اجتماعی
همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | همسان سازی حقوق بازنشستگان روی هوا رفت/شوک بازنشستگان تامیناجتماعی از مبلغ همسان سازی حقوق بازنشستگان
همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مسائل مهم جامعه میباشد.
اجتماعی
همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مسائل مهم جامعه میباشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات به شدت مهمی است که ذهن تمامی افراد را درگیر خود کرده است. همسان سازی حقوق بازنشستگان تا به امروز برای خیلی از مردم اهمیت زیادی دارد. همسان سازی حقوق بازنشستگان بعد از گذشت چند ماه برای تمامی افراد سوالهای زیادی را ایجاد کرده است. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
حامد قادرمرزی در خصوص متناسبسازی مستمری بازنشستگان این صندوق، اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه، قانونگذار دولت را مکلف کرده تا پایان سال دوم یعنی سال ۱۴۰۴، آییننامه و دستورالعملهای لازم برای متناسبسازی مستمری مستمریبگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را آماده کرده و آن را عملیاتی کند تا از سال ۱۴۰۵ مستمری مستمریبگیران متناسبسازی شود.
وی ادامه داد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از سال اول برنامه هفتم در حال پیگیری کارهاست و تقریبا تمام آییننامهها و ساختار لازم را برای متناسبسازی مستمری مستمریبگیران آماده کرده است.
سرپرست صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه درمورد متناسبسازی مستمری مستمریبگیران این صندوق در قانون برنامه سه شرط در نظر گرفته شده است، رعایت بندهای۳ و ۴ سیاستهای کلی تامین اجتماعی، محاسبات بیمهای صندوق و تامین منابع و اعتبار لازم را از جمله این سه شرط عنوان کرد.
قادر مرزی بیان کرد: پنج سناریو برای متناسبسازی دیده شده که هرکدامی که دولت بتواند تامین اعتبار کند، اجرا میشود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص میزان افزایش سطوح پرداختی بیمه در سال ۱۴۰۴ اعلام کرد که با موافقت هیات امنای صندوق و سازمان برنامه و بودجه کشور، افزایش سطوح، ۳۵ درصد رشد دارد./سرانه
علی ترکاشوند، دبیر اجرایی خانه کارگر شهر ری در اعتراض به همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: بازنشستگان همچنان منتظر اجرای دقیق طرح همسانسازی هستند، اما دولت و سازمان تأمین اجتماعی با فرمولِ خود، در این مورد کوتاهی کردند و در نهایت مبلغی را به عنوان متناسبسازی در نظر گرفتند که هیچ کمکی به سفره کوچکشده کارگران نمیکند.
ترکاشوند گفت: بازنشستهای که حداقل حقوق میگیرد، چطور در شرایطی که سبد هزینههای زندگی بالای ۳۰ میلیون تومان است میتواند زندگی کند؟ بازنشسته اگر خانه نداشته باشد، بیش از ۵۰درصد از مستمری خود را باید صرف اجاره خانه کند و معلوم نیست چطور میتواند با باقیماندهی مستمری هزینهی خورد و خوراک و درمان را پرداخت کند؟ بسیاری از بازنشستگان برای تأمین مخارجِ حداقلیِ خود به سراغ شغل دوم رفتهاند. بازنشستگان بسیاری را میشناسیم که نگهبانی میدهند و برخی هم کارگر خدماتی شهرداری شدهاند؛ چرا باید بعد از ۳۰ سال کار، مجددا سراغ کار دیگری برود؟
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرری افزود: درمان سازمان تأمین اجتماعی بسیار حداقلی است و حتی بیمه تکمیلی هم نمیتواند هزینههای درمانِ مستمری بگیران را تأمین کند. بازنشسته برای یک عمل ساده هزار مشکل دارد و در نهایت هم باید بخشی از هزینهها را از جیب خود بپردازد.
ترکاشوند تأکید کرد: نتیجه سالها بیمهپردازی، حقوقی است که نه فقط با سبد معیشت، بلکه با خط فقر هم فاصلهی قابل ملاحظهای دارد و در این شرایط برای ترمیم حقوق بازنشستگانِ حداقلبگیر نهایت ۷۰۰ تومان در نظر گرفتهاند. ماهها توقع بازنشستگان را با وعده اجرای متناسبسازی بالا بردند و در نهایت قرار است مبلغ ناچیزی به حقوق آنها اضافه شود. اسم این را حتی متناسبسازی هم نمیتوان گذاشت.
