13:53 - 1403/06/26

پا گُشای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان در مجلس| پیگیری واریز علی‌ الحساب همسان‌ سازی حقوق+ استمرار بلاتکلیفی بازنشستگان تامین اجتماعی

پیمان فلسفی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود به این نکته اشاره کرد که متأسفانه هنوز همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به درستی انجام نشده است. وی افزود: "نمی‌دانیم این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

کمیسیون فرهنگی مجلس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، پا گُشای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان در مجلس شاید بهانه ای باشد برای رفت و آمدهای بعدی قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان تا نمایندگان دراین باره جدی تر تصمیم بگیرند؛ در اندیشه معاصر به پیگیری واریز علی‌ الحساب همسان‌ سازی حقوق و استمرار بلاتکلیفی بازنشستگان تامین اجتماعی نیز پرداخته ایم.

قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان

پیمان فلسفی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود به این نکته اشاره کرد که متأسفانه هنوز همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان به درستی انجام نشده است. او افزود: با اینکه دولت آیین‌نامه اجرایی این قانون را تصویب و ابلاغ کرده، اما هنوز پرداخت حقوق بازنشستگان به صورت منظم صورت نمی‌گیرد و حقوق شهریور ماه آنها نیز در نظر گرفته نشده است که این موضوع نیاز به اصلاح دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با طرح اینکه نمی‌دانیم این وضع تا چه زمانی می‌خواهد ادامه پیدا کند، ادامه داد: همه بازنشستگان معتقدند دولت منابع مالی همسان‌سازی حقوق آنها را دارد و از محل آن یک درصد ارزش افزوده تأمین اعتبار می‌شود.

وی در بحث پرداختی‌های گندمکاران ضمن تشکر از وزیر جهاد کشاورزی که در این مدت پیگیری‌های بسیار خوبی داشته گفت: تاکنون ۸۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده اما آنچه هشداردهنده است این است که به موجب قانون تا پایان شهریور ماه باید تمام اینها تسویه شود.

فلسفی در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه هفته دفاع مقدس هستیم لازم است درخصوص حق و حقوق ایثارگران و جانبازان توجه بیشتری شود.

قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان تغییر می کند

به گزارش اندیشه معاصر، علی بابایی کارنامی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون اجتماعی، در خصوص همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اظهار داشت: دیروز جلسه‌ای با حضور روسای سه کمیسیون برگزار شد که در آن روسای کمیسیون‌های اجتماعی، آموزش و تحقیقات و برنامه و بودجه و همچنین آقای پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، حضور داشتند. در این جلسه، دغدغه‌های دولت مورد بحث قرار گرفت و مسائل مختلفی مطرح شد.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز به مرحله عمل نرسیده و تنها در حد صحبت باقی مانده است. با اینکه در برنامه هفتم توسعه قانونی برای این موضوع تصویب شده و بودجه‌ای مشخص در نظر گرفته شده، اما در دولت، بین وزارت کار و سازمان برنامه و بودجه، اجرای آن به تعویق افتاده و به یکدیگر پاسکاری می‌شود.

علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، درباره همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان گفت: روز گذشته جلسه‌ای با حضور روسای سه کمیسیون برگزار شد و روسای کمیسیون‌های اجتماعی، آموزش و تحقیقات و برنامه و بودجه و همچنین آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند. دغدغه‌های دولت را شنیدیم و مسائل مختلفی وجود داشته است.

بابایی کارنامی در ادامه توضیح داد: مثلاً عددی که برای بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق فولاد در نظر گرفته‌ایم ۵۰ هزار میلیارد تومان است که از همان یک درصد ارزش افزوده باید تامین شود، اما دولت در این باره اختلاف‌نظر دارد و این بخش را برای تامین منابع کافی نمی‌داند.

او در ادامه افزود: دولت به خاطر کمبود منابع می‌خواهد فرار کند و بگوید هر چه کمتر بهتر.

در قانون برنامه ابلاغی حداقل‌بگیر شامل همسان‌سازی نمی‌شوند

رئیس کمیسیون اجتماعی تاکید کرد: البته در اجرا هم مشکلی وجود دارد. در مشروح مذاکرات برنامه هفتم حداقل‌بگیرها استثنا نشده بودند و قرار بود برای همه بازنشستگان با فرمولی متناسب‌سازی صورت بگیرد، اما در قانون برنامه ابلاغی سه میلیون و چهارصد هزار حداقل‌بگیر شامل این طرح نمی‌شوند و حذف شده‌اند.

