20:03 - 1403/06/28

روانشناسی

adhd چیست |علت به وجود آمدن بیش فعالی یا adhd چیست؟

adhd یکی از بیماری های روانی است که باعث شده برای تمامی افراد سوالهایی ایجاد کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، adhd یکی از بیماریهای روانی است که به اختلال بیش فعالی معروف میباشد. adhd یکی از بیماری های شایع نسل جدید بین کودکان میباشد. به طوری که اکثر بچه ها دچار این بیماری هستند. بیماری adhd که مهم ترین علامت دارا بودن آن کمبود توجه و نبود اعتماد به نفس است برای افراد به شدت مهم میباشد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

بیش فعالی چیست؟

کم‌توجهی-بیش ‌فعالی یک بیماری طولانی‌مدت (مزمن) است که باعث اختلال در عملکرد اجرایی می‌شود؛ به این معنی که توانایی فرد را برای مدیریت احساسات، افکار و اعمال خود مختل می‌کند.

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که ADHD محدود به دوران کودکی است؛ در حالی که این تصور اشتباه است. اختلال ADHD در بزرگسالان هم دیده می‌شود، اما در حقیقت ریشه در دوران کودکی فرد دارد.

adhd

adhd

شواهد نشان می‌دهد که تفاوت‌هایی در مغز، شبکه‌های عصبی و انتقال‌دهنده‌های عصبی (نوروترنسمیترها) افراد مبتلا به ADHD وجود دارد. درمان بیماری ADHD بزرگسالان با بیش فعالی کودکان یکسان است و اغلب شامل دارودرمانی و روان‌درمانی می‌شود.
انواع بیش فعالی

اختلال ADHD بر اساس نوع علائم به سه دسته تقسیم می‌شود:

۱. نوع کم‌‌توجه

همان‌طور که از نام آن پیدا است، افراد مبتلا به بیش فعالی از نوع کم توجهی در تمرکز کردن، تکمیل وظایف و پیروی از دستورالعمل‌ها با مشکل مواجه می‌شوند. در مقابل، علائم بیش فعالی یا تکانشگری در آن‌ها کمتر دیده می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که بیش فعالی از نوع عدم تمرکز در بین دختران شایع‌تر است.

۲. نوع بیش‌فعال- تکانشی

افراد مبتلا به این اختلال ممکن است هنوز هم در توجه کردن کمی مشکل داشته باشند، اما بیشتر از بیش‌ فعالی و تکانشگری رنج می‌برند؛ به این معنی که بی‌قرار هستند، انرژی زیادی دارند، نمی‌توانند یک جا بنشینند، زیاد صحبت می‌کنند یا تمایل دارند صحبت دیگران را قطع کنند.
۳. نوع ترکیبی

بیشتر افراد مبتلا به ADHD نوع ترکیبی آن را تجربه می‌کنند؛ یعنی علائم کم‌توجهی و بیش فعالی-تکانشگری به یک اندازه در آن‌ها وجود دارد./درمانکده

علت پدید آمدن بیش فعالی چیست؟

با اینکه این بیماری در جامعه بسیار زیاد می باشد اما علت پدید آمدن بیش فعالی در افراد چندان مشخص نیست. با این حال، بیشتر افراد و پزشکان اعتقاد دارند که بروز این اختلال معمولا به ریشه ‌های عصبی و ژنتیکی برمی گردد. تحقیقات نشان داده اند، پائین آمدن دوپامین از اصلی‌ ترین عوامل مؤثر در پدید آمدن ADHD است.
دوپامین ماده ای شیمیایی است که ترشح آن به طرز قابل ‌توجهی بر روی فعالیت ‌های مغز و بدن انسان تأثیر می گذارد و به انتقال سیگنال ‌های عصبی کمک زیادی خواهد کرد. این ماده در واکنش ‌های عاطفی بسیار مؤثر می باشد.
نتایج نشان می ‌دهد که حجم قشر خاکستری مغز مبتلایان به این اختلال کم توجهی از بقیه افراد کم تر است. ماده خاکستری شامل ناحیه خاصی از مغز می باشد که کنترل بعضی از رفتارها و عملکردها را برعهده دارد. از مهم ترین این رفتارها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
✓ صحبت کردن
✓ خود کنترلی
✓ تصمیم ‌گیری
✓ کنترل عضله ها و ماهیچه ‌ها
دانشمندان و محققان امروزه هم برای پی بردن از دلایل بروز این عارضه تلاش زیادی می ‌کنند. بااین‌حال گفته اند موارد زیر از اصلی ‌ترین علل های پدید آمدن بیش فعالی می باشد:
✓ وراثت
✓ نوروتوکسین‌ ها و قرارگرفتن در معرض آلاینده‌ هایی مانند سرب یا سموم آفات
✓ مصرف الکل و دخانیات در زمان بارداری/رها

علائم بیش فعالی

شایع‌ترین علائم بیش فعالی عبارت‌اند از:

افراد مبتلا به این عارضه نمی‌توانند برای مدتی طولانی روی انجام کار یا موضوع واحدی تمرکز کنند.
این افراد به‌راحتی وظایف محول شده را فراموش کرده یا ترتیب انجام آن‌ها را از خاطر می‌برند.
افراد مبتلا به اختلال کم‌توجهی، به‌راحتی دچار حواس‌پرتی می‌شوند. در واقع، هر اتفاق کوچکی می‌تواند تمرکز آن‌ها را با مشکل مواجه کند.
این افراد به‌سختی می‌توانند برای مدتی هم که شده آرام و بی‌تحرک باشند.
افراد مبتلا به نقص توجه، غالباً نمی‌توانند منتظر به پایان رسیدن صحبت‌های سایرین بوده و دائماً حرف دیگران را قطع می‌کنند./پذیرش۲۴

چگونه می‌توان اختلال بیش فعالی در افراد را تشخیص داد؟

تشخیص بیش فعالی بسیار پیچیده است، لذا برای تشخیص آن بهتر است از یک پزشک متخصص کمک بگیرید. اما به طور کلی از علائم و نشانه‌های افراد بیش فعال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

تحرک و حرکت بیش از حد
عدم توانایی در تمرکز
انجام کارهای ناهنجار و خلاف قانون
داشتن رفتار خشونت آمیز
عدم به پایان رساندن کارها

تست بیش فعالی در بزرگسالان

برای تشخیص بیش فعالی در بزرگسالان باید به پزشک متخصص مشورت کرد و با ارزیابی فرد و تشخیص صحیح، به درمان بیش فعالی پرداخت. تشخیص بیش فعالی در بزرگسالان نیز ممکن است به علائم زیر برگردد.

بی‌نظمی در تمامی کارها
مشکل در روابط عاطفی و کاری
عدم تمرکز یا تمرکز بیش از حد
عدم توانایی مدیریت زمان
فراموشی
خستگی
بی‌انگیزگی در کارها
نادیده گرفتن سلامت جسمی
مصرف مواد مخدر
تصور منفی از خود/سیمرغ داروی عطار

بیش فعالی از نظر طب سنتی

متخصصان طب سنتی ADHD را به عنوان یک اختلال رفتاری نمی‌شناسند؛ بلکه معتقدند که کودکان بیش‌فعال بسیار باهوش و پرانرژی هستند و به همین دلیل ممکن است با انجام کارهای خطرناک باعث آزار والدین و اطرافیان خود شوند.

آن‌ها بر این باورند که در صورت گرم مزاج بودن یکی از والدین احتمال تولد بیش فعالی در نوزادان زیاد است. در این بین طبع خود کودک هم می‌تواند در بروز این رفتارها نقش داشته باشد. کودکانی که طبع صفراوی (خشک و گرم) دارند بیشتر از دیگران در معرض خطر بیش‌ فعالی هستند.

البته طب سنتی منکر تاثیر ژنتیک و عوامل محیطی مانند سرب، آلودگی هوا و… در بروز ADHD نیست. در طب سنتی، فرد بیش‌فعال را از روی علائم ظاهری می‌شناسند. افراد مبتلا به این عارضه پوست خشک و گرمی دارند و پرجنب‌وجوش بودن آن‌ها ریشه در گرم بودن طبع‌شان دارد./درمانکده

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط