09:14 - 1403/07/04

رونمایی از تغییرات همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان| فرایند و زمان بندی همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان؛ ۴مهرماه

هر آنچه دررابطه با همسان سازی حقوق بازنشستگان باید بدانید در اندیشه معاصر می خوانید.

رونمایی از تغییرات همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان| فرایند و زمان بندی همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان؛ ۴مهرماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، رونمایی از تغییرات همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان را در اندیشه معاصر ارائه داده ایم ضمن اینکه از فرایند و زمان بندی همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان مطالبی را شرح خواهیم داد به سراغ رقم جدید حقوق بازنشستگان نیز می رویم و شما را از کلیات همسان سازی حقوق بازنشستگان باخبر می کنیم.

رونمایی از تغییرات همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان

رضا فیضی‌نژاد، با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه اجرایی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی سرپرست ریاست جمهوری، گفت: طبق ماده ۴ این آیین‌نامه، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه موظفند ظرف دو ماه و با همکاری دستگاه‌های اجرایی و صندوق‌ های بازنشستگی، جداول شناسایی و طبقه‌بندی بازنشستگان را بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه، تهیه و به صندوق‌های بازنشستگی مربوطه ارسال کنند. این جداول باید با توجه به گروه‌های شغلی مختلف مانند فرهنگیان، اعضای هیئت علمی و قضات به طور جداگانه تنظیم و ابلاغ شود.

مبلغ جدید همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

وی توضیح داد: اطلاعات مربوط به شاغلان همتراز بازنشستگان در اختیار سازمان اداری و استخدامی و دستگاه‌های اجرایی است. این دو سازمان باید اطلاعات شاغلان را از دستگاه‌های مربوطه دریافت کرده و ما نیز اطلاعات بازنشستگان را برای تهیه جداول لازم ارائه خواهیم داد. بازنشستگان باید طی سه سال، ۹۰ درصد حقوق شاغلان مشابه خود را دریافت کنند، با افزایش ۴۰ درصدی در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم. پس از محاسبه این درصد، صندوق بازنشستگی کشوری قادر به صدور احکام اصلاحی متناسب‌سازی خواهد بود.

فرایند و زمانبندی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

فیضی‌نژاد افزود که فرایند اجرای همسان‌سازی آغاز شده و سازمان اداری و استخدامی در حال دریافت و تطبیق اطلاعات از دستگاه‌های متبوع است. پس از جمع‌بندی، این اطلاعات به صندوق بازنشستگی کشوری ارسال خواهد شد تا احکام اصلاحی صادر شوند.

وی در پاسخ به سوالات درباره میزان افزایش حقوق بازنشستگان، بیان کرد: شاغل متناظر به کسانی گفته می‌شود که در حال حاضر در دستگاه‌های اداری و اجرایی فعال هستند. در حال حاضر، بازنشستگان کارگری و نیروهای مسلح از جریان همسان‌سازی خارج مانده‌اند. گفته می‌شود که بازنشستگان کارگری هنوز از همسان‌سازی حقوق جا مانده‌اند و هیچ اقدامی برای افزایش حقوق آن‌ها انجام نشده است. همچنین، بازنشستگان نیروهای مسلح نیز هنوز در برنامه همسان‌سازی قرار ندارند، و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرده که این موضوع به زودی پیگیری خواهد شد.

چالش‌های منابع صندوق‌های بازنشستگی

فیضی‌نژاد همچنین اشاره کرد که بحران منابع در صندوق‌های بازنشستگی، تأمین منابع لازم برای همسان‌سازی حقوق این دو گروه از بازنشستگان را با مشکلاتی مواجه کرده است. هر ساله، مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی بر اساس میزان افزایش دستمزد کارگران محاسبه می‌شود، اما این افزایش‌ها معمولاً با نرخ تورم همخوانی ندارد.

سرنوشت مبهم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

مرتضوی در خصوص تغییرات اخیر در کمیسیون تلفیق و ماده ۲۹ برنامه هفتم، اظهار داشت که این تغییرات نگرانی‌هایی را در بین بازنشستگان ایجاد کرده است. وی توضیح داد که مجمع تشخیص مصلحت نظام به برخی از مواد اعتراض کرده است و نمایندگان مجلس در حال تلاش برای اصلاح این موارد هستند.

مرتضوی افزود که با توجه به پیگیری‌ها، رئیس کمیسیون تلفیق و نمایندگان مجلس به بررسی و اصلاح موضوعات مربوط به همسان‌سازی ادامه خواهند داد. وی تأکید کرد که دولت متعهد به پرداخت مطالبات صندوق‌های بازنشستگی است و در سنوات گذشته نیز به این موضوع پرداخته است.

اعلام احکام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری

معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام اصلاحی متناسب سازی حقوق بازنشستگان این صندوق در صورت ابلاغ جداول مربوطه و محاسبه مبلغ متناسب سازی، در اسرع وقت خبر داد.

به گزارش اندیشه معاصر به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، «رضا فیضی نژاد» با اعلام این خبر اظهار داشت: در صورتیکه سازمان های اداری و استخدامی و برنامه و بودجه نسبت به تهیه و ابلاغ جداول مربوطه اقدام کنند، احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری ظرف ۲۴ساعت و به سرعت قابل صدور است.

وی تاکید کرد: براساس دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان عزیز کشوری در دولت جدید، این صندوق با جدیت پیگیر دریافت جداول و محاسبه مبلغ متناسب سازی است تا هرچه سریعتر احکام اصلاحی مربوطه را صادر نماید.

فیضی نژاد تصریح کرد: طبق ماده ۴ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری موضوع تصویب نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ هیات وزیران، مقرر شده تا سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه کشور جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه بندی بازنشستگان را براساس مبلغ پرداختی توسط شاغلان مشابه و همطراز در پایه، رتیه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه یا سایر عناوین مشابه و با ملاک قرار دادن ۳۰سال سابقه تهیه و به این صندوق ابلاغ نمایند.

وی افزود: تا این لحظه، جداول مربوط به اجرای قانون که مبنای محاسبه مبلغ متناسب سازی برای هر بازنشسته و همچنین افراد مشمول، از سوی سازمان های مذکور ابلاغ نشده است.

معاون فنی و امور بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: با وجود مباحث مربوط به جداول متناسب سازی و منابع مالی مورد نیاز، صندوق بازنشستگی کشوری آمادگی دارد به محض دریافت جداول و تامین منابع مالی به سرعت و ظرف ۲۴ ساعت نسبت به صدور الکترونیک احکام بازنشستگان مشمول اقدام کند.

رقم جدید حقوق بازنشستگان

کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری نحوه محاسبه متناسب‌سازی از طریق آیین‌نامه اصلاحی دولت را تشریح کرد.

متن اصلاحیه بند ۶ ماده ۱ آئین نامه اجرایی متناسب سازی در خصوص تعریف مابه التفاوت می‌گوید: «اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰٪) میانگین حقوق و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند ( ث ) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور».

به گفته این کمیته، ابتدا از حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز ، حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد که همان مالیات حقوق است کسر می‌کنند و دیگر کسورات از جمله جریمه ها، پرداختی وام و مساعده مورد نظر نیست. اما طبق قانون قرار براین است که ۹۰ درصد مابه التفاوت حقوق بازنشسته از حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور کارمند شاغل مشابه و همتراز طی مدت ۳ سال به بازنشسته پرداخت شود و در قانون اسمی از کسر حق بیمه و مالیات برده نشده است.

آن‌ها تاکید کردند: چنانچه قرار براین باشد که برخلاف قانون و پس از کسر مالیات و حق بیمه شاغل ۹۰ درصد مابه التفاوت از حقوق بازنشسته مورد محاسبه قرار گیرد، ۹۰ درصد آن کسور کسر شده هم از حقوق بازنشسته کسر خواهد شد ، بدین معنی اگر از حقوق کارمند شاغل مبلغ ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال بعنوان مالیات و حق بیمه کسر شود، ۹۰ درصد آن ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ هم از حقوق بازنشسته کسر و بقیه برای بازنشسته مورد محاسبه قرار خواهد گرفت . فرض می کنیم کارمندشاغلی که مشابه و همتراز بازنشسته است مبلغ ۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال حقوق و فوق العاده مشمول کسور دارد که ۹۰ درصد آن که مبلغ ۲۲۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال است ظرف ۳ سال به بازنشسته پرداخت خواهد شد./اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط