۰۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴

تعیین تکلیف دستمزد ۱۴۰۳ کارگران| معیار افزایش حقوق کارگران + جدول حقوق و دستمزد ۱۴۰۳

عضو کارگری شورای‌عالی کار گفت: در متن صورتجلسه‌ی کمیته‌ی مزد آمده که اعضا با تصویب مزد ملی، به همان روال سابق، موافقت کردند و قرار شد تحقیقات در خصوص مزد منطقه‌ای ادامه داشته باشد.

کارگران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، تعیین تکلیف دستمزد ۱۴۰۳ کارگران و ملاک و معیار افزایش حقوق کارگران مسئله مهمی است که در اندیشه معاصر ضمن پرداختن به آن، بیانات چند مسئول در این زمینه را ذکر کرده ایم.

 

معیار افزایش حقوق کارگران

تعیین تکلیف دستمزد ۱۴۰۳ کارگران

سومین جلسه‌ی کمیته مزد روز دوشنبه ۹ بهمن‌ماه، برگزار شد. محسن باقری (عضو کارگری شورایعالی کار) در مورد جزئیات این جلسه گفت: جلسه‌ی کمیته‌ی مزد با موضوع مزد منطقه‌ای برگزار و نظرات اعضا جمع‌بندی شد. در نهایت صورت‌جلسه‌ای تنظیم و قرار شد جزئیات به شورایعالی کار برای تصمیم‌گیری ارجاع شود.

باقری گفت: در متن صورتجلسه آمده که اعضا با تصویب مزد ملی، به همان روال سابق، موافقت کردند و قرار شد تحقیقات در خصوص مزد منطقه‌ای ادامه داشته باشد.

عضو کارگری شورایعالی کار افزود: در این جلسه به صورت مبسوط در مورد پراکندگی بیمه شدگان و کارگاه‌ها در کل کشور بحث شد و مرکز آمار نیز در رابطه با نرخ مشارکت و اشتغال و بیکاری توضیحات آماری ارائه داد.

باقری گفت: طبق گزارشی که سازمان تامین اجتماعی ارائه داد، ۲۱ درصد از کارگران حداقل‌بگیر و بیش از ۵۰ درصدِ کارگران سایر سطوح مزدی هستند، مابقی نیز بیش از ۳ تا ۷ برابر حداقل دستمزد دریافت می‌کنند.

وی گفت: این گزارش بر نظر گروه کارگری صحه می‌گذارد و نشان می‌دهد که ساختار تعیین مزد در ایران مترقی است و نیازی به منطقه‌ای کردنِ مزد نیست. ما در قانون کار چیزی به عنوان طبقه‌بندی مشاغل داریم که تعیین مزد متفاوت در صنایع مختلف و برای مشاغل مختلف از این قانون اعمال می‌شود.

او تاکید کرد: بنابراین ایراد از تعیین مزد ملی برای حداقل‌بگیران و سایر سطوح نیست، بلکه مشکل، عدم تعیین مزد مطابق با دو مولفه‌ی سبد معیشت و نرخ تورم است که سبب شده دستمزد نتواند هزینه‌های زندگی را پوشش دهد و این وضعیت به معیشتِ کارگران آسیب وارد کرده است.

معیار افزایش حقوق کارگران

افزایش حقوق کارگران ضروری است زیرا این اقدام نه تنها به بهبود شرایط زندگی آن‌ها کمک می‌کند بلکه به افزایش تولید و رشد اقتصادی نیز کمک می‌کند. حقوق منصفانه و مناسب برای کارگران باعث ایجاد امنیت مالی برای آن‌ها می‌شود و انگیزه و رضایت شغلی آن‌ها را افزایش می‌دهد. این اقدام می‌تواند منجر به کاهش نابرابری‌های اجتماعی و افزایش تعامل اجتماعی و اقتصادی شود. بهره‌وری و عملکرد بهتر کارگران نیز با تضمین حقوق مناسب آن‌ها افزایش می‌یابد، که در نهایت به تقویت ساختار اقتصادی جامعه کمک می‌کند.

اصغر آهنی ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار به عنوان موافق اجرای مزد منطقه ای می گوید: تعیین حداقل حقوق منطقه ای کارگران یک تکلیف قانونی است که در بیست سال اخیر مغفول ماند و به آن توجه نشد. قانون کار بر دو موضوع مزد برای مناطق مختلف و مزد برای صنایع مختلف تاکید دارد و تعیین حداقل حقوق منطقه ای، بجای حداقل حقوق یکسان برای همه، براساس این قانون مطرح شده است.

تاجیک، عضو کمیته دستمزد و نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: هیچ کس با اجرای درست ماده۴۱ مخالف نیست اما نمی توان نظاره گر باشیم که فقط قسمتی از قانون اجرا شود.تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار به صراحت بیان می کند که حداقل دستمزد باید به اندازه ای باشد که پوشش هزینه های زندگی کارگران را بدهد. ۳۳سال دنبال این بودیم که مزد براساس معیشت باشد اما هنوز موفق نشدیم. اول باید حداقل دستمزد مشخص شود بعد کشور منطقه بندی شود.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ عدد هفت میلیون و۳۰۰ هزارتومان برای کار یک ماه کارگری که روزی هشت ساعت و هفته ای ۴۶ساعت کار می کند پس از پرداخت حق بیمه، حدوداً به عدد شش میلیون هشتصد هزارتومان می رسیم که تقسیم بر سی (تعداد روز یک ماه) می شود ۲۲۶ هزار تومان و تقسیم بر ۳.۳ (میانگین تعداد نفرات یک خانواده)کنیم می شود ۶۸ هزارتومان. یعنی بابت هزینه های هر نفر در یکماه ۶۸ هزار تومان حقوق داده می شود.!!!
*مزد۱۴۰۳ملی تعیین می شود

محسن باقری ،عضو کارگری شورایعالی کار درباره جزئیات جلسه کمیته مزد در گفت وگویی بیان کرده است:جلسه‌ی کمیته‌ی مزد با موضوع مزد منطقه‌ای برگزار و نظرات اعضا جمع‌بندی شد. در نهایت صورت‌جلسه‌ای تنظیم و قرار شد جزئیات به شورایعالی کار برای تصمیم‌گیری ارجاع شود.

باقری گفت: در متن صورتجلسه آمده که اعضا با تصویب مزد ملی، به همان روال سابق، موافقت کردند و قرار شد تحقیقات در خصوص مزد منطقه‌ای ادامه داشته باشد.

عضو کارگری شورایعالی کار افزود:درخواست کارگران اجرای مزد مطابق با دو مولفه سبد معیشت و نرخ تورم است که سبب می شود دستمزد نتواند هزینه‌های زندگی را پوشش دهد و این وضعیت به معیشت کارگران آسیب وارد کرده است.

جدول حقوق و دستمزد ۱۴۰۳

کارگران

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط

6 نظر برای این مطلب ثبت شده است:

مهدی

۱۴ بهمن ۱۴۰۲


چرا وزیران باید حقوق نجومی بگیرند،و سر ۱۰تومن حقوق کارگر چانه زنی داشته باشند .مگر شعار این دولت عدالت نیست؟ زمانی ک حقوق وزیران مانند حقوق کارگران باشد آنوقت طعم عدالت را خواهی چشید.یک مسئول در حقیقت کسی است ک به خاطر حقوق نجومی کار نکند بلکه به خاطر مردم کار بکند ،اونوقته ک اجازه نمیده حقوق کارگران ۲۰درصدافزایش نیابد.اون بیست درصد روهم بدید وزیر .نام بیست درصد برای کارگران حرام شده است.

کارمند

۱۴ بهمن ۱۴۰۲


اصلا اینگونه نیست و مطمئنا حداقل حقوق امسال باید ۳۰ درصد افزایش داشته باشد

هادی

۱۵ بهمن ۱۴۰۲


نمایندگان کارگران آقای باقری عزیز بیخود وقت خودتون و کارگرا را هدر ندید و ما را گول نزنید .دولت و نماینده کار فرما زورشون از شما زیادتره .همون ۲۰ درصدی که برا کارمندا اضافه شد برا ما هم اضافه میشه .کارگر توی این مملکت هیچ کسیو نداره یه بد بخت به تمام معناست

احمد

۱۵ بهمن ۱۴۰۲


دولت خود بی قانونی می کند ، طبق قانون افزایش حقوق متناسب با تورم باشد و سال گذشته بی قانونی دولت در تعیین حقوق کارگران و بازنشسته ها شروع شد و مثل اینکه به مزاجش خوش آمده و همین مقدار به اضافه ۱۰٪ دیگر از حقوق کارگر و بازنشته را بابت مالیات از جیب مردم برداشت می کند تا کی دست در جیب مردم می کنید

آقا مهندس

۱۵ بهمن ۱۴۰۲


این جدول اگه افزایش حقوق باشه . تسویه میکنم گور پدرشون . برنامه ریزی میکنم از این‌مملکت برم . با ندرک فوق لیسانس شرکتی باشم این باشه حقوقم؟

حامد

۱۶ بهمن ۱۴۰۲


خودشون با این حقوق میتونن نفس بکشن ک نسخه میپیچن برا ملت؟؟؟

نظرات بسته شده است