۰۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۲

شرایط ازدواج مجدد برای مردان متاهل

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، تا قبل از تصویب قانون حمایت در خانواده در سال ۱۳۴۶ هیچ گونه منعی برای چند همسری مردان وجود نداشت ولی بعد از تصویب این قانون ازدواج مجدد مرد متاهل نیازمند اجازه دادگاه شد و دادگاه با تحقیق از همسر ...

شرایط ازدواج مجدد برای مردان متاهل

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، تا قبل از تصویب قانون حمایت در خانواده در سال ۱۳۴۶ هیچ گونه منعی برای چند همسری مردان وجود نداشت ولی بعد از تصویب این قانون ازدواج مجدد مرد متاهل نیازمند اجازه دادگاه شد و دادگاه با تحقیق از همسر فعلی ، احزار تمکن مالی و احراز اجرای عدالت بین همسران به مرد اجازه ازدواج مجدد به صورت رسمی و قانونی می داد و ازدواج مجدد مرد بدون اجازه دادگاه با مجازات همراه بود.

در سال ۱۳۵۳ شرط رضایت همسر اول برای ازدواج مجدد مرد متاهل تصویب شد و همچنان پابرجا مانده است.

 

شرایط ازدوج مجدد برای مرد متاهل در قوانین فعلی

از نظر فقه اسلامی محدودیتی به جز شرط علالت برای ازدواج مجدد تا ۴ همسر برای مردان وجود ندارد ولی در سال ۵۳ قانون حمایت از خانواده  اصل را بر منع ازدواج مجدد مردان قرار داد و اعلام کرد که مرد متاهل نمی تواند به صورت قانونی ازدواج مجدد داشته باشد مگر در شرایط زیر :

۱ – رضایت همسر اول

۲ – عدم توانایی همسر اول برای انجام وظایف زناشویی

۳ – عدم تمکین همسر اول

۴ – ابتلای همسر اول به جنون یا بیماری غیرقابل درمان

۵ – محکومیت زن به زندان بیشتر از ۶ ماه

۶ – معتاد شدن همسر اول

۷ – ترک زندگی از طرف همسر اول به مدت ۶ ماه

۸ – عقیم بودن همسر

۹ – ناپدید شدن همسر به مدت ۱ سال

۱۰ – بدرفتاری زن به اندازه ای که ادامه زندگی را برای مرد غیرقابل تحمل کرده باشد

 

بنابراین اگر همسر اول سالم باشد ، زندانی نباشد و بچه دار هم شده باید تنها راه برای ازدواج قانونی و مجدد مرد داشتن رضایت از همسر اول  و گرفتن اجازه از دادگاه است.

تایید بندهای ۲ – ۹ برای تایید و اجازه رسمی برای ازدواج مجدد هم بر عهده دادگاه است در غیر اینصورت مرد اجازه ازدواج رسمی مجدد نخواهد داشت.

در قانون حمایت از خانواده در سال ۹۱ آمده است که مرد متاهل نمیتواند بدون اجازه همسر اول خود ازدواج مجدد داشته باشد.

مراحل قانونی درخواست ازدواج مجدد مرد متاهل

در صورتی که مردی بخواهد به صورت رسمی و قانونی ازدواج مجدد داشته باشد باید دادخواستی به طرفیت همسر اولش تنظیم کرده و خطاب به دادگاه ، دلیل و علت تقاضای خود را بیان نماید.

دادگاه بعد از تعیین وقت رسیدگی ، یک نسخه از دادخواست را برای همسر اول مرد ارسال می نماید تا به دادخواست به صورت کتبی پاسخ داده با برای جلسه دادگاه آمادگی لازم را داشته باشد.

 

بعد از ان ، دادگاه شروع به تحقیقات از همسر اول ، احزار توانایی مالی مرد و اجرای عدالت بین همسران می کند و در نهایت در صورتی که شرایط لازم فراهم باشد مجوز ازدواج مجدد برای مرد صادر می شود.

 

درصورتی که مرد شرایط مالی مساعدی نداشته باشد و همسر اولش نسبت به شوهر تمکین نموده و وظایف زناشویی اش را انجام دهد با درخواست مرد مخالفت خواهد شد.

در صورتی که مرد با اجازه دادن زن دوم بگیرد ولی ازدواج دوم به علت مرگ یا جدایی همسر تمام شود و مرد بخواهد دوباره ازدواج کند باید مجدد از دادگاه اجازه بگیرد.

 

دفتر خانه های ازدواج حق ندارند بدون مجوز دادگاه ، ازدوج دوم مرد را به صورت قانونی در شناسنامه ثبت نمایید در غیر اینصورت از اشتغال به سردفتری منع شده و محکوم می شوند.

 

شرط ازدواج مجدد مردان متاهل , شرایط ازدوج مجدد برای مرد متاهل , شرایط ازدواج دوم مردان متاهل

 

ازدواج مجدد مرد متاهل به صورت مخفیانه و غیرقانونی

از آنجایی که ثبت قانونی ازدواج دوم مردان متاهل بدون مجوز دادگاه در دفترخانه ها امکان پذیر نیست ، مردان اغلب ترجیح می دهند که به صورت مخفیانه و بدون ثبت رسمی و قانونی ازدواج نمایند.

 

در این شرایط مرد فقط با صیغه شرعی ازدواج دائم ، همسر دوم می گیرند.

البته از نظر قانونی چنانچه مردی بدون ثبت رسمی ، دوباره ازدواج دائم داشته باشد از نظر قانونی مجرم بوده و باید  جزای نقدی بین ۸ – ۱۸ میلیون تومان پرداخت نموده یا بین ۹۱ روز تا ماه به زندان محکوم خواهد شد.

مطالب مرتبط