۰۹:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶

۲۰ خاصیت ماهی کپور که از آن خبر نداشتید!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر به نقل از بازده،۲۰ خاصیت ماهی کپور که از آن خبر نداشتید!. ماهی کپور یکی از ماهی های شناخته شده است و در ایران هم صید خوب و طرفداران بسیار زیادی دارد. شکل زیبا و قیمت مناسب آن به خوبی های این ماهی ا...

۲۰ خاصیت ماهی کپور که از آن خبر نداشتید!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر به نقل از بازده،۲۰ خاصیت ماهی کپور که از آن خبر نداشتید!. ماهی کپور یکی از ماهی های شناخته شده است و در ایران هم صید خوب و طرفداران بسیار زیادی دارد.

شکل زیبا و قیمت مناسب آن به خوبی های این ماهی اضافه می‌کند و پرورش ماهی کپور، کار آسانی است. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا ۲۰ مهمترین خواص ماهی کپور برای سلامتی را بدانید.

خواص ماهی کپور

مواد مغذی موجود در ماهی کپور

مواد اصلی موجود در ماهی کپور، پروتئین، چربی، مواد معدنی و ویتامین هستند که فهرست آنها را در زیر آورده‌ایم:

  •  پروتئین (۱۶ گرم)
  •  انرژی (۸۶ کیلوکالری)
  •  چربی (۲ گرم)
  •  کلسیم (۲۰ میلی‌گرم)
  •  فسفر (۱۲۰ میلی‌گرم)
  •  آهن (۲ میلی‌گرم)
  •  ویتامین B۱ (۰.۰۵ میلی‌گرم)

متاسفانه ما فقط می‌توانیم ۸۰٪ ماهی‌های کپور را مصرف کنیم. به هر حال، بسیاری از افراد هنوز نمی‌دانند که ماهی کپور که بومی چین است، فواید زیادی برای سلامتی دارد. خواص آن برای سلامتی را در این‌جا آورده‌ایم:

۱. کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی

یکی از مواد موجود در ماهی کپور که امگا۳ نام دارد برای عروق قلب که دستگاه قلبی عروقی را تشکیل می‌دهند، مهم است. امگا۳ ضربان قلب را به صورت طبیعی درآورده و عروق گرفته شده توسط چربی را باز می‌کند. مصرف دوبار در هفته ماهی کپور می‌تواند میزان مرگ و میر ناشی از نارسایی قلبی را نیز کاهش دهد.

۲. کاهش فشار خون بالا

یکی از دلایل ایجاد فشار خون بالا (پرفشاری خون) مصرف چربی‌های بد مانند چربی اشباع و ترانس است که به ایجاد کلسترول منجر می‌شود. چربی موجود در ماهی کپور، فقط ۲ گرم است. بنابراین، با مصرف ماهی کپور، جای هیچ‌گونه نگرانی در این مورد وجود ندارد.

ماده دیگری که در کنترل کلسترول اهمیت دارد، روغن ماهی است. همان‌گونه که می‌دانیم، ماده اصلی روغن ماهی، امگا۳ است که از ورود چربی به بدن جلوگیری می‌کند.

خواص ماهی کپور ۳: کنترل وزن

یکی دیگر از خواص ماهی کپور، کمک به کنترل وزن است. روغن موجود در آن به کاهش تجمع چربی‌های مضر کمک می‌کند. علاو بر این، ماهی کپور کالری پایینی دارد که برای رژیم غذایی مناسب است.

۴. رشد مغز

مکمل‌های ماهی بسیاری هستند که ادعا دارند کودکان شما را باهوش‌تر از قبل می‌کنند. آیا می‌دانید ماده موجود در این مکمل‌ها چیست؟ بله، روغن ماهی! ماده مغذی DHA یا دوکوزاهگزانوئیک اسید که زنجیره بلندی از امگا۳ در روغن ماهی دارد، برای رشد مغز کودکان بسیار مفید است و باعث باهوش شدن آنها می‌شد. DHA حافظه را افزایش داده و تمایل کودکان به یادگیری را بیشتر می‌کند. در برخی کشورهای پیشرفته مانند ایالات متحده، مصرف این ماده مغذی به ویژه برای کودکان، توصیه می‌شود.

خواص ماهی کپور ۵: کمک به افزایش قد

یکی دیگر از فواید امگا۳ کمک به رشد بدن است. امگا۳ می‌تواند رشد سلول‌ها را سرعت بخشد.

۶. جلوگیری از بیماری

یکی از کشنده‌ترین بیماری‌ها که در زنان به وجود می‌آید، سرطان سینه است. با استناد به تحقیقات اخیر، ماهی می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی به ویژه سرطان سینه جلوگیری کند. سرطان‌های دیگری که می‌توان با مصرف ماهی از آنها جلوگیری کرد سرطان روده بزرگ و پروستات هستند.

۷. کاهش خطر ابتلا به آرتریت

یکی دیگر از خواص ماهی کپور – علاوه بر جلوگیری از سرطان -کاهش خطر ابتلا به آرتریت است. دلیل این خاصیت نیز میزان روغن ماهی است که می‌تواند به التهاب یا تورم واکنش نشان دهد. بنابراین آرتریت با روغن ماهی مهار می‌شود.

۸. سلامت چشم‌ها

یک جفت چشم سالم، چیزی است که همه می‌خواهند. غشاء برای رشد به چربی‌های غیر اشباع نیاز دارد. یکی از انواع چربی‌های غیر اشباع، DHA است. یکی دیگر از خواص روغن ماهی کپور مبارزه با تباهی لکه زرد، سندرم خشکی چشم و آب سیاه است.

۹. کمک به حفظ جوانی

همه مردم همان‌گونه که چشمان سالم می‌خواهند، خواهان جوان ماندن نیز هستند. یکی از خواص روغن ماهی به تعویق انداختن فرآیند پیری (چین و چروک) و جلوگیری از آن است.

در برخی از کرم‌ها و ماسک‌های پوستی برای سنین بالای ۳۵ یا ۴۰ سال، از روغن ماهی استفاده می‌شود. علاوه بر این، برای سلامتی و جلوگیری از پیری زودرس، می‌توانید هر صبح ۴ لیوان آب بخورید.

۱۰. مفید برای سلامت ذهنی

مصرف متعادل روغن ماهی، استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد. مواد موجود در آن می‌تواند فشار خون بالا را کنترل کرده، احساسات بد را سرکوب کند و حس مثبت را در فرد ایجاد کند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که ماهی نقش مهمی در سلامت ذهنی افراد ایفا می‌کند.

 ماهی کپور

ماهی کپور

خواص ماهی کپور ۱۱: کنترل کلسترول

چربی موجود در ماهی کپور می‌تواند به عنوان کنترل‌کننده کلسترول به کار رود. همچنین توانایی ایجاد کلسترول HDL یا کلسترول خوب را دارد. ما به عنوان نسلی که در میان فست فودها زندگی می‌کنیم باید از خطرات سطح بالای چربی اشباع و کلسترول آگاه باشیم.

۱۲. کاهش خطر انسداد عروق مغزی

DHA علاوه بر کمک به بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش افراد، به کاهش خطر انسداد عروق مغزی نیز کمک می‌کند. DHA یکی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که نقش فعالی را در مغز ایفا می‌کند. دلیل آن نیز این است که ۶۰٪ اسیدهای چرب موجود در مغز، DHA است.

۱۳. کاهش خطر تصلب شرایین

در یکی از تحقیقات انجام شده بر خواص ماهی کپور، مشخص شد که این ماهی حاوی EPA یا ایکوزاپنتانوییک اسید است. این ماده مغذی اگر با DHA ترکیب شود به امگا کمپلکس تبدیل می‌شود که می‌تواند ترکیباتی مانند کلسترول، تری‌گلیسیرید و لیپوپروتئین‌ها را کاهش دهد. وجود این اسید چرب غیر اشباع به کاهش خطر بروز تصلب شرایین کمک می‌کند.

۱۴. دارای اثرات ضد التهابی است

اگر مرتبا از درد مفاصل رنج می‌برید، بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه به شما پیشنهاد می‌دهند میزان مصرف هفتگی ماهی‌ را افزایش دهید. اسیده‌های چرب امگا ۳ نه تنها برای قلب مفید هستند، بلکه برای هر التهابی که ممکن است در بخش‌های مختلف بدن‌تان تجربه‌کنید نیز خوب است. آرتریت روماتوئید نیز ناراحتی دیگری است که میلیون‌ها نفر را مبتلا کرده است و بین کلسترول خوب و کاهش وقوع این بیماری رابطه‌ی معقولی وجود دارد. همچنین بین مصرف امگا ۳ و پیشگیری از پوکی استخوان ارتباطاتی کشف شده است.

۱۵. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

روی ماده‌ی معدنی حیاتی در رژیم غذایی ما است که بسیاری آدم‌ها از آن غفلت می‌کنند، و در نتیجه از کمبود آن رنج می‌برند. در حالی‌که علائم کمبود روی به وضوح کمبود آهن یا کلسیم نیست، اما می‌تواند به شدت به سیتسم ایمنی بدن لطمه بزند. روی در تحریک سیستم ایمنی بدن نقش کلیدی ایفا می‌کند، و ماهی کپور دست بر قضا سرشار از روی است، که بیش از ۱۰٪ مصرف روزانه‌ در یک وعده‌ی آن وجود دارد.

۱۶. عملکرد دستگاه گوارش را تقویت می‌کند

التهاب روده و دستگاه گوارش ناراحتی بسیار رایجی است، اما ممکن است به تعدادی از ناراحتی‌های بدتر منجر شود، من جمله کولیت زخمی و بیماری کرون. اگر می‌خواهید کارآمدی دستگاه گوارش‌تان را بهبود ببخشید و علائم نفخ، یبوست، هموروئید و در کل ناراحتی معده را کاهش بدهید، پس افزودن ماهی کپور به وعده‌ی غذایی‌تان ممکن است انتخاب عاقلانه‌ای باشد. اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش خطر سندرم التهاب روده ارتباط دارند.

۱۷. به کنترل بیماری‌های مزمن کمک می‌کند

بسیاری از ویتامین ‌ها و مواد معدنی اصلی که در ماهی کپور یافت می‌شوند بیش از یک عملکرد دارند، حتی در بعضی از ظرفیت‌های‌شان به عنوان آنتی اکسیدان نیز عمل می‌کنند. ویتامین A، به عنوان مثال، آنتی اکسیدان بسیار قدرتمندی است که در شکل‌های مختلفی از بتا-کاروتن وجود دارد، و این می‌تواند مانع اثرات منفی رادیکال‌های آزاد بر بدن‌تان بشود. رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث جهش سلول‌های سالم بشوند که همین امر به بیماری‌های مزمن منجر می‌شود. مواد آنتی اکسیدان موجود در ماهی کپور این خطر را کاهش می‌دهد.

۱۸. به داشتن خواب بهتر کمک می‌کند

سطح منیزیم متوسط در ماهی کپور باعث می‌شود به ماهی مهمی برای کسانی تبدیل شود که با مشکل خواب دست و پنجه نرم می‌کنند. منیزیم باعث ترشح انتقال‌ دهنده‌های عصبی خاصی می‌شود که سیستم عصبی را آرام می‌سازند و می‌توانند باعث خواب آرام بشوند. برای کسانی که از بی‌خوابی یا شب بیداری مداوم در طول شب رنج می‌برند، افزودن ماهی کپور به صورت یک یا دو وعده‌ی غذایی در هفته می‌تواند مشکلات‌تان را حل کند!

۱۹. سطح هورمون‌ها را بهینه می‌سازد

سطح بالای ویتامین B یعنی اینکه ماهی کپور می‌تواند به بهینه کردن متابولیسم و تعادل سطوح هورمونی مختلف کمک کند. محتوای ید موجود در کپور نیز برای متعادل ساختن عملکرد غده‌ی تیروئید و سایر مراکز هورمونی کلیدی بدن مفید است. ماهیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی این ماهی همچنین به تضمین اینکه فرایندهای شیمایی بدن‌مان عملکردی عادی و نرمال داشته باشند کمک می‌کند.

۲۰. باعث تحریک عملکرد شناختی می‌شود

امگا ۳، آنتی‌اکسیدان‌ها، روی، و سلنیوم همه با اثرات شناختی در انسان‌ها ارتباط دارند. اساسا، این مواد می‌توانند به تحریک مسیرهای عصبی جدید و پیشگیری از استرس اکسیداتیو در مویرگ‌ها و رگ‌های خونی مغز کمک کنند. این امر به سطح تمرکز

فرآروری سالم ماهی کپور

مصرف ماهی کپور بسیار مفید است زیرا این ماهی خواص زیادی برای سلامتی دارد. به هر حال، اگر ماهی به شکل مناسبی تهیه نشود، این خواص از بین می‌روند. چربی غیر اشباع موجود در ماهی کپور به راحتی از بین می‌رود. برای حفظ آن، می‌توانید آن را به شکل سوپ تهیه کنید، بخارپز کرده یا این‌که کباب کنید. توصیه می‌کنیم از سرخ کردن آن بپرهیزید.

اهمیت مصرف ماهی

آیا تا کنون به این فکر کرده‌اید که ژاپنی‌ها چرا تا این حد باهوش هستند؟ بسیاری معتقدند که دلیل هوش آنها مصرف غذای دریایی است. یکی از این غذاها، بدون شک، ماهی است زیرا ژاپن آب‌های زیادی دارد. نتیجه داشتن این آب‌ها، تولید زیاد ماهی است.

یکی از مواد مغذی که با مصرف ماهی دریافت می‌شود، پروتئین اسید آمینه است. در اسید آمینه، موادی مانند هیستادین، لیسین، فنیل آلانین، تریپتوفان، ، ایزولوسین، متیونین و ترئونین وجود دارد که برای بدن ضروری هستند. بدن نمی‌تواند اسید آمینه تولید کند و باید از منابع دیگر آن را دریافت کند. یکی از ویژگی‌های اسیدهای آمینه این است که به راحتی حل شده و ذخیره نمی‌شوند.

بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کواشیورکور، باید هر روز ماهی مصرف کنید. یکی از این ماهی‌ها ماهی کپور است.

 اندیشه معاصر را در روبیکا دنبال کنید.

برای عضویت در کانال بله اندیشه معاصر کلیک کنید.

برای عضویت در کانال تلگرامی اندیشه معاصر کلیک کنید.

انتهای پیام/*

مطالب مرتبط

آخرین اخبار