17:56 - 1403/08/03

اجتماعی

پژمان جمشیدی در فوتبال | زوج هنری پژمان جمشیدی با سام درخشانی

پژمان جمشیدی یکی از بازیکنان خوب قدیمی فوتبال بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، پژمان جمشیدی یکی از بازیکنان سابق فوتبال ایران میباشد. پژمان جمشیدی در تیم پرسپولیس به خوبی توانست بدرخشد. پژمان جمشیدی اینک در حال بازیگری میباشد. وی در فیلمهای زیادی بازی کرده است و توانسته ذهن خیلی از مردم را به خودش مشغول کند. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

پژمان جمشیدی در فوتبال

پژمان جمشیدی فوتبال را به‌طور حرفه‌ای از نوجوانی و در تیم نوجوانان باشگاه دارایی تهران فراگرفت. در سال ۱۳۷۱ و درحالی‌که ۱۵ سال داشت به باشگاه کشاورز تهران پیوست و در ۶۷ بازی ۷ گل به ثمر رساند. در سال ۱۳۷۴ به تیم ملی نوجوانان ایران دعوت شد.او در باشگاه‌های کشاورز و سایپا تهران شش سال بازی کرد. استعداد جمشیدی در باشگاه سایپا تهران مورد توجه قرار گرفت و از همان‌جا به تیم ملی جوانان و تیم ملی امید ایران ملحق شد.

پژمان جمشیدی

پژمان جمشیدی

او از سال ۱۳۷۹ به پرسپولیس تهران پیوست و در دفاع راست این تیم که آن زمان تیمی پرستاره با مربیگری علی پروین بود تبدیل به بازیکن ثابت شد. او در طول ۵ سال حضورش در پرسپولیس به عنوان بازیکنی سرعتی و با تکنیک، نزدیک به ۱۰۰ بازی برای این تیم انجام داد و اولین مقام قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر را نیز در فصل ۸۱–۱۳۸۰ تجربه کرد. او در مسابقات آسیایی هم برای پرسپولیس به میدان رفت.
جمشیدی در سمت چپ تصویر هنگام بازی برای پرسپولیس در شهرآورد تهران، سال ۱۳۸۳

جمشیدی در دوران حضور در پرسپولیس توسط میروسلاو بلاژویچ به تیم ملی ایران دعوت شد. او در ۱۳ بازی برای تیم ملی به میدان رفت و به همراه ستارگان آن دوران مانند علی کریمی و کریم باقری در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ آسیا حضور داشت.

او در سال ۱۳۸۴ به دلیل خدمت سربازی دو فصل به تیم پاس تهران با مربی‌گری دنیزلی پیوست و در جام باشگاه‌های آسیا حضور داشت. او با پاس به نائب قهرمانی لیگ برتر در فصل ۸۵–۱۳۸۴ رسید. جمشیدی سپس به استیل آذین تهران پیوست و به همراه این تیم نتوانست در یک فصل حضورش از لیگ یک به لیگ برتر صعود کند تا او به فکر ترک این تیم افتاد. او در مرداد سال ۱۳۸۷ در مجموعه ورزشی انقلاب تهران به‌طور اتفاقی مجید جلالی را می‌بیند و با پیشنهاد او به فولاد خوزستان می‌رود. در بهمن ماه سال ۱۳۸۸ جمشیدی در ۳۳ سالگی و پس از ۱۵ سال بازی در سطح اول فوتبال ایران، از فوتبال کناره‌گیری کرد.

زوج هنری پژمان جمشیدی با سام درخشانی

ایفای نقش جمشیدی در فیلم کمدی خوب بد جلف مورد تحسین قرار گرفت و زوج هنری پژمان جمشیدی با سام درخشانی محبوبیت ویژه‌ای در میان مخاطبان پیدا کرد. او پس از آن پیشنهادهای بسیاری را دریافت کرد، به‌طوری‌که در سال ۱۳۹۷ در شش فیلم سینمایی، یک مجموعه تلویزیونی و یک تئاتر ایفای نقش کرد و از پرکارترین بازیگران این سال شد.

همچنین در سال ۱۳۹۸ درخشش جمشیدی در مجموعه تلویزیونی زیرخاکی در نقش فریبرز باغ‌بیشه مورد تحسین قرار گرفت و این سریال در شبکه یک با جذب ۴۴ درصد مخاطب در صدر آثار تلویزیونی قرار گرفت.سال ۱۴۰۰ برای ایفای نقش در زیرخاکی ۱ و ۲، در بیست و یکمین دوره جشن حافظ برنده تندیس بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیونی شد.

پژمان چگونه وارد دنیای سینما شد؟

پژمان جمشیدی درباره نحوه ورودش به سینما می‌گوید: خیلی اتفاقی پیش آمد. آقای پیمان قاسمخانی به من پیشنهاد سریال پژمان را دادند و من پذیرفتم. خب ایده اولیه سریال پژمان برای من بود اما وقتی پیشنهاد جدی شد، یک هفته ای با پیمان حرف زدم. برای همین خیلی هدفمند به این که بازیگر شوم فکر نکرده بودم و بیشتر به عنوان یک تفریح یا تجربه به آن نگاه می کرد./انتخاب

مروری بر ناکامی های پژمان جمشیدی در فوتبال!

وقتی که سریال «پژمان» هر شب ساعت ۲۱ از شبکه سوم سیما روی آنتن می‌رفت و بسیاری از مخاطبان را میخکوب می‌کرد، منتقدان این موفقیت انکارنشدنی را یک اتفاق می‌دانستند اما برای جمشیدی این جرقه ای بود برای درخشش های بعدی؛ از خوب-بد-جلف تا تگزاس و دیوار به دیوار و همچنین تئاترهایی که نقشی مهم در کارنامه بازیگری او دارند.

این ها را البته منتقدان سینما و پرسشگری که آزیتا حاجیان با لقب «بی انصاف» به استقبالش رفت، خوب می‌دانند. حتی خوب می‌دانند که کارش را از حضور چند دقیقه ای در فیلم ساختمان پزشکان آغاز کرد و حالا آماده حضورش در تگزاس سه می‌شود اما نکته عجیب جایی است که دوران حرفه ای فوتبال پژمان جمشیدی را زیر سوال می‌برند و از عبارت «هیچی نشدی» برای توصیف یک دهه درخشش وی استفاده می‌کنند. نکته عجیب تر اما آرامش پژمان در پاسخ به این نقد تند و توهین آمیز بود؛ نکته‌ای که مورد توجه بسیاری از اهالی سینما و دوستداران فوتبال نیز قرار گرفت. جمشیدی احتمالا تمام روزهای درخشش در پرسپولیس و پارس را از جلوی چشمش گذرانده و بعد ترجیح داده که به یک موضوع فرعی بپردازد و درس خوبی به این پرسش کننده نیز بدهد.

جمشیدی در دوران فوتبالش بدشانس بود که به عنوان یک دفاع راست، با مهدی مهدوی کیا ستاره آن روزهای تیم هامبورگ هم دوره شد اما توانایی اش را در طول پنج سال بازی برای پرسپولیس نشان داد. جایی که زیر نظر علی پروینِ سخت گیر مهره فیکس سرخ ها بود و در جریان اولین قهرمانی لیگ برتری قرمزها حضور داشت و بعد در مسابقات آسیایی نیز برای پرسپولیس به میدان رفت. او نزدیک به ۱۰۰ بازی رسمی با پیراهن پرسپولیس انجام داد و اگر خدمت سربازی نبود، احتمالا فوتبال پژمان هم مسیر متفاوتی را طی می‌کرد و وی می‌توانست به بازوبند کاپیتانی هم برسد.

با این حال سربازی هم باعث نشد تا جمشیدی به حاشیه برود؛ دو فصل در پاس، یک فصل در استیل آذین و یک فصل در ابومسلم بازی کرد و سرانجام پس از ۱۵ سال بازی در سطح اول فوتبال ایران ترجیح داد که به جای کوچ به لیگ های دسته پایین تر در ۳۳-۳۴ سالگی، از فوتبال کناره بگیرد و به سراغ بازیگری برود.

دوران فوتبال پژمان جمشیدی پیش از امضای قرارداد با پرسپولیس هم قابل گذشت نیست. او در کشاورز و سایپا شش سال بازی کرد و به عنوان جوانی بااستعداد مورد توجه پروین قرار گرفت و به سرخپوشان پایتخت پیوست تا با سرعت و تکنیک بالایش در سمت راست خط دفاعی نقش آفرینی کند.

۱۴ بازی ملی و یک گل به آذربایجان سبب شدند تا او چهره ای ملی در فوتبال ایران لقب گیرد و بی تردید اگر دوران فوتبالش در پرسپولیس ادامه می‌یافت، فرصت حضور در جام ملت ها را هم داشت. البته پژمان و هم نسلی های دیگرش مثل جواد کاظمیان، مهرداد اولادی، رضا جباری و… بدشانسی دیگری هم داشتند. این که در دوره افت پرسپولیس و جنگ مالکیتی، ستاره این تیم بودند و نمی‌توانستند با آرامش کنونی در پرسپولیس کار کنند.

اما با تمام این ها دوران بازیگری پژمان جمشیدی رویای نوجوانی تمام فوتبالیست های ایرانی بوده است؛ پوشیدن پیراهن تیم مورد علاقه (پرسپولیس – استقلال)، دعوت به اردوی تیم ملی در حضور بزرگان فوتبال (دایی، کریمی، مهدوی کیا و…)، ۱۰ سال بازی در لیگ برتر ایران و… با هیچ خط کشی نمی‌تواند حتی نزدیک به کلماتی چون ناکامی باشد چه برسد به این که…/ورزش سه

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط