۰۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳

۱۹ روش آسان برای کاهش وزن

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، در مسیر کاهش وزن که قرار بگیرید، متوجه می‌شوید که همه چیز آن‌طور که شما تمایل دارید پیش نمی‌رود. یک مدت در کاهش وزن موفق هستید و مدتی پیشرفت خاصی نمی‌کنید. کاهش وزن می‌تواند به‌طور ویژه برای خانم‌...

۱۹ روش آسان برای کاهش وزن

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، در مسیر کاهش وزن که قرار بگیرید، متوجه می‌شوید که همه چیز آن‌طور که شما تمایل دارید پیش نمی‌رود. یک مدت در کاهش وزن موفق هستید و مدتی پیشرفت خاصی نمی‌کنید. کاهش وزن می‌تواند به‌طور ویژه برای خانم‌ها دشوار باشد.

تغییرات هورمونی، یائسگی، استرس، زایمان، نوع بدن، جراحی و مصرف بعضی دارو‌ها همگی می‌توانند منجر به کاهش سرعت سوخت‌وساز بدن شوند.

خوشبختانه روش‌های زیادی وجود دارند که می‌توانند به خانم‌ها در کاهش وزن اصولی کمک کنند. اگر این روش‌ها را موبه‌مو به کار بگیرید، مطمئن باشید کاهش وزن بدون بازگشت را تجربه می‌کنید.

۱. روزه‌ی متناوب را امتحان کنید

خیلی خوب می‌دانید که رژیم غذایی نقش قابل‌توجهی در لاغری دارد؛ بنابراین اولین قدم برای کاهش وزن، غذا خوردن آگاهانه است. تا به حال روزه‌ی متناوب را امتحان کرده‌اید؟ روزه‌ی متناوب برای لاغری خانم‌ها و آقایان معجزه می‌کند. این روش کاهش وزن به کاهش سطح قند خون، کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید کمک می‌کند.

روزه‌ی متناوب کمک چشمگیری به لاغری می‌کند. اگر به دیابت، فشار خون بالا یا بیماری‌های دیگر مبتلا هستید، قبل از امتحان کردن روزه‌ی متناوب با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید خطری سلامتی شما را تهدید نمی‌کند. توجه کنید که روزه‌ی متناوب را باید همیشه زیر نظر متخصص تغذیه دنبال کنید. اگر روزه‌ی متناوب را به روش نادرست و غیراصولی انجام دهید، ممکن است نتیجه‌ی دلخواهتان را نگیرید.

۲. از مصرف پروتئین، چربی‌های سالم و فیبر غذایی غفلت نکنید

پروتئین، چربی‌های سالم و فیبر غذایی ترکیبات عالی برای لاغری به شمار می‌روند. باید منابع این مواد مغذی را در هر وعده‌ی غذایی مصرف کنید.
هورمون‌ها، عضلات، آنزیم‌ها، مو، پوست و ناخن‌ها همگی از پروتئین تشکیل شده‌اند. با مصرف پروتئین به مقدار کافی بدن می‌تواند توده‌ی عضلانی کم‌چرب بسازد، به ریکاوری بعد از ورزش کمک کند و احساس سیری را افزایش دهد.

نکته‌ای که حتما باید بدانید این است که همه‌ی چربی‌ها مضر نیستند و بعضی از چربی‌ها حتی به کاهش وزن کمک می‌کنند. چربی‌های سالم ضدالتهاب هستند. التهاب می‌تواند منجر به جمع شدن سموم در بدن شود که این موضوع اضافه وزن ناشی از التهاب را به دنبال دارد.

از جمله منابع چربی‌های سالم می‌توانیم ماهی‌های چرب مثل ماهی‌های سالمون، ساردین و ماکارل، اسید‌های چرب امگا ۳، مغزها، دانه‌ها، آووکادو، روغن زیتون، روغن آووکادو و‌… را نام ببریم. این مواد غذایی التهاب را در بدن کاهش می‌دهند.

در این مقاله ۱۰ غذای پرچرب که برای سلامتی بسیار مفیدند! منابع چربی‌های سالم را معرفی کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.

سبزیجاتی مثل کلم‌بروکلی، میوه‌هایی مانند سیب و گلابی، برنج قهوه‌ای، جو، گندم و کینوا همگی جزء منابع خوب فیبر غذایی محسوب می‌شوند. فیبر به افزایش احساس سیری کمک می‌کند، هضم را بهبود می‌بخشد و سموم را از بدن خارج می‌کند. این موضوع منجر به افزایش سوخت‌وساز بدن می‌شود. برای اینکه با منابع فیبر آشنا شوید، مقاله‌ی زیر را بخوانید.