این نماینده مجلس درباره چگونگی این اتفاق گفت که نمی‌داند فرآیند چگونه بوده است، اما در مشروح مذاکرات برنامه هفتم که گوش داده این استثنا اعمال نشده است.

رئیس کمیسیون اجتماعی با اشاره به مشروح جلسه فوق‌الذکر عنوان کرد: جمع‌بندی جلسه نهایتاً با توجه به این خلأهایی که وجود دارد بر این شد که دولت یک لایحه جدید به صورت دوفوریتی برای متناسب‌سازی حقوق همه بازنشستگان به مجلس ارائه دهد.

گفتنی است که ظهر امروز هم حاج‌بابایی، نایب رئیس مجلس که ریاست صحن را بر عهده داشت نسبت به اجرایی نشدن قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعتراض کرد و خواهان اجرای آن شد.

روز گذشته «مروتی»، بازنشسته کارگری، به اظهارات احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در خصوص اجرای متناسب‌سازی و صدور احکام جدید برای بازنشستگان انتقاد کرد.

او با اشاره به این که بیش از نیمی از بازنشستگان کشور تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند و وضعیت آنها نامشخص است، گفت: سهم این افراد از همسان‌سازی هنوز مشخص نیست. وی همچنین تاکید کرد: به زودی و ان‌شاءالله، پاسخ ما به بازنشستگان نخواهد بود؛ این مسائل به ما کمک نمی‌کند. برنامه هفتم توسعه تصریح کرده که متناسب‌سازی باید از ابتدای امسال آغاز شود، اما در نیمه دوم سال هنوز احکام جدید حقوقی صادر نشده است.

به گفته وی، وضعیت بازنشستگان کارگری از همه وخیم‌تر و نگران‌کننده‌تر است چرا که قرار نیست برنامه و بودجه، اعتبار خاص برای متناسب‌سازی این بازنشستگان پرداخت کند و مسئولان نیز فقط به گفتنِ «انشالله به زودی انجام می‌شود» اکتفا کرده و بازنشستگان را از سر خود باز می‌کنند.

در روزهای اخیر، «احمد میدری» با اعلام اینکه قانون متناسب سازی ۱۳۰ هزار میلیارد تومان منبع نیاز دارد، گفت تا چند هفته دیگر شیوه نامه دقیق قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان نهایی می‌شود. میدری درباره اینکه احکام همسان‌سازی کی زده می‌شود؛ گفت: هدف همه این بوده که به همین حداقل بگیرها کمک بشود.

خبرنگار می‌پرسد: کی؟ امسال ۶ ماه دیگر داریم..؟ و وزیر کار می‌گوید: ببینید شما این یک بخشی از آن که دست سازمان برنامه وبودجه است امیدواریم تا دو ماه پرداخت شود و هماهنگی بین دستگاه اینها جای خودش ان شالله پرداخت می‌شود تا دو ماه دیگر به ۳/۵ میلیون نفر وبه آن ۷۰۰ هزار نفر هم مشکلی نیست.

ابلاغ نامه متناسب سازی به وزارت کار

روز ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ نامه متناسب‌سازی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد؛ در واقع، معاون اول رئیس‌جمهور اصلاحیه آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را به دستگاه‌های مربوطه از جمله وزارت کار ابلاغ کرد.

یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری، در این رابطه می‌گوید: حالا وزیر کار جدید باید مشخص کند که چه زمانی احکام متناسب‌سازی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی صادر می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم سریع صدور احکام جدید و پرداخت معوقات آن افزود: در روز‌های گذشته، یک میلیون تومان علی الحساب متناسب‌سازیِ تیرماه برای بازنشستگان کشوری و لشگری واریز شد، اما بازنشستگان کارگری از این واریز بی‌نصیب ماندند.

به گفته وی، بخش اعظم بازنشستگان کشور، مستمری‌بگیر سازمان تامین اجتماعی هستند و این گروه عظیم نباید از مبلغ علی‌الحساب متناسب‌سازی محروم بمانند.

فرجی تاکید کرد: بازنشستگان انتظار دارند قبل از پایان شهریور احکام حقوقی جدید صادر و نسبت به پرداخت معوقات از ابتدای سال اقدام شود.

