14:01 - 1404/03/19

۲ روش طلایی برای آینده‌ نگری در رابطه‌ زناشویی از منظر روانشناسی / بیان صحبت های مهم و ثبات نظر دو شرط مهم در شکل گیری یک زندگی سالم

زمانی که با کسی تازه آشنا شده‌اید، آسان است که از بحث درباره موضوعات ناراحت‌کننده یا اختلاف‌برانگیز بگذرید. اما این یک دام معمول است که بسیاری از زوج‌ها در آن می‌افتند — از صحبت‌های «جدی» اجتناب می‌کنند و بعدها با تفاوت‌ها مواجه شده و افس...

۲ روش برای «آینده‌نگری» در رابطه‌تان — از زبان یک روانشناس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، جواد آل حبیب- ۲ روش برای «آینده‌نگری» در رابطه‌تان — از زبان یک روانشناس را در اندیشه معاصر بخوانید. بسیاری از افراد به دنبال یافتن عشقی واقعی و پایدار هستند. قدم گذاشتن در این مسیر یک کار آسیب‌پذیر و شجاعانه است، اما فقط آغاز راه است. یافتن شریک زندگی‌ای که واقعاً با شما هماهنگ باشد یعنی اینکه خود واقعی‌تان باشید، از درخواست نیازهایتان نترسید و شجاعت داشته باشید که وقتی طرف مقابل برای شما مناسب نیست، به جای رضایت دادن، راه خود را جدا کنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از افراد به دلیل ترس از تنهایی، رابطه‌هایی را قبول می‌کنند که آن‌ها را راضی نمی‌کند. اما به نظر می‌رسد موج مثبتی از تغییر در حال شکل‌گیری است — افراد بهتر انتخاب می‌کنند و یاد می‌گیرند که اول خودشان را در اولویت قرار دهند.

بر اساس گزارش اپلیکیشن دوستیابی «بامبل» درباره روندهای جهانی دوستیابی در سال ۲۰۲۵، بسیاری از اعضا روی «آینده‌نگری» در روابطشان تمرکز کرده‌اند تا مطمئن شوند که شریک‌های سازگاری انتخاب می‌کنند.

پژوهشگران با داده‌های بیش از ۴۰ هزار عضو نسل زد و هزاره‌ای از ۱۳ کشور مختلف، دریافتند که اعضا به دنبال ثبات در روابط هستند؛ ۲ نفر از هر ۳ زن می‌گویند می‌خواهند با خودشان در مورد آنچه در عشق می‌خواهند صادق‌تر باشند و حاضر نیستند در مورد سازگاری و ارزش‌های اصلی کوتاه بیایند.

این رویکردی سازنده به دوستیابی است؛ جایی که به جای اینکه احساسات اولیه و هیجانی مسیر رابطه را تعیین کند، افراد نیاز به انتخاب‌های هدفمند و پایه‌دار را ابراز می‌کنند و تمرکزشان روی سازگاری بلندمدت است نه رضایت آنی.

۲ روش برای «آینده‌نگری» در رابطه طبق تحقیقات:

۱. صحبت‌های مهم را زودتر انجام دهید

زمانی که با کسی تازه آشنا شده‌اید، آسان است که از بحث درباره موضوعات ناراحت‌کننده یا اختلاف‌برانگیز بگذرید. اما این یک دام معمول است که بسیاری از زوج‌ها در آن می‌افتند — از صحبت‌های «جدی» اجتناب می‌کنند و بعدها با تفاوت‌ها مواجه شده و افسوس می‌خورند که چرا زودتر حرف نزدند.

گزارش بامبل نشان می‌دهد که بسیاری از کاربران نسبت به وضعیت جهان احساس عدم اطمینان دارند؛ ۹۵٪ از افراد مجرد می‌گویند این نگرانی‌ها درباره آینده روی انتخاب شریک زندگی‌شان تأثیر می‌گذارد.

«در دنیای امروز، عدم اطمینان درباره آینده، چه در زمینه مالی، امنیت شغلی، مسکن یا تغییرات اقلیمی، وارد زندگی عاشقانه ما شده است»، گزارش بامبل اشاره می‌کند.

2 روش طلایی برای آینده‌ نگری در رابطه‌ زناشویی از منظر روانشناسی / بیان صحبت های مهم و ثبات نظر دو شرط مهم در شکل گیری یک زندگی سالم

۲ روش طلایی برای آینده‌ نگری در رابطه‌ زناشویی از منظر روانشناسی / بیان صحبت های مهم و ثبات نظر دو شرط مهم در شکل گیری یک زندگی سالم

به همین دلیل، در سال ۲۰۲۵، این بحث‌ها ممکن است در فرایند آشنایی اولویت پیدا کند و ۱ نفر از هر ۴ زن احتمالاً زودتر درباره این موضوعات گفتگو خواهد کرد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که تفاوت در ارزش‌های اصلی مانند رای‌دادن به کاندیداهای مختلف می‌تواند استرس و تنش رابطه را تشدید کرده و ارتباط و مقاومت زوج‌ها را تحت تاثیر منفی قرار دهد.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که تفاوت در ارزش‌های اصلی می‌تواند رابطه‌های بلندمدت را تضعیف کند و اهمیت داشتن ارزش‌های مشترک برای تعیین سرنوشت رابطه را برجسته می‌کند.

اگرچه لازم نیست زوج‌ها در همه چیز توافق کامل داشته باشند، اما باید درباره ارزش‌ها، باورها و انتظارات رابطه‌ای‌شان صحبت کنند تا مطمئن شوند هم‌راستا هستند و رابطه‌شان «آینده‌نگر» باقی بماند.

۲. ثبات را در نظر داشته باشید

در مراحل اولیه رابطه، معمولاً بهترین رفتار خود را نشان می‌دهیم و تمایل داریم شریک‌مان را ایده‌آل کنیم و بهترین‌ها را درباره او فرض کنیم. این می‌تواند در ابتدا رابطه را رضایت‌بخش‌تر کند، اما تحقیقات نشان داده که ایده‌آل‌سازی غیرواقع‌بینانه به مرور زمان باعث کاهش رضایت زناشویی می‌شود.

پس مهم است که کسی را همان‌طور که هست ببینیم و به دقت توجه کنیم که آیا رفتارهایش در طول زمان ثابت و قابل اعتماد است یا خیر، قبل از اینکه فرض کنیم او برای ما مناسب است.

در گزارش بامبل ۲۰۲۵، ۵۹٪ از زنان گفته‌اند که حالا ثبات را در یک شریک اولویت می‌دهند — کسی که از نظر عاطفی ثابت و قابل اتکا باشد.

چنین فردی هرگز شما را در ابهام درباره احساسات یا دسترس‌پذیری‌اش قرار نمی‌دهد، صادقانه و با دقت ارتباط برقرار می‌کند، نیت‌هایش را واضح می‌گوید، به قول‌هایش عمل می‌کند و نسبت به نیازهای شما توجه و همدلی نشان می‌دهد.

او به جای بازی‌های سرد و گرم، قابل پیش‌بینی است، چون به طور مداوم برای شما حضور دارد، حمایت‌تان می‌کند و به باورهایش پایبند است، نه اینکه وانمود کند فردی است که نیست.

اگرچه نمی‌توان آینده را پیش‌بینی کرد، اما اگر بتوانید روی شریک زندگی‌تان حساب کنید، این نشان می‌دهد رابطه‌تان مقاوم است — مهم نیست آینده چه چیزی به همراه داشته باشد.

آیا ترس از تنهایی باعث شده با شریک‌هایی بمانید که با شما هم‌راستا نیستند؟

این تست علمی را انجام دهید تا بیشتر بدانید: مقیاس ترس از تنهایی

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

نویسنده : جواد آل حبیب

مطالب مرتبط