11:53 - 1403/07/27

اجتماعی

سیر برای بعضی از افراد ضرر دارد

سیر یکی از دانه های پر خاصیت برای افراد میباشد.

سیر برای بعضی از افراد ضرر دارد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سیر سیاه و سیر سفید و معمولی ارزش غذایی متفاوتی دارند. سیر سیاه را می‌توانید به‌تنهایی، سیر به صورت  پودر شده، نگه‌داشته‌شده در روغن، به‌عنوان چاشنی سالاد یا در کنار هر غذایی که دوست دارید، استفاده کنید. در این مطلب به برخی از خواص آن اشاره کرده‌ایم.

سیر برای بعضی از افراد ضرر دارد

تخمیر سیر تازه به این صورت است که آن را به مدت ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه و در رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد نگهداری می‌کنند. کار ساده‌ای نیست؛ اما بعد از تخمیر، سیر حالت ژله‌ای پیدا می‌کند، رنگ حبه‌های این دانه سیاه می‌شود و مزه شیرینی پیدا می‌کند.

این روش پخت و تخمیر سیر قرن‌هاست در ملیت‌های دیگر نیز استفاده می‌شود و طی سال‌های اخیر در کشور‌های غربی نیز رواج پیدا کرده است.. برخی از مواد شیمیایی در این دانه سفید طی فرایند تخمیر تخریب می‌شوند و این مواد شیمیایی خصوصاً آلیسین همانی هستند که عامل طعم تند و بوی خاص آن می‌باشند.. وقتی این مواد شیمیایی به‌مرورزمان کهنه می‌شوند، طعمی شیرین و مطبوع به سیر می‌دهند.. شیوه گرمادهی به این دانه از غلظت آلیسین کم می‌کند؛ اما خاصیت کلی آنتی‌اکسیدانی آن را تقویت می‌کند.. سیر سیاه مثل سیر سفید گوارش را ناراحت نمی‌کند.

ارزش غذایی این دانه سیاه با  معمولی متفاوت است و خواص گوناگونی برای سلامتی دارد. این دانه سیاه را می‌توانید به‌تنهایی، به‌صورت پودر شده، نگه داشته شده در روغن، به‌عنوان چاشنی سالاد یا در کنار هر غذایی که دوست دارید استفاده کنید. همان‌طور که گفتیم سیر سیاه نسبت به سیر سفید طعم ملایم‌تری دارد.

سیر

سیر

 

خواص سیر سیاه برای سلامتی

تقویت سیستم ایمنی. می‌دانیم که این دانه تقویت‌کننده سیستم ایمنی است و این دانه سیاه هم از این نظر مستثنی نیست.. سیر سیاه می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی جلوی انواع بیماری‌های باکتریایی و ویروسی را بگیرد.. این دانه سیاه به سلامت سیستم‌های گوارش و تنفس کمک می‌کند.

مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلول‌های مغزی‌اند کمک کند

تنظیم قند خون. سیر سیاه می‌تواند به تنظیم انسولین و کنترل سطح قند خون در بدن کمک کند.. این دانه سیاه ریسک دیابت بارداری را پایین می‌آورد و این پتانسیل را دارد که از عوارض ناشی از دیابت کنترل نشده پیشگیری کند.. هنوز به مطالعات بیشتری برای تأیید قطعی این خواص نیاز است.

خواص آنتی‌اکسیدانی. خواص آنتی‌اکسیدانی این دانه سیاه ده برابر قوی‌تر از همین خواص در این دانه سفید می‌باشد.. این مولکول‌های آنتی‌اکسیدانی از سلول‌های شما در برابر آسیب‌های اکسیداتیو که منجر به پیری و بیماری می‌شوند محافظت می‌کنند.. این دانه سیاه، آلیسین ناپایدار را به مولکول‌های پایدارتر آنتی‌اکسیدانی تبدیل می‌کنند.. عصاره این دانه سیاه، رادیکال‌های آزادی را که می‌توانند به کبد و خون و کلیه‌ها آسیب بزنند کاهش می‌دهد.

