کلیپ سلامت
ویدیو | فعالیت مجدد ابله مرغان سبب زونا میشود
زونا به انگلیسی با نام Herpes zoster یا Shingles شناخته میشود. به نظر میرسد اشخاصی که در سن کم آبله مرغان گرفتهاند با احتمال کمتری به این عارضه مبتلا خواهند شد.
کلیپ سلامت
زونا به انگلیسی با نام Herpes zoster یا Shingles شناخته میشود. به نظر میرسد اشخاصی که در سن کم آبله مرغان گرفتهاند با احتمال کمتری به این عارضه مبتلا خواهند شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،زونا نوعی بیماری عفونی و ویروسی عصب و پوست اطراف آن است که به علت فعالیت مجدد ویروس ابله مرغان یعنی واریسلا زوستر بروز پیدا میکند. شاید در کودکی درگیر بیماری آبله مرغان شده باشید، این بیماری بسیار واگیردار است و شاید برخی از بزرگسالان نیز درگیر این ویروس شوند.
یکی از سوالات مهم درباره این بیماری را میتوان با عنوان زونا چیست ایا واگیر دارد مطرح کرد.
این بیماری عفونی در اثر فعال شدن ویروس آبله مرغان باقیمانده در سلولهای عصبی ایجاد میشود. باید بدانید این ویروس سالها در حالت نهفته و غیرفعال در بدن شخص زندگی میکند و بعدها به دلایل مختلفی مثل استرس، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن یا افزایش سن فعال میشود. با فعالیت مجدد این ویروس، در نواحی خاصی از بدن ضایعات پوستی ایجاد خواهد شد.
یکی از نشانههای اولیه این بیماری پیدایش لکههای قرمز روی پوست است که پس از گذشت مدتی به دانههایی قرمز رنگ تبدیل میشوند. تاولهای خارشدار حدود یک هفته بعد از لکههای قرمز بروز پیدا میکنند.
درمان بهموقع باعث میشود که عوارض این بیماری با احتمال کمتری به وجود آید. دردهای عصبی دورهای یا دائمی میتوانند شخص را ماهها یا سالها درگیر کنند و بهصورت سوزش، خارش و حساسیت پوستی ظاهر شوند.
متاسفانه در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، مبتلا به سرطان و ایدز احتمال انتشار زونا به کل بدن یا اعضای داخلی وجود دارد.
همچنین اشخاصی که در حال پرتو درمانی، یا مصرف استروییدها یا داروهای مخصوص پیوند عضو هستند باید مراقبت بیشتری در رابطه با این عارضه کنند.
معمولا افراد دنبال درمان سریع زونا هستند، باید بدانید که هیچ درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد. با توجه به عفونی بودن این بیماری، شخص باید دورهای را برای از بین رفتن ویروسها بگذراند. البته پزشک داروهایی را برای کاهش درد و علائم زونا تجویز میکند.
معمولا دوره بهبود این بیماری ۲ تا ۴ هفته است. استفاده از کمپرس آب سرد، خشک کردن تاولها و مصرف داروهای تجویزی پزشک در درمان این بیماری موثر هستند. اگر برای درمان بهموقع به پزشک مراجعه کنید روند بهبودی میتواند سریعتر شود.
داروهای ضد ویروسی در کاهش نواحی درگیر با ضایعه پوستی موثر هستند به این شرط که درمان را به موقع و با مشاهده اولین علائم زونا شروع کنید. استفاده از پمادهای موضعی مثل کالامیندی در کاهش خارش موثر است.
اگر چشم شخص، درگیر این بیماری شود و به موقع برای درمان آن اقدام نکند ممکن است حتی پس از بهبودی زونا مشکلات دائمی بینایی برای او به وجود آید. در اندیشه معاصر ببینید
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.