۲۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۲

چند دستور غذای پروتئینی گیاهی برای گیاه خواران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصربه نقل از بهداشت نیوز، چند دستور غذای پروتئینی گیاهی برای گیاه خواران. گیاه خواران باید به اندازه کافی پروتئین دریافت کنند و منابع مختلف پروتئین گیاهی را در ترکیب با هم مصرف کنند تا کیفیت دریافت آنه...

چند دستور غذای پروتئینی گیاهی برای گیاه خواران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصربه نقل از بهداشت نیوز، چند دستور غذای پروتئینی گیاهی برای گیاه خواران. گیاه خواران باید به اندازه کافی پروتئین دریافت کنند و منابع مختلف پروتئین گیاهی را در ترکیب با هم مصرف کنند تا کیفیت دریافت آنها بالاتر رود. این مقاله، چند دستور غذای گیاهی را معرفی می‌کند تا به گیاه خواران کمک کند به میزان کافی غذای پروتئینی گیاهی دریافت کنند.

غذای پروتئینی گیاهی برای صبحانه

بلغور جو دوسر پروتئینی با ماست و موز
این غذای پروتئینی گیاهی بهتر است در عصر روز قبل پخته شود. ۵۰ گرم بلغور جو دوسر، ۱۲۰ گرم ماست کم‌چرب و نصف پیمانه پودر پروتئین مورد علاقه خود را در یک شیشه مخلوط کنید. اگر خیلی غلیظ شد، مقداری آب اضافه کنید.

برای این‌که بلغور جو دوسر را غنی‌تر کنید، یک قاشق چای‌خوری کره بادام زمینی، یک قاشق چای‌خوری عسل و مقداری دانه چیا به آن اضافه کنید. خوب مخلوط کنید و بگذارید یک شب در یخچال بماند. صبح، یک عدد موز را برش دهید، کمی دارچین به آن اضافه کنید و همراه با صبحانه‌ای که از قبل حاضر کرده‌اید بخورید.با این مقدار که ذکر شد، صبحانه شما ۵۰۰ کالری انرژی و ۳۰ گرم پروتئین خواهد داشت.

بلغور با کشمش و زردآلو خشک
غذای پروتئینی گیاهی حاوی غلات کامل، برای گیاه خواران ضروری است. غلات کامل حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند، شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارند و به اندازه غلات تصفیه شده، انسولین شما را افزایش نمی‌دهند.
برای حاضرکردن این غذا، شما به ۵۰ گرم بلغور (یا هر دانه دیگری به دلخواهتان) نیاز دارید. آن را خوب آب‌کشی کنید و داخل تابه بریزید و ۲۰۰ گرم شیرسویا (بدون شکر) روی آن بریزید. ۲-۳ زردآلو خشک را خرد کرده، با یک قاشق غذاخوری کشمش به تابه اضافه کنید.

مخلوطی که درست کرده‌اید، چیزی شبیه فرنی است. آن را پس از به جوش‌آمدن به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم و درحالی‌که هم می‌زنید بپزید. وقتی تمام شد، یک قاشق چای‌خوری روغن نارگیل، دارچین و کمی نمک به آن اضافه کنید.

می‌توانید مقداری شیره انگور هم به آن اضافه کنید، روی آن پرک بادام بپاشید، مقداری توت به آن اضافه کنید یا غذای خود را با برگ نعنا تزئین کنید.این مقدار از مواد، یک صبحانه ۴۳۰ کالری با ۱۵ گرم پروتئین را تامین می‌کند.

پنکیک جو دوسر با سس موز و ماست
(حاوی لبنیات و تخم مرغ)

پنکیک یک صبحانه عالی و سیرکننده است. برای پخت این پنکیک‌های پرپروتئین، به ۶۰ گرم آرد جو نیاز دارید (اگر می‌خواهید صبحانه شما پر پروتئین‌تر و چرب‌تر باشد می‌توانید از آرد نارگیل استفاده کنید). بیکینگ پودر، سودا و نمک را به مخلوط آرد اضافه کنید.

در کاسه‌ای دیگر، ۱۵۰ میلی‌لیتر شیر بدون چربی، سرکه سیب (نصف قاشق چای‌خوری)، ۷۰ میلی‌لیتر سفیده تخم مرغ و دو قاشق چای‌خوری روغن پخت و پز را مخلوط کنید.دو کاسه را با هم مخلوط کنید و در همین حین یک تابه نچسب را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. برای اولین پنکیک خود کمی روغن آشپزی روی تابه اسپری کنید و مقدار کمی خمیر را در آن بریزید (حدود ۲ قاشق غذاخوری برای هر پنکیک).وقتی همه پنکیک‌هایتان آماده شد، آنها را در بشقاب بچینید و با سس ماست کم چرب، یک قاشق غذاخوری شیره انگور و دارچین تزیین کنید. همچنین می‌توانید انواع توت‌ها و میوه‌های خشک را به پنکیک اضافه کنید.این صبحانه حاوی ۴۸۰ کالری با ۲۷ گرم پروتئین خواهد بود.

