام داشت به همراه خویش ببرد، رسول خدا صلى الله علیه و آله پیشنهاد او را پذیرفت، و مال التجاره خدیجه را برداشته با میسره به شام رفت.

در یکى از منازل محمد صلى الله علیه و آله در سایه درختى نزدیک دیر راهبى فرود آمد راهب که آن حضرت را دیده بود به سوى میسره سر کشیده پرسید : این مردى که در زیر درخت فرود آمد کیست‏ ؟

میسره گفت: مردى قرشى از اهل مکه است.راهب گفت: زیر این درخت جز پیغمبر فرود نیاید.به هر صورت رسول خدا صلى الله علیه و آله اموالى را که از خدیجه به شام آورده بود فروخت و در عوض آنچه می خواست خریدارى کرده و با کاروان قریش به مکه مراجعت کرد در راه که می آمدند میسره می دید هنگام ظهر و شدت گرما که می شود همانطور که رسول خدا صلى الله علیه و آله سوار بر شتر بود دو فرشته در بالاى سر آن حضرت ظاهر می شوند و براى اینکه آفتاب به ایشان صدمه نرساند از او سایبانى می کنند.

چون رسول خدا صلى الله علیه و آله به مکه آمد خدیجه آن اموالى را که حضرت خریدارى کرده بود به دو برابر یا بیشتر از مال التجاره خویش فروخت و سود بسیارى از این تجارت عائد او شد، میسره نیز سخن راهب و همچنین سایبانى فرشتگان را از آن حضرت براى خدیجه تعریف کرد.

خدیجه زنى محترم و شریف و دانا بود و از طرفى اراده حضرت بارى تعالى تعلق گرفته بود تا شخصیت و عظمت بیشترى بدان زن پاکدامن عنایت فرماید، سخنانى هم که میسره بازگو کرد بدین جریان کمک کرده (و خلاصه شورى در دل خدیجه افکند، و شوق ازدواج و همسرى محمّد امین صلى الله علیه و آله را به سر او انداخت) و از این رو به نزد آن حضرت فرستاد و با اینکه به خاطر ثروت بسیار و شخصیت خانوادگى و فامیلى و عفت و پاکدامنى و سایر جهاتى که در خدیجه جمع بود همه مردان قریش آرزوى همسرى او را داشتند، به او عرضه داشت: پسر عموى عزیز من‏ بواسطه خویشاوندى و شرافتى که تو در میان قریش دارى و هم چنین امانت و راستى و خوش خلقى که به آنها ممتاز گشته‏اى مایل به شما شده و می خواهم به همسرى شما درآیم، و بدین ترتیب علاقه و اشتیاق خود را در ازدواج با آن حضرت به سمع مبارک او رسانید.

رسول خدا صلى الله علیه و آله مطلب را به عموهاى خویش اطلاع داد، و حمزه بن عبد المطلب به نزد خویلد آمده او را خواستگارى کرد و به ازدواج آن حضرت درآمد و مهریه خدیجه بیست شتر بود، و خدیجه نخستین زنى بود که رسول خدا صلى الله علیه و آله گرفت و تا او زنده بود زن دیگرى اختیار نفرمود. [۲]

 [۱] . کشف الغمه فی معرفه الأئمه، اربلی ‏۱ : ۵۱۱ – ۵۱۰

[۲] . السیرهالنبویه،ابن هشام ‏۱ :۱۸۷- ۱۸۸.

 اندیشه معاصر را در اینستاگرام دنبال کنید.

برای عضویت در کانال اندیشه معاصر کلیک کنید.

انتهای پیام/*

مطالب مرتبط

آخرین اخبار