اجتماعی
چای ماسالا چیست | خواص چای ماسالا که تا امروز نمیدانستید/تاریخچه چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا یکی از دمنوش هایی است که به شدت برای افراد دوست داشتنی میباشد.
اجتماعی
چای ماسالا یکی از دمنوش هایی است که به شدت برای افراد دوست داشتنی میباشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،جواد آل حبیب/ چای ماسالا یکی از دمنوش هایی است که طبعش گرم و خشک میباشد. چای ماسالا تا به امروز برای خیلی از افراد طعم دوست داشتنی دارد و باعث شده مردم به خوردن آن علاقه داشته باشند. چای ماسالا با خاصیت هایی که دارد به شدت برای افراد دوست داشتنی میباشد. چای ماسالا در بعضی از جاها فروخته میشود. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
چای ماسالا (Masala chai) نوعی دمنوش هندی است که از ترکیب چای، چندین نوع ادویه و شیر، بهعنوان دم نوشی خوش عطر و طعم تهیه میشود. نکتهی قابلتوجه در مورد این چای معطر، کثرت و تنوع موادی است که در تهیهی آن به کار میرود.اصلیترین و پرکاربردترین عناصر چای ماسالا عبارتاند از: چای سیاه، دارچین، زنجبیل، هل، آنیسون ستارهای (بادیان ختایی)، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر.عطر چای ماسالا یا بهعبارتدیگر چای ادویه، بسیار برانگیزاننده است و توجه هر شخصی را به خود جلب میکند. تهیهی این چای با مواد و به شیوههای مختلف و بنا بر سلیقههای گوناگون انجام میشود.در هندوستان، معمولاً چای ماسالا در خانهها از صفر تهیه میشود؛ یعنی ادویهجات را خودشان کوبیده و با آنها چای مذکور را تهیه میکنند؛ اما در آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی برای تهیهی آن همیشه از پودر ادویهجات استفاده میکنند. همچنین در آمریکا مخلوطی آماده از پودر ادویهجات و بهاصطلاح چای کیسهای ماسالا نیز وجود دارد.چای ماسالا بهصورت گرم و سرد نوشیده میشود./چای مارکت
چای ماسالا
ماسالا با خواص متعددی برای سلامتی بدن ارتباط دارد که در ادامه به ۱۵ نمونه از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
شواهد نشان میدهند که چای ماسالا ممکن است برای قلب مفید باشد. مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان میدهند دارچین که یکی از ترکیبات موجود در ماسالا است، ممکن است فشار خون را پایین بیاورد. نشان داده شده که دارچین در بعضی افراد سطح کلی کلسترول، کلسترول بد (LDL) و تریگلیسیرید را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.
یکی دیگر از خواص ماسالا، کنترل بهتر قند خون است. علت این موضوع وجود زنجبیل و دارچین در آن است که هر دو ممکن است اثرات مفیدی روی سطح قند خون داشته باشند. برای مثال مطالعات نشان دادهاند که دارچین ممکن است مقاومت به انسولین را ۱۰ تا ۲۹ درصد کاهش دهد. مقاومت کمتر به انسولین باعث میشود استفاده از انسولین جهت حمل شکر در خون و انتقال آن به سلولها برای بدن آسانتر شود که این موضوع میتواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.
به نظر میرسد زنجبیل بهطور ویژه در کاهش حالت تهوع دوران بارداری اثرگذار است. یک بررسی روی مطالعات مختلف به این نتیجه رسید حالت تهوع در زنان باردار که هر روز ۱٫۱ تا ۱٫۵ گرم زنجبیل مصرف کردند، بهطرز چشمگیری کاهش پیدا کرد. این میزان زنجبیل در یک فنجان چای ماسالا یافت میشود.
بیشتر شنیدهایم که از خواص چای سبز، کمک به لاغری است، اما خوب است بدانید که یکی از فواید چای ماسالا، کمک به کاهش وزن و چربیسوزی محسوب میشود. این چای ممکن است در جلوگیری از اضافه وزن و کمک به چربیسوزی از چند روش مختلف مفید باشد. چای ماسالا معمولا با شیر گاو یا شیر سویا تهیه میشود که هر دو از منابع خوب پروتئین به شمار میروند.
خواص ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدباکتریایی ماسالا آن را تبدیل به یک گزینهی مناسب برای پیشگیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی میکند. میخک و زنجبیل سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند که این موضوع در درمان از سرفه مفید است. اگر هر روز یک فنجان چای ماسالا بنوشید، دیگر دچار سرماخوردگی نمیشوید. هر زمان که سرما خورید، یک لیوان چای ماسالا بنوشید تا حالتان بهتر شود و زودتر بهبود پیدا کنید.
تمام ادویههای استفاده شده در ماسالا اثرات مثبتی روی بدن دارند. چای ماسالا خواص ضدالتهابی خود را بیشتر از زنجبیل میگیرد. مطالعات نشان میدهند که زنجبیل اثر مثبتی روی کاهش التهاب بدن دارد. میخک هم اثرات مشابهی در این زمینه دارد. این دو ادویه بهعنوان مسکنهای مؤثر شناخته میشوند.
چای سیاه یکی از ترکیبات موجود در ماسالا است که کافئین دارد و سطح انرژی بدن را افزایش میدهد. کافئین بهتنهایی اگر زیاد مصرف شود، اثرات منفی روی سلامتی بدن دارد. این در حالی است که سایر ترکیبات ماسالا به متعادل کردن میزان کافئین موجود در آن کمک میکنند. ادویههای ماسالا به شما انرژی متعادلی میدهند.
از دیگر خواص این دمنوش این است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن یک گزینهی عالی محسوب میشود. میخک و دارچین این چای باعث افزایش قدرت بدنی میشوند. چای ماسالا یک خط دفاعی ایجاد میکند و به عفونتها اجازهی ورود به بدن نمیدهد. این خواص ماسالا آن را تبدیل به یک نوشیدنی مؤثر برای تقویت سیستم ایمنی بدن میکنند.
چای سیاه موجود در چای ماسالا خواص ضداکسیدکنندهی بسیار قوی دارد. میخک ماسالا به خواص خود در کاهش سطح کلسترول خون شناخته میشود. این موضوع باعث افزایش کلسترول خوب یا HDL میشود. چای ماسالا شکلگیری پلاک را کاهش میدهد که منجر به مسدودشدگی عروق میشود و بیماری قلبی را به دنبال دارد. ادویههای ماسالا به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک میکنند.
میتواند در برطرف کردن مشکلات مربوط به فشار خون مؤثر باشد. اگر فشار خونتان دچار نوسان (بالا و پایین رفتن) میشود، مصرف چای ماسالا ممکن است برای شما مفید باشد. این نوشیدنی خوشعطر به تنظیم گردش خون در بدن کمک میکند و بنابراین در جلوگیری از نوسان فشار خون اثرگذار است.
تحقیقات نشان میدهند که از دیگر خواص چای ماسالا خاصیت ضداکسیدکنندهی آن است که میتواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان اثرگذار باشد. زنجبیل، دارچین و هل موجود در ماسالا در پیشگیری از سرطان مفید هستند. سلولهای سرطانی زمانی شکل میگیرند که تعداد سلولهای یاغی افزایش پیدا کند و سلولهای سالم و DNA آسیب ببینند.
سوختوساز سریع برای اینکه فیت و سالم بمانید، ضروری است و نشانهی درست عمل کردن اندامهای بدن محسوب میشود. مهمتر از همه اینکه نشاندهندهی این است که غذا بهخوبی هضم میشود و از آن بهطرز مؤثری در بدن استفاده میشود. کل فرآیند هضم را میتوان از طریق مصرف روزانهی ماسالا بهبود بخشید. ماسالا به افزایش سوختوساز بدن در مدت زمان کم کمک میکند.