محافظت از سلامت مغز. مصرف منظم این دانه سیاه می‌تواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلول‌های مغزی‌اند کمک کند.. خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی سیر سیاه می‌تواند سلول‌های آسیب‌دیده بدن را ترمیم کند.

کمک به سلامت قلب. هوموسیستئین که نوعی آمینواسید تولید شده در بدن است می‌تواند به دیواره عروق آسیب زده و زمینه را برای بیماری‌های قلبی و عروقی فراهم کند.. تحقیقات نشان می‌دهد سیر سیاه می‌تواند میزان هوموسیستئین را در بدن در حد مؤثری پایین بیاورد و ضمناً باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید در خون بشود و از این طریق از سلامت قلبتان محافظت کند.

کاهش ریسک بیماری‌های مزمن. سیر سیاه نسبت به سیر سفید و خام دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری است.. گنجاندن این دانه  سیاه در رژیم غذایی هفتگی کمک می‌کند دفاعتان در برابر بیماری‌های مزمن و استرس اکسیداتیو قوی‌تر شود.

کمک به کاهش وزن. مطالعه‌ای نشان داد این دانه سیاه دارای ویژگی‌های ضد چاقی است.. در تغذیه حیوانات مورد آزمایش، این دانه سیاه جای داده شد و نتیجه این بود که لایه‌های چربی شکم این حیوانات نسبت به حیوانات دیگر نازک‌تر شد.

افزایش میل جنسی بعضی از فرهنگ‌ها هم از این دانه سفید و هم از سیر سیاه برای تقویت میل جنسی در مردان استفاده می‌کنند.. آنتی‌اکسیدان‌های سیر می‌توانند بر گردش خون، سطح انرژی و دیگر مولفه‌های مهم در فعالیت جنسی اثر بگذارند.

عوارض احتمالی مصرف سیر سیاه

هم سیر سفید و هم این دانه سیاه مواد غذایی سالمی در وعده‌های غذایی‌تان می‌توانند باشند. اما در مواردی ممکن است چند عارضه جانبی وجود داشته باشد.

واکنش آلرژیک

طبق گزارش‌ها یک خانم به دلیل یک واکنش آلرژیک به این دانه سیاه دچار پنومونی شد.

رقیق کردن خون. استفاده از سیر سیاه به مقدار زیاد ممکن است خون را رقیق کند و این مسئله می‌تواند در افرادی که در حال حاضر برای لخته‌شدن خون مشکل دارند یا دارو‌های رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند دردسرساز باشد.. سیر سیاه ممکن است باعث خونریزی زیاد بعد از عمل جراحی شود.

تداخل یا دارو‌های دیگر. این دانه سیاه ممکن است با دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید تداخل ایجاد کند، مثلاً دارو‌های رقیق‌کننده خون و فشارخون و دارو‌های مربوط به عفونت ویروسی در افرادی که نقص ایمنی دارند.

دیگر اثرات منفی سیر سیاه. مصرف زیاد سیر سیاه می‌تواند باعث بوی دهان و بدن و شکم‌درد شود.

چگونه از سیر سیاه استفاده کنیم؟

بسته به وضعیت عمومی سلامتتان توصیه می‌شود روزانه یک تا سه حبه سیر سیاه بخورید. البته باز هم به افراد بستگی دارد و نمی‌توان میزان خاصی را تعیین کرد. از روش‌های زیر از این دانه سیاه در رژیم غذایی خود بهره ببرید:. سیر سیاه مزه شیرینی دارد و می‌توانید آن را خام بخورید.. در کنار انواع غذا‌ها مثل سالاد و پیتزا می‌توانید از سیر سیاه به‌عنوان چاشنی استفاده کنید.. می‌توانید سیر سیاه را با کره یا سرکه بالزامیک ترکیب کرده و به‌عنوان سس سالاد و استیک مصرف کنید.. سیر سیاه را به کمی پیاز تفت بدهید و از آن به‌عنوان گارنیش یا دورچین برای تزئینات غذایتان استفاده کنید.

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط