به گزارش اقتصاد معاصر؛ ساعت و زمان پخش سریال مهیار عیار اعلام شد و مهیار عیار در شبکههای مختلف تلویزیونی کشور پخش میشود و در حال حاضر در ساعت ۲۰:۳۰ شب از شبکه سه سیما قابل مشاهده است. این سریال از مخاطبان بسیاری استقبال کرده و در جدول پخش سریالهای پرطرفدار تلویزیون قرار گرفته است. بازیگران برجستهای در سریال مهیار عیار حضور دارند که توانستهاند با ایفای نقشهای خود، مخاطبان را جذب کنند. از جمله بازیگران مطرح این سریال میتوان به امیر جدیدی، نگار جواهریان، و آتیلا پسیانی اشاره کرد که هر یک نقشهای مهم و تاثیرگذاری در داستان دارند. این انتخابهای بازیگری باعث شده تا مهیار عیار به یکی از سریالهای محبوب این فصل تبدیل شود. با داستان جذاب و بازیگران با تجربه، سریال مهیار عیار در صدر توجهات رسانهای قرار گرفته و به سرعت در حال جلب علاقهمندان به دنیای تلویزیون است.
سریال مهیار عیار به تهیهکنندگی بهروز مفید و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی این روزها از شبکه سوم سیما در حال پخش است.
سریال مهیار عیار هر شب ساعت ۲۰:۳۰ از شبکه سه سیما پخش میشود. قصه این سریال در دوران صفویه اتفاق میافتد و بیش از ۲۵۰ بازیگر در این مجموعه تلویزیونی روبهروی دوربین قرار گرفتهاند.
خلاصه داستان سریال مهیار عیار چیست؟
سریال مهیار عیار درباره راهزنی است که بر اساس اتفاقی در شهر یزد پای چوبهدار میرود و همان موقع خواهشی را مبنی بر دیدار مادرش مطرح میکند.
جوانمردی برای اینکه راهزن به خواستهاش برسد وساطت میکند و این اقدام باعث میشود او دچار تحول شود و به سمت عیاری بیاید. مهیار از مهارت و ذکاوت خوبی برخوردار است و به مرور با مشکلاتی که در شهر اصفهان برای مردم، داروغه و… اتفاق میافتد، درگیر میشود و هر بار داستان جدیدی روایت میشود.
بازیگران و عوامل سریال مهیار عیار چه کسانی هستند؟
فیلمنامه سریال مهیار عیار توسط محمدرضا محمدینیکو نوشته شده و امرالله احمدجو به عنوان مشاور نویسنده همکاری کرده است. طراحی صحنه و لباس به ترتیب توسط مرتضی پورحیدری و ژاله زکیزاده انجام شده است. همچنین طراحی چهرهپردازی برعهده آرمین اسماعیلی بوده است.
در این مجموعه بازیگران شناختهشدهای هنرنمایی کردهاند؛ کامران تفتی در نقش اصلی (مهیار) حضوری درخشان دارد، متین ستوده در نقش خاتون به عنوان یک زن قهرمان معرفی میشود و بهنام تشکر (کلانتر اصفهان) و رامین ناصرنصیر (مباشر خاتون) نیز دیگر نقشهای اصلی مهیار عیار را ایفا میکنند. سایر بازیگران نظیر آتش تقیپور، صفا آقاجانی و جواد انصافی نیز نقشهای مکمل جذابی بر عهده دارند.
به گفته رامین ناصر نصیر که در این سریال نقش مباشر خاتون را بازی کرده، سریالهای تاریخی سختیهای خاص خود را دارند اما جذابیت آنها بیشتر در روایت داستان و بازآفرینی تاریخ است.
علاوه بر متین ستوده بازیگر نقش خاتون، بهنام تشکر در نقش کلانتر شهر اصفهان، سیامک انصاری در نقش داروغه و دیگر بازیگرانی که یاد شد، رویا میرعلمی، مهدی حاجیان، بهروز بختآور، جواد کشانی و سهیل نوشادیان دیگر بازیگران این سریال هستند. همانطور که اشاره کردیم نقش اصلی سریال مهیار عیار برعهده کامران تفتی است.
سریال مهیار عیار چند قسمت است و از کدام شبکه پخش میشود؟
سریال مهیار عیار ۳۵ قسمت است که از روز شنبه، سوم آذرماه، پخش آن از شبکه سه سیما شروع شده است. ساعت پخش سریال مهیار عیار سال ۲۰:۳۰ است.
چرا سریال مهیار عیار در دوره صفویه میگذرد؟
داستان سریال مهیار عیار در دوران شکوهمند صفویه روایت میشود؛ عصری که تمدن، فرهنگ و هنر ایرانی در اوج خود قرار داشت.
به گفته سازندگان این مجموعه، دوران صفویه به دلیل ویژگیهای خاص تاریخی و هنریاش انتخاب شده تا مخاطبان در کنار داستان قهرمانانه مهیار، به طور زیرپوستی با بخشهایی از زندگی و فرهنگ دوران صفویه نیز آشنا شوند.
در این سریال، مهیار ابتدا به عنوان یک راهزن شناخته میشود که به دلیل وساطت یک جوانمرد، فرصتی تازه برای زندگی پیدا میکند. این تغییر، او را به یکی از عیاران خوشنام دوران بدل میسازد. عیاران در آن زمان نماد جوانمردی، شجاعت و کمک به مظلومان بودند. سریال، داستانهای متعددی از این دست را روایت میکند و در هر قسمت، ماجرایی متمایز به نمایش درمیآید.
var player = videojs(‘player_388222_38458’,{ techOrder: [ “html5” , “flash”],poster:”,width:400,height:300});
videojs.addLanguage(‘en’, {“No compatible source was found for this media.”: “مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد.”});
player.one(‘play’, (function(){
$.post(‘/fa/ajax/news/video/38458’,{},function (data) {});
}));
عیاران در دوره صفویه چه کسانی بودند؟
پیشینه تاریخیِ عیاران را باید در ایران پیش از اسلام جستوجو کرد. آنچه مسلم است مکتب عیاری همانند مکتب فتوّت یا جوانمردی ریشه در آیینهای پهلوانی در ایران پیشااسلامی دارد. مرجع اصلی در همه آیینهای پهلوانی قهرمانان اساطیری اند که همواره در قالب داستانها و افسانهها اصول خود را سینه به سینه رواج میدادهاند.
آیین عیاری و جوانمردی شامل مروت، ایثار، فداکاری، یاری مظلومان و بیپناهان، شفقت به خلق، وفای به عهد و بالاخره خودشکنی بود و تمامی این خصوصیات بعدها در تصوّف به صورت صفات ممتاز انسان کامل درآمد. جوانمردان علاوه بر صفات انسانی که داشتند مقیّد به انجام آدابی بودند که معرف جوانمردی بود. پس
از اسلام که جوانمردان دین اسلام را پذیرفتند به تدریج اساس مذهب تصوف بر پایه اسلام و فتوّت استوار شد و آداب جوانمردی در رسوم خانقاهی میان صوفیان متداول و مرسوم گردید.
آنچه در فرهنگها درباره واژه عیار نوشته شده حاکی از آن است که این واژه دربرگیرنده مفهوم چالاکی و شجاعت و جوانمردی است. ملکالشعرای بهار اعتقاد داشته است که لفظ عیار همان «ای یار» فارسی و «ادییار» پهلوی است. برخی نیز واژه عیار را مترادف دزد و طرار و شبرو دانستهاند؛ اگر چه این نامها عمدتا از سوی مخالفان آنان داده شده است. ایار به معنی یاریرساندن به دیگران است.
از منابع بسیار مهمی که درباره عیاران آگاهیهایی در اختیار ما میگذارد، قابوسنامه امیر عنصرالمعالی و سمک عیار فرامرز بن خداداد بن عبدالله الکاتب الارجانی میباشد. چنانکه در آن کتابها و برخی کتب دیگر میخوانیم، عیاران به سختی به اصول خود که اصول جوانمردان بود پایبند بودند و هر کس آن اصول را زیر پا میگذاشت کیفر میدید.
اصل و ریشه جوانمردی از دیدگاه عیاران سه چیز بود: هر چه گویی بکنی و خلاف راستی نگویی و شکیب را کار بندی.
اصول عملی که در طول زندگی خود به کار میگرفتند، عبارت بود از رازداری، راستگویی، یاریِ درماندگان، عفت، فداکاری، استغنا و بینیازی، دوستِ دوست بودن و دشمنِ دشمن بودن، بیباکی و دلیری، دعوا نکردن، بازجست نکردن از کار کسان، پیمانداری، سوگند نشکستن، غمازی نکردن، گشادهدستی.
روزگار صفاریان یعقوب لیث صفاری که خود قبل رسیدن به حکومت ایران عیار بود، درخشش فعالیت عیاران بوده است.
نجم دایه در مرصاد العباد، عیاری را یکی از مراحل سیر و سلوک شمرده است و حافظ و مولانا و عطار خصایل عیاران را ستودهاند.