این فعال کارگری بیان کرد: اینکه سازمان تأمین اجتماعی میگوید منابع کافی برای اجرای درست همسانسازی حقوق بازنشستگان را نداریم، مقصرش هم دولت و هم سازمان تأمین اجتماعی است. دولت سالها از منابع این سازمان برای انجام وظایف خود در قبال برخی از گروههای جامعه استفاده کرده بدون آنکه سهم خود را پرداخت کند. یعنی از تأمین اجتماعی خواسته گروههایی را بیمه کند اما بدهیِ خود را به تأمین اجتماعی پرداخت نکرده است.
این فعال کارگری گفت: در کنار متناسبسازی باید ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی را اجرا کرد. حقوق هرساله باید مطابق با نیازها و تورم تعیین شود، نه اینکه از یک طرف، درصد افزایش حقوق را بسیار کمتر از نرخ تورم افزایش دهیم و از طرفی دیگر اقدام مناسبی برای متناسبسازی حقوق انجام ندهیم.
وی بیان کرد: تأمین اجتماعی نیز مقصر است؛ این سازمان باید منابع خود را درست مدیریت کند. باید بجا هزینه کند و بجا درآمد کسب کند. باید بازرسیهای محکم و مرتب انجام دهد و از دقیق و شفاف بودنِ فعالیت بنگاههای اقتصادی مطمئن باشد.
ترکاشوند بیان کرد: وضعیتِ کنونیِ سازمان تأمین اجتماعی و منابع محدود آن، نتیجهی این سیاستهای اشتباه است و متاسفانه هزینهی آن را کارگران و بازنشستگان پرداخت میکنند./خبرآنلاین
احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص پرداخت مستمری بازنشستگان بر اساس قانون همسانسازی بیان کرد: خبرخوب اینکه مطابق وعدهای که برای اجرای طرح متناسبسازی برای بازنشستگان مطرح کرده بودیم، فرآیند اجرای این طرح و پرداختها به بازنشستگان عزیز تأمین اجتماعی که شمارشان چهارمیلیون و ۳۰۰هزار نفر هستند، همزمان با پرداخت حقوق آبانماه شروع شده است.
همچنین علی دهقانکیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی با اشاره به پرداخت حقوق بازنشستگان این سازمان براساس حروف الفبا، همراه با اعمال متناسب سازی گفت: احکام جدید و فیشهای حقوقی امروز و تا بعدازظهر روی سایت بارگذاری خواهد شد.
وی افزود: در تلاش هستیم معوقات متناسبسازی نیز از ابتدای سال جاری به بازنشستگان پرداخت شود که معوقات ناشی از اجرای متناسب سازی تا پایان سال پرداخت میشود.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران ادامه داد که پرداخت حقوق آبان ماه همراه با اعمال متناسب سازی از امروز شروع خواهد شد.
وی تاکید کرد: فقط سه میلیون تومان بابت علیالحساب متناسب سازی قبلا پرداخت شده که مابقی آن هم تا پایان سال پرداخت خواهد شد.
دهقان۲کیا با بیان اینکه بنابر اظهارات وزیر رفاه هزینه اجرای طرح متناسبسازی در سال جاری بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان است اظهار کرد: مطابق قانون برنامه هفتم، اجرای متناسبسازی مشمول بازنشستگان تأمین اجتماعی غیرحداقلبگیر است؛ بهنحوی که برای جبران اُفت میزان مستمری افراد به نسبت مستمری زمان برقراری، ۹۰ درصد این مبلغ به شکلی پرداخت میشود که ۴۰ درصد از آن در سال جاری، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۵ تسویه میشود. برای مثال اگر فردی در زمان برقراری مستمری، هفت برابر حداقل حقوق همان سال را دریافت میکرده و حالا با گذشت زمان میزان مستمریاش به شش برابر مبلغ حداقل حقوق امسال رسیده، مابهالتفاوت این دو، معادل «یک واحد» است. بنابراین سازمان تامین اجتماعی مکلف است ۹۰ درصد این یک واحد افت را که معادل شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان میشود به نحوی پرداخت کند که ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری و مابقی آن طبق قانون در سالهای بعد پرداخت شود.
به گفته وی این در حالیست که اگر مبالغ محاسبهشده متناسبسازی کمتر از ۱۰ درصد حداقل حقوق امسال یعنی هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ ریال باشد؛ پرداخت به آنان تا این عدد ترمیم میشود.
وی ادامه داد: با رایزنیهای صورت گرفته، مقرر شد تا تحت عنوان «حفظ قدرت خرید» مبلغی معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد سال جاری یعنی همان هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ ریال، به نسبت سنوات به مستمری بگیران حداقل نیز پرداخت شود./نور
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.
ی بازنشسته عصبانی
18 آذر 1403
الحق که هیچ درکی از اوضاعی که توش گرفتارید ندارید و باز همون تصمیمات آبکی رو اجرا میکنید . ادامه بدید ، واستون خوبه
نظرات بسته شده است