شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات روز جاری با افت بیش از ۱۳ هزار واحدی همراه شد تا هشتمین روز سقوط خود را نیز برگزار کرده باشد. از سویی بازار از منظر تکنیکال تنها یک کندل افت 3 درصدی نیاز دارد تا برای سومین بار در سال جاری شاخص کل در یک روند نزولی بیش از 10 درصد افت را به خود ببیند در ابتدای سال و حوالی اردیبهشت ماه اولین سقوط بازار شروع شد که تا انتهای خرداد ماه نیز ادامه داشت و شاخص بیش از 12 درصد افت را ثبت کرده است.
دومین موج نزولی شاخص کل در اواسط تیر ماه آغاز شد و بازار تا اواخر مرداد ماه در این روند نزولی قرار گرفت و بیش از 10 درصد افت را به چشم دید. اما آخرین مورد از سقوط بازار بر میگردد به چند هفته قبل یعنی ابتدای مهر ماه سال جاری و تا امروز شاخص کل بیش از 7 درصد افت را تجربه کرده است و در صورتی که که یک افت 3 درصدی دیگر را به خود ببیند روند نزولی سهگانه خود را تکمیل خواهد کرد و در یک سال شاخص سه بار، سه افت سنگین بیش از 10 درصدی را به چشم خواهد دید.
«ارزش بازار» بورس تهران به رقم 6420 همتی رسیده است و فاصله خود را با محدوده 7 هزار همتی افزایش داده است. ارزش معاملات خرد نیز برای این روزهای بازار بورس تهران کمتر از 2 هزار میلیارد تومان است.
گروه فلزات اساسی در جریان معاملات روز جاری 236 میلیارد تومان ارزش معاملاتی را به خود گرفتند و گروه بانکها نیز با 141 میلیارد تومان در جایگاه دوم قرار گرفتند. ارزش معاملاتی گروه شیمیایی بازار سرمایه به عنوان سومین گروه بازار از نظر ارزش معاملاتی رقم 128 میلیارد تومان ثبت شده است.
امروز رئیس جمهور مسعود پزشکیان با حضور در صحن علنی مجلس لایحه بودجه سال آینده را تقدیم مجلس کرد و صحبتهای خود به مواردی اشاره داشت. هر چند که اهالی بازار سرمایه به دنبال نکات مهم برای بازار سرمایه در بودجه سال آینده بودند.
پزشکیان عنوان داشته که قیمت تمام شده بنزین ۸ هزار تومان است و هر لیتر بنزین وارداتی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان برای دولت هزینه دارد در حالی حاضر حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان و در صورت ادامه وضع موجود در سال آینده باید ۱۳۰ هزار میلیارد تومان واردات بنزین انجام شود.
با این حال تصمیم بر این است تا تغییری در دستورالعمل تعیین نرخ خوراک گاز صنایع به وجود نیاید. که میتواند وضعیت آرامی را در بازار سرمایه ایجاد کند. نکته دیگری که در صحبتهای پورمحمدی در خصوص بودجه سال آینده مطرح شد است که دولت سال آینده 500 هزار میلیارد تومان اوراق میفروشد، این میزان بابت اصل و بازپرداخت اوراق قبلی خواهد بود و سازمان برنامه و بودجه به اعضای شورای عالی بورس اضافه خواهد شد. که این موضوع هم میتواند اتفاق خوبی باشد. رئیس سازمان برنامه و بودجه بر این موضوع تأکید کرده است که در تدوین لایحه بودجه، تلاش شد هیچ گونه شوکی به بازار سرمایه و سایر بازارها وارد نشود.
گفته میشود که خودروهای وارداتی باید در بورس کالا عرضه شوند و جانشین وزیر صمت در امور بازرگانی به «سنا» خبر داده است که وزارت صمت طرح عرضه خودرو در بورس کالا را بررسی میکند محمد صادق مفتح با اشاره به اینکه شخصاً موافق عرضه خودرو در بورس کالاست، اعلام کرد: با توجه به مفاد لایحه بودجه ۱۴۰۴ و وضعیت حاکم در بازار خودرو، عرضه مجدد محصولات خودروسازان و خودروهای وارداتی در بورس کالا، نیازمند بررسی این موضوع از جوانب مختلف در وزارت صمت است.
این در حالی است که ایران خودرو زیان بیش از 23 همتی ششماهه دوم خود را برای نیمه نخست سال جاری به 11 همت کاهش داده است در صورتی که عرضه خودرو در بورس کالا رقم بخورد شاهد این موضوع خواهیم بود که میزان زیان خودرو سازان نیز کاهش پیدا کند و مصرف کننده نهایی نیز به راحتی به خودرو دسترسی پیدا کند.
بررسی تکنیکال شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران:
پیشتر در مورد وضعیت شاخص توضیح دادم که با افت سه درصدی دیگر شاخص به یک سه گانه در سال 1403 خواهد رسید.
شاخص کل هشتمین روز متوالی سقوط را پشت سر گذاشت تا از محدودههای 2 میلیون و 150 هزار واحدی خود را به اعداد کمتر از 2 میلیون واحدی برساند و سومین موج نزولی سال 1403 را رقم بزند. از منظر تکنیکال شاخص کل یک کندل نزولی 3 درصدی نیاز دارد تا هتتریک سقوط بیش از 10 درصدی را در بازار برای سال جاری رقم بزند.