۱۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۱

ایران به ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک نیست، ولی برجام باید کاملا بازنویسی شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، یوسی کوهن، رئیس پیشین سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد) با رد برخی ادعا‌ها در مورد نزدیک بودن زمان دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواستار بازنویسی کامل توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران شد...

ایران به ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک نیست، ولی برجام باید کاملا بازنویسی شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، یوسی کوهن، رئیس پیشین سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد) با رد برخی ادعا‌ها در مورد نزدیک بودن زمان دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواستار بازنویسی کامل توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران شد.

آقای کوهن عصر سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران اسرائیلی گفت: «به نظر من ایران به دستیابی به هیچ سلاح هسته‌ای نزدیک نیست و این نزدیکی نسبت به قبل نیز کمتر نشده است.» رئیس سابق موساد دلیل این ادعای خود را «تلاش طولانی‌مدت برخی قدرت‌ها از جمله اسرائیل» و کاهش حمایت جهانی از حکومت ایران عنوان کرد.

این در حالی است که نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی اخیر خود در مجمع عمومی سازمان ملل با ابراز نگرانی از روند پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده بود که این برنامه تمام خطوط قرمز را رد کرده است. بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل هم اوت گذشته گفته بود که ایران تنها دو ماه تا دستیابی به مواد لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای فاصله دارد.

البته آقای کوهن در ادامه این گفتگو خاطرنشان کرد که هر زمان که ایران ساخت سلاح هسته‌ای را آغاز کند، اسرائیل باید قادر باشد به تنهایی این برنامه را متوقف کند. رئیس پیشین موساد افزود: «اسرائیل باید توانایی اقدام مستقل در مقابل ایران را داشته باشد تا بتواند در موقع لزوم عملیاتی را که علیه تاسیسات هسته‌ای عراق و سوریه انجام داه، در مورد ایران تکرار کند.»

او که تا ژوئن گذشته ریاست موساد را بر عهده داشته همچنین خواستار بازنویسی کامل برجام شد و تصریح کرد که اگر این اقدام با هدف موثرسازی توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ انجام نشود، ایران همچنان قادر خواهد بود تا توانایی خود را در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای افزایش دهد.

اظهارات رئیس پیشین موساد در شرایطی بیان شده که آمریکا و اتحادیه اروپا طی هفته‌های اخیر از ایران خواسته‌اند تا هر چه سریع‌تر به میز مذاکرات وین بازگردد؛ مذاکراتی که با میانجیگری اتحادیه اروپا و با حضور غیر مستقیم آمریکا با هدف احیای برجام و رفع تحریم‌های ایالات متحده شکل گرفته، ولی از حدود چهار ماه گذشته تا کنون به دلیل تغییر دولت در ایران متوقف شده است.

مطالب مرتبط