به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم، آنچه میخوریم همیشه بهآسانی هضم نمیشود. ترکیبات موجود در چای ماسالا به هضم بهتر کمک میکنند. ماسالا از طریق بهبود هضم از نفخ پیشگیری میکند. از طرف دیگر نشان داده شده که مصرف دو فنجان چای ماسالا در روز میتواند به کاهش وزن کمک کند. به همین دلیل است که مصرف ماسالا به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه میشود.
یکی از خواص کمتر شناخته شدهی ماسالا، مبارزه با درد قاعدگی است. بیشتر خانمها در دوران قاعدگی از درد شکم و گرفتگی عضلانی رنج میبرند. ترکیبات موجود در ماسالا اثرات آرامبخشی روی اعصاب و عضلات دارند. همچنین خواص ضدالتهابی ادویههای مختلف ماسالا در تسکین درد قاعدگی مؤثر هستند.
دیابت یکی از بیماری رایج در سراسر جهان است. هر کسی ممکن است دچار این عارضه شود. بنابراین عاقلانه است که اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید. ترکیبات این دمنوش خطر ابتلا به دیابت را از طریق افزایش مقاومت به انسولین و پایین آوردن سطح قند خون کاهش میدهند./دیجی کالا
دمنوش
ریشههای این دمنوش را میتوان در سده ۱۹۰۰ میلادی جستجو کرد، زمانی که بریتانیا در حال استعمار هند بود و «چایوالاها» (فروشندگان خیابانی چای) شروع به افزودن شیر و انواع ادویهها به نوشیدنیهای خود کردند.
چین زنجیره تامین چای اروپا را تبدیل به مونوپلی کرده بود و شرکت East India Trading هم مونوپلی چای چینی را در انگلیس در دست داشت. زمانی که چین تصمیم به محدود کردن صادرات چای گرفت، بریتانیاییها ناچار به یافتن منبعی دیگر بودند. آنها چایی بهخصوص را در منطقه آسام هند یافتند که تقریبا هیچ فرقی با چای چینیها نداشت. بدین ترتیب بود که طی سال ۱۸۳۸ میلادی، بریتانیاییها با استفاده از نیروی کار ارزانقیمت هندی، شروع به پرورش چای در آسام کردند.
از آنجایی که دانش کافی راجع به نحوه پردازش و جابهجایی محصول وجود نداشت، چایی که در آسام تولید میشد شدیدا بیکیفیت بود، به اندازه کافی محصول نمیداد و صادرات به بیرون از هند هم دشواریهای خودش را به همراه میآورد. به همین خاطر اتحادیه چای هند که از کشاورزان چای بریتانیایی تشکیل شده بود، تصمیم گرفت افراد بیشتری را به نوشیدن چای ترغیب کند تا قادر به حفظ سود خود باشد.
یکی از اقدامات بریتانیاییها در جریان این کمپین بازاریابی، استراحت و نوشیدن چای اجباری برای هندیها بود. به همین ترتیب، چایوالاها از سراسر هند سر در آوردند و شروع به افزودن شیر و ادویهجات به چای خود کردند. با این کار، کیفیت پایین چای کمتر به چشم میآمد و مشتریان هم از چشیدن طعم ادویههای گوناگون هیجانزده میشدند.
بریتانیاییها اما از افزودن ادویه های هندی به چایی که چندین دهه مشغول پرورش و تبلیغ آن بودند، ابراز انزجار کردند. در واقع تلاش بر این بود که چایوالاها از این رویکرد فاصله بگیرند، چرا که بریتانیاییها عقیده داشتند استفاده از انواع ادویهها به معنای نیاز کمتر به برگهای چای خواهد بود. با توجه به اینکه چای ماسالا تا همین امروز به قوت خود باقی مانده، طبیعی است که بریتانیاییها شکست خوردند و چایوالاها توانستند طعمی جدید را به مشتریان خود هدیه کنند./کتاب کاله
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.