پیگیری واریز علی‌الحساب همسان‌ سازی حقوق در شهریورماه

مشکلات فراوان مرتبط با قانون همسان‌ سازی حقوق، مدت‌ هاست که بازنشستگان را به شدت نگران کرده است.و با نزدیک شدن به پایان شهریور ماه، فرایند واریز حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در حال انجام است. با این حال، هنوز خبری از واریز علی‌الحساب همسان‌ سازی حقوق در این ماه منتشر نشده است.

به همین دلیل علی اصغر بیات، دبیر کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، به همراه محمد اسدی، رئیس کانون عالی بازنشستگان، و دهقان کیا، رئیس کانون بازنشستگان تهران، جلسه‌ای چهار ساعته با ابراهیم عزیزی، نماینده تهران در مجلس، برگزار کردند تا به طرح و پیگیری مسائل مربوط به بازنشستگان بپردازند.

علی‌اصغر بیات در این مورد گفت: در این جلسه ۴ و نیم ساعته که در کانون عالی کارگران بازنشسته برگزار شد چند موضوع مطرح و آقای دکتر عزیزی در برخی موارد با تماس تلفنی با مسئول مربوطه پیگیر موضوع شد.

او تاخیر و تغییر در روند پرداخت حقوق بازنشستگان را اولین موضوع طرح شده با عزیزی دانست و خاطرنشان کرد: این موضوع به هیچ وجه برای ما پذیرفته نیست. بیش از ۶۰ درصد بازنشستگان ما حداقل بگیر هستند. ما درخواست کردیم که سازمان برنامه و بودجه هر چه سریعتر ۱۳۰ همت مصوب مجلس را به تامین اجتماعی پرداخت کند.

بیات پرداخت یک میلیون تومان بابت متناسب سازی حقوق به بازنشستگان تأمین اجتماعی را موضوع دوم مطرح شده با دکتر عزیزی اعلام کرده و گفت: بیش از ۲۰ روز از پرداخت این مبلغ به بازنشستگان کشوری و لشکری می‌گذرد و قرار بود تا این مبلغ به بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز پرداخت شود. از نماینده تهران خواستیم که پیگیری جدی کنید.

مسئولان کانون بازنشستگان کارگری، خواستار اجرای صحیح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و تحت شمول قرار گرفتنِ حداقل‌بگیران شدند و تاکید کردند: بایستی احکام جدید بازنشستگان سریع‌تر صادر شود.

همچنین یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری، در این زمینه اظهار کرد که وزیر کار جدید باید مشخص کند که چه زمانی احکام متناسب‌سازی مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی صادر خواهد شد.

وی بر لزوم صدور سریع احکام جدید و پرداخت معوقات تأکید کرد و افزود: “در روزهای گذشته، یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی تیرماه برای بازنشستگان کشوری و لشکری واریز شد، اما بازنشستگان کارگری از این واریز بی‌نصیب ماندند.”

به گفته فرجی، بخش عمده‌ای از بازنشستگان کشور، مستمری‌ بگیران سازمان تأمین اجتماعی هستند و این گروه بزرگ نباید از مبلغ علی‌الحساب متناسب‌سازی محروم بمانند.

فرجی با تأکید بر این موضوع، گفت: “بازنشستگان انتظار دارند قبل از پایان شهریور، احکام حقوقی جدید صادر و نسبت به پرداخت معوقات از ابتدای سال اقدام شود.”

استمرار بلاتکلیفی بازنشستگان تامین اجتماعی

به نظر می‌رسد تکلیف بازنشستگان تامین اجتماعی تا زمان انتخاب رئیس جدید سازمان تامین اجتماعی مشخص نخواهد شد. این مشکلات در وضعیت حقوق و مزایای این قشر، نگرانی‌ های زیادی را ایجاد کرده است.

در این شرایط، برخی کارشناسان و فعالان صنفی بر این باورند که ورود مجلس به این موضوع می‌تواند یک ضرورت باشد. با توجه به اهمیت موضوع و تأثیر آن بر زندگی میلیون‌ ها بازنشسته، اقدام فوری و جدی از سوی نهاد های مسئول می‌تواند به روشن شدن وضعیت و رسیدگی به مطالبات بازنشستگان کمک کند./اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط