۰۶:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۰

کنترل فشار خون با خوردن این غذا

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، در حالی که اکثر مردم آگاه هستند که مصرف مقدار زیاد سدیم در رژیم غذایی فشار خون را افزایش می دهد، اما بسیاری از آنها نمی دانند مقدار کمی از ماده معدنی دیگر یعنی پتاسیم نیز در این بیماری نقش دارد. &...

فشار خون

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، در حالی که اکثر مردم آگاه هستند که مصرف مقدار زیاد سدیم در رژیم غذایی فشار خون را افزایش می دهد، اما بسیاری از آنها نمی دانند مقدار کمی از ماده معدنی دیگر یعنی پتاسیم نیز در این بیماری نقش دارد.

 

درباره فشار خون بالا

 

فشار خون بالا یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در بزرگسالان است. بر اساس اعلام مرکز ملی آمار بهداشت، ۴۹.۶ درصد از افراد در ایالات متحده ۲۰ ساله یا بالاتر مبتلا به فشار خون هستند.

 

به گزارش وری ول هلث، فشار خون مداوم دارای عواقب جدی است که منجر به افزایش خطر سکته مغزی و حمله قلبی می شود.

 

درمان فشار خون بالا در حال پیشرفت است که تحت تاثیر بینش های علمی سریع و طیف وسیعی از گزینه های درمانی قرار می گیرد.

 

بر اساس تعریف انجمن قلب آمریکا، تعداد افراد مبتلا به فشار خون ۱۴ درصد افزایش یافته است. با این گفته فقط تعداد افرادی که نیاز به درمان دارویی دارند اندکی افزایش یافته است.

پتاسیم و فشار خون بالا

 

الکترولیت ها مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم هستند که در بافت ها و مایعات بدن وجود دارند و برای عملکرد عصب، عضلات، تنظیم مایعات و فشار خون حیاتی هستند.

 

سدیم نقش شناخته شده ای در ابتلا به فشار خون دارد. به طور کلی تاثیر پتاسیم در این بیماری کمتر شناخته شده است. این ماده معدنی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد که به عضلات از جمله ماهیچه های کنترل کننده ضربان قلب و تنفس کمک می کند. سطح آن در بدن تا حد زیادی توسط کلیه ها حفظ می شود.

 

در حالی که سدیم زیاد در رژیم غذایی می تواند فشار خون را افزایش دهد میزان پایین سطح پتاسیم نیز می تواند همان اثر را داشته باشد. این امر به دلیل تاثیر پتاسیم بر سدیم است یعنی هرچه پتاسیم بیشتری بخورید سدیم بیشتری از بدن دفع می شود. در صوت عدم مصرف پتاسیم به اندازه کافی سدیم توسط کلیه جذب شده و در بدن حفظ می شود.

 

به همین منظور مصرف زیاد پتاسیم به حفظ تعادل نسبت سدیم به پتاسیم در بدن و کنترل فشار خون کمک می کند. مطالعات نشان می دهند کمبود پتاسیم نه تنها باعث افزایش فشار خون می شود بلکه خطر حمله قلبی و سکته را نیز افزایش می دهد، بنابراین دریافت پتاسیم کافی ممکن است نتیجه عکس داشته باشد.

 

نقش رژیم غذایی حاوی پتاسیم بالا

 

پتاسیم برای سلامتی گزینه حیاتی است، اما آنچه مشخص نیست این است آیا افزایش مصرف پتاسیم ارتباط مستقیمی با افت فشار خون دارد یا خیر.

 

بیشتر مطالعات حاکی از آن است افزایش مصرف پتاسیم در صورت همراه شدن با کاهش سدیم ممکن است برای افراد مبتلا به فشار خون مفید باشد. فواید آن برای افراد بدون فشار خون بالا هنوز مشخص نیست و محققان نمی دانند آیا یک رژیم غذایی حاوی پتاسیم بالا از نظر فشار خون فواید پیشگیرانه دارد یا خیر.

 

حتی در این صورت هیچ بحثی وجود ندارد که مصرف روزانه پتاسیم در حالی که از مصرف بیش از حد سدیم جلوگیری می کنید برای سلامتی گزینه مفیدی محسوب می شود.

 

در مقابل متوسط مصرف روزانه سدیم در ایالات متحده ۳ هزار و ۴۰۰ میلی گرم بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلی گرم توصیه شده در دستورالعمل های رژیم غذایی برای آمریکایی ها است.

 

منابع غذایی حاوی پتاسیم بالا

 

افزایش مصرف روزانه پتاسیم همیشه آسان به نظر نمی رسد. به عنوان مثال، برای افزایش میزان مصرف ۱.۶ گرم باید حداقل چهار عدد موز در روز مصرف کنید که این عدد برای یک نفر بسیار زیاد است.

 

با این وجود مواد غذایی دیگری سرشار از پتاسیم وجود دارند که می توانند به شما در رسیدن به هدف مد نظر کمک کنند، از جمله:

یک عدد سیب زمینی متوسط با پوست: ۹۰۰ میلی گرم

لوبیای سفید: ۶۰۰ میلی گرم در هر فنجان

سبزی چغندر: ۶۰۰ میلی گرم در هر پیمانه پخته شده

آب پرتقال: ۵۰۰ میلی گرم در هر فنجان

آب گوجه فرنگی: ۵۰۰ میلی گرم در هر فنجان

ماهی قزل آلا: ۴۰۰ میلی گرم در هر بخش ۳ اونسی

اسفناج: ۴۰۰ میلی گرم در هر فنجان پخته شده

آووکادو: ۳۶۴ میلی گرم در هر فنجان

قبل از شروع رژیم غذایی حاوی پتاسیم بالا با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید این رژیم برای شما گزینه بی خطری است.

 

افراد مبتلا به بیماری کلیوی پیشرفته یا کسانی که از مهارکننده های بازدارنده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین یا اسپیرونولاکتون استفاده می کنند در نهایت دچار هیپرکالمی، یک بیماری بالقوه جدی ناشی از میزان بالای پتاسیم در سرم می شوند.

انتهای پیام/*

مطالب مرتبط

آخرین اخبار