غذای پروتئینی گیاهی  برای ناهار
غذای پروتئینی گیاهی ناهار را می‌توانید با شام هم جابه­جا کنید. از آنجا که ممکن است در ناهار و شامِ شما، دیگران هم شریک باشند، ما دستور پخت غذای اول را برای چهار نفر تنظیم کرده‌ایم. در صورتی‌که می‌خواهید آن را به تنهایی بخورید یا در یک وعده تمام کنید، لازم است یک چهارم مواد را به کار ببرید.در این‌جا چند دستور عالی غذای پروتئینی گیاهی را برای شما آورده‌ایم:

سوپ عدس با توفو (۴ وعده)

۱۲۰ گرم عدس را حداقل ۱۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید و آب آن را خالی کنید. عدس را در قابلمه بریزید و ۸۰۰ میلی‌لیتر آب اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه بپزید. در همین حال، یک عدد پیاز متوسط ​​را به مکعب‌های کوچک خرد کنید، ۲۸۰ گرم توفو را برش دهید و یک هویج بزرگ را رنده کنید.پیاز را با دو قاشق چای‌خوری روغن زیتون در ماهیتابه‌ای که از قبل گرم کرده‌اید بریزید، ۳ دقیقه تفت دهید، سپس توفو و هویج را اضافه کنید و با نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار کنید.دو عدد سیب‌زمینی بزرگ را به تکه‌های کوچک برش دهید و زمانی که عدس‌هایتان تقریبا نرم شد، سیب زمینی‌ها را به قابلمه اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر تفت دهید. وقتی عدس و سیب زمینی نرم شدند، پیاز سرخ شده، توفو و هویج را به سوپ اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر تفت دهید.سوپ خود را با گشنیز، شوید، پیازچه، ریحان یا هر سبزی دیگری که دوست دارید تزئین کنید.این غذا حدود ۱۲۰۰ کالری و ۸۰ گرم پروتئین دارد. بنابراین در هر وعده، ۳۰۰ کالری و ۲۰ گرم پروتئین دریافت خواهید کرد.

سالاد گرم با توفو و پاستا

این غذای پروتئینی گیاهی یک سالاد است، اما به دلیل انواع چربی‌های موجود در آن، بسیار سیرکننده است. آماده شروع آشپزی هستید؟

اول باید ۶۰ گرم اسپاگتی را بپزید. در همین حین، فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد ( ۳۹۲ درجه فارنهایت) گرم کنید و ۱۰۰ گرم مارچوبه و ۱۳۰ گرم توفو را تکه‌تکه کنید.۱۵ گرم بادام هندی را با چاقو خرد کنید. مارچوبه، آجیل و توفو را در یک ظرف قرار دهید. با قلم مو روی آن روغن بزنید، نمک و ادویه‌جات را اضافه کنید، مخلوط کنید و ۲۰ دقیقه در فر بپزید.درحالی‌که توفو در حال پخت است، یک چهارم آووکادو را قطعه‌قطعه کنید و یک مشت اسفناج را با دست تکه‌تکه کنید. اسپاگتی، مارچوبه، توفو، اسفناج و آووکادو را در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید و با نمک، فلفل، یک قاشق چایخوری روغن زیتون، آب لیموترش و سس سویا مزه‌دار کنید.این وعده غذایی بسیار حجیم، حدود ۶۶۰ کالری و حاوی ۳۳ گرم پروتئین دارد.

غذای پروتئینی گیاهی برای شام
برخی از مطالعات نشان می‌دهند که زمان شام شما بر میزان کالری دریافتی تأثیر می‌گذارد. یک مطالعه نشان می‌دهد که خوردن شام دیر وقت و نزدیک زمان خواب، با دریافت کالری بیشتری مرتبط است.

بنابراین سعی کنید شام خود را حداکثر چند ساعت قبل از رفتن به رختخواب بخورید. امیدواریم این ایده‌های غذای پروتئینی گیاهی، زمانی که نمی‌دانید چه چیزی بپزید، به شما کمک کند.

پیتزا سویا چرخ‌کرده، سس گوجه فرنگی و زیتون
نکته اصلی این پیتزا این است که به جای آرد و مایه خمیر از گل کلم استفاده می‌کند. بنابراین، برای تهیه یک پیتزای سالم، باید ۱۵۰ گرم گل‌کلم را بجوشانید و با استفاده از مخلوط‌کن آن را پوره کنید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد / ۳۵۶ درجه فارنهایت گرم کنید و شروع به رنده‌کردن ۵۰ گرم موزارلا کنید.دو سوم موزارلا را با گل‌کلم و یک تخم مرغ متوسط ترکیب کرده، کمی نمک بزنید. مخلوط را درون یک ظرف پخت درپوشیده  قرار دهید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در فرِ از قبل گرم شده، قرار دهید. پس از پخت، پایه پیتزا را با یک قاشق چای‌خوری رب گوجه فرنگی تر کنید و نمک و فلفل را به دلخواه اضافه کنید.۸۰ گرم سویا چرخ شده را به مدت ۱۰ دقیقه در آب خیس کنید. ماهیتابه‌ای را که در آن روغن آشپزی پاشیده شده است از قبل گرم کنید. نصف فلفل دلمه‌ای را مکعبی خرد کرده و همراه با گوشت سویا در تابه بریزید. ۵-۷ دقیقه روی حرارت متوسط ​​بپزید.سپس ۴-۵ عدد زیتون، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، مقداری آب (در صورت نیاز)، آبلیمو، نمک و ادویه‌جات را اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه دیگر بپزید. جعفری یا سبزی‌های دیگر را بپاشید، کمی سیر خرد شده اضافه کنید.سپس آن را روی خمیر حاضر شده ریخته و ده دقیقه در فر بگذارید.این شام حدود ۳۵۰ کالری دارد و حاوی ۲۲ گرم پروتئین است.

اندیشه معاصر را در اینستاگرام دنبال کنید.

برای عضویت در کانال اندیشه معاصر کلیک کنید.

انتهای پیام/*

مطالب مرتبط