12:45 - 1403/04/17

کابینه پزشکیان چه کسانی هستند؟/ سن پزشکیان چقدر است؟

کابینه احتمالی پزشکیان در حالی در فضای مجازی دست به دست می شود که برخی از آنان همان افراد کابینه دولت ناکارآمد دوازدهم هستند.

کابینه پزشکیان چه کسانی هستند؟/ سن پزشکیان چقدر است؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، کابینه پزشکیان چه کسانی هستند؟ و سن پزشکیان چقدر است؟ دو سوال مهمی است که در این گزارش پاسخ خواهیم داد و درباره کابینه پزشکیان باید گفت؛ شنیده‌ ها حاکی از آن است که محمدجواد آذری جهرمی برای تصدی معاون اولی رئیس جمهور در تلاش است و تقریبا نهایی شده است.

 

در پایان دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری، از مجموع ۳۰ میلیون رای، مسعود پزشکیان ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای را به خود اختصاص داد و به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران انتخاب شد. حال باید دید پزشکیان با چه چالش‌هایی در اقتصاد ایران مواجه خواهد شد و در لیست کابینه ایشان احتمال حضور چه کسانی وجود دارد؟

تازه‌ترین گمانه‌زنی در رابطه با کابینه پزشکیان + لیست جدید

علی عبدالعلی‌زاده معاون اول رئیس جمهور
حجت نظری سخنگوی دولت
سید محمدعلی افشانی معاون اجرایی
احمد صادق بناب معاون اقتصادی
حمیده زرآبادی معاون امور زنان و خانواده
رحمت‌الله بیگدلی معاون امور مجلس
محمدجواد آذری جهرمی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
محسن رهامی معاون حقوقی
سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران
زهرا صدر اعظم نوری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست
شهاب طباطبایی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت
مصطفی پورمحمدی وزیر کشور
حسین انتظامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
علی تاجرنیا وزیر بهداشت و درمان
پیروز حناچی وزیر راه و شهرسازی
عباس عراقچی وزیر امور خارجه
مجتبی کبیری وزیر ورزش و نوجوانان
انوشیروان محسنی بندپی وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی
محسن هاشمی رفسنجانی وزیر صنعت
محمدرضا عارف وزیر علم
سیدجواد حسینی وزیر آموزش و پرورش
سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی و گردشگری
حسین علایی وزیر نفت
علی طیب نیا وزیر اقتصاد
کاظم خاوازی وزیر کشاورزی
امیر ناظمی وزیر ارتباطات و فناوری
سید محمود علوی وزیر اطلاعات
سردار مصطفی مولوی وزیر دفاع
محسن اسماعیلی وزیر دادگستری
قاسم تقی زاده خامسی وزیر نیرو

کابینه پزشکیان در چه تاریخی معرفی می‌شود؟

برخلاف تصور عموم، با انتخاب پزشکیان، مسائل اقتصادی ایران نه تنها خاتمه نیافتند، بلکه تازه شروع فصل جدیدی از اقتصاد را در پیش خواهیم داشت. بالاخره پس از چند ماه عدم حضور رئیس جمهور در ایران، انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و با توجه به ناثباتی شدیدی که طی این سالها در اقتصاد ایران شاهد بودیم، نتیجه انتخابات و در پی آن، اعضای کابینه دولت پزشکیان برای مردم ایران حائز اهمیت خواهد بود.

برگزاری مراسم هایی همچون تنفیذ توسط رهبر، مراسم سوگند رئیس‌جمهور و مراسم رای اعتماد مجلس به کابینه معرفی شده توسط رئیس جمهور منتخب، یکی پس از دیگری در برهه پس از انتخاب رئیس جمهور اتفاق می‌افتد.

مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: جلسات بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرای دولت، ۱۴ شهریور برگزار می‌شود.

در ادامه به کابینه احتمالی پزشکیان و تاثیر هر یک بر اقتصاد ایران خواهیم پرداخت.

آیا دولت اول پزشکیان، همان دولت سوم روحانی است؟

به گزارش اندیشه معاصر، اولین موضوعی که پس از انتخاب نهایی رئیس جمهور حائز اهمیت بوده و تاثیر بسزایی بر اقتصاد ایران دارد، اعضای کابینه وی خواهد بود. پیش از هر چیزی لازم است مجددا به میانه‌رویی مسعود پزشکیان یا اصطلاحا روحیه محافظه‌کارانه او اشاره کنیم. اگرچه آقای پزشکیان همواره از بهبود اوضاع سخن می‌گفت، اما تا حدودی می‌توان گفت پیش‌بینی نسبی ریاست وی و تاثیرات آن بر اقتصاد از جمله تاثیر انتخاب پزشکیان بر بازار آهن کمی دشوار است!

با استناد بر مناظرات او، دولت روحانی تا حد زیادی مورد تایید وی بوده و ادامه مسیر ایشان توسط آقای پزشکیان دور از انتظار نیست.

علی طیب نیا، وزیر اقتصاد (دوره روحانی و احتمالا پزشکیان)

یکی از مهره‌های اصلی در کابینه مسعود پزشکیان، علی طیب نیا است که وزیر اقتصاد دولت روحانی بوده و نقش پررنگی در کاهش و ثبات تورم داشت. آقای طیب نیا در انتخابات سال ۱۳۹۲ یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری بود که پیش از برگزاری انتخابات، به نفع حسن روحانی کنار رفت، اما طولی نکشید که پس انتخاب روحانی، در قامت وزیر اقتصاد رئیس جمهور ایران ظاهر شد.

طیب نیا در حوزه اقتصاد تحصیل کرده است و نکته جالب توجه اینجاست که پایان نامه او در رابطه با تورم و نظریاتی در راستای مهار تورم بود؛ همین امر موجب شد تا طیب نیا با تکیه بر علم و دانشی که در دوران تحصیل خود کسب کرده بود، تحول بزرگی در اقتصاد ایران ایجاد کند.

تورم تک رقمی از بزرگ‌ترین دستاوردهای وی در سال ۹۵-۹۶ بود. جمهوری اسلامی ایران در چهل و شش سال اخیر، تنها دو مرتبه تورم تک رقمی را تجربه کرد. اولین بار در سال ۱۳۶۴ بود که نرخ تورم به ۶.۴ درصد رسید و بار دوم، در دوران وزارت علی طیب نیا بود که نرخ تورم از ۳۴.۷ درصد (در ابتدای ریاست جمهوری حسن روحانی) به ۹ درصد رسید!

لازم به ذکر است که پیش از انتخاب حسن روحانی، اقتصاد ایران در بحرانی‌ترین حالت ممکن بود و در همان آغازین روزهای ریاست روحانی و البته حضور طیب نیا در اقتصاد ایران، با کاهش ۱۵ درصدی نرخ تورم مواجه شدیم. پس از آن در سال ۱۳۹۴ تورم به محدوده ۱۱ درصدی رسید، اما در دو سال بعد، یعنی در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ نرخ تورم تک رقمی شد و به محدوده ۹ درصدی رسید که این اتفاق در اقتصاد ایران، بسیار مهم و حائز اهمیت بود.

حال با احتمال حضور علی طیب نیا در کابینه مسعود پزشکیان، واکنش‌های متفاوتی از سوی مردم به گوش می‌رسد؛ اینکه آیا علی طیب نیا برای بار دوم نیز اصلاحات اساسی در اقتصاد ایران ایجاد می‌کند یا خیر!
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (وزارت دوره روحانی و معاون علمی احتمالی پزشکیان)

محمد جواد آذری جهرمی از جمله کسانی بود که از آغازین روزهای مناظرات انتخاباتی و حضور مسعود پزشکیان در میان نامزدها، از طریق شبکه‌های اجتماعی خود، با هشتگ‌های مختلف و ترغیب ملت ایران به سمت صندوق‌های رای، همراهی خود را با آقای پزشکیان نشان داد.

در رابطه با آقای جهرمی می‌توان گفت که حضور ایشان در کابینه مسعود پزشکیان قطعی است.

می‌دانیم که آذری جهرمی در دولت روحانی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود. رفع مشکلات بنیادی ارتباطی، شفاف سازی در اینترنت، بهبود ارتباط شرکت زیرساخت با ارائه‌دهندگان اینترنت داخلی، افزایش قراردادها و تبادلات خارجی شرکت زیرساخت و حمایت از استارتاپ‌ها و کارآفرینان در این حوزه، از دستاوردهای وی در طول سال‌هایی بود که در قامت وزیر ارتباطات فعالیت داشت. همچنین افزایش چند درصدی سرعت اینترنت و کاهش تعرفه‌های اینترنت از دیگر مواردی بودند که توسط ایشان انجام شد اما از سوی مردم با مخالفت‌هایی رو به رو شد!

مخالفت سرسختانه با فیلترینگ از سوی آذری جهرمی، موضوعی بود که مورد استقبال فعالان شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت، اما از سوی مقامات بالاتر صورت نگرفت و در طول وزارت ایشان، به سرانجام نرسید.

وی همواره با توییت‌های صمیمانه‌ای که در شبکه اجتماعی ایکس می‌گذارد، ارتباط نسبتا خوبی را با مخاطبین خود شکل داده و همواره خود را طرفدار مردم می‌داند.

همچنین وی در آخرین توییت‌های خود در رابطه با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نوشت:

اتفاقات تلخی برای کشور ما رخ داده است که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت و عده‌ای ناراحت و دلزده شده‌اند که پیام خود را رساندند و حاکمیت نیز این پیام را دریافت کرد.

حال احتمال اینکه آذری جهرمی به عنوان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان مسعود پزشکیان انتخاب شود بسیار زیاد است و با توجه به تاثیراتی که در طول وزارت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عهده داشت، قابلیت هموار کردن مسیر پیش رو، به همراه دیگر اعضای کابینه توسط ایشان وجود دارد.

عباس عراقچی، عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران (وزیر امور خارجه احتمالی پزشکیان)

عباس عراقچی عضو تیم مذاکره دولت روحانی، از دیگر اعضای احتمالی کابینه دکتر مسعود پزشکیان است. عراقچی در سال ۱۳۹۲ همزمان با روی کار آمدن دولت حسن روحانی، به تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران پیوست.

عباس عراقچی پیش از دولت روحانی، در جایگاه سرپرست نمایندگی ایران در سازمان کنفرانس اسلامی، سفیر ایران در فنلاند، رئیس اداره اول اروپای غربی وزارت خارجه، معاون حقوقی و امور بین المللی وزارت خارجه و سفیر ایران در ژاپن فعالیت داشت. بزرگ‌ترین دستاورد وی در طی این سال‌ها در همان دولت روحانی اتفاق افتاد که حاصل آن امضای توافق موسوم به برجام در گروه ایران و ۱+۵ بود. در حال حاضر احتمال اینکه عباس عراقچی، به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب شود وجود دارد.

عباس عراقچی در بحبوحه انتخابات در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

هرچند که اصولگرایان و طرفداران سعید جلیلی، از بازگشت آقایان نگرانی‌هایی دارند و معتقدند که سخت‌گیری‌های آقای جلیلی برای ایران و ایرانی تاثیرات خوبی را به همراه داشت.
همین که می‌پذیرید قطعنامه‌های شورای امنیت کاغذ پاره نیستند و خسارت‌های راهبردی به کشور زده‌اند، و اکنون دنبال شریک جرم می‌گردید، پیشرفت خوبی است.

منافع ملی بازیچه اهداف جناحی و شخصی نیست وگرنه گفتنی زیاد است…

ضمنا جهت اطلاع، دکتر لاریجانی به دلیل سنگ‌اندازی‌ها و کارشکنی‌ها در مسیر مذاکرات، که دکتر ولایتی در مناظره‌های سال ۹۲ شمه‌ای از آن‌ها را گفت، در نهایت استعفا داد و بنده هم از معاونت برکنار شدم. دکتر ظریف هم در نیویورک اصولاً از مذاکرات حذف بود.

تاثیر انتخاب ترامپ بر چالش‌های اقتصادی مسعود پزشکیان

چند وقتی است که صدای پای دونالد ترامپ در جایگاه رئیس جمهور ایالات متحده به گوش می‌رسد. با تکیه بر تجربه‌ای که در طول ریاست دونالد ترامپ داریم، می‌دانیم که فعالیت ایشان ارتباط مستقیمی با اقتصاد ایران نیز دارد.

آمارهای وزارت خزانه داری آمریکا حاکی از بیش از ۱۵۰۰ تحریم علیه ایران و اشخاصی است که با ایران تعاملات تجاری داشتند، که در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ اتفاق افتاد.

بنابراین در صورتی که پیش از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، برجام توسط مسعود پزشکیان احیا نشود، اتفاقات چندان مطلوبی در انتظار اقتصاد ایران نخواهد بود. همچنین با شناختی که بر روحیات دونالد ترامپ داریم، می‌دانیم که میانه روی و اعتدال در برنامه‌های اقتصادی وی نیست و اقتصاد ایران در ابعاد مختلف دچار دگرگونی می‌شود.

نهمین رئیس جمهور ایران

مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی است و حالا که به عنوان رئیس جمهور برگزیده شده، می‌بایست بر اساس قانون از مجلس استعفا دهد. در این راستا او می‌بایست استعفای خود را به هیات رئیسه مجلس تحویل دهد و در ادامه بعد از اعلام وصول این استعفا در هیات رئیسه، نمایندگان این استعفا را مورد بررسی قرار خواهند داد.

البته به نظر می‌رسد بررسی این استعفا بیشتر جنبه نمادین داشته باشد و مجلس با موافقت با استعفا راه ورود او به پاستور را هموار خواهد نمود.

 

مرحله دیگر برای تبدیل رئیس جمهور منتخب به رئیس جمهور قانونی انجام تنفیذ و سپس تحلیف است.

بر اساس یک سنت دیرینه، مراسم تنفیذ حکم رئیس جمهور ۱۲ مرداد ماه برگزار می‌شود؛ حال ممکن است به علت تلاقی این روز با جمعه شاهد آن باشیم که مراسم تنفیذ در حضور رهبر انقلاب یک روز قبل یا یک روز بعد هم برنامه ریزی شود.

تنفیذ حکم ریاست جمهوری پیش از مراسم تحلیف حکم ریاست جمهوری طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، پس از انتخاب مردم از جمله وظایف و اختیارات رهبر جمهوری اسلامی است.

بعد از برگزاری مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری توسط رهبر انقلاب، انجام مراسم تحلیف در دستور کار قرار می‌گیرد. این مراسم هم بر اساس سنت در سالروز صدور فرمان مشروطیت در ۱۴ مرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود که این تاریخ می‌تواند پس و پیش شود و همچنین بعید نیست به علت کسوت پزشکیان در نمایندگی مجلس، مراسم استعفای او از نمایندگی و مراسم تحلیف او به صورت همزمان برگزار شود.

بعد از انجام تنفیذ و تحلیف، مسعود پزشکیان رسما به عنوان رئیس جمهور جدید کار خود را در نهاد ریاست جمهوری آغاز خواهد کرد.

طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی مراسم سوگند رئیس‌جمهور باید در نشست علنی مجلس برگزار شده و حتماً رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان نیز در این مراسم حضور پیدا کنند و براساس آئین‌نامه داخلی مجلس، رئیس‌جمهور منتخب در همان روز یا حداکثر تا ۲ هفته مهلت دارد تا فهرست وزرای پیشنهادی خود را به مجلس ارائه دهد.

همچنین علی عبدالعلی زاده، رئیس ستاد انتخاباتی پزشکیان که در دولت خاتمی وزیر مسکن بوده است اعلام نموده هیچ سمتی در دولت پزشکیان نخواهد داشت.

از سوی دیگر سید عباس عراقچی نیز برای تصدی وزارت امور خارجه نهایی شده است. همچنین از طیب نیا به عنوان فرمانده اقتصادی دولت احتمالی پزشکیان یاد می‌شود.

کابینه احتمالی پزشکیان در حالی در فضای مجازی دست به دست می شود که برخی از آنان همان افراد کابینه دولت ناکارآمد دوازدهم هستند.

 

همچنین در سایت دیگری از این اشخاص بعنوان وزاری احتمالی نام برده شده است:

گمانه زنی ها نشان می دهد که مسعود پزشکیان برای اثبات عدم امتداد دولت روحانی، باید برای کابینه افرادی را به مجلس معرفی کند که سابقه فعالیت در دولت دوازدهم را نداشته باشند.

 

سن پزشکیان چقدر است؟

مسعود پزشکیان در ۷ مهر ۱۳۳۳ در مرند، آذربایجان شرقی به دنیا آمد. بنابراین در حال حاضر ۷۰ ساله است.

او تحصیلات خود را در رشته پزشکی ادامه داد و به‌عنوان جراح قلب شناخته می‌شود. مسعود پزشکیان همچنین در زمینه علوم پزشکی فعالیت‌های علمی گسترده‌ای داشته و به عنوان استاد دانشگاه نیز فعالیت می‌کند./اندیشه معاصر

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

برنج صدری هاشمی شرق گیلان ۵ کیلویی

مطالب مرتبط

برنجستان