22:45 - 1403/06/30

فرمول جدید حقوق بازنشستگی اعلام شد | تغییرات جدید در مستمری بازنشستگی

نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی بیمه‌شدگانی که از محل دو کارگاه بیمه‌پردازی دارند؛ اعلام شده است که در ادامه سایت اندیشه معاصر به آن پرداخته ایم.

آغاز واریز حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان تامین اجتماعی با افزایش سالانه از امروز

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،رئیس اداره بازنشستگی پیش از موعد سازمان تامین اجتماعی، از نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی بیمه شدگانی که از محل دو کارگاه بیمه پردازی دارند توضیحاتی ارائه داد، که این توضیحات به شرح زیر است:

اسماعیل کشکولی، رئیس اداره بازنشستگی پیش از موعد سازمان تامین اجتماعی با استناد به قانون تامین اجتماعی گفت: طبق ماده ۳۴ قانون، در صورتی که بیمه‌شده برای دو یا چند کارفرما کار کند، هر یک از کارفرمایان مکلف هستند به نسبت مزد یا حقوقی که می‌پردازند حق بیمه سهم‌بیمه شده را از مزد یا حقوق او کسر و به انضمام سهم خود به سازمان پرداخت کنند، بنابراین مبنای قانونی پرداخت حق بیمه، این قانون است.

وی در مورد نحوه محاسبه حقوق  و مبلغ مستمری زمان برقراری بازنشستگانی که در دو محل بیمه‌پردازی دارند، گفت: برای رعایت عدالت در پرداخت و تعیین میزان مستمری وفق بند «ط»ماده ۹قانون ساختار جامع رفاه مبنی بر مشارکت بیشتر بیمه شدگان و بهره‌مندی بیشتر، نحوه محاسبه بازنشستگی افرادی که از دو کارگاه بیمه‌پردازی دارند دارای اصلاحاتی است.

رئیس اداره بازنشستگی پیش از موعد سازمان تامین اجتماعی این موضوع را این گونه تشریح کرد: نحوه محاسبه مستمری این افراد، متوسط دستمزد دو سال آخر بیمه‌پردازی افراد در هر کارگاه در میزان سابقه هر کارگاه ضرب و بر عدد ۳۰ تقسیم می‌شود و عدد مستمری استحقاقی کارگاه محاسبه می‌شود سپس مستمری استحقاقی کلیه کارگاه‌ها با هم جمع شده و به عنوان مستمری استحقاقی نهایی قابل پرداخت است.

وی ادامه داد: در گذشته برخی از بیمه‌شدگان با پرداخت حق بیمه از دو کارگاه صرفا در سنوات پایانی نسبت به دریافت مستمری مضاعف اقدام می‌کردند که این موضوع باعث اجحاف در حق سایر بیمه‌شدگانی می‌شدکه دارای سنوات پرداخت حق بیمه بیشتری بودند؛ لذا این موضوع با رعایت قوانین و مقررات مربوطه بدین صورت اصلاح شد که حق بیمه کارگاه‌ها به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه و رعایت ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی مستقلا مورد محاسبه قرار می‌گیرد؛ لذا برخلاف روش قبلی در این بررسی فردی که دارای ۲۵ سال بیمه‌پردازی در کارگاه دوم باشد با فردی که در کارگاه دوم دارای ۲ سال دارای بیمه‌پردازی است، مستمری بیشتری دریافت می‌کند و اجحاف مورد نظر مرتفع شده است.

کشکولی این موضوع را اینگونه مثال زد: به عنوان مثال فرض کنید یک فرد در کارگاهی کار می‌کند که میانگین دستمزد دو سال آخر او با ۳۰ سال سابقه کار، معادل ۲۰ میلیون تومان است؛ طبیعتا مستمری استحقاقی او نیز ۲۰ میلیون تومان خواهد بود همین فرد چنانچه علاوه بر کارگاه اول در کارگاه دومی هم به مدت دو سال با میانگین دستمزد ۱۰ میلیون تومان، به سازمان تامین اجتماعی بیمه‌پردازی داشته باشد، در نحوه محاسبه مستمری فرد، مستمری استحقاقی کارگاه اول (مبلغ ۲۰ میلیون تومان کارگاه اول) و مستمری استحقاقی کارگاه دوم که در آن ۲ سال اشتغال با میانگین دستمزد ۱۰ میلیون تومان داشته (مبلغ ۶۶۶ هزار و ۶۶۷ تومان) جمع و اینگونه مستمری استحقاقی فرد ۲۰ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۶۶۷ تومان تعیین می‌شود.

وی در ادامه افزود: در فرضی دیگر اگر فردی دیگر در کارگاه دوم به جای ۲ سال دارای ۲۵ سال سابقه می‌بود، میزان مستمری استحقاقی کارگاه دوم وی ۸ میلیون و ۳۳۳ هزار تومان می‌شود که مستمری استحقاقی نهایی هر دو کارگاه مبلغ ۲۸ میلیون و  ۸۳۳ هزار تومان خواهد شد. بنابر این مشکل مطروحه در مورد عدم رعایت عدالت در پرداخت مستمری وفق بند مذکور در حق سایر بیمه‌شدگان مرتفع شده و این موضوع توسط دادنامه های شماره ۱۴۰- ۱۶۲ در سال ۹۴ مورد  تایید دیوان عدالت اداری قرار گرفته است.

رئیس اداره بازنشستگی پیش از موعد سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه شرط لازم برای محاسبه سال های بیمه‌پردازی در کارگاه دوم برای بیمه شده چیست؟ گفت: سنوات پرداخت حق بیمه در سال‌های اولیه در صورتی که بیمه شده در دو سال آخر مشمول ماده ۳۴ قانون باشد سنوات اولیه در محاسبه مستمری به روش فوق موثر است.

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط