09:02 - 1403/11/28

پنجره ثبت نام وام ازدواج با کم ترین سود باز شد

ثبت نام تسهیلات وام ازدواج ۱۴۰۳/بانک‌ها با شرایط سخت،درب پذیرش ضامن وام ازدواج را تنگ کرده‌اند!

وام ازدواج کمک مالی راهگشایی به جوانان در شروع زندگی مشترک است، با این حال سخت گیری بانک ها و کم کاری بانک های خصوصی و طولانی شدن فرآیند دریافت موجب گلایه و دل‌نگرانی‌ زوج های جوان متقاضی دریافت این تسهیلات در همدان شده است.

استعلام وام ازدواج بدون مراجعه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،در سال ۱۴۰۳، دولت و بانک‌ها برنامه‌ای جدید برای افزایش وام ازدواج برای کمک به جوانان برای ازدواج آغاز کرد. این وام برای زوج‌هایی طراحی شده بود که قصد داشتند ازدواج کنند اما با مشکلات مالی رو به رو بودند.

به گزارش ایرنا، وام ازدواج یکی از انواع تسهیلات بانکی از نوع کم بهره و با بازپرداخت طولانی مدت است و همان گونه که از اسمش پیداست در راستای کمک مالی به زوجین جوان و تامین هزینه های اولیه آن ها برای آغاز زندگی مشترک پرداخت می شود.

این وام بیش‌ترین متقاضی را بین همه تسهیلات دارد، آن هم به این دلیل که کم‌ترین میزان سود در سیستم بانکی ایران متعلق به این وام است.

کمک به تامین هزینه‌های اولیه زندگی، کاهش فشار مالی بر خانواده‌ها، ایجاد انگیزه برای ازدواج، امکان برنامه‌ریزی بهتر برای آینده، بهره‌ مندی از وام با سود کم و بازپرداخت بلندمدت و کاهش مشکلات اجتماعی و افزایش ازدواج از ویژگی‌های مهم وام ازدواج به شمار می رود.

پنجره ثبت نام وام ازدواج با کم ترین سود باز شد

ثبت نام وام ازدواج با کم ترین سود

ثبت نام وام ازدواج با کم ترین سود

شروع زندگی مشترک نیاز به هزینه‌هایی مثل خرید جهیزیه، اجاره خانه، برگزاری مراسم عروسی و سایر مخارج اولیه دارد و وام ازدواج می‌تواند بخش قابل توجهی از این هزینه‌ها را پوشش دهد.

از سوی دیگر با توجه به بالا بودن هزینه‌های ازدواج، برخی خانواده‌ها برای تامین این مخارج دچار مشکل می‌شوند و این وام می‌تواند بار بزرگی را از دوش خانواده‌ها بردارد و به جوانان استقلال مالی بیشتری بدهد.

همچنین بسیاری از جوانان به دلیل مشکلات مالی ازدواج را به تاخیر می‌اندازند و وام ازدواج می‌تواند یک انگیزه و حمایت مالی برای تشویق جوانان به تشکیل خانواده باشد.

این وام در مقایسه با وام‌های عادی بانکی سود بسیار پایینی دارد و دوره بازپرداخت طولانی‌تری دارد که باعث می‌شود فشار مالی کمتری بر زوج‌ها وارد شود، وقتی هزینه‌های ازدواج کاهش پیدا کند، آمار ازدواج می‌تواند افزایش یابد و مشکلات اجتماعی مثل تأخیر در ازدواج یا کاهش نرخ زاد و ولد کمتر می‌شود.

وام ازدواج، تسهیل گر آغاز زندگی مشترک برای جوانان

این وام که با هدف حمایت از زوج‌های جوان و تسهیل آغاز زندگی مشترک ارائه می‌شود، همچنان در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه و با کارمزد چهار درصد به متقاضیان پرداخت خواهد شد.

وام ازدواج هر ساله متناسب با نرخ تورم و رشد قیمت ارز، محاسبه می‌شود و با اقساط ۱۰ ساله، و سود چهار درصدی، از طریق همه شعب بانکی در سراسر کشور، در اختیار واجدان شرایط و متقاضیان دریافت وام ازدواج قرار می‌گیرد.

مبلغ وام ازدواج برای هر نفر ۳۰۰ میلیون تومان تعیین شده است، به این معنا که هر زوج می‌تواند تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان وام ازدواج دریافت کند.

در جهت ترویج ازدواج و پیشبرد قانون جوانی جمعیت مبلغ این وام برای زوج‌هایی که شرایط سنی خاصی دارند افزایش می‌یابد، در صورتی که سن عروس کمتر از ۲۳ سال و داماد کمتر از ۲۵ سال باشد، مبلغ تسهیلات به ۳۵۰ میلیون تومان برای هر فرد افزایش خواهد یافت.

بازپرداخت وام ۳۰۰ میلیونی در ۱۲۰ ماه (۱۰ سال) انجام می‌شود و با در نظر گرفتن کارمزد چهار درصدی، مبلغ هر قسط ماهانه حدود ۲ میلیون و ۷۲۷ هزار تومان خواهد بود.

برای وام ۳۵۰ میلیون تومانی نیز، اقساط ماهانه در حدود سه میلیون و ۱۸۱ هزار تومان محاسبه شده است.

متقاضیان پس از نام‌نویسی در سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه وام ازدواج، و دریافت کد رهگیری ده رقمی، تا دوازده روز مهلت دارند با در دست داشتن مدارک خواسته شده، برای دریافت وام ازدواج به شعب بانک انتخابی خود مراجعه کنند.

اما در کنار همه این ها و مزایای وام ازدواج یک مساله چالش برانگیز ذهن تازه دامادها و تازه عروس ها و خانواده های آنان را که نیاز مبرم به این تسهیلات دارند را درگیر کرده است، آن هم دشواری های دریافت این تسهیلات و مدت زمان یا صف در انتظار برای گرفتن مبلغ وام است.

در کنار سفت و سخت گرفتن خیلی از بانک ها در رابطه با ضامن، با توجه به محدودیت های منابع مالی برخی بانک‌ها و افزایش تقاضا برای دریافت وام ازدواج، احتمال طولانی‌تر شدن فرآیندهای تخصیص وام همواره وجود دارد، به همین دلیل، متقاضیان باید در نظر داشته باشند که زمان انتظار برای دریافت این تسهیلات ممکن است بیشتر از یک سال باشد.

سخت‌گیری در ارائه ضامن، روند طولانی و کاغذبازی اداری، همکاری نکردن برخی بانک‌ها، مبلغ ناکافی وام در برابر هزینه‌های زندگی، محدودیت‌های سنی و شرایط خاص و مشکلات پرداخت اقساط و فشار اقتصادی از مهمترین چالش‌هایی است که متقاضیان اینگونه تسهیلات را به دردسر می‌اندازد.

بانک‌ها با شرایط سخت،درب پذیرش ضامن وام ازدواج را تنگ کرده‌اند!

شرایط سخت خیلی از بانک ها برای پذیرش ضامن وام ازدواج

شرایط سخت خیلی از بانک ها برای پذیرش ضامن وام ازدواج

یکی از بزرگ‌ترین موانع دریافت وام، داشتن ضامن رسمی با فیش حقوقی معتبر است، خیلی از بانک‌ها ۲ ضامن معتبر درخواست می‌کنند که پیدا کردن آن برای بسیاری از جوانان دشوار است، با این اوصاف کارگران روزمزد، مشاغل آزاد و افرادی که شغل دولتی ندارند، به طور معمول در ارائه ضامن به مشکل می‌خورند، این درحالی است که بانک مرکزی اعلام کرده یک ضامن برای وام ازدواج کافی است.

بسیاری از جوانان از روند طولانی و پیچیده دریافت وام گله‌مند هستند، نام‌نویسی در سامانه، بررسی مدارک، تایید بانک، پیدا کردن ضامن، واریز وجه و سایر موارد ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

برخی بانک‌ها به بهانه‌های مختلف، همچون “کمبود منابع مالی”، پرداخت وام را به تاخیر می‌اندازند.

برخی بانک‌ها نیز با وجود اینکه موظف به پرداخت وام ازدواج هستند، به دلیل مشکلات نقدینگی از پرداخت آن سر باز می‌زنند و برخی دیگر، متقاضیان را به گرفتن وام‌های دیگر با سود بالا تشویق می‌کنند و پرداخت وام ازدواج را به تعویق می‌اندازند.

از سوی دیگر با توجه به افزایش سرسام‌آور هزینه‌های زندگی، مسکن، جهیزیه و مراسم ازدواج، مبلغ تسهیلات ازدواج کفاف همه هزینه‌ها را نمی‌دهد. بسیاری از زوج‌ها مجبورند علاوه بر وام ازدواج، وام‌های دیگری هم دریافت کنند یا از خانواده‌هایشان کمک بگیرند.

در برخی سال‌ها، شرایط سنی خاصی برای دریافت وام تعیین می‌کند، به‌طوری که برخی افراد به دلیل سن بالا یا پایین، امکان دریافت وام را از دست می‌دهند. برخی محدودیت‌ها برای افرادی که ازدواج دوم دارند، باعث شده که این گروه از تسهیلات محروم شوند.

با وجود اینکه وام ازدواج سود کمی دارد، اما برخی زوج‌ها به دلیل مشکلات مالی، در پرداخت اقساط دچار مشکل می‌شوند، بالا رفتن هزینه‌های زندگی باعث می‌شود که پرداخت ماهانه قسط وام برای برخی از خانواده‌ها سنگین باشد.

راه‌حل‌های برای رفع این مشکلات می‌توان راه حل‌های پیشنهادی ارائه کرد، کاهش سخت‌گیری در ارائه ضامن، همچون پذیرش سفته یا اعتبارسنجی بانکی به‌جای ضامن رسمی، سرعت بخشیدن در پرداخت وام و کاهش فرآیندهای اداری، افزایش مبلغ وام متناسب با تورم و هزینه‌های واقعی زندگی و نظارت بیشتر بر عملکرد بانک‌ها برای جلوگیری از تاخیر در پرداخت وام از مهمترین این راه هاست.

اعتبار نیامده، بهانه بانک ها برای تاخیر در پرداخت وام ازدواج

اعتبار نیامده، بهانه بانک ها برای تاخیر در پرداخت وام ازدواج

اعتبار نیامده، بهانه بانک ها برای تاخیر در پرداخت وام ازدواج

براساس آمارها و واقعیت‌های امروز جامعه میزان ازدواج در بین جامعه ایرانی با کاهش جدی مواجه شده است و یکی از دلایل اصلی تأخیر در ازدواج، ترس از مشکلات مالی است.

وام ازدواج می‌تواند این ترس را کاهش داده و به جوانان اعتمادبه‌نفس بیشتری برای شروع زندگی بدهد به شرط آنکه در زمان مقرر به متقاضیان پرداخت شود.

بارها نمایندگان مجلس و سازمان بازرسی به بانک‌ها تذکر داده‌اند که روند پرداخت تسهیلات را سرعت ببخشند اما همچنان برخی بانک‌های خصوصب پرداخت تسهیلات را با کندی انجام می‌دهند.

پریناز و فرهاد زوج های جوان همدانی هستند که چند ماه پیش در سامانه تسهیلات ازدواج نام نویسی کردند، پریناز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بانک و شعبه دریافت این وام مشخص شده اما هنوز اعتبار مورد نیاز به این بانک تخصیص نیافته و در صف انتظار قرار دارم.

این شهروند همدانی با بیان اینکه با دردسر زیاد موفق به پیدا کردن ۲ ضامن که کارمند رسمی هستند شدیم، افزود: این بانک در واگذاری سایر تسهیلات مشکلی ندارد اما تا حرف از وام ازدواج می‌شود می گوید هنوز اعتباری به ما تخصیص ندادند.

این نوعروس تصریح کرد: ما برای آغاز زندگی مشترک و تهیه جهزیه، روی این وام حساب ویژه ای باز کرده‌ایم و با توجه به تورم و افزایش قیمت دلار و به روز شدن قیمت کالاهای خانگی، انتظار داریم این وام زودتر به ما واگذار شود.

باران و آرش دیگر زوج های جوان همدانی هستند که در صف دریافت وام ازدواج قرار دارند، آرش می‌گوید: پیدا کردن ضامن دارای فیش کسر از حقوق برای من دشوار بود، وام من حدود ۲ماه به این دلیل معطل مانده در حالی که از یک ماه پیش تاکنون قیمت کالاها کلی افزایش یافته است.

وی با گله‌مندی از روند طولانی و پیچیده دریافت وام ازدواج، ادامه داد: روند طولانی و کاغذبازی بانک ها مرا اذیت می‌کند و بانک نیز همکاری لازم برای تایید ضامن را ندارد، البته کمی هم نگرانی در پرداخت اقساط را دارم، به نظرم باید زمان بازپرداخت بیشتری از سوی دولت و بانک ها برای وام ازدواج تعیین می شد.

افزایش ۳۰ درصدی پرداخت تسهیلات ازدواج در همدان

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پرداخت تسهیلات ازدواج در ۱۰ ماهه امسال نسبت به ۱۲ ماه سال گذشته در استان همدان نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

محمد طوماسی افزود: در سال جاری تاکنون ۱۳ هزار و ۲۷۰ فقره به ارزش ۴۷ هزار و ۵۱۱ میلیارد ریال تسهیلات ازدواج به زوج‌های جوان در استان همدان واگذار شده است.

وی خاطرنشان کرد: بانک‌های ملت، ملی و تجارت بیشترین همکاری در پرداخت تسهیلات به متقاضیان وام ازدواج در استان همدان را داشتند.

این مسوول بانکی تاکید کرد: در ابتدای سال جاری صف دریافت وام ازدواج در استان همدان یازده هزار متقاضی بود که با حمایت دولت اکنون این آمار به چهار هزار و ۳۳۰ متقاضی کاهش یافته است.

وی در مورد سخت گیری بانک ها در پرداخت وام ازدواج نیز گفت: بانک ها تابع ضوابطی هستند که بانک مرکزی تعیین می کند و ارایه تسهیلات ازدواج با یک ضامن با شرایط تعیین شده امکان پذیر است، اگر بانک ها در این رابطه همکاری لازم را نداشته باشند و تعهداتی فراقانونی را مطالبه می کنند، متقاضیان می توانند موارد را از مراجع نظارتی پیگیری کنند.

سخت‌گیری بانک ها مانعی برای ازدواج آسان جوانان

بانک های خصوصی همکاری کمی در پرداخت وام ازدواج دارند

طوماسی تاکید کرد: بانک‌های خصوصی همکاری کمتری در این زمینه دارند و آمار پرداخت تسهیلات ازدواج آنها بسیار پایین است.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های استان همدان همچنین گفت: با توجه به همکاری خوب بانک‌های عضو کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان همدان، صف دریافت تسهیلات ازدواج رو به کاهش است.

وی گفت: بانک‌ها به دنبال جذب منابع هستند تا پرداخت تسهیلات آسان‌تر شود و امیدواریم بانک مرکزی دست مدیران بانک‌های استان را باز کند تا بتوانند تعهدات خود را در زمینه پرداخت تسهیلات به موقع عمل کنند، ضمن اینکه هر چه به پایان سال نزدیک می‌شویم سعی می‌کنیم تا صف انتظار شکسته و کمتر شود.

طوماسی اظهار کرد: بانک مرکزی ماهانه سهمیه تسهیلات برای بانک‌ها در نظر گرفته است، از همین رو دریافت تسهیلات بر اساس سهمیه ابلاغی انجام می‌شود و امیدواریم سهمیه‌ای که ماهانه به بانک ها تخصیص می‌یابد افزایش یابد، چرا که اگر بانک ها نقدینگی در اختیار داشته باشند مشکلی برای اعطای وام نیست، اما در حال حاضر سهمیه بانک‌ها محدود است.

تقاضای ۱۸ هزار و ۲۶۰ نفر برای دریافت وام ازدواج در همدان

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ۱۸ هزار و ۲۶۰ نفر در استان برای دریافت وام ازدواج طی ۱۰ ماهه امسال نام نویسی و ۱۳ هزار و ۸۸۶ نفر تسهیلات دریافت کردند.

حسن پیمانی با بیان اینکه ۱۷ هزار و ۱۸۰ نفر در حوزه تسهیلات وام فرزندآوری نام‌نویسی و از این میزان ۱۲ هزار و ۷۲۷ نفر وام دریافت کردند گفت: در حوزه تسهیلات ودیعه مسکن نیز ۱۳ هزار نفر ثبت نامی داشتیم که تسهیلات به ۶ هزار و ۸۸۴ نفر پراخت شده است.

وی با اشاره به رتبه بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ازدواج گفت: بانک ملت، تجارت و ملی در تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به ترتیب نخستین رتبه پرداختی را بین بانک‌های استان داشتند.

رهاورد:

وام ازدواج یک تسهیلات مهم برای کمک به جوانان در آغاز زندگی مشترک است. این تسهیلات می‌تواند بخشی از مشکلات مالی زوج‌های جوان را کاهش دهد و آن‌ها را برای شروع زندگی یاری کند. بااین‌حال، روند دریافت این وام با چالش‌هایی مانند ضمانت‌های سخت‌گیرانه، بروکراسی پیچیده و تأخیر در پرداخت همراه است.

کاهش سخت‌گیری در ارائه ضامن (پذیرش سفته یا اعتبارسنجی مالی)، تسریع فرآیند اداری و جلوگیری از تأخیر بانک‌ها در پرداخت وام و افزایش مبلغ تسهیلات متناسب با هزینه‌های واقعی زندگی، راهکارهای بهبود شرایط این تسهیلات است.

در مجموع وام ازدواج یک حمایت مالی مهم است، اما به‌تنهایی برای حل مشکلات ازدواج جوانان کافی نیست، دولت و بانک‌ها باید فرآیند دریافت را آسان‌تر کرده و حمایت‌های دیگری مثل وام مسکن و اشتغال‌زایی ارائه دهند تا تأثیر آن بر ازدواج جوانان بیشتر شود.

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

منبع : ایرنا

مطالب مرتبط