آب خوردن

۳. به اندازه‌ی کافی آب بخورید

در طول روز آن‌قدر مشغول کار‌های مختلف می‌شویم که گاهی اوقات فراموش می‌کنیم آب کافی بنوشیم. نوشیدن آب کافی در تمام طول سال، به‌ویژه تابستان اهمیت زیادی دارد. در طول تابستان بدن از طریق تعریق آب بیشتری را از دست می‌دهد؛ بنابراین در این فصل باید بیشتر آب بنوشید. شاید یکی از علل اینکه وزنتان کاهش پیدا نمی‌کند و شکمتان صاف نمی‌شود، مصرف ناکافی آب باشد.

نوشیدن آب به هیدراته کردن بدن و خارج کردن سموم از بدن کمک می‌کند. این موضوع در افزایش سوخت‌وساز بدن و در نتیجه کاهش وزن مفید است. همیشه زمانی که بیرون می‌روید، همراه خودتان یک بطری آب داشته باشید. همچنین روی میز کار خود هم یک بطری آب قرار دهید تا هر زمان که تشنه شدید، تشنگیتان را برطرف کنید.

برای آبرسانی به بدن، می‌توانید میوه‌هایی مثل هندوانه و خیار هم بخورید که حاوی مقدار زیادی آب هستند و بدن را هیدراته نگه می‌دارند.

۴. مقدار غذایی که می‌خورید را کنترل کنید

بسیاری از افراد برای اینکه به کاهش وزن سریع دست پیدا کنند، برای مدت زمان طولانی هیچ چیز نمی‌خورند و به خودشان گرسنگی می‌دهند؛ غافل از اینکه این کار نه تنها به کاهش وزن کمکی نمی‌کند، بلکه حتی می‌تواند اثرات منفی روی لاغری داشته باشد و منجر به پرخوری شود. کنترل میزان غذای مصرفی، کلید کاهش وزن بدون محروم کردن خود از مواد غذایی است.

زمانی که قصد کاهش وزن دارید، می‌توانید غذا بخورید، اما باید به دو نکته توجه کنید؛ چه می‌خورید و چه مقدار می‌خورید. زمانی که رژیم هستید، باید دور غذا‌های ناسالم و چاق‌کننده مثل چیپس، پفک، بستنی، پیتزا، همبرگر و سیب‌زمینی سرخ‌کرده را به‌طور کامل خط بکشید. همچنین باید میزان غذایی که می‌خورید را کم کنید.

می‌توانید هر از گاهی به خودتان به خاطر موفقیت در کاهش وزن پاداش دهید و مقدار کمی غذا‌های پرکالری بخورید. حواستان باشد که نباید در خوردن چنین غذا‌های چاق‌کننده‌ای زیاده‌روی کنید، وگرنه تمام تلاشتان برای کاهش وزن به باد می‌رود.

خوردن شیرینی

۵. مصرف شکر و قند را کاهش دهید

شکر و نمک هر دو مضرات زیادی برای سلامتی دارند؛ با این وجود بسیاری از افراد در مصرف آن‌ها زیاده‌روی می‌کنند. مصرف نمک زیاد منجر به احتباس آب در بدن می‌شود که این موضوع اگر کنترل نشود، بالا رفتن فشار خون را به دنبال دارد. از طرف دیگر، زیاده‌روی در مصرف شکر سطح قند خون را افزایش می‌دهد و منجر به مقاومت به انسولین می‌شود.

شکر اضافی به‌عنوان چربی در بدن ذخیره می‌شود. از اضافه کردن نمک و شکر زیاد به غذای خود اجتناب کنید. همچنین حواستان به نمک و شکر پنهان موجود در بعضی از مواد غذایی و نوشیدنی‌ها مثل کیک، نوشابه، سوسیس، خیارشور، مرغ سوخاری، بستنی، پنیر، مغز‌های نمکی، سس سویا، سس کچاپ، شکلات و… باشد.

۶. دور شیرین‌کننده‌های مصنوعی را خط بکشید

کالری‌شماری تنها نکته‌ای نیست که در کاهش وزن اهمیت دارد. شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند مقصر عدم موفقیت شما در کاهش وزن باشند. مطالعات مختلف با دلایل علمی نشان داده‌اند که مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی نه تنها برای کاهش وزن، بلکه برای سلامتی بدن هم ضرر دارد. این ترکیبات ممکن است باعث افزایش وزن و تومور مغزی شوند.

هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند شیرین‌کننده‌های مصنوعی برای سلامتی بدن مفید هستند. زنان باردار و شیرده، کودکان، افراد مبتلا به دیابت و میگرن باید مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی را به‌طور کامل قطع کنند. به جای شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانید از شکر قهوه‌ای یا عسل استفاده کنید.

۷. حواستان به سس‌ها باشد

سس‌ها حاوی مقدار زیادی نمک، قند، مواد افزودنی و مواد نگهدارنده هستند. بسیاری از افراد از اثرات منفی سس‌ها روی کاهش وزن غافل هستند. معمولا روی سالاد، غذا‌های سوخاری، مرغ رست شده و غذا‌هایی از این دست سس می‌ریزیم و با لذت آن‌ها را می‌خوریم.

اگر به برچسب ارزش غذایی بطری یا شیشه‌ی سس نگاه کنید، متوجه می‌شوید که حاوی مقدار زیادی نمک و قند است و علاوه بر این مواد شیمیایی زیادی دارد. خودتان می‌توانید با رب گوجه‌فرنگی و مقداری سرکه، سس کچاپ درست کنید. برای تهیه‌ی سس سالاد هم روغن زیتون، سرکه‌ی سیب، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و روی سالاد بریزید.

۸. هر هفته بدنتان را سم‌زدایی کنید

عادت‌های غذایی ناسالم، کیفیت پایین مواد غذایی، پرخوری‌های آخر هفته و به‌طور کلی سبک زندگی ناسالم باعث شده سم‌زدایی بدن یک یا دو بار در هفته واجب شود. یک روز در هفته رژیم آب‌میوه را دنبال کنید. در این رژیم غذایی آب‌میوه‌های طبیعی و خانگی بخورید و از مصرف آب‌میوه‌های آماده که حاوی قند زیاد و مواد نگهدارنده هستند، خودداری کنید.

هنگام گرفتن آبِ میوه‌ها، گوشت آن‌ها را هم بخورید تا فیبر غذایی دریافت کنید. اگر دچار بیماری التهابی روده (IBD) و سندرم روده‌ی تحریک پذیر (IBS) هستید، گوشت میوه را مصرف نکنید. توجه داشته باشید که آب سبزیجات گزینه‌ی بهتری نسبت به آب میوه است.

کلم بروکلی

۹. هر زمان گرسنه شدید، تست کلم‌بروکلی را انجام دهید

هر چند وقت یک بار دچار گرسنگی می‌شوید؟ ما گاهی اوقات احساس تشنگی را با احساس گرسنگی اشتباه می‌گیریم. یک روش ساده برای اینکه متوجه شوید واقعا گرسنه هستید یا نه این است که هر زمان که گرسنه شدید، به کلم‌بروکلی فکر کنید.
اگر بعد از فکر کردن به کلم‌بروکلی احساس گرسنگی نکردید، بدانید که گرسنه نیستید و احتمالا تشنه هستید. اگر همچنان احساس گرسنگی داشتید، مقداری غذا بخورید.

۱۰. پیاده‌روی تند کنید

داشتن فعالیت بدنی هم مثل رژیم غذایی نقش چشمگیری روی کاهش وزن دارد. پیاده‌روی یکی از بهترین ورزش‌ها محسوب می‌شود، چون به مفاصل و قلب فشار زیادی وارد نمی‌کند. اگر به ورزش کردن عادت ندارید، پیاده‌روی یک روش عالی برای شروع است.

هر روز به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با سرعت معمولی پیاده‌روی کنید. بعد از یک هفته سرعت و مدت زمان پیاده‌روی را زیاد کنید. به کمک تایمر برای یک دقیقه با سرعت کم پیاده‌روی کنید. سپس به مدت ۳۰ دقیقه با سرعت بیشتر پیاده‌روی کنید و این کار را ادامه دهید.

