23:53 - 1403/06/26

نگارخانه

فیلم طوبی چند قسمت است | بازیگران، خلاصه و زمان پخش سریال طوبی

سریال طوبی یکی از فیلمهایی است که این روزها برای افراد خیلی جذاب شده است

سریال طوبی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سریال طوبی یکی از برنامه های قشنگی است که این روزها در شبکه یک صدا و سیما پخش میشود. سریال طوبی باعث جذب شدن خیلی از مخاطبین شده است. سریال طوبی پل بود برای دیدن تلویزیون توسط مردم بعد از مدت ها. این برنامه ۵۳ قسمت دارد و تمامی مخاطبین را کنجکاو آخر فیلم کرده است. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

داستان سریال طوبی چیست؟

داستان «طوبی» در آستانه پیاده روی اربعین پخش می‌شود و محتوایش نیز با این موضوع ارتباط دارد.
این سریال از داستان کتاب اربعین طوبی اثر محسن امامیان اقتباس شده است.
داستان این کتاب که برگزیده «جایزه جهانی اربعین» هم شده، درباره زندگی زنی است که بخش عمده‌ای از تاریخ معاصر ایران و عراق را به چشم دیده است.

سریال طوبی

سریال طوبی

زمانی‌که داعش به عراق حمله کرده، تا نزدیکی کربلا هم آمده است و مردم شمال عراق آواره شده‌اند.
طوبی پیرزنی شیعه و ایرانی الاصل و اهل بصره، که بعد از سال‌ها بی‌خبری از فرزند مفقودالاثرش حسن، تصمیم می‌گیرد پای پیاده به کربلا برود و از امام‌حسین (علیه السلام) کسب تکلیف کند. در کتاب شخصیت طوبی داستان زندگی خود را در مسیر پیاده روی اربعین از بصره تا کربلا برای نوه هایش تعریف می‌کند. متن داستان این کتاب ۴۰ گام دارد و در هر گام با دستمایه قرار دادن داستان زمان حال طوبی و پیاده روی او به سمت کربلا با رجوع به گذشته، نوجوانی، جوانی و میان سالی او که در بر دارنده حال و هوای بخش‌هایی از تاریخ معاصر دو سرزمین ایران و عراق است روایت می‌شود.

بازیگران سریال طوبی

نکته قابل توجه همکاری دوباره سعید سلطانی با داریوش ارجمند است که در چند فصل «ستایش» نقش محوری را به‌عهده داشت و پیش از این در سریال «یاور» دیگر اثر این کارگردان نیز حضور داشت. او البته این روز‌ها نقش هانی‌بن عروه را در «نامیرا»‌ی شهریار بحرانی هم بازی می‌کند که احتمالاً در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد.

نقش محوری و یا به‌عبارتی بازیگر اصلی سریال «طوبی» امین زندگانی است، بازیگری که سال گذشته نقش اول سریال «حبیب» را بازی می‌کرد که تولید مشترک ایران و سوریه بود و به‌تازگی نمایش «هفت‌خان اسفندیار» را روی صحنه تئاتر داشت.

نام فریبا متخصص هم در فهرست بازیگران سریال «طوبی» دیده می‌‎شود که از بازیگران پرکار تلویزیون به‌شمار می‌رود که سریال‌های «بازپرس» و «محرمانه» را روی آنتن داشت و اغلب در رادیو فعال‌تر است. همچنین «هومن برق‌نورد» که با سریال «زیرخاکی» و «رحیل» در آنتن شبکه یک و سه سیما ظاهر شد. او در حالی جلوی دوربین سعید سلطانی حاضر شده که اولین تجربه همکاری او با این کارگردان کهنه‌کار محسوب می‌شود.

یکی دیگر از بازیگران اصلی این سریال، شبنم قربانی است که در ایام جشنواره فیلم فجر توانست با فیلم «مجنون» برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن را شود. او در این فیلم سینمایی که به کارگردانی مهدی شامحمدی ساخته شد نقش همسر شهید زین الدین را در کنار سجاد بابایی بازیگر این نقش ایفا کرد و توانست برنده سیمرغ بلورین شود.

بازیگران دیگری هم به‌تناسب فیلمنامه و پلان‌های جدید وارد داستان شده‌اند و این عاشقانه تاریخی را شکل می‌دهند.

کارگردان و عوامل تولید سریال طوبی

سیدحسین امیرجهانی فیلمنامه «طوبی» را نوشته است که سابقه نگارش «نجلا» را در کارنامه خود دارد، سریالی که اولین بار ماجرای اربعین سرخ را به شبکه سه آورد. او نگارش فیلمنامه سریال‌های پدر، حکایت‌های کمال، بر سر دوراهی، چرخ و فلک و پیکسل را در کارنامه کاری خود دارد.
اما کارگردانی این مجموعه تلویزیونی به یک سریال‌ساز کهنه‌کار سپرده شد. سعید سلطانی یکی از کارگردانان پرکار تلویزیون در دهه ۷۰، ۸۰ و ۹۰ است که بیشتر با سریال‌های «پس از باران» و اثر چند فصلی «ستایش» شناخته می‌شود. او این سریال را در شهرک غزالی جلوی دوربین برد و کنار بازیگران شناخته‌شده از هنرمندان مستعدِ جوان هم بهره می‌برد./خبربان

اقتباس از کتاب «اربعین طوبی»

اول اینکه «طوبی» سریالی اقتباسی محسوب می‌شود و براساس کتاب «اربعین طوبی» نوشته سید محسن امامیان ساخته شده است. این داستان توسط نویسنده ۴۴ساله آن در سال ۱۳۹۵ نوشته شده است و حالا بعد از ۸ سال نسخه نمایشی آن روانه آنتن می‌شود. داستان درباره دختری به‌نام طوبا است که در دهه ۱۳۳۰ به عراق می‌رود و آنجا ازدواج می‌کند.

حوادث متعدد میان ایران و عراق بر زندگی او تأثیر عمیقی می‌گذارد و نهایتاً او راوی زندگی پرفرازونشیبش در جریان راهپیمایی اربعین برای خانواده‌اش است، داستانی که با اساسی برگرفته از واقعیت در فضایی دراماتیزه ساخته و پرداخته شده است.

بی‌تردید اقتباس یکی از ظرفیت‌های بزرگ در حوزه نمایش محسوب می‌شود و هر زمان سازندگان آثار نمایشی به‌سمت استفاده از اقتباس رفته‌اند، نتایج خوبی به دست آمده است، شاخص‌ترین آنها سریال «قصه‌های مجید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی و به‌کارگردانی کیومرث پوراحمد است که در سال ۱۳۶۹ ساخته شد و اقبالی فراگیر یافت.

نکته حائز اهمیت در حوزه اقتباس این اثر توجه به مسئله روز یعنی راهپیمایی اربعین و اتحاد دو ملت ایران و عراق تحت لوای عشق به حضرت اباعبدالله حسین‌بن علی علیهما السلام است. متأسفانه با وجود ظرفیت بالای راهپیمایی اربعین، آثار نمایشی ما در این حوزه بسیار فقیر و در حد فیلم‌هایی مانند «هیهات» مانده است./ترفند باز

سریال طوبی ساخت چه سالی است؟

سعید سلطانی، کارگردانی سریال طوبی را از اواخر تابستان ۱۴۰۲ شروع کرد و همزمان با پیاده روی اربعین در شهریور ماه به کربلا رفت تا بخش‌هایی از سریال خود را در آنجا تصویربرداری کند

. وی یکی از کارگردانان پرکار تلویزیون در دهه ۷۰، ۸۰ و ۹۰ است که بیشتر با سریال‌های «پس از باران» و اثر چند فصلی «ستایش» در بین مخاطبان شناخته می‌شود/افکار نیوز

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط

2 نظر برای این مطلب ثبت شده است:

باران

پاسخ دادن

28 شهریور 1403


کاش فصل های دیگه هم ساخته بشه که رمان کامل بیان برای مخاطب شده باشه

باران

پاسخ دادن

28 شهریور 1403


سریال بسیار زیبا با بازی طبیعی بازیگران