مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش:

رتبه‌ بندی نیروهای اداری آموزش و پرورش منع قانونی دارد/ پیگیری ۶۲ هزار پرونده رتبه‌ بندی معلمان

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت: پیگیری ۶۲ هزار پرونده رتبه‌بندی معلمان در هیات ممیزه مرکزی در حال انجام است که برای صدور حکم به استان‌ها و مناطق مجوز داده شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان از مهمترین طرح های وزارت آموزش و پرورش است. این طرح شامل همه معلمان می‌شود و بیش از ۸۵۰ هزار معلم مشمول این طرح هستند که براساس قانون از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای آنها پیش‌بینی می‌شود. در این گزارش از اندیشه معاصر، علاوه بر رتبه بندی معلمان به توضیحاتی پیرامون منع قانونی رتبه بندی نیروهای اداری آموزش و پرورش پرداخته شده است.

سید مجتبی هاشمی روز دوشنبه درباره آخرین وضعیت رتبه‌بندی معلمان اظهار داشت: رتبه‌بندی معلمان در مرحله بررسی کارگروه‌های تخصصی در سطح مناطق و استان‌ها انجام و تا ۹۸ درصد پرونده‌ها بررسی و به هیات ممیزه‌ها در سطح استان و هیات ممیزه مرکزی ارسال شده است.

وی افزود: ۶۲ هزار پرونده در هیات ممیزه مرکزی شامل افرادی است که رتبه‌های آنان یک، دو، سه، چهار و پنج است و به تدریج سایر رتبه‌ها در هفته‌های آینده در هیات ممیزه مرکزی و سطح استان بررسی می‌شود و فرآیند صدور احکام ادامه‌دار خواهد بود.

رتبه‌بندی نیروهای اداری آموزش و پرورش منع قانونی دارد

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش درباره اعمال رتبه‌بندی برای نیروهای اداری متقاضی افزود: اعمال رتبه‌بندی برای نیروهای محض اداری با توجه به منع قانونی تاکنون با وجود علاقه آموزش و پرورش به رفع این مشکل و اصلاح قانون، محقق نشده است و امیدواریم که این مسئله به زودی حل شود.

بررسی، اجرا و تدوین آیین نامه رتبه‌بندی معلمان اقدام دیگری بود که دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود مورد توجه قرار داده بود؛ در واقع زمزمه اجرای رتبه بندی معلمان از سال ۹۷ به گوش می‌رسید اما وزارت آموزش و پرورش بررسی و رفع ایرادهای لوایح این طرح را در چند ماه ابتدایی آغاز دولت برای همه معلمان رسمی و پیمانی به کار گرفت.

این طرح پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، به شورای نگهبان رسید که در آنجا به برخی از لوایح ایراداتی وارد شد؛ اول اسفند ۱۴۰۰ اعلام شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادهای شورای نگهبان به لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان را رفع کردند و در نهایت معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی اشکالات شورای نگهبان با لایحه رتبه‌بندی معلمان را برطرف و ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ تعیین کرد.

ارزیابان هیات ممیزه رتبه بندی معلمان آموزش می‌بینند

قاسم احمدی لاشکی درباره آغاز به کار هیات ممیزه در حوزه رتبه بندی معلمان اظهارکرد: معلمان برحسب امتیازاتی که کسب می کنند، رتبه بندی می شوند بنابراین باید در این خصوص آموزش ببینند.

وی افزود: بطور مثال اگر به آنها اعلام می شود که ۳۰۰ امتیاز رتبه بندی در گرو صلاحیت های عمومی است، باید آگاهی پیدا کنند که صلاحیت های عمومی شامل کدام موارد می شود، رفت و آمد به موقع، شیوه درست انتقال مفاهیم به دانش آموز و سایر مواردی که باید مطلع شوند.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: همچنین ارزیابان حرفه ای هم آموزش می بینند تا شاخص و ملاک ها را به درستی بشناسند و بتوانند محورها را هم منتقل کنند.

احمدی لاشکی همچنین درباره رفع ایرادات آیین نامه رتبه بندی معلمان توضیح داد: بیشتر ایرادات وارد شده در خصوص دایره شمول فرهنگیان بود که هیات تطبیق مصوبات دولت در مجلس ایرادات را رفع کرد.

بیشتر ایرادات وارد شده در خصوص دایره شمول فرهنگیان بود

وی افزود: بطور مثال درخصوص وضعیت فرهنگی که مامور در دستگاه دیگری است یا افراد پیمانی و طرح مهرآفرین بررسی هایی صورت گرفت ولی تغییرات چندانی در حوزه محتوایی نداشتیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یک تغییر هم در خصوص اخذ آزمون از فرهنگیان بود که این موضوع حذف شد و نیازی به برگزاری آزمون نیست.

احمدی لاشکی عنوان کرد: ارزشیابی فرهنگیان با همان مدارک دریافتی از آنها کفایت می کند و نیازی به مصاحبه و آزمون نیست.

خبر ابلاغ آیین نامه رتبه بندی معلمان ۱۲تیرماه امسال پس از چندین ساله مطالبه فرهنگیان در دولت سیزدهم ابلاغ شد.

مباحث مربوط به رتبه بندی معلمان از زمان تصویب سند تحول بنیادین یعنی سال ۹۰ به عنوان یکی از ارکان کیفیت بخشی به نظام تعلیم و تربیت مطرح بوده است تا معلمان در رقابت با یکدیگر صلاحیت های حرفه ای و شایستگی ها عمومی و اختصاصی را کسب کنند.

قانون رتبه بندی معلمان هدف را ارتقا کیفیت، شایستگی های عمومی و تخصصی دانست که ما به ازای مادی هم دارد و باعث ایجاد انگیزه در میان فرهنگیان شود.

پس از رفع ایرادات آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان که توسط کمیسیون تلفیق مجلس اعلام‌شده بود، این ایرادات اصلاح شد و در پانزدهم مردادماه سال جاری آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان نهایی شد.

وزیر آموزش‌ وپرورش ۲۲ مرداد ماه اعلام کرد که سامانه رتبه‌بندی معلمان از امروز بازشده است و به‌ صورت آزمایشی همکاران می‌توانند کارهای خود را انجام دهند، اما از ۲۶ مردادماه سامانه به‌صورت رسمی شروع به کار خواهد کرد.

پایان/*

اندیشه معاصر را در روبیکا دنبال کنید.

برای عضویت در کانال بله اندیشه معاصر کلیک کنید.

برای عضویت در کانال تلگرامی اندیشه معاصر کلیک کنید.