۰۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳

کارآمدی ۴ برابری دستگاه نمک زدایی آب دوّار

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، یک گروه بین‌المللی از محققان از جمله مهندسان دانشگاه “فدرال اورال”(UrFU) یک فناوری نمک زدایی جدید را با بهره‌وری بالا به لطف یک سیلندر چرخشی توسعه داده‌اند. این فناوری از انرژی خورشیدی...

کارآمدی ۴ برابری دستگاه نمک زدایی آب دوّار

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، یک گروه بین‌المللی از محققان از جمله مهندسان دانشگاه “فدرال اورال”(UrFU) یک فناوری نمک زدایی جدید را با بهره‌وری بالا به لطف یک سیلندر چرخشی توسعه داده‌اند.

این فناوری از انرژی خورشیدی برای تقطیر آب استفاده می‌کند و به طور بالقوه اجازه می‌دهد آب کثیف برای بخش‌های بزرگی از جهان که از کمبود آب رنج می‌برند، تمیز و تصفیه شود.

گفتنی است که سازمان ملل متحد اعلام کرده است که بیش از ۷۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آب آشامیدنی تمیز دسترسی ندارند.

محققان در مقاله‌ای که در مجله Case Studies in Thermal Engineering منتشر شده است، توضیح دادند که روش آنها می‌تواند هزینه شیرین‌سازی آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و حجم تولید را چهار برابر کند.

این روش از یک استوانه تو خالی استفاده می‌کند که با انرژی خورشیدی به آرامی توسط یک موتور جریان مستقیم می‌چرخد. این سیلندر تو خالی دوار درون حوضچه‌ مستطیلی قرار دارد که به عنوان تقطیر کننده خورشیدی عمل می‌کند. این استوانه با تشکیل یک لایه نازک از آب در سطح بیرونی و داخلی خود، تبخیر آب را تسریع می‌کند. در حالی که آب موجود زیر سیلندر با استفاده از انرژی خورشیدی گرم می‌شود، این لایه‌های آبی با هر چرخش سیلندر دائماً تجدید می‌شوند.

این تیم در سال ۲۰۱۹ به مدت چند ماه یک نمونه اولیه از این دستگاه را روی یک پشت بام در روسیه آزمایش کردند. آنها دریافتند که در سرعت نیم دور در دقیقه، این دستگاه اجازه تبخیر یک لایه نازک از آب را می‌دهد.

محققان می‌گویند: ضریب بهبود عملکرد این دستگاه تقطیر خورشیدی در مقایسه با دستگاه‌های سنتی حداقل ۲۸۰ درصد در ماه‌های نسبتاً گرم و حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد در ماه‌های سردتر است. در عین حال، ظرفیت تقطیر انباشته آب آن به ۱۲.۵ لیتر در هر متر مربع در روزهای تابستانی و ۳.۵ لیتر در هر متر مربع در زمستان می‌رسد.

این فناوری می‌تواند در خاورمیانه در سال‌های آینده تقاضای زیادی داشته باشد، زیرا این منطقه دارای ظرفیت بالای انرژی خورشیدی است و در عین حال با مسئله کمبود آب مواجه است. به عنوان مثال شهر دوبی در امارات متحده عربی از شوک‌های الکتریکی توسط هواپیماهای بدون سرنشین برای باورسازی ابرها و بارش باران در این منطقه استفاده می‌کند که سالانه فقط موجب ۱۰ سانتی متر بارش می‌شود.

یکی دیگر از دستگاه‌های نمک زدایی که توسط “هنری گلوگائو” طراحی شده است، به تازگی برنده “جایزه طراحی لکسوس” شده است. دستگاه وی به عنوان یک نورگیر بدون هزینه عمل می‌کند و می‌تواند آب دریا را قابل نوشیدن کند.

محققان “UrFU” در آینده امیدوارند که عملکرد دستگاه تقطیر خورشیدی خود را افزایش داده و هزینه‌های عملیاتی را تا آنجا که ممکن است کاهش دهند تا این دستگاه آنها بتواند در مناطقی که به شدت به آب آشامیدنی پاک نیاز دارند، کمک کند.

 

مطالب مرتبط