فیلم| سودسهام عدالت ۱۴۰۲
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، هدف دولت از ارائه و پیادهسازی این طرح، توسعه و افزایش خصوصیسازی و افزایش مشارکتهای مردمی در پیشبرد فعالیتهای اقتصادی و البته بهرهمند شدن آنها از درآمدهای دولتی، بوده است. اگر بخواهیم اشاره دقیقتری به این اهداف داشته باشیم میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
- تقسیم عادلانه ثروت و درآمد در کشور
- مستقل شدن خانوارهای نیازمند و کاهش کمکهای مستقیم دولت به آنها
- گسترش سهم تعاون در کشور
- تسریع روند خصوصیسازی از طریق واگذاری سهامهای دولتی
- استفاده از روشهای سالم و شفاف برای واگذاری شرکتها
ثبتنام افراد جامانده از سهام عدالت
در حال حاضر ثبتنام جدیدی برای این سهام، انجام نمیپذیرد و مشمولان این سهام همان کسانی هستند که طی سالهای گذشته ثبتنام کردهاند. اما اگر قرار باشد ثبتنام جدیدی برای افراد صورت بگیرد حتما از طریق رسانههای عمومی یا سایتهای معتبر اطلاعرسانی خواهد شد.
پرداخت سود سهام عدالت فوت شدگان
پرداخت سود سهام فوت شدگان پس از فوت آنها ادامه مییابد و وارثان هم پس از معرفی میتوانند از این سود بهره ببرند. البته دانستن این نکته نیز ضروری است که تا زمانی که همه وارثان حقوقی و قانونی، نسبت به تهیهی مدارک لازم و امضای تقسیمنامه اقدام نکنند به درخواست آنها برای تقسیم سود ترتیب اثر داده نخواهد شد. در واقع، در صورتی به تقسیم سهام میان وارثان رسیدگی میشود که همه آنها به دفاتر مراجعه و مدارک لازم را ارائه کنند.
برای دریافت سود سهام افراد متوفی، وراث باید با در دست داشتن مدارک زیر به یکی از دفاتر پیشخوان خدمات الکترونیک دولت مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.
مدارک لازم برای ارائه به دفتر پیشخوان:
- شماره شبای بانکی یکی از وارثان
- اصل کارت ملی وارثان قانونی
- نشانی و کد پستی یکی از وارثان
- کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده
- اصل گواهی حصر وراثت شخص فوت شده
فروش و آزادسازی سهام عدالت
در حال حاضر سهام عدالت به مرحله آزادسازی رسیده و بهزودی دارندگان این سهام میتوانند از سود و منافع فروش آن بهرهمند شوند. دو راه برای مالکیت سهام عدالت پیش روی سهامداران قرار دارد:
- سهامداری مستقیم
- سهامداری غیر مستقیم
روش سهامداری مستقیم در سهام عدالت به چه معناست؟
مسئولیت سهام عدالت طی چند سال گذشته به عهده سازمان خصوصیسازی بوده، اما از این پس اگر سهامداران در سامانه سهام عدالت روش سهامداری مستقیم را انتخاب کرده باشند، میتوانند خودشان مدیریت سهام خود را بر عهده بگیرند. در این روش مالکیت و مدیریت سهام عدالت به صورت مستقیم و بدون واسطه به خود فرد منتقل میشود. توجه داشته باشید که در روش سهامداری مستقیم، مسئولیت حفظ، نگهداری و مدیریت سهام بر عهده سهامدار است./اندیشه معاصر
روش سهامداری غیرمستقیم در سهام عدالت به چه معناست؟
در روش غیرمستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت، از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی ساماندهی خواهد شد و سهامدار حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهد داشت. در این روش سود یا زیان قابل تخصیص به سهامدار براساس نحوه عملکرد شرکتهای سرمایهگذاری استانی تعیین و تخصیص پیدا خواهد کرد. افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند، سهامدار شرکتهای سرمایهگذاری استانی خواهند بود.
تخصیص سهام عدالت به جاماندگان
این روزها، زمزمه سهام عدالت بیشتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد؛ به طوری که موج اخبار گوناگون پیرامون تخصیص این نوع از سهام در روزهای اخیر به نقل محافل رسمی و عمومی مبدل شده است. از این رو واکاوی و موشکافی این نوع سهام و چگونگی تخصیص آنها در کنار وضعیت حال حاضر این سهام از اهمیت زیادی برخوردار است.
سهام عدالت را میتوان سبدی از سهام دولتی در نظر گرفت که به نوعی یارانه برای تامین اهدافی مانند عدالت اجتماعی، فقرزدایی و همچنین کاهش سهام دولت در شرکتهای بزرگ اقتصادی محسوب میشود.
پایان/*
اندیشه معاصر را در روبیکا دنبال کنید.
باسلام انشالله هرچه زودتر سهام عدالت دراختیارخودشان باشه تا تصمیم بگیریم بفروشیم وبرای بعد مرگ ووارث نگذاریم