اجتماعی
همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری امروز |دولت بار دیگر برای همسانسازی حقوق بازنشستگان به مجلس لایحه میدهد
همسان سازی حقوق بازنشستگان موضوعاتی است که درگیری ذهنی برای تمامی افراد ایجاد کرده است.
اجتماعی
همسان سازی حقوق بازنشستگان موضوعاتی است که درگیری ذهنی برای تمامی افراد ایجاد کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از پر اهمیت ترین موضوعاتی است که توجه تمامی افراد را به خودش مشغول کرده است. همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مواردش افزایش دستمزد مستمری بگیران میباشد. همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مواردی است که هر سال اجرا میشود. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: روز گذشته جلسهای با حضور روسای سه کمیسیون برگزار شد و روسای کمیسیونهای اجتماعی، آموزش و تحقیقات و برنامه و بودجه و همچنین آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند. دغدغههای دولت را شنیدیم و مسائل مختلفی وجود داشته است.
بابایی کارنامی در ادامه توضیح داد: مثلاً عددی که برای بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق فولاد در نظر گرفتهایم ۵۰ هزار میلیارد تومان است که از همان یک درصد ارزش افزوده باید تامین شود، اما دولت در این باره اختلافنظر دارد و این بخش را برای تامین منابع کافی نمیداند.
او در ادامه افزود: دولت به خاطر کمبود منابع میخواهد فرار کند و بگوید هر چه کمتر بهتر.
رئیس کمیسیون اجتماعی با اشاره به مشروح جلسه فوقالذکر عنوان کرد: جمعبندی جلسه نهایتاً با توجه به این خلأهایی که وجود دارد بر این شد که دولت یک لایحه جدید به صورت دوفوریتی برای همسان سازی حقوق همه بازنشستگان به مجلس ارائه دهد.
گفتنی است که ظهر امروز هم حاجبابایی، نایب رئیس مجلس که ریاست صحن را بر عهده داشت نسبت به اجرایی نشدن قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان اعتراض کرد و خواهان اجرای آن شد./تجارت نیوز
حاجی بابایی نایب رئیس مجلس که در جلسه امروز ریاست مجلس را برعهده داشت در جریان تذکر نماینده ایلام گفت: تذکر خانم فلاحی تذکر واردی است چرا که ما به عنوان مجلس شورای اسلامی نمیدانیم سرنوشت قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان چه شده است.
حاجی بابایی گفت: این قانون در بودجه مصوب و برای آن اعتبارات درنظر گرفته شده است. همچنین یک درصد مالیات بر ارزش افزوده از اول فروردین ماه دریافت شده است. البته عدم اجرای قانون تا پایان اردیبهشت ماه طبیعی است و با توجه به شرایط تا مرداد ماه قابل توجیح است اما تا امروز نمیدانیم چرا قانون اجرا نمیشود.
نایب رئیس مجلس گفت: در حالی که قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان تصویب شده و ۵۰ هزار میلیارد تومان برای آن بودجه گذاشته شده است. همچنین در برنامه هفتم نسبت به این قانون تاکید شده است با این اوصاف از دولت مردان میخواهیم این تذکر مجلس را دریافت کنند و با سرعت و دقت این قانون مذکور را به مرحله اجرا برسانند.
بیات پرداخت یک میلیون تومان بابت متناسب سازی حقوق به بازنشستگان تأمین اجتماعی را موضوع دوم مطرح شده با دکتر عزیزی اعلام کرده و گفت: بیش از ۲۰ روز از پرداخت این مبلغ به بازنشستگان کشوری و لشکری میگذرد و قرار بود تا این مبلغ به بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز پرداخت شود. از نماینده تهران خواستیم که پیگیری جدی کنید.
مسئولان کانون بازنشستگان کارگری، خواستار اجرای صحیح متناسبسازی حقوق بازنشستگان و تحت شمول قرار گرفتنِ حداقلبگیران شدند و تاکید کردند: بایستی احکام جدید بازنشستگان سریعتر صادر شود.
عددی که برای همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق فولاد در نظر گرفته شده ۵۰ هزار میلیارد تومان است
علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با تجارتنیوز درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: روز گذشته جلسهای با حضور روسای سه کمیسیون برگزار شد و روسای کمیسیونهای اجتماعی، آموزش و تحقیقات و برنامه و بودجه و همچنین آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند. دغدغههای دولت را شنیدیم و مسائل مختلفی وجود داشته است./فردا نیوز
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بازنشستگان تأمین اجتماعی تماسهای مکرری با بنده داشتند. آنها منتظر هستند که تأمین اجتماعی به تکلیف خود در خصوص متناسبسازی حقوق اقدام کند.
حاجیدلیگانی با اشاره به عملکرد سازمان برنامهوبودجه در تأمین منابع مالی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، گفت: چند روز پیش رئیس تأمین اجتماعی با بنده تماس داشتند. در این تماس میرهاشم موسوی گفت مشکل ما عدم تخصیص منابع ریالی توسط سازمان برنامه است.
نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامهوبودجه و آقای عارف معاون اول انتظار دارم که متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری که تا الان علیالحساب داده شده و تأمین اجتماعی که تا کنون در یک مرحله علیالحساب پرداختی داشتهاند و مرحله دوم را برای این بازنشستگان پرداخت نکردهاند در دستور کار قرار دهند و هر چه سریعتر پرداخت کنند.
مصطفی آراسته مهر بازرس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور در یادداشتی نسبت به تاخیر و تغییر روند پرداخت حقوق بازنشستگان کشور انتقاد کرد.
تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان عزیز زیبنده سازمان تامین اجتماعی درنظام جمهوری اسلامی ایران نیست. نزدیک به ۷۰ درصد مستمریبگیران تامین اجتماعی را حداقل بگیران تشکیل می دهند.
در سالیان اخیر و به موازات افزایش نرخ تورم، هزینه های گذران زندگی نیز چندین برابر شده و بازنشستگانی که به مقتضای سن و شرایط جسمی و روحی بیش از گذشته نیازمند حمایت بوده اند با دغدغه های بیشتری مواجه شده اند. چالشی که به نگرانی مسؤلان تبدیل شده است و ضروری است به تناسب افزایش نرخ تورم قدرت خرید مستمری بگیران هم افزایش پیدا کند.
برای رفع چالش ها و مشکلات موجود باید تغییر در نوع نگاه و دگرگونی سیاستها را دنبال کنیم. متاسفانه در برنامه هفتم توسعه که به نوعی سند بالادستی کشور محسوب می شود آنگونه که باید به مطالبات قانونی و برحق بازنشستگان و مستمریبگیران توجهی نشده و ادامه این نوع نگاه آسیب زاست .
انتظارات و مطالباتی که بازنشستگان مطرح می کنند، برحق و منطقی است و لذا همه مسؤلان باید در سطوح کلان تصمیمگیری ها به آن توجه کنند ازیادنبرید سرمایههای امروز سازمان تامیناجتماعی، حاصل پساندازهای دیروز بازنشستگان و مستمریبگیرانی است که بهترین سالهای عمر خود را، به امید آیندهای امن و آرام، تلاش کرده و سالیان سال، بخشی از درآمد خود را، در این سازمان اندوختهاند.
جناب آقای دکترموسوی مدیر عامل محترم سازمان تامین اجتماعی ،تاخیردرپرداخت حقوق بازنشستگان عزیز زیبنده سازمان تامین اجتماعی درنظام جمهوری اسلامی ایران نیست امیدواریم حضرتعالی دراسرع وقت اقدامات لازم راجهت پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان ومستمریبگیران تامین اجتماعی مبذول داشته وبیش ازاین نارضایتی و نگرانی این قشرمعززفراهم نشود .
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: به محض ارسال جداول به صندوق بازنشستگی احکام را ظرف دو روز صادرخواهیم کرد تا کام بازنشستگان شیرین گردد.
در این جلسه مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در پاسخ به سوالات بازنشستگان حاضر در جلسه پیرامون برخی مطالبات به خصوص تهیه جداول شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان برای اجرای متناسبسازی حقوق گفت قرار است در چند روز آینده جلسه ای با مسولان سازمان امور استخدامی و اداری کشور برگزار شود.
وی افزود بازنشستگان عزیز بدانند که در این زمینه صندوق بازنشستگی مجری اجرای قانون است لذا این جداول طبق قانون می بایست در ۳۰ مرداد سال جاری آماده و به سازمان برنامه بودجه کشور جهت تامین منابع ارسال و از آنجا به صندوق بازنشستگی کشوری برای صدور احکام ابلاغ می شد اما با توجه به تغییرات در کابینه دولت این کار مسکوت مانده بود ولی اخیرا با دستور اکید آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور محترم تهیه این جداول در دستور کار دستگاههای مسئول قرار گرفت تا سریعا آماده گردد لذا به محض ابلاغ جداول ، صندوق بازنشستگی ۲۴ ساعت احکام را پس از وصول از سازمان برنامه بودجه صادر می کند.
مسکنی در مورد اجرایی شدن ماده ۸۵ توسط دستگاه های اجرایی گفت: اگر مدیران اجرایی دستگاه ها مثل وزارت آموزش و پرورش در بودجه ای که امسال از طرف دولت به دستگاه ها ابلاغ میشود ردیفی را برای ماده ۸۵ در نظر بگیرند ما اعتبار این ردیف را تا وصول از بودجه برای آموزش و پروش حاضریم پرداخت کنیم که از این بابت نگرانی اعتبار نداشته باشد ولی به شرطی که اعتبار ماده ۸۵ در بودجه سال آینده تامین و لحاظ گردد.
مسکنی در مورد اعتراض بازنشستگان نسبت به کسورات از حقوق افزود فاصله صندوق بازنشستگی با دستگاه طلبکار یک به یک است یعنی یکماه فاصله داریم و اگر بیشتر از این شد قابل پیگیری است./نامه
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.