اوایل ممکن است در ناحیه‌ی ماهیچه‌های ساق پا دچار درد و گرفتگی شوید. این موضوع کاملا طبیعی است. تسلیم نشوید و به اهدافتان برای رسیدن به اندام ایدئال فکر کنید. حواستان باشد که نباید در ورزش کردن زیاده‌روی کنید، وگرنه بدنتان آسیب می‌بیند. تعادل را در ورزش کردن رعایت کنید و هر زمان که خسته شدید، به اندازه‌ی کافی استراحت کنید.

۱۱. اگر استرس دارید، بدوید

دویدن زمانی که استرس دارید، حالتان را حسابی جا می‌آورد. علت این موضوع این است که هنگام دویدن مغز بیشتر روی پیشگیری از افتادن تمرکز می‌کند تا نگرانی در مورد مسائل دیگر. هنگامی که ورزش می‌کنید، هورمون‌های حال‌خوب‌کن به نام‌های سروتونین، آدرنالین و دوپامین ترشح می‌شوند.
این موضوع باعث می‌شود با ورزش کردن احساس بهتری پیدا کنید. دفعه‌ی بعد که دچار استرس شدید، به جای پرخوری کردن بدوید. مطمئن باشید با این کار حالتان خیلی بهتر می‌شود.

۱۲. برقصید

چه چیزی بهتر از اینکه موسیقی مورد علاقه‌تان را پلی کنید، برقصید و همزمان وزن کم کنید؟ رقصیدن یک نوع تمرین کاردیوی مؤثر برای سوزاندن چربی‌های جمع شده در بدن به شمار می‌رود. می‌توانید با جست‌وجو در اینترنت، رقص‌های مختلف مثل زومبا، رقص بالیوودی و‌… را امتحان کنید.
نگران این نباشید که رقصنده‌ی خوبی نیستید. از هدف اصلی غافل نشوید. هدف در اینجا این نیست که خوب برقصید، هدف این است که یک فعالیت بدنی شاد و مفرح داشته باشید و چربی‌سوزی کنید.

۱۳. همیشه از آسانسور استفاده نکنید

بسیاری از افراد آن‌قدر تنبلی می‌کنند که حتی برای بالا و پایین رفتن از یک یا دو طبقه هم از آسانسور استفاده می‌کنند. بد نیست هر از گاهی از پله‌ها استفاده کنید. استفاده از پله‌ها یک ورزش خوب برای پا‌ها محسوب می‌شود و برای کالری‌سوزی عالی است.
یوگا

۱۴. از معجزه‌ی یوگا غفلت نکنید

مطالعات نشان می‌دهند که انجام یوگا می‌تواند به افزایش چربی‌سوزی و پیشگیری از اضافه وزن کمک کند. می‌توانید به کمک یوگا سطح استرس و اضطراب خود را هم کاهش دهید که هر دو منجر به پرخوری احساسی می‌شوند. علاوه بر این نشان داده شده که یوگا پرخوری را کاهش می‌دهد. اگر تازه‌کار هستید، از ویدئو‌های موجود در یوتیوب برای انجام یوگا کمک بگیرید.

۱۵. تمرینات مقاومتی را به روتین ورزشی خود اضافه کنید

تمرینات مقاومتی به عضله‌سازی و افزایش استقامت کمک می‌کنند. این تمرینات به‌طور ویژه برای زنان بالای ۵۰ سال مفید هستند، چون تعداد کالری که بدن در زمان استراحت می‌سوزاند را افزایش می‌دهند. علاوه بر این تمرینات مقاومتی به حفظ تراکم مواد معدنی استخوان‌ها کمک کرده و از این طریق از شما در برابر ابتلا به پوکی استخوان محافظت می‌کنند.
انجام تمرینات با وزنه و استفاده از دستگاه‌های ورزشی موجود در باشگاه نمونه‌های خوبی برای شروع تمرینات مقاومتی هستند.

۱۶. سطح استرس خود را کنترل کنید

این روز‌ها استرس تبدیل به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی بسیاری از ما شده است. عوامل مختلفی مثل شغل، زندگی شخصی، مسائل مالی و… محرک استرس به شمار می‌روند. زندگی کوتا‌ه‌تر از آن است که بخواهید مدام استرس و اضطراب داشته باشید.
مطمئن باشید یک ماه بعد مسأله‌ای که الان به خاطر آن ناراحت هستید را حتی به یاد نخواهید آورد؛ پس چرا آن‌قدر به خودتان سختی می‌دهید؟

زندگی را آسان بگیرید و خودتان را برای هر چیزی ناراحت نکنید. اگر دچار استرس شدید، به فکر راهکار‌های مفید برای کاهش استرس خود باشید. نوشیدن دمنو‌ش‌های آرام‌بخش، پیاده‌روی، انجام یوگا و مدیتیشن، کتاب خواندن، گوش دادن به موسیقی و… از جمله کار‌هایی هستند که می‌توانید برای پایین آوردن سطح استرس خود انجام دهید.

خواب کافی

۱۷. به اندازه‌ی کافی بخوابید

اگر در رسیدن به اهدافتان در کاهش وزن ناموفق هستید، به احتمال زیاد خوابتان ناکافی است. از اهمیت خواب در کاهش وزن هرچه بگوییم کم گفته‌ایم. مطالعات عنوان می‌کنند که خواب کافی ممکن است به اندازه‌ی رژیم غذایی و ورزش در کاهش وزن نقش داشته باشد.
مطالعات مختلف بین خواب ناکافی و افزایش وزن بدن و بالا رفتن سطح هورمون گرلین (هورمونی که مسؤول تحریک گرسنگی است) ارتباط برقرار کرده‌اند.
علاوه بر این یک مطالعه به این نتیجه رسید زنانی که دست‌کم ۷ ساعت خواب شبانه داشتند، ۳۳ درصد بیشتر در کاهش وزن موفق بودند. یک تا دو ساعت قبل از اینکه بخوابید، وسایل الکترونیک مثل موبایل و لپتاپ را کنار بگذارید و دیگر غذا نخورید.

۱۸. مدیتیشن کنید

مدیتیشن هم مانند یوگا یک روش عالی برای کاهش وزن محسوب می‌شود. زمانی که مدیتیشن را برای اولین بار انجام دهید، متوجه می‌شوید که تمرکز روی یک موضوع برایتان دشوار است؛ این موضوع طبیعی است و با تمرین و پشتکار حل می‌شود. اگر می‌خواهید انجام مدیتیشن را شروع کنید، باید به بعضی نکات مهم توجه داشته باشید. توصیه می‌کنیم مقاله‌ی زیر را حتما مطالعه کنید.

۱۹. میان وعده‌ها را هوشمندانه انتخاب کنید

خوردن میان وعده برای بسیاری از افراد لذت‌بخش است. افرادی که می‌خواهند وزنشان را کم کنند، باید گزینه‌های سالم و سیرکننده را برای میان وعده انتخاب کنند. خوردن میان وعده‌های سالم و کم‌کالری یک روش عالی برای لاغر کردن و کاهش گرسنگی بین وعده‌های غذایی است.
میان وعده‌هایی را انتخاب کنید که پروتئین و فیبر زیادی دارند و به افزایش احساس سیری و جلوگیری از گرسنگی کمک می‌کنند.

میوه با کره‌ی مغز‌ها مثل کره‌ی بادام‌زمینی، سبزیجات با حمص یا ماست یونانی و توت از جمله میان وعده‌های سالم، خوشمزه و مقوی هستند که می‌توانید امتحان کنید. برای اینکه به سراغ میان وعده‌های چاق‌کننده مثل چیپس و پفک نروید، باید آن‌ها را از دید خود دور کنید. اگر چنین میان وعده‌های ناسالمی را در دسترس قرار دهید، هر زمان که گرسنه می‌شوید، به سراغ آن‌ها می‌روید.

این موضوع به مرور زمان افزایش وزن و چربی بدن را به دنبال دارد. کابینت‌های آشپزخانه و کشوی میز کار خود را پر از میان وعده‌های سالم بکنید و به سراغ خوراکی‌های چرب و ناسالم نروید.

کلام آخر

کاهش وزن فرآیندی است که اگر با روش‌های اصولی انجام نشود، هیچ نتیجه‌ی مثبتی را به دنبال نخواهد داشت. رژیم غذایی، ورزش و خواب سه عنصر کلیدی در کاهش وزن به شمار می‌روند. در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ ۱۹ روش را معرفی کردیم که به کاهش وزن سریع خانم‌ها کمک می‌کنند. می‌توانید به کمک این روش‌ها، از مشکلاتی که مانع کاهش وزن می‌شوند پیشگیری کنید.
دقت کنید که قرار نیست یک شبه به وزن ایدئالتان برسید. پس صبر داشته باشید و ناامید نشوید. مطمئن باشید با تلاش و پشتکار به اهدافتان در کاهش وزن می‌رسید.

 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار