17:15 - 1403/07/23

زیرپا گذاشتن همه اصول و قواعد بنیادین جنگ‌ها و مخاصمات بین‌المللی  توسط اسرائیل؛

گورستان کودکان غزه مصداق بارز نسل‌کشی و نقض آشکار حقوق بشر

اسرائیل فهرستی طولانی از تضمین‌های حقوق مردم که طبق کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو ۱۹۴۹ و پروتکل‌های اول و دوم الحاقی ۱۹۷۷ مهمترین اسناد مورد اجماع حقوق بشردوستانه بین‌المللی است را نقض کرده است این عضو موثر سازمان ملل با مصادیق متعددی همچون ...

مجید قاسم کردی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، حدودا یکسال از شروع اقدامات جنایتکارانه و جنگ رژیم صهیونیستی گذشته است هفتم اکتبر ۲۰۲۳ یعنی پانزدهم مهر سال گذشته سالروز آغاز انجام انواع و اقسام جنایت‌ها علیه جمعیت ساکن متراکم‌ترین منطقه جغرافیایی کره زمین بوده است.

استراتژی که اسرائیل برای نابودی کامل فلسطین در دستور کار خود قرار دادند، از نسل‌کشی با تمرکز بر قتل‌عام زنان و کودکان بدترین و کم ‌سابقه ‌ترین جنایت‌ های ضد بشری است که منجر شده است تا کنون در مدت یکسال گذشته بیش از ۴۳ هزار قربانی و ده‎ها هزار مجروح برجای بماند. نسل‌کشی و قتل‌عام یکی از معمول‌ترین و بی‌پاسخ مانده‌ترین جنایت‌های هفت دهه گذشته رژیم صهیونیستی است.

هرچند اسرائیل برای حفظ چهره خود به عنوان رژیمی حامی حقوق بشر قوانینی را در حمایت از حقوق کودکان وضع کرده است.             اما در عمل با جنایت علیه بشریت، تجاوز، جنایت جنگی و نسل‌کشی به خصوص کودک کشی که حتی محاکم بین‌المللی مانند دیوان بین‌المللی دادگستری بر ارتکاب آن در غزه طی یک سال گذشته مهر تایید زده است. به قوانین بین المللی و قطعنامه‌ های صادر شده از سوی سازمان ملل و کوانسیون ها نیز بی‌تفاوت بوده است. به طور مثال، کنوانسیون ۱۹۴۹ ژنو در مورد منازعات مسلحانه بیان می‌کند که کودکان باید مورد حمایت قرار گیرند و با آن‌ها باید رفتاری انسانی صورت بگیرد. اما در جریان حمله به نوار غزه، نیروهای رژیم صهیونیستی بیش از ۱۶ هزار و ۸۹۱ کودک در غزه را مورد هدف قرار داده و کشته است. و به گفته سازمان ملل حملات اسرائیل غزه را در یک سال جنگ زده به “گورستان” کودکان تبدیل کرده است.

و با این جرایم مشهود اصطلاح کودک کشی برای این رژیم دیگر به یک واقعیت تبدیل شود، بررسی شواهد، تصاویر، مستندات و گزارش‌های رسمی و معتبر نهادهای ناظر بین‌المللی، نشان می‌دهد که مجموعه متنوعی از مهمترین قواعد بنیادین و عرفی حقوق بین‌الملل و مقررات ناظر بر حقوق بین‌الملل بشردوستانه در سطحی بسیار گسترده در جریان جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم ساکن در نوار غزه نقض شده‌است و  ارتش اسرائیل با نیروهای مرگبار در حال کشتار کودکان فلسطینی هستند که عملا هیچ پناهگاهی ندارند رژیم صهیونیستی آنچه را که جوامع بشری در مقررات حقوقی در طول چند دهه و قرن تنظیم کرده تا دردهای انسانها در زمان جنگ کاهش یابد، همه و همه در این جنگ نقض گردید.

اسرائیل فهرستی طولانی از تضمین‌های حقوق مردم که طبق کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو ۱۹۴۹ و پروتکل‌های اول و دوم الحاقی ۱۹۷۷ مهمترین اسناد مورد اجماع حقوق بشردوستانه بین‌المللی است را نقض کرده است این عضو موثر سازمان ملل با مصادیق متعددی همچون ارتکاب جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و جنایت نسل‌کشی، کشتار وسیع زنان و کودکان، حمله به بیمارستان‌ها، عدم انتقال مجروحان و حمله به مدارس با زیر پا گذاشتن قواعد آمره و از جمله حقوق بشر دوستانه بین‌المللی، و نقض کنوانسیون‌های ژنو  نقض فاحش حقوق بین‌الملل کرده است.

و جالب اینجانست که سازمان‌های بین‌المللی با استاندارد‌های دوگانه، برخوردی قانونی و حقوقی با این عضو که ۸۵ درصد آن را به رسمیت شناخته اند در موضوع ارتکاب جنایت‌ها ندارند؛ در حالیکه مجموعه اقداماتی که در قوانین حقوق بین اللمل مرتکب آن دارای مسئولیت بین‌المللی و در برخی موارد مسئولیت کیفری خواهد بود زا همه در این یکسال به تعدد و تکثر شاهد بوده اند ماده ۷ اساسنامه دیوان کیفری بین المللی جرائم علیه بشریت را بعنوان اعمال خاصی تعریف می کند اما به جهت دوگانگی رفتار غرب به خصوص حمایت های آمریکا این حجم از اقدمات ضد انسانی و مغایر قوانین هنوز ضمانت اجرایی خاصی به معنای واقعی کلمه ندارد؛ و مدعیان حقوق بشر و البته نهادهایی نظیر سازمان ملل اقدام موثر در چهارچوب تکالیف و وظایف خود را انجام نمی دهند؟!

*مجید قاسم کردی
حقوقدان_فعال مدنی

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

نویسنده : مجید قاسم کردی

مطالب مرتبط